UFC vedonlyönti 2024 -
vihjeet ja opas MMA vetoihin

UFC eli Ultimate Fighting Championship perustettiin vuonna 1993. Alkuperäinen idea oli klassinen, "kumpi voittaisi, jos vastakkain asetettaisiin nyrkkeilijä vai painija ja mitä tahansa saisi tehdä?" Tietysti ottaen lukuun kaikki muutkin kamppailulajit, kuten karate ja muut itämaiset taistelulajit. Ikään kuin show-painia, mutta ilman sitä show-elementtiä, eli ennalta määritettyjä käänteitä. Alunperin ottelussa oli myös sallittua suurin piirtein kaikki mahdollinen puremista lukuun ottamatta. Melko nopeasti selvisi, että sellaiset lajit, joissa ei ole mattokamppailua lainkaan, eivät ole kovin hyödyllisiä yksinään ja myös se, että "kaikkien mahdollisten liikkeiden" salliminen on aivan liian vaarallista ottelijoille. Vuosien saatossa UFC, ja useat muut vapaaottelusarjat, joita lajin suosion myötä kehittyi, ovat muuttuneet alkuperäisestä konseptista niin, että vastakkain eivät ole enää "nyrkkeilijä", "painija" ja"jiujitsu -mestari", vaan vapaaottelija, vapaaottelija ja vapaaottelija.

Ensimmäiset UFC-tapahtumat näyttävätkin nykyisin katsottuna melko koomisilta, vaikka aikaa niistä ei kuitenkaan ole kulunut edes kolmea vuosikymmentä. Nykyään UFC-tapahtumia järjestetään vuosittain yli 40, painoluokkia on paljon ja myös suosittu naisten sarja eri painoluokkineen on ollut mukana jo vuosikausia. Suurimpia tapahtumia, joissa kulkee mukana ensimmäisestä vuoden 1993 UFC 1 -tapahtumasta lähtenyt numero, järjestetään kuukausittain ja lisäksi pienempiä tapahtumia tiuhaan tahtiin.

Tässä artikkelissa käsitellään esimerkiksi:

 • Suosituimmat vetotyypit UFC:ssä / vapaaottelussa
 • UFC - vapaaottelu viihdettä parhaimmillaan
 • UFC ja vedonlyönti - kiinnitä huomiota näihin
suljettu
€200 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€500 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 NON-STICKY BONUS
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
€600 CASINO BONUS
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 BONUS
€500 CASHBACK BONUS
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
-
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT

Suosituimmat vetotyypit UFC / vapaaottelussa

UFC, kuten kaikki kamppailulajit, perustuu mies miestä vastaan tai nainen naista vastaan otteluun. Vedonlyöntiin tämä avaa useampia pelimuotoja, koska ottelun päättymistapoja ja aikoja on useampia. Yhdessä tapahtumassa on myös useampia otteluita, joka lisää mahdollisia UFC vedonlyöntikohteita pelattavaksi.

Seuraavaksi esittelemme pelaajien keskuudessa suosituimpia pelimuotoja UFC vedonlyöntiin lyhyesti:

 • Moneyline
 • Over/Under -veto
 • KO / Submission -vedot
 • Voittaja ja ottelun ratkaisu
 • Erikoisvedot
 • Moneyline

  Moneylinessa, jota UFC:n ollessa kyseessä usein kutsutaan myös voittajavedoksi, veikataan yksinkertaisesti ottelun voittajaa. Usein Moneylinelle vaihtoehtoisena vedonlyöntitapana on myös veto, jossa tasapeli on omana vaihtoehtonaan. Tasapeli on mahdollinen tuomariäänien jakautuessa tai mikäli ottelu päättyy No Contestiin esimerkiksi vahingossa tapahtuneen loukkaantumisen vuoksi ennen aikojaan. Ennakkosuosikkien kertoimet ovat tietenkin ottelun voittajaa veikattaessa hyvin pieniä, joten sellaisessa ottelussa kannattanee miettiä vaihtoehtoisia vedonlyöntikohteita.

 • Over/Under -veto

  Over/Under -veto on monesta palloilulajista tuttu pelimuoto, joissa siinä veikataan joukkueiden yhteismaalien tai -pisteiden määrääsuhteessa ennalta määriteltyyn rajaan. UFC -vedoissa ei kuitenkaan maaleja tehdä vaan veikkaus koskee ottelussa oteltavien erien määrää. Yleisimmät asetetut rajat ovat 2,5 tai 3,5 erää. Pelaaja siis veikkaa päättyykö ottelu ennen, vai jälkeen edellä mainitun rajan. Todella suosittu pelimuoto varsinkin otteluissa, joissa on selkeä ennakkosuosikki voittajaksi.

 • KO / Submission -vedot

  Tässä vetomuodossa yritetään veikata tarkkaa erää ottelun päättymiselle. Otteluhan voi päättyä ennen aikojaan tyrmäyksellä tai luovutuksella. Yhtenä vaihtoehtona on tietenkin se, että ottelun voittajan kohtalo menee tuomareiden arvioitavaksi. UFC vedonlyöntiä harrastavan on syytä tutkia tarkkaan eri ottelijoiden tyrmäys- / luovutustilastoja mikäli tätä vedonlyöntimuotoa pelaa. Tämä on erittäin suosittu pelimuoto varsinkin viihdevedonlyönnissä, ammattimaisesti pelatessa tarkkaa erää on kuitenkin vaikea arvioida, sillä ottelijan kannaltahan ei ole juurikaan merkitystä sillä, että voittaako hän esimerkiksi 1. erässä vai 2. erässä.

 • Voittaja ja ottelun ratkaisu

  Yksi suosittu pelimuoto, jossa kertoimet ovat parempia, kuin pelkän voittajan veikkauksessa, on mahdollisuus lyödä vetoa voittajan lisäksi samassa kohteessa ottelun ratkaisutavasta. Voittaako ottelija tyrmäyksellä, luovutuksella vai pisteillä? Tässä on peräti seitsemän vaihtoehtoa, kun molempien ottelijoiden kolmen voittotavan lisäksi on myös tasapelin mahdollisuus. Usein niitä vielä lisätään kahdella, kun pistevoittomahdollisuus on vielä jaettu kiistattomaan pistevoittoon kaikin tuomari äänin ja pistevoittoon hajaäänin. Usein vetomahdollisuutena on myös pelkkä ottelun ratkaisutapa ilman voittajan valintaa, mutta tämä ei ole kovinkaan suosittu vetomuoto.

 • Erikoisvedot

  UFC:n yhä vain kasvavan suosion myötä kasvaa myös vetokohteiden määrä, sillä myös UFC vedonlyönti kasvattaa samassa suhteessa suosiotaan. Nykyään joillakin vedonlyöntivälittäjillä voi yhdessä ottelussa olla kymmeniä eri vedonlyöntikohteita. Kaikkea lyöntimääristä matossa vietettyyn aikaan. Näissä ammattimainen UFC vedonlyönti tietenkin vaatii entistä tarkempaa tilastojen ja aiempien otteluiden tutkimista ja toki näissä erikoisemmissa kohteissa saattaa olla vedonlyömistä hankaloittavia panosrajoituksia eli limiittejä.

UFC ja vedonlyönti - kiinnitä huomiota näihin

UFC ja ylipäätään vapaaottelu, ovat vedonlyöntiä ajatellen aivan oma maailmansa verrattuna vaikkapa palloilulajeihin tai edes muihin yksilölajeihin. Mahdollisuus sille, että ottelua täysin hallinnut ja pisteissä selvästikin edellä oleva kilpailija häviää ottelun silmänräpäyksessä ei kuulu osaksi muita lajeja. Sen sijaan vapaaottelussa ja vaikkapa nyrkkeilyssä tämä on mahdollista ja tietysti UFC vedonlyöntiä analysoivan pelaajan pitää ottaa tämä huomioon. Voitto ei ole ikinä tässä lajissa varma ennen kuin ottelu on päättynyt. Ottelijoiden voimasuhteita arvioidessa on paljon asioita, joita on syytä ottaa huomioon, kun vedonlyöntiä harjoittava pelaaja tekee vaikeinta osaa työstään, eli arvioi ottelun mahdollisia lopputulemia prosentuaalisesti.

Näistä monista asioista käymme seuraavassa listauksessa läpi joitakin tärkeimpiä lyhyesti.

 • UFC -kohteen analysointi
 • Painoluokat
 • Ottelijoiden reachin vaikutus lopputulokseen
 • Ottelijoiden tyylin vaikutus  lopputulokseen
 • Kotietu

UFC -kohteen analysointi

UFC on lajina erittäin altis yllätyksille. Pienikin herpaantuminen saattaa johtaa lukkoon, josta yksinkertaisesti ei ole ulospääsyä. Tämän huomaa myös katselemalla UFC -ottelijoiden voitto -tappio-tilastoja ja vertaamalla niitä vaikka nyrkkeilijöiden vastaaviin. UFC:ssa tappioita on monilla parhaillakin ottelijoilla useampia, kun taas nyrkkeilyhuippujen saldot yleisimmin ovat mallia 31-0 tai 48-2. Analysoidessa ottelijoiden voimasuhteita on hyvä tarkastella aiempia otteluita, kuinka usein ottelijat ovat menettäneet hallussa olevan ottelun täysin yllättäen herpaantumiseen ja kuinka usein vastaavasti pystyneet tällaisen kääntämään.

Mikäli niitä ei merkittävästi ole kumpaankaan suuntaan, voi keskittyä "tavallisiin" voimasuhteisiin, eli siihen kuinka usein ja ketä vastaan ottelijat ylipäätään ovat olleet otteluissa niskan päällä. Ei yllättäviä tapahtumia kuitenkaan niin usein tule, että niille pitäisi antaa suurinta roolia voimasuhteita arvioitaessa. Ottelijoiden aiempien vastustajien jakaminen eri kokoisiin ja erityylisiin on myös hyvin tärkeää UFC vedonlyöntikohdetta arvioidessa, sillä joku ottelija voi pärjätä heikosti tietyn tyylisiä vastustajia vastaan ja olla siis vaikeuksissa vaikka sen tyylin edustaja ei kuuluisikaan kärkipäähän.

Painoluokat

UFC:ssa on painoluokat, jotka rajoittavat kilpailuihin osallistumista. Silloin tällöin ottelijat joutuvat pudottamaan tai nostamaan painoaan rajusti pystyäkseen osallistumaan tiettyihin otteluihin. Painon pudottaminen varsinkin voi olla hyvin paljon voimia vievä projekti, joka sitten voi häiritä muuta harjoittelua otteluun. Vastaavasti painon nostamisessa saattaa olla sellainen sudenkuoppa, että ottelija ottelee periaatteessa liian korkeassa painoluokassa, eikä sitten pärjääkään ottelussa.

UFC vedonlyöntiä harjoittaessa ja kohteita analysoidessa on hyvin tärkeää ottaa tällainen huomioon, sillä vastustajalle voi olla suuri hyöty siitä, jos toinen ottelija on joutunut ennen ottelua tuhlaamaan paljon energiaa siihen, että selviytyy punnitsemistilaisuudesta läpi. Ottelun peruminen ylipainon vuoksi on noloa ja tietenkin tuntuu myös ottelijan lompakossa.

Ottelijoiden reachin vaikutus lopputulokseen

Ottelijoiden reachilla, eli ulottuvuudella on suuri merkitys ottelun kulkuun ja tietenkin myös ottelijoiden strategiaan. Pidemmällä ulottuvuudella pystyy pitämään vastustajan kaukana ja saa selvän etulyöntiaseman. Pelkkä ottelijan pituus ei kerro kaikkea reachista, vaan ratkaisevaa on käsien ja jalkojen pituus. Pidemmät jalat tarkoittavat sitä, että pystyy potkaisemaan kauempaa ja pidemmät kädet auttavat tietenkin lyömään tai tarttumaan kauempaa, jos ero ottelijoiden välillä on suuri, niin tämä voi olla voiton ratkaiseva tekijä jopa. On erittäin olennaista kiinnittää huomiota tähän tehdessään prosentuaalisia arvioita UFC vedonlyöntiä koskevissa analyyseissaan. Kaikki MMA vihjeet eivät huomioi reachin vaikutuksia mahdolliseen lopputulemaan. Tällaiset on syytä ohittaa suosiolla.

Ottelijoiden tyylin vaikutus lopputulokseen

Vaikka aiemmin mainittiinkin, että enää eivät ottele vastakkain nyrkkeilijät ja painijat, vaan ainoastaan vapaaottelijat ja vapaaottelijat, niin eri ottelijoiden tyyleissä on kuitenkin edelleen eroja. Jotkut voivat luottaa tyrmäyslyönteihin tai potkuihin ollen pystyottelun mestareita ja osan tarkoitus on saada vastustaja kaadettua ja päästä näyttämään mainioita mattotaitojaan, joiden tarkoitus lopulta on tietysti päätyä luovutusliikkeeseen ja sitä kautta voittoon.

UFC vedonlyöntikohteissa on syytä ottaa huomioon myös kuntopuoli, viisi erää vapaaottelua on fyysisesti todella rankka koettelemus ja vaikka kyseessä on ammattiurheilijat, niin osa ottelijoista rupeaa ottelun loppuvaiheessa väsymään, joka antaa tietenkin parempikuntoiselle tilaisuuden ottelun loppuvaiheessa hyödyntää tätä ja kääntää ottelun edukseen, vaikka alkuerissä olisi ollut pahastikin alakynnessä. Aiemmat ottelut antavat osviittaa, mikäli ottelijalla on taipumus hiipua ottelun edetessä.

Kotietu

Välillä ottelijat pääsevät ottelemaan kotiosavaltiossaan, ystäviensä edessä ja kotiyleisön tukemana. Aivan kuten muissakin urheilulajeissa, tällä usein on vaikutusta ottelijan suoritukseen positiviisella tavalla, kotikentällä otteleva ottelija saattaa saada tästä ylimääräistä energiaa ja yltyä tavallista tasoaan kovempaan suoritukseen. Unohtaa ei sovi myöskään inhimillistä aspektia koskien tuomareita. Arvostelulajeissa on huomattu, että tuomareiden ei ole helppoa arvioida tasaisissa otteluissa voittajaksi vieraskentällä ottelevaa kilpailijaa.

Tämä voi olla täysin tiedostamatonta, mutta tilastot kuitenkin osoittavat tämän. UFC vedonlyöntiä ammattimaisesti pelaavan on ehdottomasti syytä ottaa huomioon, jos näkee toisen kohteessa olevista ottelijoista ottelevan kotiosavaltiossaan tai jopa kotikaupungissaan. USA rakastaa sankaritarinoita ja "Home Town Hero" on sankaritarinoista klassisin, sitä amerikkalaisempaa on ainoastaan omenapiirakka, jos sekään.

UFC – vapaaotteluviihdettä parhaimmillaan

UFC on kasvanut miljardiluokan liiketoiminnaksi vuosien varrella ja organisaatio myytiinkin vuonna 2016 neljällä miljardilla dollarilla. Tapahtumia tosiaan järjestetään vuosittain useampia kymmeniä ja paikan päällä seurattavien otteluiden lisäksi tulot perustuvat pay per view-konseptiin, jossa kuluttajat voivat tilata ottelutapahtumia nähtäväksi koteihinsa. Hinta on tietenkin sitä kovempi, mitä kovemmat ottelijat ovat mukana missäkin tapahtumassa. Tämän lisäksi UFC esittää useampia tv-sarjoja, joista tunnetuin on Ultimate Fighter, joka itsessään on miljoonabisnes. UFC FightPass on palvelu, josta pystyy katsomaan historiallisia otteluita, UFC:n tarjoamia tv-sarjoja ja dokumentteja. Myös pay per view -ottelut ovat nähtävillä, mutta vasta 30 päivää ensiesityksen jälkeen. Tämä on taloudellinen valinta UFC -fanille, sillä hinta on vain n. 10 dollaria kuussa.

Tässä artikkelissa käsitellään vielä seuraavia asioita:

 • The Gracie family
 • Khabib Nurmagomedov
 • Conor McGregor
 • Diaz brothers
 • Dana White

Gracie family

UFC:ssa on ollut paljon legendoja, mutta sarjan ensimmäinen legenda on brasilialainen Gracie -perhe. UFC:n alkuperäinen idea oli tosiaan nähdä eri taistelulajien ottelijoiden paremmuus ilman painoluokkia ja näissä ensimmäisissä turnausmuodossa kilpailluissa tapahtumissa ylivoimaisesti kovimmaksi kilpailijaksi nousi suhteellisen pienikokoinen brasilialaisen jujutsun taitaja Royce Gracie. Hän voitti 11 ottelua ensimmäisen neljän UFC-tapahtuman aikana, kaikki luovutuksilla ja viidennessä tapahtumassa otteli 36 minuuttia kestäneen tasapelin lajin legendoihin kuuluvan Ken Shamrockin kanssa.

Tämän jälkeen Royce Gracie vetäytyi UFC -kentiltä, voittamattomana. Gracie teki yhden ottelun mittaisen paluun 11 vuotta myöhemmin, mutta ei ollut enää parhaimmillaan ja kärsikin siinä UFC -uransa ainoan tappion. Gracien perhe on todella vaikutusvaltainen MMA -piireissä ja Roycen lisäksi UFC:ssa on ottelemassa nähty myös Renzo Gracie, Roger Gracie, Rolles Gracie jr. ja Kron Gracie. Muissa vapaaottelutapahtumissa, kuten PRIDE ja Bellator taas lukuisia jäseniä tästä perheestä.

Khabib Nurmagomedov

Venäläinen Habib Nurmagomedov on monen mielestä tällä hetkellä maailman paras pound-for-pound (eli painoluokilla tasoitettu) vapaaottelija. Tämä kevytsarjalainen on voittanut tätä kirjoittaessa kaikki uransa 28 ottelua. Näistä viimeiset 12 UFC -tapahtumissa. Hänen ottelutyylinsä on sambo ja hän onkin myös kaksinkertainen combat sambon maailmanmestari. Nurmagomedov on erittäin suosittu vapaaottelija ja hänen ottelunsa keräävät paljon yleisöä ja sitä kautta rahaa. Tämä näkyy tietenkin myös hänen tähdittämissään UFC vedonlyöntikohteissa.

Conor McGregor

Irlantilainen Conor McGregor on ehkä tämän hetken, jos ei jopa kaikkien aikojen, tunnetuin vapaaottelija. Hän on entinen höyhen- ja kevytsarjan mestari ja hänen tappioon päättynyt ottelunsa Habib Nurmagomedovia vastaan on UFC:n historian eniten PPV -ostoja kerännyt ottelu (2,4 miljoonaa). Kaikkiaan McGregor on tähdittänyt viittä kuudesta eniten PPV -rahaa keränneestä UFC -tapahtumasta, joten onkin selvää, että hän on historian suosituin UFC-ottelija. Tämän lisäksi McGregor teki hypyn toisen lajin puolelle ja otteli ehkä maailman parasta nyrkkeilijää Floyd Mayweatheria vastaan. Tämä odotetusti tappioon päättynyt ottelu keräsi peräti 4,3 miljoonaa PPV -ostoa. Viimeisimmän ottelunsa McGregor otteli välisarjassa ja onkin mielenkiintoista nähdä, pystyykö hän valloittamaan maailmanmestaruuden tässäkin sarjassa.

Diaz brothers

Diazin veljekset, Nicholas "Nick" Diaz ja Nathan "Nate" Diaz ovat amerikkalaiset veljekset, jotka ovat tehneet mittavan uran UFC:ssä ja myös muissa MMA-promootioissa. Veljeksistä Nick on jo lopettanut menestyksekkään uransa, mutta Nate on edelleen aktiivinen ottelija. Diazin veljesten ottelut ovat erittäin viihdyttäviä yleensä ja heidän mukaansa tempaavaa ottelutyyliään pidetäänkin yhtenä syistä UFC:n suosiolle. Nate Diazin ja Conor McGregorin välinen ottelu oli pitkään eniten PPV -ostoja keränneen ottelutapahtuman pääottelu. Nick Diazin ura päättyi skandaalin omaisesti, kunhän jäi kiinni marihuanan käytöstä. Tämä ei ole kuitenkaan hänen perintöään himmentänyt ja aika ajoin hänen paluutaan kehään huhutaankin, sillä kilpailukielto on jo aikoja sitten kärsitty.

Dana White

Dana White ei ole ottelija vaan monimiljonääri, liikemies ja UFC:n presidentti vuodesta 2001 lähtien. Hän on UFC:n vaikutusvaltaisin mies. Kiistelty persoona, jonka päätökset ovat usein hyvin kyseenalaisia, mutta taloudellisesti UFC:n suosio on hänen aikanaan räjähtänyt taivaisiin. Osakkeiden arvo noussut huimasti ja sitä myötä myös ottelijoiden ja kaikkien muidenkin työntekijöiden palkkiot. Hänen sopimuksensa UFC:n presidenttinä jatkuu ainakin vuoteen 2026 saakka ja on hyvin mahdollista, että valta ei vaihdu silloinkaan.

Tässä artikkelissa käsitellään vielä seuraavia asioita:

 • Parhaat kampanjat UFC vedonlyöntiin
 • Yhteenveto & FAQ
 • Ammattina UFC / MMA vedonlyönti - opettele nämä konseptit

  Parhaat kampanjat UFC vedonlyöntiin

  UFC:n suuret tapahtumat vetävät paljon liikevaihtoa myös UFC vedonlyöntiin. Tämä houkuttaa yhtiöitä tarjoamaan luonnollisesti myös erilaisia kampanjoita tai tarjouksia. Yleisiä tarjouksia on esimerkiksi riskitön veto UFC-tapahtuman pääotteluun tai ilmaisveto siihen liittyen. Myös erilaiset UFC-teemaiset talletusbonukset ovat varsin yleisiä. Erityisesti Conor McGregorin otteluihin liittyen kannattaa tutkia erilaisia kampanjoita eri vedonlyöntisivustoilta. Näiden otteluiden aikaan tuntuu joka paikasta löytyvän myös ilmaiset UFC vihjeet. Näihin kannattaa kuitenkin suhtautua viihteellisessä mielessä.

  Ammattina UFC / MMA vedonlyönti – opettele nämä konseptit

  On monia lajeja, joista ei välttämättä tarvitse ymmärtää mitään tai katsoa yhtään kilpailua tai ottelua, mutta silti niistä voi lyödä vetoa voitollisesti tutkien tilastoja ja voimalukuja sekä ottaen huomioon erilaisia niihin vaikuttavia tekijöitä. MMA (Mixed Martial Arts), eli vapaaottelu ei näihin lukeudu. UFC vedonlyönti edellyttää syvää lajituntemusta ja myös itse otteluiden katsomista. Pelkistä tilastoista ei ole mahdollista nähdä kaikkea olennaista, sillä otteluita on niin vähän ja läheskään kaikki ottelijat eivät kohtaa toisiaan koskaan. Aivan eri tilanne kuin palloilusarjoissa, joissa kaikki ottelevat kaikkia vastaan useampaankin otteeseen.

  Seuraavaksi muutama asia, jotka eroavat olennaisesti monista muista lajeista:

  • Ottelun merkitys
  • Erilaiset voittamistavat
  • Otteluiden väliset tauot / otteluihin valmistautuminen
  • Ottelun merkitys

   On tärkeää sisäistää, että UFC -maailmassa jokaisella ottelulla on suuri merkitys. Otteluita on vain harvoin ja toistuvat tappiot tarkoittavat irtisanomista ja sen jälkeen on tyytyminen pienempien promootioiden tapahtumiin. UFC:ssä ei siis ole sellaista ulottuvuutta, kuin motivaatiotekijät, aina otellaan paikasta korkeammilla sijoilla. Huomioitavaa on myös, varsinkin rankingin alempana olevilla, että pelkät voitot ja tappiot eivät ratkaise, vaan jatkosopimuksiin pääsemiseen vaikuttaa olennaisesti ottelijan viihdyttävyys. Tylsä keskitason ottelija löytää itsensä nopeasti ilman tulevia UFC -otteluita. Huomioitavaa on, että joskus toinen ottelija on perustasoltaan parempi ottelija, jolloin toinen saattaa jo alusta lähtien hakea mahdollisuutta päättää ottelu ennen aikojaan, koska tietää häviävänsä pisteillä. Tällainen tekijä on UFC vedonlyöntiä harjoittavan ehdottomasti syytä ottaa huomioon.

  • Otteluiden välisettauot / otteluihin valmistautuminen

   Yksittäinen ottelija ottelee harvoin, välillä voi olla kuukausia tai jopa vuosia. Edellinen ottelu ei siis koskaan paina niskassa. UFC vedonlyöntiä harjoittavan täytyy ottaa selville, kuinka nämä tauot on käytetty. Saattaa olla loukkaantumisia jotka ovat vaikeuttaneet valmistautumista tai muita ongelmia. Ehjän harjoituskauden saanut taas voi olla aivan huippukunnossa. Varsinkin raskaassa sarjassa punnitus voi kertoa paljon, selvästi ylipainoisena tuleva saattaa olla vaikeuksissa itse ottelussa. Muissa painoluokissa taas paljon painoa loppuvaiheessa pudottamaan joutuva voi olla tuhlannut energiansa siihen.

  • Erilaiset voittamistavat

   Ottelu voidaan tosiaan voittaa kolmella eri tavalla, tai oikeastaan neljällä jos diskvalifiointi lasketaan, mutta siihen ei voi oikein vaikuttaa itse. Kaikki nämä tavat ovat kuitenkin saman arvoisia ottelun lopputuloksen kannalta ja siksi täytyy ymmärtää, että riskillä ei välttämättä viimeisessä erässä enää haeta voittoa, jos uskotaan pistevoiton tulevan. Tämän ymmärtäminen on tärkeää erityisesti erävedossa. Ottelun ennakkosuosikki ei välttämättä hae tyrmäystä enää täydellä innolla viidennessä erässä, vaikka se kuinka olisi yleisölle näyttävää, sillä tämä on riskin ottamista ja fiksu ottelija ymmärtää, että voitto on pisteilläkin saatuna voitto. Tämä vähentää viidennen erän tyrmäys- tai luovutusvoittomahdollisuutta ja UFC vedonlyöntiä ammatillisesti ajattelevan täytyy tällainen asia ottaa ehdottomasti huomioon.

  Yhteenveto & FAQ

  Tässä artikkelissa ollaan käsitelty vapaaottelun suurinta ja varmasti mielenkiintoisinta UFC -promootiota, mutta lyhyessä artikkelissa pystyy käymään vain jonkun verran asioita läpi. UFC -vedonlyöntiä ammattimaisesti ajattelevan kannattaa laajentaa myös muihin vapaaottelupromootioihin, sillä samat lainalaisuudet pätevät myös pienemmissä promootioissa. Joskus tosin tasoerot ovat suurempia. Kuten kaikki muukin vedonlyönti, myös UFC vedonlyönti vaatii paljon raakaa työtä ja monesta muusta poiketen myös tiukkaa omistautumista lajille. Erittäin hyvä olisi katsoa omin silmin kaikki mahdolliset UFC -tapahtumat analyyttisellä silmällä. Tähän loppuun olemme keränneet meiltä kysyttyjä kysymyksiä ja vastanneet niihin:

  En ymmärrä kuinka UFC:n rankingit muodostuvat? Katsotaanko ne joidenkin tilastojen perusteella?
  Onko UFC:ssä ollut mukana suomalaisia ottelijoita?
  Mitkä kaikki liikkeet ovat kiellettyjä UFC:ssa?
  Kuinka show -painissa menestyvä ottelija voisi pärjätä UFC:ssa?