F1 vedonlyönti 2024

Ihmisiä on kiehtonut vauhti jo ammoisista ajoista asti. Siihen kun lisätään ihmisten himo kilpailuun, niin onkin luonnollista, että erilaiset nopeuteen perustuvat kilpailut ovat aina olleet erityisen suosittuja. Autourheilun kuninkuusluokka formula 1, on suosituin sarja. Sillä on jo pitkät perinteet ja vaikka nykyformulat eivät muistuta vähääkään alkuperäisiä, on sen suosio pysynyt suurena. Toinen ihmisten perinteisessä suosiossa oleva asia, vedonlyönti, sopii kaiken lisäksi mainiosti yhteen formula 1:sten kanssa.

F1 vedonlyönti on yksi suosituimmista vedonlyöntilajeista Suomessa ja maailmalla ja kisaviikonloppuina käy melkoinen kuhina eri autourheilu- ja vedonlyöntiforumeilla koskien ennakkovedonlyöntiä ja live vedonlyöntiä aika-ajoista ja tietenkin itse kilpailuista. Suomi on saanut paljon menestystä tässä lajissa, Rosberg, Häkkinen ja Räikkönen ovat jopa maailmanmestareita, ja siksi suosiokin on pysynyt korkeana. Lajin suosio yleensä menee käsi kädessä vedonlyöntisuosion kanssa ja niin tässäkin tapauksessa.

Tässä artikkelissa käsitellään esimerkiksi:

 • Suosituimmat vetotyypit Formula 1 -sarjassa
 • Formula 1 vedonlyönti
 • Suosituimmat F1 -kisat ja niiden luonteenpiirteet
suljettu
€200 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€500 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 NON-STICKY BONUS
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
€600 CASINO BONUS
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 BONUS
€500 CASHBACK BONUS
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
-
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT

Suosituimmat vetotyypit Formula 1 -sarjassa

Formula 1, ja siten myös F1 vedonlyönti, eroaa esimerkiksi palloilulajeista sillä tavalla, että kisaviikonlopun aikana on kaksi erilaista kilpailua. Ensin lauantaisin kilpaillaan aika-ajoissa, joissa voiton ottaa nopeimman kierroksen viimeisessä osiossa ajanut kilpailija. Aika-ajossa on kaikkiaan kolme osiota, joista ensimmäisen jälkeen pudotetaan viisi heikointa ja aloitetaan puhtaalta pöydältä ja toisen jälkeen toiset viisi. Lopulta mukana on 10 kilpailijaa. Aika -ajon perusteella ratkeaa kilpailijoiden järjestys itse sunnuntain kilpailun lähtöruudukossa.

Vaikka yleensä samat kilpailijat ja tallit menestyvät sekä aika -ajoissa, että kilpailussa, niin aivan tarkalleen tilanne ei tämä ole, vaan osa pärjää paremmin yhden nopean kierroksen aika -ajoissa, kuin kilpailuissa, joissa ajetaan useita kymmeniä kierroksia peräkkäin. Tietenkin myös rataprofiilit voivat vaikuttaa asiaan.

Asiantuntijan vinkit:

 • Aika-ajo vedot
 • Voittajavedot
 • Duo-vedot
 • Tripla-vedot
 • Kausivedot
 • Tallivedot
 • Kuljettajakohtaiset erikoisvedot
 • Aika-ajo vedot

  Niin kuin yllä mainittiin, aika-ajot eroavat itse kilpailuista luonteeltaan dramaattisesti. Onkin selvää, että myös formula 1 vedonlyönti on erilaista aika -ajoissa, kuin silloin kun kyseessä on kilpailun aikaiset F1 vedot. Aika -ajoissa on mahdollista veikata perinteisen voittajan ja kärkipään lisäksi esimerkiksi voittoaikaa tai ajallisia eroja tai sitten vaikka kahden määritellyn kuskin keskinäistä järjestystä.

 • Voittajavedot

  Voittajavedot ovat suosittu vetomuoto. Voittajaveto -säännöt ovat yksinkertaisia sikäli, että pelimuodossa veikataan voittajaa. Helppous viehättää ihmisiä, koska vain voittajaa tarvitsee veikata, oli sitten kyseessä aika -ajot tai kilpailu. Varjopuolena tietysti formula 1:sten kaltaisessa lajissa on, että ennakkosuosikkeja kilpailuihin ei montaa ole, ja näin ollen voittajavedon kertoimet jäävät melko pienehköiksi. Voittajaveto on kuitenkin erinomainen tapa tuoda mukavasti lisää jännitystä kilpailujen tapahtumiin. Formula vihjeet voittajavetoa koskien ovatkin yleisimpiä vihjemuotoja eri vihjepalveluissa.

 • Duo-vedot

  Duo-vedot ovat voittajavedon kaltaisia muuten, mutta voittajan sijaan veikataan aika -ajon tai itse kilpailun kahta nopeinta kuljettajaa oikeassa järjestyksessä. Kahden parhaan veikkaaminen on yllättävänkin paljon vaikeampaa kuin pelkän voittajan arvioiminen vaikka realistisia ehdokkaita on niukalti, mutta toki kertoimetkin nousevat samassa suhteessa. Voittajavedon tapaan erinomainen keino luoda lisää jännitystä kilpailun seuraamiseen.

 • Tripla-vedot

  Triplavedot on vetomuoto, jossa yhden tai kahden parhaan sijaan, veikataan jopa aika-ajon tai kilpailun kolmea nopeinta kuljettajaa, ja tietysti oikeassa järjestyksessä. Tässä pelimuodossa voi jo saada melko hyviäkin kertoimia, sillä periaatteessa veikataan kolmea kohdetta. Varsinkin kolmospaikalle nousee lisäksi silloin tällöin melko yllättäviäkin nimiä kilpailuissa, jos kärkipäässä koetaan kisan aikana jonkun verran esimerkiksi teknisiä ongelmia. Tällöin toteutunut kerroin voi nousta todella suureksi.

 • Kausivedot

  Kun aiheena on vedonlyönti formula 1 -sarjassa, niin ei voida sivuuttaa kausivetoja, joiden erityislaatuista mielenkiintoa tuskin kukaan voi kiistää. Kausivetoja on monenkaltaisia. Yksinkertaisimmillaan kyseessä on vedonlyönti f1 maailmanmestarista, mutta se ei ole suinkaan ainoa asia F1 vedonlyöntiin kokonaisen kauden mittakaavassa. Maailmanmestaruudesta tosissaan kisailevia kuljettajia on hyvin vähän, joten realististen mestariehdokkaiden kertoimet eivät korkeiksi nouse. F1 mestaruus veto onnistuu myös valmistajien MM -sarjaa koskien, tässä tosin ennakkosuosikkeja on vielä vähemmän, kuin kuljettajien puolella. Mahdollista on myös veikata kauden mittakaavassa vaikkapa kilpailuja voittavien kuljettajien määrää tai esimerkiksi mestaruuden voittavan kuskin saavuttamien pisteiden määrää. Kausien välilläkin on mahdollista lyödä vetoa, usein yhtiöt tarjoavat mahdollisuutta lyödä vetoa eri tallien seuraavien kausien kuskien todennäköisyyksistä.

 • Tallivedot

  Tallivetoihin tosiaan kuuluu maailmanmestaruudesta taisteleminen, mutta periaatteessa tallien voimasuhteissa voi lyödä aivan samanlaisia vetoja, kuin pelkkien kuljettajienkin kohdalla. Toki esimerkiksi pelkkä suora voittajaveto vähentää entisestään suosikkien määrää, mutta esimerkiksi tripla -veto on edelleen sopivan vaikeaa pelkillä talleilla pelattuna. Kokonaisuuden kruunaa mahdollisuus lyödä vetoa eri tallien saavuttamista pisteistä joko yksittäisessä kilpailussa tai koko kauden aikajänteellä.

 • Kuljettajakohtaiset erikoisvedot

  Kuljettajakohtaisia erikoisvetoja on monia tyyppejä, voidaan veikata vaikka kausikohtaisesti kuskin saavuttamien voittojen tai palkintopallisijoitusten määrää tai vaikkapa keskeytyksiä. Samoin on mahdollista veikata yksittäisen kuljettajan saavuttamien pisteiden määrää. Yksittäisessä kisassa voi tietenkin veikata kuskin sijoitusta, joko tarkkaa sijoitusta tai esimerkiksi pisteille pääsemisestä tai palkintopallille yltämisestä. Vertailut muihin kuskeihin ovat myös mahdollisia veikkauskohteita.

Formula 1 vedonlyönti – kiinnitä huomioita näihin

Kun lyödään vetoa formula 1 -sarjasta on useita asioita, joita pitää ottaa huomioon vetoa tehdessään. Pelkkä edellisen kilpailun tulosten vilkaiseminen ja se, että vilkaisee iltapäivälehden ilmaiset formulavihjeet, eivät riitä kuin raapaisemaan pintaa ja pitkässä juoksussa voitollista f1 vedonlyöntiä harjoittavalla on paljon töitä tehtävänään. Asian tuntevat F1 vihjeet kannattaa ottaa huomioon, mutta asiaa tuntemattomien tekemille voi viitata kintaalla.

Näistä useista asioista käymme seuraavassa listauksessa läpi joitakin tärkeimpiä lyhyesti.

 • Tallien väliset voimasuhteet
 • Nykyisten tallien historia
 • Formula-autojen tehot ja tekniikka
 • Kuljettajien väliset taitoerot / saman tallin kuskien välinen kilpailu
 • Radan kunto, sääolosuhteet, renkaat
 • Lähtöruudukon järjestys

Tallien väliset voimasuhteet

Kaikkein tärkein huomioon otettava asia on tietenkin tallien voimasuhteet. Viime vuosina sarja on jakautunut karkeasti kolmeen osaan. Suorituskyvyltään parhaat tallit ovat olleet Mercedes, Ferrari ja Red Bull. Selvästi jäljessä seuraavassa kategoriassa ovat olleet Renault, Racing Point, Toro Rosso (nykyisin nimellä Alpha Tauri), McLaren, Alfa Romeo ja Haas. Ylivoimaisesti pahnan pohjimmaiseksi on sitten valitettavasti vajonnut takavuosien huipputalli, legendaarinen Williams.

Erityisesti ykköskategoriassa myös tallien väliset erot ovat välillä suuria, Mercedes on ollut kukkona tunkiolla voittaen kuusi kertaa peräkkäin valmistajien MM -sarjan. Jokaisella näistä kerroista myös Mercedeksen kuljettaja on voittanut kuljettajien MM -sarjan. (Lewis Hamilton viisi kertaaja Nico Rosberg yhden kerran) Sitä ennen Red Bull oli paras neljä kertaa peräkkäin, mutta nyt on jäänyt kolmosviulun soittajaksi. Kaudella 2019 Mercedeksen ero kakkoseksi sijoittuneeseen Ferrariin oli peräti 235 pistettä, kun kaudella 2018 ero oli "vain" 84 pistettä. Red Bull sijoittui kumpanakin näistä kausista kolmanneksi. Keskikastin selvästi paras oli kaudella 2019 McLaren, mutta sitä edellisellä neljänneksi sijoittui Renault. Tämän osaston keskinäiset erot on etukäteen vaikeinta arvioida.

Nykyisten tallien historia

Formula 1 on kulkenut pitkän matkan siitä, kun talli saattoi sisältää omistajan/tallpäällikön, kuskin ja muutaman mekaanikon. Nyt pienimmätkin tallit ovat miljoonabisneksiä joita pyörittävät isot yhtiö ja/tai miljardöörit. Ei ole sattumaa, että huipulle ovat nousseet Mercedesin ja energiajuomajätti Red Bullin kaltaiset tekijät ja vanhat menestyjät ovat joko hiipuneet unohduksiin, kuten Lotus, Brabham ja Tyrrell tai sinnittelevät vielä mukana, mutta kaukana menneiden aikojen gloriasta, kuten McLaren ja Williams.

Näistä jäljellä olevista McLaren on viimeksi voittanut valmistajien MM-tittelin vuonna 1998 ja Williams vuotta aiemmin vuonna 1997. Mikään ei viittaa, että kumpikaan niistä taistelisi enää koskaan kyseisestä tittelistä. Päin vastoin, nykynäkymillä ainakaan Williamsilla ei paljoakaan elinaikaa ole. Entisillä pikkutalleilla varsinkaan ei ole sijaa nykyisissä formuloissa ja kauan sitten formula 1 -kartalta ovat poistuneet Arrowsin, Minardin, Jordanin ja Ligierin kaltaiset sympaattiset pienemmät yrittäjät.

Tarunhohtoinen punainen Ferrari toimii tietenkin linkkinä menneen maailman ja nykyisyyden välillä. Koko historian ajan se on ollut suosituin talli ja myös aina menestyksessä kiinni. Edellinen valmistajien mestaruus on toki vuodelta 2008, mutta sekä budjetiltaan, että tasoltaan se on yhä edelleeen joka vuosi aivan kärkipäätä. Aivan kuten se oli vuonna 1961 ensimmäisen valmistajien mestaruuden ottaessaan.

Nykyisin hallitsee siis Mercedes ja sitä ennen Red Bull. Näiden ja Ferrarin lisäksi resursseja riittää Renaultilla, mutta siellä ei hommaa ole muuten saatu toimimaan riittävän hyvin, että neljättä sijaa korkeammalle olisi viime vuosina päästy.

Formula-autojen tehot ja tekniikka

Niin kuin aiemmin mainittiin, formula 1 -tallit ovat nykyään miljoonayrityksiä ja viimeisten kymmenysten ja sadasosien puristamiseksi pois kierrosajasta tehdään kaikki mahdollinen. Kaikkein tärkein tekijä vauhdissa on tietenkin moottori ja sen tehot. Tehottomalla moottorilla ei voi formula 1-sarjassa menestyä kovinkaan hyvin. Toki tehon toinen puoli on luotettavuus, nykyisin moottorit harvoin hajoavat kesken kilpailuja, mutta takavuosina monilla talleilla oli erittäin tehokas moottori, joka kuitenkin hyvin usein hajosi kesken kilpailun.

Kärkitalleista Mercedeksen ja Ferrarin moottorit ovat tietenkin tallin nimen mukaiset, mutta energiajuomajätti Red Bullin tallille moottorit toimittaa japanilainen alan suurtekijä Honda. Formula 1:ssä menestyminen on erittäin tärkeää markkinoinnin ja imagon kannalta. Moottorin lisäksi nopeuteen liittyvät esimerkiksi erilaiset aerodynamiset ratkaisut, joita tallit hiovat tuulitunneleissa pienintä yksityiskohtaa myöten. Nykyisin testaaminen ajamalla on rajoitettua, joten erilaiset simulaatiot ja muut kokeet ovat suuremmassa roolissa. Eroja tallien autojen välillä on myös esimerkiksi renkaiden kulutuksessa, joka voi antaa pelivaraa vaikkapa taktiikoiden suhteen ja vähäinen kulutus voi myös antaa etua myöhemmillä kierroksilla kilpailijoihin nähden.

Kuljettajien väliset taitoerot / Saman tallin kuskien välinen kilpailu

On selvää, että myös kuskin penkin ja ratin välissä on eroja. Palkkahaitari on merkittävä, Mercedeksen britannialainen Lewis Hamilton tienaa 48 miljoonaa euroa vuodessa ja lähtöruudukossa on kilpailijoita, jotka päinvastoin joutuvat itse maksamaan, että pääsevät ajamaan Formula 1 -sarjassa .Erot toki näkyvät myös taidoissa ja Hamilton onkin melko kiistattomasti tämän hetken paras formula 1 -kuljettaja. Monien mielestä jopa kaikkien aikojen paras. Kuljettajien taitoeroja on kuitenkin yleisesti ottaen vaikea vertailla, koska käytettävissä oleva kalusto on eri kuljettajilla niin erilainen, ainoa selkeä vertailu on mahdollista tallikavereiden välillä, joskin esimerkiksi viimeisimmät innovaatiot asennetaan ensin usein ykköskuskille ja kaikki tallit eivät niitä ehdi molempiin autoihin asentaa ennen kilpailua.

Yhdistelemällä eri kausien tallin sisäisiä vertailuja voi tietenkin johtopäätöksiä tehdä, mutta niissäkin ongelmana on datan ajoittuminen hyvin pitkälle ajalle. Vedonlyöjän on syytä ottaa huomioon myös MM-sarjan tilanne, jos tallin toinen kuski on selvästi edellä, niin on odotettavaa, että siihen kuskiin satsataan ja myös ns. "tallimääräykset" ovat mahdollisia. Silloin siis toinen tallin kuski saattaa päästää tahallaan paremmassa sarja-asemassa olevan ohitseen kilpailussa. Hyvin harvinaista onkin siis, että selkeä kakkoskuski sijoittuu lopputuloksissa tasan yhden sijan ykköskuskin edelle mikäli sarja on jonkun aikaa jo edennyt.

Radan kunto, sääolosuhteet, renkaat

Monesta muusta urheilulajista poiketen, kilpa-areenan,tässä tapauksessa radan, kunto vaikuttaa eri tiimien suoritustasoon dramaattisesti. Ensinnäkin huonokuntoinen rata tekee autot alttiimmiksi keskeyttämisille, jolloin auton luotettavuus nousee suurempaan arvoon. Renkaiden kuntoon heikkokuntoinen rata vaikuttaa myös hyvin paljon ja renkaat pysyvät hyvinä lyhyemmän aikaa, tämä suosii sellaisia talleja joiden autot toimivat suhteessa muihin paremmin heikommilla renkailla. Vielä radan kuntoakin huomattavasti enemmän kisan tulosta voi sekoittaa sääolosuhteet.

Sadekelikisat ovat aivan erilaatuisia kuin muut kisat. Kilpailijoiden alttius virheille lisääntyy ja osa kuskeista paljastuu sadekelieksperteiksi. Esimerkiksi legendaariset Ayrton Senna ja Michael Schumacher olivat sadekelissä eritysen paljon muita kuljettajia edellä. Mahdollinen on myös välikeli, eli niin, että osan ajasta kisaa sataa tai jopa niin, että vain osassa kilometrien pituista rata-aluetta sataa. Nämä kaikki vaativat mukautumista kuljettajilta ja kaikki eivät onnistu siinä yhtä hyvin. F1 vedonlyöntiä ajatellen, jos huomaat kilpailun sääolosuhteiden olevan normaalista poikkeavat, on syytä analysoida tarkasti kaikkien kuljettajien suorituksia muuttuvissa olosuhteissa ennen vetopäätöksiä. Sadekelikisoissa saatetaan nähdä yllättäviä nimiä hyvinkin korkealla, eli ne ovat myös mahdollisuus tavallista suurempiin voittoihin.

Lähtöruudukon järjestys

Aika-ajojen perusteella määritellyllä lähtöjärjestyksellä on todella suuri merkitys kilpailun lopputuloksiin. Toki kolmen tallin kärkiryhmän autot lopulta yleensä raivaavat tiensä kärkisijojen tuntumaan myös ruudukon hänniltä, mutta muu kärki karkaa heiltä siinä ajassa tavoittamattomiin. Keskiryhmän tallien kohdalla aika-ajon epäonnistuminen esimerkiksi teknisten ongelmien vuoksi tekee pisteille pääsyn jo epätodennäköiseksi.

Suosituimmat F1 kisat sekä niiden luonteenpiirteet vedonlyöjän silmin

F1 vedonlyöntiä ajatellen, pelaajan on tärkeää analysoida myös eri rataprofiilit. Toiset radat sopivat toisille talleille paremmin kuin toisille, joillakin radoilla on vähemmän mutkia ja pidempiä suoria ja esimerkiksi enemmän ohituspaikkoja kuin toisilla. Formula 1 -sarjassa kilpaillaan kausittain vaihteleva määrä kilpailuja, mutta lukema on n. 20. Seuraavaksi käymme läpi muutaman kuuluisimmista radoista:

 • Monaco
 • Spa -Francorchamps, Belgia
 • Monza, Italia
 • Interlagos, Brasilia
 • Suzuka, Japani
 • Monaco

  Legendaarinen Monacon katurata, jossa ei varmasti edes kilpailtaisi ilman sen legendaarista statusta. Rata on erittäin kapea ja hidas ja siellä on käytännössä mahdotonta ohittaa edellä ajavia. Lähtöruudukon asetelmilla on täällä erittäin korostunut merkitys. Jos kilpailusta tulee sadekisa, niin keskeytyksiä on paljon luvassa, sillä seinät ovat erittäin lähellä suurimmassa osassa rataa. Kilpailut usein jonossa ajelua.

 • Spa - Francorchamps

  Belgian Spa on formula 1 -sarjan pisin rata, todella pitkät suorat ja nopeat mutkat. Monacon vastakohta. Useita hyviä ohituspaikkoja myös. F1 vedonlyöntiä ajatellen on hyvä ottaa huomioon pitkät kierrokset ja myös se, että lähtöruudukossa voi muita paremmalla autolla napsia nopeastikin hitaampia, useampia muita ratoja parempien ohittamisen mahdollisuuksien ansiosta. Ferrari on voittanut radan kaksi viimeisintä kilpailua, vuonna 2018 voiton otti Sebastian Vettel ja vuonna 2019 Charles Leclerc.

 • Monza

  Italian Monzan rata kuuluu myös formula 1 -sirkuksen nopeimpiin. Tällä legendaarisella radalla kilpailtiin ensimmäistä kertaa jo vuonna 1921. Vedonlyöjän on hyvä huomata, että kyseessä on formuloiden kuuluisimman tallin, eli Ferrarin kotirata, joten siellä he haluavat erityisesti voittaa ja kannustus on sen mukaista. Radalla on ohituspaikkoja ja kilpailut yleensä hyvin viihdyttäviä. Ferrari katkaisi Mercedeksen viiden voiton putken vuonna 2019, kun Charles Leclerc onnistui raivaamaan tiensä keskimmäiselle pallille.

 • Interlagos

  Brasilian Grand Prix Interlagosin radalla, eli Autódromo José Carlos Pacella on yksi tunnetuimmista Euroopan ulkopuolisista formula 1-kilpailuista. Tämä rata on erittäin pomppuinen ja autojen jousitus ja renkaat ovatkin siellä kovilla. Tällä tavoin se eroaa suurimmasta osasta muita kilpailuja. Toinen erikoisuus on, että radalla ajetaan vastapäivään toisin kuin yleisesti muilla autoradoilla. Tämä tietenkin asettaa kuljettajille erilaisen fyysisen koettelemuksen ja saattaa vedonlyöntiä ajatellen heikentää joidenkin suorituskykyä.

 • Suzuka

  Japanin legendaarisella Suzukan radalla on ajettu F1-osakilpailuja jo yli 30 vuotta, keskeytyksettä vuosia 2007 ja 2008 lukuunottamatta jolloin Japanin GP ajettiin Fujin radalla. Suzuka kuuluu myös F1 -kalenterin nopeimpiin kilpailuihin ja katsojille usein on riittänyt viihdettä. Suomalaisille kilpailu on erityisen rakas sikäli, että Mika Häkkinen varmisti sekä vuonna 1998, että vuonna 1999 formula 1:n maailmanmestaruuden kyseisellä radalla.

  Tässä artikkelissa käsitellään vielä:

  • Parhaat kampanjat formula 1 vedonlyöntiin
  • F1 vedonlyöntikonseptit
  • Yhteenveto

Parhaat kampanjat formuloihin

Formula 1 vedonlyönti, aivan kuten ralli vedonlyöntikin, on suosittua, mutta yhtiöt silti herättelevät välillä pelaajia erilaisilla kampanjoilla. Varsinkin kauden alussa muistutetaan usein pelaajia esimerkiksi ilmaisella formula 1 -vedolla tai talletusbonuksella, joka ei välttämättä suoraan sido edes F1 vedonlyöntiin, mutta jota kuitenkin sarjan alkamisella markkinoidaan. Jotkut yhtiöt järjestävät myös kokonaisia kilpailuja joissa menestyäkseen tulee menestyä F1 -vedoissa. Toinen piikkikohta on sitten mestaruustaistelut, jolloin on mahdollista löytää vastaavia bonuksia ja tarjouksia.

Ammattina F1 vedonlyönti – opettele nämä konseptit

Mikäli tavoiteammattina on formula 1 vedonlyönti, on aivan ensimmäiseksi huomattava, että kauden aikana on vain n. 20 kilpailua. Tämä tarkoittaa, että pelaamiseen tulee väistämättä taukoja. Tämä voi tietenkin olla hyväkin asia, sillä silloin on mahdollista analysoida kohteita, tallien ja kuljettajien voimasuhteita, olosuhteiden vaikutuksia jne. paljon pidempään ja tarkemmin. Menestyminen F1 vedonlyönti -maailmassa on hyvin hankalaa, mutta ei mahdotonta. Kohdevalinnassa täytyy kuitenkin olla tarkkana ja ennen kaikkea tarttua niihin harvoihin tilaisuuksiin, joita tulee. Tässä esittelemme muutaman menestymisen kannalta olennaisen tekijän:

 • Ylikerroin

  Ylikerroin on voittavan vedonlyönnin, myös silloin, kun kyseessä on formula 1 -vedonlyönti, ehdoton perusta. Sillä tarkoitetaan sitä, että vedonlyöntisivustojen tarjoama kerroin on suurempi kuin sinun arviosi mukaan pitäisi ja jopa niin paljon suurempi, että se riittää kattamaan vedonlyöntiyhtiön oman osuuden, deduktion. Selvittääkseen sen, onko jossain kohteessa ylikerroin, täytyy vedonlyöjän ensin arvioida todennäköisyydet kohteen eri lopputulemille. Tämän tehdäkseen täytyy luonnollisesti analysoida lukuisia lopputulemaan vaikuttavia tapahtumia. Kun todennäköisyysprosentti on laskettu, on ylikertoimen määrittäminen helppoa, kaava 100 / t% tuottaa ns. rajakertoimen ja jos kyseinen kerroin on pienempi kuin yhtiön tarjoama, on yhtiön tarjoama kerroin ylikerroin. Näistä kertoimista voi myös laskea vedon odotusarvon kaavalla jossa yhtiön tarjoama kerroin jaetaan rajakertoimella. Päinvastaisessa tapauksessa kyseessä on ylikertoimen sijaan alikerroin.

  Esimerkki: Arvioimme Lewis Hamiltonin voittavan Monacon Grand Prix:n 50% todennäköisyydellä, vedonlyöntiyhtiö tarjoaa kertoimen 2.10. Laskemme rajakertoimen 100/50 = 2.00. Tällöin huomaamme yhtiön tarjoaman kertoimen olevan suurempi kuin arvioimamme rajakerroin, joten kyseessä on ylikerroin, jonka odotusarvo on arviomme mukaan 2.10/2.00 = 1.05

 • Pitkä juoksu

  Pitkä juoksu on häpeämätön anglismi, mutta siitä huolimatta yleistynyt osaksi vedonlyöntisanastoa. Tällä tarkoitetaan sitä, että vastasatojen tai jopa tuhansien vetojen tulosten jälkeen alkaa selvitä, että ovatko arviointimenetelmämme oikeastaan voitollisia vai eivät. Yksittäisten vetojen tuloksiin on turha tuijottaa.

 • Vedonlyöntikirjanpito

  Kirjanpidon ylläpitäminen on pakollista, mikäli aiot pelata ammattina formula 1 vedonlyöntiä. Muutenhan et tiedä, että oletko edes voittava pelaaja. Ihmisillä on tapana muistaa voitot ja unohtaa tappiot, joten pelkkiin mielikuviin perustuen ei tätä voi selvittää yhtään pidemmän päälle. On erityisen tärkeää, että kirjaa jokaisen vedon tarkasti ylös. Summien sijaan paras mittari on palautusprosentti, joka lasketaan kaavalla voitot/panokset*100. Luonnollisesti, jos tulos on yli 100, niin kyseisellä otannalla peli on ollut voittavaa.

 • Kassanhallinta

  Täysin välttämätön osa pelaamista, jos kyseessä ei ole huvipelaaminen. Kassanhallinnalla tarkoitetaan sitä, että panokset pysyvät oikeassa suhteessa käytettävissä olevan kassan kokoon. Pelaajat helposti panostavat liikaa erityisen hyvinä pitämiinsä kohteisiin tai aikaisempia tappioita paikatakseen. Tämä on tuhon tie. Panostaso on syytä pitää 0-2 %:ssa pelikassasta. Kassanhallinnan määrittämisen apuvälineeksi yleensä suositellaan amerikkalaisen matemaatikon John Kellyn kehittämää kaavaa p*(k-1)/(k-1) * pelikassan koko. Tässä p on todennäköisyysarvio ja k on tarjottu kerroin. Koska arviot eivät koskaan ole tarkkoja, niin saatu tulos on syytä vielä jakaa ns. kelly-jakajalla, jotta pelikassasta panostettava prosentuaalinen osuus pienenee 0-2 prosentin välille.

UKK

Mistä löydän parhaat vedonlyöntibonukset?
Mitkä ovat yleisimmät tarjoukset vedonlyöntiin?
Millaiset kierrätysehdot on hyvässä veikkaus
Voinko lunastaa useita bonuksia vedonlyöntiin samanaikaisesti?
Tuleeko vedonlyöntibonuksissa huomioida vielä jotakin muuta?
Onko vedonlyöntibonusten lunastaminen varmasti laillista?