Mestarien Liiga 2021 vedonlyönti - kertoimet ja vihjeet

Tarunhohtoinen jalkapallon Euroopan Mestarien Liiga on maailman tunnetuin seurajoukkueiden jalkapallokilpailu ja kaikista kilpailuistakin ainoastaan jalkapallon MM -kilpailut menee edelle. Mestarien Liigan lohkovaiheeseen selviää nykyisin 32 joukkuetta eri puolilta Eurooppaa kansallisten sarjojen menestyksen perusteella. Sarja perustettiin vuonna 1992 korvaamaan edeltäneen Euroopan Mestarien Cupin, joka pelattiin nimensä mukaisesti kokonaan cup-muodossa ja oli järjestetty ensimmäistä kertaa vuonna 1955. Ensimmäisen Mestareiden Liigan kaudella 1992-93 voitti hieman yllättäen ranskalainen Olympique de Marseille. Mestarien Liigassakin aluksi mukana olivat vain sarjojensa mestarit, mutta vuosien varrella sarja on laajentunut ja nykyisin suurimmista liigoista seuraavan kauden Mestarien liigaan selviytyy peräti neljä joukkuetta.

Pienemmistä maista mukaan pääsee vain yksi joukkue karsintakierrokselle ja tien raivaaminen itse lohkovaiheeseen edellyttää useamman otteluparin voittoa. Helsingin Jalkapalloklubi pystyi tähän kaudella 1998-99 ja vaikka jäikin lohkonsa viimeiseksi, niin keräsi ilahduttavasti 5 pistettä. Tilastoissa harvoin erotellaan pelkästään sarjan uudelleen brändäyksen jälkeen tulleita mestaruuksia vaan mukaan lasketaan kaikki mestaruudet. Eniten mestaruuksia on espanjalaisella Real Madridilla, joka on voittanut Euroopan mestaruuden 13 kertaa, tämän lisäksi vähintään kolme kertaa mestaruuden ovat valloittaneet AC Milan (7), Liverpool (6), Bayern München (5) ja FC Barcelona (5), Ajax (4), Inter (3) ja Manchester United (3).

Tässä artikkelissa käsitellään esimerkiksi seuraavia asioita:

 • Mestarien Liiga - näin pelataan
 • Mestarien Liiga vedonlyönti
 • Mestarien Liiga vedonlyönti
 • Mestarien Liigan pudotuspelit
suljettu
€200 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€500 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 NON-STICKY BONUS
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
€600 CASINO BONUS
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 BONUS
€500 CASHBACK BONUS
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
-
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 BONUS
€25 ILMAISVETO
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€500 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€25 ILMAISVETO
-
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 BONUS
€100 RELOAD BONUS
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
EI REKISTERÖITYMISTÄ
KOTIUTUKSET 5MIN
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 BONUS
€25 ILMAISVETO
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
€25 ILMAISVETO
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
30% CASHBACK
-
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
KOTIUTUKSET 5 MIN
-
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 BONUS
-
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 BONUS
€25 ILMAISVETO
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT

Mestarien Liiga – näin pelataan

Mestarien Liigan pelijärjestelmä on vaihdellut vuosien varrella, mutta jo pitkään on menty niin, että 32 joukkuetta jaetaan 8 lohkoon niin, että jokaisesta lohkosta kaksi parasta pääsee pudotuspelikierrokselle, josta sitten edetään kaksiosaisin parein aina yksittäiseen finaaliin. Sen sijaan Mestarien Liigan karsintasysteemi on vaihdellut useammin. Nykyisin tilanne menee niin, että peräti 26 joukkuetta etenee suoraan lohkovaiheeseen(tai siis kansallisen menestyksen perusteella) ja vain 6 paikkaa on jaossa karsintojen perusteella. UEFA-rankingin maiden 1-4 (tällä hetkellä Englanti, Espanja, Saksa ja Italia) kaikki neljä parasta etenevät nykyisin suoraan lohkovaiheeseen. Kuudesta viimeisestä lohkopaikasta kilvoittelee peräti 55 joukkuetta, joissa mukana myös Suomen kulloinenkin mestari.

Mestarien Liiga kaudella 2020-21

Mestarien liiga 2021 alkaa näillä näkymin esikarsintakierroksen 1. osaottelulla kesäkuun 23. päivä. Tämä tietenkin voi vielä muuttua tämän hetkisen kulkutautiepidemian vuoksi, joka on pysäyttänyt kaikki sarjat, mukaan lukien neljännesvälierävaiheeseen edenneen Mestarien Liigan kaudella 2019-20. Läpi syksyn on tarkoitus pelata karsintakierrokset ja sitten lohkovaiheen on määrä alkaa 15. syyskuuta. Kauden mestari kruunataan 29. toukokuuta Venäjän Pietarin Krestovski Stadionilla.

Ennakkosuosikit alkavaan kauteen ovat tutusti Espanjan jättiläiset FC Barcelona ja Real Madrid, sekä Englannin parhaat edustajat, joista Liverpool tietenkin kuumimpana nimenä. Toisen englantilaisjoukkueen Manchester Cityn osallistuminen tulevan kauden Mestarien Liigaan on vielä epävarmaa, sillä se sai UEFAlta siirtosääntöjen rikkomisesta kahden vuoden osallistumiskiellon eurocupeihin, mutta on valittanut asiasta ja voi olla, että osallistuminen kauden 2020-21 Mestarien Liigaan vielä onnistuu.

Muita suosikkeja ovat maidensa ylivoimaiset hallitsijat Bayern München Saksasta, Juventus Italiasta ja Paris Saint-Germain Ranskasta. Oma sanansa sanottavana tulee olemaan myös ainakin Espanjan Atletico Madridilla ja Englannin muilla edustajilla, jotka voivat olla esimerkiksi Chelsea ja Manchester United. Yksittäisissä ottelupareissa ei kannata muidenkaan TOP-4-maiden muita edustajia aliarvioida, vaikka Bayer Leverkusenin tai Atalantan kaltaisilla joukkueilla on vaikea nähdä mahdollisuuksia Mestarien Liigan voittoon asti.

Seuraavaksi esittelemme joitakin Mestarien Liiga 2021 -kauden ennakkosuosikeista:

 • Real Madrid
 • FC Barcelona
 • Atletico Madrid
 • Liverpool
 • Juventus
 • Bayern München
 • Paris Saint Germain
 • Manchester City
 • Manchester United
 • Real Madrid

  Espanjan kahdesta tasaväkisestä jättiläisestä Real Madrid on se joka on Mestarien Liigassa useammin pystynyt nousemaan kaikkein korkeimmalle korokkeelle. Kansallisessa liigassa Real Madrid on viime aikoina jäänyt Barcelonan jalkoihin, sillä viimeisestä kymmenestä mestaruudesta Barcelona on vienyt seitsemän ja Real Madrid on joutunut tyytymään kahteen. Mestarien Liigassa tarina on kuitenkin toinen ja Real Madrid voittanut 2000-luvulla kuusi kertaa, ja ennen viime vuotta voitti edellisestä viidestä mestaruudesta peräti neljä.

 • FC Barcelona

  Real Madridin ikuista arkkivihollista FC Barcelonaa monet pitävät maailman parhaana jalkapallojoukkueena, vaikka tulokset eivät sitä aina kertoisikaan. Sille on perusteensa, sillä joukkueen riveissä on eniten kertoja historiassa maailman parhaaksi pelaajaksi valittu Lionel Messi ja joukkue on selvästi menestynyt parhaiten viime aikoina Espanjan liigassa, jonka kärkeä pidetään maailman kovimpana. Mestarien Liigassa menestys ei ole kuitenkaan ollut toivottua, sillä Barcelona on viimeisen kahdeksan kauden aikana yltänyt vain kertaalleen finaaliin, toki voittaen sen.

 • Atletico Madrid

  Atletico Madrid on piikki Barcelonan ja varsinkin kaupungin toisen seuran Real Madridin lihassa. Kaudella 2013-14 se teki ihmeen ja päihitti molemmat Espanjan liigassa. Mestarien Liigassa Atletico Madrid on varteenotettava joukkue vuosi vuoden jälkeen ja on selvinnyt kahdesti finaaliin 2010 -luvulla, häviten ne toki karvaasti paikallisviholliselleen Real Madridille. Joukkue voi voittaa kenet tahansa, koska tahansa, vaikka ei aivan kirkkaimpiin suosikkeihin kuulukaan.

 • Liverpool

  Legendaarinen Liverpool kuuluu maailman tunnetuimpiin urheiluseuroihin. Se ei ole voittanut Englannin mestaruutta vuoden 1990 jälkeen, mutta Mestarien Liigan kyllä senkin jälkeen kahdesti 2005 ja 2019 ja lisäksi edennyt finaaliin myös kahteen otteeseen. Kulkutaudin katkaisema kausi on rikkomassa myös kansallisen tason kirouksen, mutta Liverpoolin resurssit eivät aivan Euroopan suurimpia tule jatkossakaan olemaan. Mestarien Liigan voittajakandidaateissa se on silti ensimmäisten joukossa.

 • Juventus

  Nykyään Italian suuri yksinäinen Euroopassa. Italian sarja oli vielä 90-luvulla useimpien asiantuntijoiden mielestä Euroopan kovin, mutta nyt sieltä tulee vain yksi Euroopan tasolla kova joukkue, kahdeksan kertaa peräkkäin Serie A:n voittanut Juventus. Mestarien Liigaa Juventus ei ole voittanut vuoden 1996 jälkeen, mutta senkin jälkeen edennyt finaaliin viidesti, joista kaksi vierailua aivan viime vuosina. Mestarien Liiga 2021 saattaa olla turnaus, joka sanoo toden Juventuksen kohdalla.

 • Bayern München

  Jos Juventus on Italian suuri yksinäinen, niin Saksan kohdalla samaa voi sanoa Bayern Münchenista. Bayern on voittanut Saksan mestaruuden seitsemän kertaa peräkkäin ja Mestarien Liigassakin on aina varteenotettava voittajakandidaatti. Viimeksi Bayern voitti Mestarien Liigan vuonna 2013 ja finaalipaikkoja 2010-luvulla irtosi kaikkiaan kolme.

 • Paris Saint Germain

  Paris Saint Germainista, ranskalaisesta suurseurasta, tuli "yhdessä yössä" Ranskan ylivoimaisesti suurin ja rikkain seura, sekä myös yksi Euroopan jättiläisistä, kun vuonna 2011 sijoitusyhtiö Qatar Sports Investments osti sen. Sen jälkeen Ranskan kansallinen liiga ei ole tarjonnut sille minkäänlaisia haasteita ja seuran tähtäimet ovatkin olleet Mestarien Liigassa menestymisessä. Kerta toisensa jälkeen Paris SG on kuitenkin saanut pettyä, eikä ole vielä yltänyt kertaakaan edes välieriin asti. Tuntuu olevan vain ajan kysymys, että Paris Saint Germain astelee viheriölle Mestarien Liigan loppuottelussa.

 • Manchester City

  Manchester City, on maailman rikkain seura. Sanotaan. Sen jälkeen, kun Abu Dhabi United Group hankki seuran pääomistuksen, on Manchester Citystä tullut suurpeluri Euroopassa. Mittaamattoman tuntuiset varat ovatkin tuoneet useita mestaruuksia kotimaassa, mutta Mestarien Liiga on vielä valloittamatta. Itse asiassa City ei ole koskaan edennyt edes finaaliin asti kilpailussa. Mestarien Liiga 2021 saatetaan pelata ilman Manchester Cityä, sillä seura tuomittiin kahden kauden europelikieltoon johtuen sääntörikkomuksista pelaajasiirroista. City on kuitenkin valittanut asiasta ja saattaa olla, että europelipanna siirtyy käsittelyn ajaksi tulevaisuuteen.

 • Manchester United

  Manchesterin toinen joukkue, Englannin jalkapallon kukkona tunkiolla 90-luvun ja 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen häärinyt Manchester United on pudonnut aivan terävimmältä huipulta ja on nykyisin vaikeuksissa mahtua edes mukaan Mestarien Liigaan johtuen Englannin liigan kovasta tasosta. Resurssit ovat silti korkeat ja mukana ollessaan sitä ei sovi vieläkään aliarvioida, vaikka edellisestä Englannin mestaruudesta on jo seitsemän vuotta ja Mestarien Liigan finaalipaikasta yhdeksän.

Mestarien Liiga vedonlyönti

Mestarien Liiga 2021 on myös vedonlyönnissä suuri tapahtuma. Yksittäiset ottelut tietenkin keräävät huomattavan määrän pelivaihtoa, mutta myös turnaukseen liittyvät vedot ovat erittäin suosittuja ja kaikki eivät niistä kata edes koko turnausta vaan esimerkiksi vain lohkovaiheen koitokset.

Tässä joitakin suosituimpia pelimuotoja Mestarien Liiga -kauteen:

 • Lohkosta jatkoon
 • Lohkon voittaja
 • Lohkon pelaajavedot
 • Mestari / finaaliin selviytyvät joukkueet
 • Maalikuningas ja muut pelaajavedot
 • Head 2 Head -sijoitukset
 • Lohkosta jatkoon

  Yksi suosittu pelimuoto on arvioida, että meneekö joukkue lohkosta jatkoon vai ei. Kerrointa nostaakseen näitä on mahdollista yhdistää useampia yhdistelmävetoon jolloin ennakkosuosikkienkin veikkaaminen voi tuoda kohtuullisen kertoimen. Jokaisesta lohkosta menee jatkoon kaksi joukkuetta, joten kaikilla lohkovaiheeseen pääsevillä on ainakin jonkinlainen mahdollisuus edetä.

 • Lohkon voittaja

  Tässä pelimuodossa veikataan sitten nimensä mukaisesti lohkon voittajaa. Tässä lohkon heikoimmille joukkueille on tarjolla jo hyvin korkeita kertoimia, mutta tietenkin lohkon voittamisen todennäköisyys on melkoisen pieni. Ennakkosuosikkien lohkovoittoja yhdistelemällä on mahdollista saada melko kovakin kokonaiskerroin.

 • Lohkon pelaajavedot

  Lohkovedoissa on mahdollista lyödä vetoa myös pelaajien henkilökohtaisista saavutuksista. Kuka tekee eniten maaleja lohkossa tai vaikka sitä, kuinka monta maalia tietty pelaaja, vaikka Ronaldo tai Messi, tekee Mestarien Liigan alkulohkon otteluissa. Vedoissa saatetaan myös vertailla kahta pelaajaa ja arvuutella sitä kumpi tekee enemmän maaleja.

 • Mestari / finaaliin selviytyvät joukkueet

  Kausivetojen selvästi suosituin yksittäinen kohde on tietenkin mestaruusveto. Tämä pätee myös Mestarien Liigaan. Toinen suosittu vetomuoto on finaaliin selviytyvät joukkueet, mahdollinen voitto on suurempi ja ehkä voi olla mielekästä veikata useampia kuin yhtä finaalipareja. Mestarivedossa jää mahdollinen voitto aika laihaksi jos veikkaa useampaa mestaria, kun tämän tyyppisissä vedoissa vain yksi voittaa.

 • Maalikuningas ja muut pelaajavedot

  Kilpailun lopullista maalikuningasta veikatessa pitää ottaa huomioon se, kenen pelaajan uskoo etenevän pitkälle. Pelaajat pelaavat joukkuemenestyksestä riippuen eri määrän pelejä, lohkoon jäävät joukkueet pelaavat vain 6 ottelua, kun finaalijoukkueiden ohjelmassa on peräti 13 ottelua. Muihin pelaajavetoihin voivat kuulua esimerkiksi kahden pelaajan vertailu tai vaikkapa keltaisten korttien määrä. Pelipaikkojen parhaat pelaajat valitaan myös turnauksen jälkeen ja on selvää, että sellainen valinta ei kohdistu pelaajaan, jonka joukkue on pudonnut alkulohkossa, vaikka pelaaja olisi pelannut kuinka hyvin.

 • Head 2 Head-sijoitukset

  Suosittu kausipelimuoto on myös vertailla kahden eri joukkueen etenemistä kilpailussa, kumpi etenee pidemmälle. Tasapelillä panos palautetaan. Näitä yhdistelemällä saa mielenkiintoa pelaamiseen koko kaudeksi ja mahdollisuuden myös mukavaan pottiin. Tämä tuo kivaa lisäpanosta myös sellaisiin otteluihin, jotka ei muuten välttämättä kiinnostaisi juurikaan. Tämä vetotyyppi tunnetaan myös sivustosta riippuen nimellä “voittajaveto”.

Mestarien Liigan pudotuspelit

Mestarien Liiga 2021 huipentuu pudotuspeleihin, kuten muutkin Mestarien Liigan kaudet. Pudotuspeleihin tosiaan selviytyy jokaisesta lohkosta kaksi joukkuetta, eli kaikkiaan 16 joukkuetta. Nämä jaetaan pareihin niin, että kaksiosaista otteluista vain voittaja etenee jatkoon. Tämä tekee otteluista täysin eri luontoisia, kuin lohkovaiheen koitoksista. Varsinkin toiseen osaotteluun saatetaan lähteä asetelmista, joissa toinen joukkue joutuu heti alusta lähtemään laittamaan kaiken hyökkäysvoittoisesti peliin. Yleensä tämä ei onnistu, mutta toisinaan nähdään kerrassaan upeita nousuja toisen osaottelun aikana. Ehkä Mestarien Liiga 2021 tuo myös tällaisia tarinoita nähtäväksemme. Ainoastaan kaiken kruunaava loppuottelu, jonka pelipaikka on etukäteen määrätty, pelataan yksiosaisena. Mestarien Liiga 2021 huipentuu tosiaan finaaliin Venäjän Pietarissa.

 • Vierasmaalisääntö

  Pudotuspeleissä on sääntöerikoisuus, eli vierasmaalisääntö. Tällä tarkoitetaan sitä, että yhteismaalien ollessa tasan, jatkopaikan saa joukkue, joka on vierasottelussaan tehnyt enemmän maaleja. Tämän alkuperäinen idea on suosia hyökkäysvoittoisempaa peliä vierasotteluissa ja toki myös vähentää jatkoaikoja. Lisäksi vanhaan aikaan kulkuyhteydet olivat usein hankalia vieraskentälle ja näin vierasjoukkue olikin paljon pahemman matkarasituksen rasittama, kuin nykyisin. Vierasmaalisääntö antaa otteluille jännittävän säväyksen, kun yhden vierasmaalin jälkeen kotijoukkue voikin tarvita 2 lisämaalia yhden sijaan. Aika ajoin nousee kuitenkin esille ajatus vierasmaalisäännöstä luopumisesta. Silloin kun vierasmaalitkin ovat tasan niin pelataan 2 x 15 minuutin jatkoaika ja jos tämänkin jälkeen ollaan vierasmaaleja myöten tasatilanteessa, niin seuraa rangaistuspotkukilpailu, joka ratkaisee voittajan.

  Tässä artikkelissa käsitellään vielä:

  • Mestarien Liigan kaikkien aikojen TOP 3 -ottelut
  • Ilmaiset vihjeet Mestarien Liigaan
  • Yhteenveto & FAQ
 • Kaikkien aikojen ottelujen TOP 3

  Tällainen listaus on tietenkin hyvin subjektiivinen ja upeita otteluita Mestarien Liigan historiassa on näkynyt lukuisia ja taas lukuisia. Tähän olemme kuitenkin keränneet omasta mielestämme Mestarien Liigan historian kolme huikeinta ottelua. Tämä sisältää vain uudelleen brändäyksen ajan, eli Euroopan Cupin otteluita emme ole tällä kertaa arvioinut. Mielipiteitä on varmasti yhtä monia, kuin mielipiteen antajiakin, eikä listauksen ole tarkoitus olla millään tavalla ainoa oikea. Mikä olisikaan hienompaa, jos Mestarien Liiga 2021 toisi tähän listaukseen uuden jäsenen?

  Suomalaisittain muistamme tietenkin vuoden 1995 finaalin, jossa Jari Litmanen kruunattiin Euroopan mestariksi tai seuraavan vuoden finaalin, jossa samainen Jari Litmanen onnistui maalinteossa sekä varsinaisella peliajalla, että rangaistuspotkukilpailussa, mutta mestaruus meni silti Juventukselle. Nämä ikimuistoiset hetket eivät kuitenkaan yllä meidän TOP-3-listalle.

  Seuraavaksi listaamme meidän mielestä Mestarien Liigan (1992- ) historian ikimuistoisimmat ottelut:

  • AC Milan-Liverpool 2005
  • Liverpool-FC Barcelona 2019
  • FC Barcelona-Paris SG 2017
 • 3. sija AC Milan -Liverpool FC, 2005 loppuottelu 3 - 3 rp. 2-3

  Tämän ottelun kulku voisi olla melkein kuin elokuvan käsikirjoitus. Kyseessä on finaali, jonka ennakkosuosikki on AC Milan. Kukaan ei voi sanoa Liverpoolia pikkuseuraksi, eikä se ollut sellainen vuonna 2005:kään, mutta se ei ollut ennakkosuosikki Englannin mestariksi, eikä kovin lähelle sitä pokaalia silloin päässytkään, eikä sen odotettu etenevän finaaliin asti Mestarien Liigassakaan, vaikka sitä ei mahdottomana pidetty. Finaali oli ensimmäisen puoliajan jälkeen ennakkosuosikki Milanille tilanteessa 3-0 ja siinä vaiheessa Liverpoolin mestaruuskertoimet hipoivat kattoa, niin ylivoimainen Milan tuossa vaiheessa oli. Jalkapallo osoitti kuitenkin jälleen kerran kauneutensa ja Liverpool nousi täysin käsittämättömästi kuudessa minuutissa aikavälillä 54. -60. kolmen maalin takaa tasoihin.

  Loppupelissä ei maaleja nähty ja mestari ratkesi rangaistuspotkukilpailun perusteella. Liverpoolin maalivahti Jerzy Dudek torjui rankkareista kaksi ja yhden Milan laukoi ylitse ja Liverpool pääsi juhlimaan Mestareiden Liigan voittoa. Mukana juhlinnassa oli koko 120 minuuttia Liverpoolin puolustuksessa raatanut suomalainen Sami Hyypiä.

 • 2. sija Liverpool FC - FC Barcelona, 2019 välierä 4 - 0 (yhteismaalit 4-3)

  Jos 14 vuotta aiemmin pelatun loppuottelun nousu oli ihmeellinen, niin samaa voidaan sanoa vuoden 2019 välierästä. Monien mielestä maailman paras seurajoukkue FC Barcelona oli voittanut ensimmäisen osan kotipelissään maalein 3-0 ja vaikka olikin hukannut aivan lopussa avopaikan 4-0-maaliin, niin jatkopaikan piti olla itsestäänselvyys. Tuntui vaikealta uskoa, että Barcelonan kaltainen joukkue voisi jäädä vieraissakaan nollille Liverpoolia vastaan ja yksikin maali Barcelonalle olisi tarkoittanut, että Liverpool tarvitsee viisi maalia jatkopaikkaan.

  Uskomaton kuitenkin tapahtui ja eniten kertoja maailman parhaaksi pelaajaksi valitun Lionel Messin johtama Barcelona joutui antautumaan. Nöyryytystä lisäsi vielä ratkaiseva maali, jossa Barcelonan pelaajia vietiin kulmapotkussa kuin koulupoikia. Barcelonan pelaajat maalivahti Ter Stegeniä myöten katselivat muualle, kun Liverpool oli vaihtavinaan kulmapotkun antajaa ja voittomaalin tekeminen olikin siinä tilanteessa helppoa.

 • 1. sija FC Barcelona - Paris Saint Germain 2017 neljännesvälierä, 6 - 1 (yhteismaalit 6-5)

  Niin uskomattomia kuin Liverpoolin nousut olivat, niin kaikkien hienoin nousu on edellisessä tapauksessa narrin rooliin ajautuneen FC Barcelonan tähtihetki. Tässä erona Liverpoolin nousuihin ehti kerran heräämään ehtinyt toivo sammua välissä jo tylysti ennen kuin se heräsi uudelleen henkiin. Kolme viikkoa ennen tätä ihmeellistä ottelua, oli tapahtunut jo omalla tavallaan ihme. Paris Saint Germain oli tyrmännyt täysin käsittämättömästi FC Barcelonan kotiottelussaan maalein 4-0. Barcelona ei ole tottunut häviämään tuolla tavalla ja tulosvedon kertoimet ovat hiponeet taivaita.

  Selvisi kuitenkin, että tuo ei ollut otteluparin suurin ihme vaan pelkkää alkusoittoa, jo putoamaan tuomittu FC Barcelona oli päättänyt tehdä mahdottomasta mahdollisen ja tuli toiseen osaotteluun, kuin pyörremyrsky ja Luis Suarez saikin tehtyä avausmaalin jo kolmannella minuutilla. Barcelona kuitenkin tarvitsi vielä nollapelin lisäksi kolme maalia viedäkseen otteluparin jatkoajalle. Pahalta näytti, kunnes ensimmäisen jakson lopussa Barcelona sai toisen maalin takaisin Paris SG:n omalla maalilla.

  Nyt siis riitti, että toinenkin jakso voitetaan 2-0. Heti jakson alussa Lionel Messi onnistui rangaistuspotkussa ja nyt alkoi jo näyttämään siltä, että Barcelonan ihme on täysin mahdollinen, 40 minuuttia aikaa ja tarvitsee tehdä yksi maali. Sitten kuitenkin tapahtui jotain joka sai kaiken toivon katoamaan. Paris SG iski alle 30 minuuttia ennen loppua ja vierasmaalisäännön vuoksi Barcelonalle ei riittänyt kaksi maalia loppupelin aikana vaan täytyi tehdä kolme. Tunnelma latistui ja lopun odotettiin menevän kävelyksi. Siltä näyttikin viime minuuteille asti. Kaksi minuuttia ennen peliajan loppumista Neymar teki Barcelonalle maalin, mutta sekin näytti pelkältä laihalta lohdulta, kunnes sama mies osui uudelleen lisäajan jo ollessa menossa.

  Aika näytti siltikin loppuvan vääjäämättä. 95. minuutilla Barcelona teki kuitenkin mahdottomasta mahdollisen ja räjäytti Camp Noun. Kahdesti haudan partaalta nouseminen maailmanluokan joukkuetta vastaan saman ottelun aikana tuntui täysin mahdottomalta, mutta pakkohan se oli uskoa. Barcelona itse putosi heti seuraavalla kierroksella Juventukselle, mutta nousu Paris Saint Germainia vastaan jää silti historiaan tapahtumana jota ei voi käsikirjoittaa.

Ilmaiset vihjeet Mestarien Liigaan

Mestarien Liiga 2021 tuottaa paitsi paljon sankaritarinoita, niin myös paljon ilmaisia vihjeitä. Vihjeitä valmistellessa ja kootessa analysoidaan pelikohteet erittäin huolellisesti. Joukkueiden voimaluvut toimivat runkona ja tähän alkuarvioon lisätään kaikki pienimmätkin asiat, jotka vaikuttavat kyseisen ottelun mahdollisiin lopputulemiin. Jotkut joukkueet saattavat esimerkiksi hyvissä ajoin keskittyä kansallisen liigan kustannuksella Mestarien Liigaan ja tämä tietenkin saattaa näkyä lepuuttamisina kansallisissa otteluissa ja sitä kautta tuoreutena Mestarien Liigassa. Kun kohteet on huolellisesti analysoitu, täytyy arvioita verrata kertoimiin ja vasta siinä vaiheessa selviää, mitkä kohteet ovat järkevästi pelattavissa. Jos vedonlyöntisivusto onnistuu työssään täydellisesti, niin voitollisesti pelattavia kohteita ei ole, Mestarien Liigan kaltaisessa satoja kohteita sisältävässä instituutiossa näin kuitenkin harvoin on, ja Mestarien Liiga 2021 tuskin on asiassa millään tavalla poikkeuksellinen.

Yhteenveto & FAQ

Tässä artikkelissa on jonkun verran käyty läpi ja esitelty joukkueurheilulajien suurinta ja kauneinta, eli Mestarien Liigaa. Jokainen kausi tuo uusia tarinoita tähän upeaan tarinaan. Jo tunnusmusiikista lähtien Mestarien Liiga huokuu jylhää kauneutta ja jopa majesteetillista arvokkuutta. Mestarien Liiga 2021 tulee olemaan jälleen uusi upea luku Mestarien Liigan ja jalkapallon historiassa. Tähän loppuun olemme keränneet muutaman meille esitetyn kysymyksen, joihin olemme vastannut.

Onko kukaan Real Madridin lisäksi voittanut Mestarien Liigaa kahta kertaa peräkkäin?
Mikä maa on menestynein Mestarien Liigassa?
Onko mikään joukkue saanut pelata finaalia kotikentällään?
Jaetaanko Mestarien Liigasta rahapalkintoja?