Tennis vedonlyönti 2024

Tennis on epäilemättä maailman suosituin mailapeli ja siinä liikkuu isoimmat rahat ja katsojaluvut. Ei siis ihmekään, että tennisvedonlyönti on löytänyt myös uhkapelaajien suosion. Lähes joka viikko pelataan ympäri maailmaa turnauksia, joissa jaetaan arvokkaita ATP- (miehet) ja WTA-(naiset) pisteitä, mutta kisakalenteriin kuuluu neljä erityisen arvostettua turnausta. Grand Slam -turnaukset, eli Australian Avoimet, Ranskan Avoimet, Wimbledon sekä Yhdysvaltain Avoimet. Näissä turnauksissa veri vasta todella punnitaan. Niissä on tietenkin jaossa myös isoimmat ATP/WTA -pistemäärät ja palkintosummat. Tenniksessä on erittäin suuri merkitys alustalla, yksittäinen turnaus pelataan kokonaisuudessaan tietyllä alustalla, mutta pelaajien keskinäiset voimasuhteet vaihtelevat välillä suurestikin sen perusteella pelataanko massalla, ruoholla vai kovalla kentällä.

Tässä artikkelissa käsitellään esimerkiksi:

 • Suosituimmat vetotyypit tenniksessä
 • Tennis liveveto
 • Tennis ja vedonlyönti
 • Suosituimmat tennis turnaukset
suljettu
€200 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€500 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 NON-STICKY BONUS
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
€600 CASINO BONUS
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 BONUS
€500 CASHBACK BONUS
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
-
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 BONUS
€25 ILMAISVETO
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT

Tennis 2023

Tennis on penkkiurheilijan sekä vedonlyöjän suosikkilaji. Vuonna 2023 katseet suunnataan erityisesti Grand Slam -turnaukseen. Grand Slam sisältää neljä kilpailua: Australian avoimet, Ranskan avoimet, Wimbledon sekä US Open. Avauskilpailun, eli Australian Avoimet vei nimiinsä maailmanlistan ykkönen Novak Djokovic.

Esittelemme seuraavaksi Gran Slam -turnauksen muut osakilpailut vuonna 2023. Alta voit tarkistaa tämän hetken (1.2.2023) ATP rankingin.

Miesten ATP ranking 2/2023 (pisteet):

 • 1.
  Novak Djokovic (7 070)
 • 2.
  Carlos Alcaraz (6 730)
 • 3.
  Stefanos Tsitsipas (6 195)
 • 4.
  Casper Ruud (5 765)
 • 5.
  Andrey Rublev (4 300)
 • 6.
  Rafael Nadal (3 815)
 • 7.
  Felix Auger-Aliassime (3 715)
 • 8.
  Taylor Fritz (3 410)
 • 9.
  Holger Rune (3 046)
 • 10.
  Hubert Hurkacz (2 995)
 • ....
 • 43.
  Emil Ruusuvuori (976)

Ranskan avoimet 2023

Ranskan avoimet järjestetään 28.5.–11.6.2023, Pariisi (Ranska).

Ranskan avoimet on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1891. Tuleva turnaus tulee olemaan järjestyksessä numero 122. Hallitseva mestari on espanjalainen Rafael Nadal, joka on tällä hetkellä maailmanlistan 6. sijalla. Ranskan avointen voittaja nappaa tänä vuonna huikeat 2,7 miljoonaa dollaria – se on lähes tuplat viime vuoteen verrattuna. Kakkonen nappaa 1,4 miljoonaa dollaria, ja yhteensä palkintorahaa jaetaan yli 40 miljoonaa dollaria.

Wimbledon 2023

Wimbledon järjestetään 3.7.–16.7.2023, Lontoo (Iso-Britannia).

Wimbledon on kaikkein arvostetuin ja tunnetuin tenniskilpailu. Se on Grand Slam- turnauksen kolmas kilpailu, joka järjestetään aina Lontoossa. Vuonna 2022 Novak Djokovic voitti Wimbledonin seitsemännen kerran urallaan – ja se sinetöi serbialaisen 21. Grand Slam-mestaruuden. Wimbledonissa palkintorahaa jaetaan yli 40 miljoonalla dollarilla, ja viime vuonna voittaja sai 2,4 miljoonaa dollaria. Tarkat tiedot päivitetään myöhemmin.

US Open 2023

US Open (Yhdysvaltain avoimet) järjestetään 28.8.–10.9.2023, New York (Yhdysvallat).

US Open, eli Yhdysvaltain avoimet ovat Grand Slamin viimeinen kilpailu. Kisoissa mittelöidään viidessä sarjassa, joista miesten- ja naisten kaksinpeli (singles) vievät suurimman huomion. Kisoissa on myös nelinpelit sekä sekanelinpelit, joiden lisäksi mestari julistetaan myös junioreissa sekä senioreissa. Vuonna 2022 voiton vei tämän hetken maailmanlistan kakkonen, Carlos Alcaraz.

Suosituimmat vetotyypit tenniksessä

Tenniksen rakenne eroaa useimmista lajeista sillä, että pelissä ei ole mitään peliaikaa rajoittavaa kelloa, vaan ottelu päättyy voittajan saamaan pisteeseen. Tämä tietenkin tarkoittaa vedonlyönnissä sitä, että klise, "ottelu ei ole ohi, ennen kuin se on ohi" pitää oikeasti paikkaansa toisin kuin joissakin muissa lajeissa joissa saattaa olla teoreettisestikin mahdotonta voittajan vaihtuminen tietyssä pelitilanteessa ja ajassa. Lajin luonne, eli vuorottain lyödään aina piste loppuun ja ottelu on jaettu eriin, peleihin ja pisteisiin, antaa myös erinomaisen mahdollisuuden live vedonlyönnille.

Seuraavaksi esittelemme pelaajien keskuudessa suosituimpia pelimuotoja tennikseen lyhyesti:

 • Ottelun voittaja
 • Erävedonlyönti
 • Pelien lukumäärä
 • O/U
 • Erikoisvedot
 • Turnausvedot
 • Pelaajakohtaiset vedot
 • Ottelun voittaja

  Tämä ei ole vedonlyöntiä ajatellen suosituin pelimuoto, mutta kyllähän kaikessa vedonlyönnissä on voittajan veikkaaminen suosittua. Tennisottelu ei voi päättyä tasan, eli yksinkertaisuudessaan yritetään veikata voittajaa. Kertoimet ovat usein pieniä, joten jännityksen kannalta voi olla parempi tehdä yhdistelmiä joihin kerää useamman ottelun veikkauksen, jolloin mahdollinen voitto on huomattavasti suurempi. Ottelun voittajan veikkaamisen variaatio on tasoitusveto, jossa esimerkiksi altavastaajalle annetaan paras viidestä erästä pelattavassa ottelussa 1,5 erän tasoitus. Tällöin suosikkia veikannut voittaa vain suosikin voittaessa erin 3-0 tai 3-1 ja häviää muilla tuloksilla.

 • Erävedonlyönti

  Erävedonlyönti onkin ottelun voittajaa suositumpi muoto vedonlyöntiä harrastavien keskuudessa, sillä siinä kertoimet voivat nousta korkeammiksi. Jos ottelu pelataan kahdesta erävoitosta, niin vaihtoehdot ovat 2-0, 2-1, 1-2 ja 0-2 ja jos kolmesta erävoitosta, niin 3-0, 3-1, 3-2, 2-3, 1-3 ja 0-3. Vedonlyöjän on tietenkin hyvä tässä muistaa motivaatioaspekti, pelaajan kannalta voittotuloksella ei ole mitään merkitystä, vaan jatkokaavioon samanlainen riippumatta siitä, voittaako hän 3-0 vai 3-2.

 • Pelien lukumäärä

  Tavallinen tenniserä päättyy yleensä siihen, kun toinen pelaaja voittaa 6 peliä. Mikäli edetään 5-5 -tilanteeseen, niin voittaja tarvitsee 7 pelin voiton (6-6 -tilanteessa 7. pelin voittaja ratkaistaan erityislaatuisella tie-breakilla, eli katkaisupelillä, jossa kumpikin saa vuorollaan toimia syöttäjänä). Poikkeustapauksia on tiettyjen Grand Slam-turnauksien ja Davis Cup -otteluiden ratkaisevat erät joissa vaaditaan ainakin tiettyyn rajaan asti kahden pelin ero voittoon. Kuitenkin, tässä pelimuodossa yritetään siis veikata pelien määrää, joko koko ottelussa tai yksittäisessä erässä. Minimimäärä pelejä erässä on 6 ja maksimimäärä 13, eli paras kolmesta-ottelussa minimimäärä pelejä on 12 ja maksimimäärä 39 (pl. edellä mainitut poikkeustapaukset). Usein tässä vedonlyöntimuodossa ei veikata tarkkaa pelien määrää vaan esimerkiksi pelaaja voi veikata ottelussa pelattavan 16-18 peliä. Tämä pelimuoto ei ole aivan niin selvää onnenkauppaa kuin voisi luulla, sillä tenniskiertueella on esimerkiksi kovasyöttöisiä pelaajia, joiden otteluissa pelataan keskimäärin selvästi enemmän pelejä, kuin joidenkin toisten pelaajien kohdalla.

 • O/U

  Perinteinen O/U, eli Over/Under -veto, sopii tennisvedonlyöntiinkin suorastaan mainiosti. Pelissä voidaan veikata ottelun erämääriä, pelimääriä tai vaikkapa pistemääriä. Tutusti raja puolikkaaseen asennettuna, jotta tasapeli on mahdoton. Esimerkiksi erävedossa Over/Under 3,5 erää, lyödessäsi Under, täytyy ottelun päättyä kolmessa erässä. Tämä on hyvin suosittu pelimuoto tässäkin lajissa.

 • Erikoisvedot

  Vedonlyönti on siitä kiintoisaa, että vedonlyöntimahdollisuuksia on hyvin paljon. Erikoisvetoina voi lyödä vetoa, vaikkapa kaksoisvirheiden tai läpisyöttöjen määrästä, eräkohtaisesti, ottelukohtaisesti, turnauskohtaisesti tai live vedossa vaikkapa pelikohtaisesti. Joko yhden pelaajan kohdalta, molempien pelaajien kohdalta tai kaikkien turnauspelaajien kohdalta. Myös koko tennisvuoden mittaisia vetoja on mahdollista lyödä, koskien esimerkiksi tietyn pelaajan saavuttamien turnausvoittojen määrää tai ATP -pisteitä.

 • Turnausvedot

  Turnauksen kokonaistuloksessakin on useita asioita, joita veikata. Tietenkin mestarin nimi ja kun Grand Slam -turnaus on kyseessä, niin mestareiden nimet, pelataanhan samassa turnauksessa miesten ja naisten kaksinpelit, miesten ja naisten nelinpelit sekä sekanelinpeli. Sen lisäksi on mahdollista veikata finaaliparia tai kahden pelaajan keskinäistä etenemistä siitä, kumpi etenee turnauksessa myöhäisemmälle kierrokselle.

 • Pelaajakohtaiset vedot

  Kun pelaa tennisvedonlyöntiä yksittäisestä pelaajasta, on mahdollisuus veikata vaikkapa vuoden mittakaavalla turnausvoittoja, mutta yksittäisessä turnauksessa suosituimpien ennakkosuosikeiksi arvioitujen pelaajien kohdalla suosittu veto on esimerkiksi kyseisen pelaajan turnauksen aikana häviämien erien määrä. Miesten puolella varsinkin tämä on mielenkiintoinen veto, sillä 3 hävittyä erää samassa ottelussa tietää turnauksen päättymistä, mutta jos pelaaja etenee päätyyn asti, niin yksittäiset erät saattavat nostaa lukeman selvästikin tuon yli, tai sitten eivät. Mukavaa jännitystä kuitenkin verrattuna perinteiseen "turnauksen voittaja" -vetoon.

Tennis liveveto

Tenniksen livevedot on aivan oma maailmansa. Koska lajissa ei ole peliaikaa rajoittavaa kelloa ja jokainen pallo päättyy pisteeseen, on laji aivan omiaan live vedonlyöntiin. Vedonlyönti livenä antaa lähes tulkoon rajattomat mahdollisuudet lyödä vetoa, ei haittaa vaikka saapuisit vasta kesken pelin paikalle. Mahdollisuus on lyödä vetoa seuraavasta tai meneillään olevasta pelistä, erästä tai ottelusta. Tai vaikkapa yksittäisestä pisteestä, joka kohta jaetaan. Ja vetoa voi lyödä aivan mistä vaan, toki voittajasta tai esimerkiksi erälukemista, mutta mahdollista on lyödä vetoa mm. pelaajan seuraavalla syöttövuorolla tekemien läpisyöttöjen, eli ässien määrästä. Sitten kun vielä muistetaan, että tennisturnauksia pelataan lähes joka viikko, eli toisin sanottuna joka päivä ja varsinkin alkukierroksilla on yhtenä päivänä lukuisia otteluita, niin voi sanoa, että live tennisvedonlyönti on vedonlyöjän kultakaivos ja Graalin malja samassa paketissa.

Tennis ja vedonlyönti - kiinnitä huomiota näihin

Vedonlyönti, varsinkin livenä, vaatii tarkan analysoinnin lisäksi välillä nopeaa reagointia ja toki myös uskoa intuitioon. Jos pelaat livenä, niin pitkille analyyseille ei kesken peliä ole aikaa, vaan arvio täytyy tehdä niin sanotusti lennossa. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö huolellinen valmistautuminen ja tarkat analyysit, joista sitten on mahdollista rakentaa arviot, olisivat tarpeettomia. Onnistunut tennis vedonlyönti on monen asian summa ja koska vedonlyöntiä tarjoavalla yhtiöllä on suuri etu, niin ei ole syytä antaa piiruakaan periksi valmistautumisessa. Moni asia täytyy ottaa huomioon päästäkseen parhaaseen tulokseen. Jos tapanasi on katsoa vedonlyönti vihjeet tennis -otteluihin, niin kannattaa katsoa perustelut tarkkaan. Jos perusteet vaikuttavat puolivillaiselta, niin edes ilmaiset vihjeet tennis -tapahtumiin eivät ole noteeraamisen arvoisia. Samaan hengenvetoon on tietysti syytä todeta, että jos jostain löytyy asiantuntevat tennis vihjeet, niin ne kannattaa ottaa osaksi omaa analyysiaan, vaikka ei aivan suoraan purematta nielisikään. Kuten sanottua, ei kannata antaa tennisvedonlyöntiä tarjoavalle yhtiölle piiruakaan periksi.

Näistä useista asioista käymme seuraavassa listauksessa läpi joitakin tärkeimpiä lyhyesti.

 • Kentän alusta
 • Ilmasto ja lämpötila
 • Ottelurasitus
 • Miesten ja naisten pelin erot
 • Pelaajan nykyformi

Kentän alusta

Tenniksessä kaikkein eniten otteluun vaikuttava ulkopuolinen tekijä on alusta. Alustan nopeudessa on huomattavia eroja riippuen siitä, pelataanko massalla, ruoholla vai kovalla alustalla. Kaiken lisäksi saman alustan eri turnauksissakin voi olla eroja. Erityisesti kovat kentät ovat toisaalla paljon nopeampia kuin toisaalla. Grand Slam -turnauksista sekä Yhdysvaltain Avoimet, että Australian Avoimet pelataan kovilla kentillä, mutta Yhdysvalloissa kentät ovat nopeampia. Tämä johtuu siitä, että kovien kenttien pintamateriaaleja on useampia, nykyisin Australian avoimissa pelataan GreenSet -alustalla ja Yhdysvaltain Avoimissa DecoTurf-alustalla. Eri pelaajien ominaisuuksiin eri kentät sopivat eri tavoin. Aiemmin oli oikein korostetusti erikseen massaspesialisteja ja ruohospesialisteja ja vaikka tilanne ei enää nykyään ole näin, vaan kaikki pelaajat osaavat pelata kaikilla alustoilla, niin selviä vaihteluja voimasuhteissa näkyy sen mukaan, että millä kentällä pelataan. Vedonlyöjän on ehdottomasti otettava huomioon tällaiset asiat, sillä saman otteluparin voimasuhteet eroavat yleensä jyrkästi sen mukaan, pelataanko massalla vai esimerkiksi ruoholla.

Ilmasto ja lämpötila

Tennis on yleisesti ottaen ulkolaji, kaikki yhtään isommat turnaukset pelataan ulkotiloissa, joskin joissakin keskuskentällä, tai parilla pääkentällä, on mahdollisuus vetää katto kentän päälle sateen sattuessa. Sateella ei tennistä nimittäin pelata, vaan pelit keskeytetään sateen ajaksi (paitsi jos katto löytyy). Lämpötilan vaikutus on kuitenkin merkittävä, turnauksia pelataan ympäri maailmaa, eli jossain turnauksessa saatetaan pelata 10 asteen lämpötilassa ja toisessa taas mittari huitelee lähellä 40 astetta. Samoin jotkut turnaukset pelataan hyvin kosteassa ilmastossa, toiset taas kuivissa oloissa. Tennis vedonlyöntiin tämä liittyy sikäli, että pelaajien lämmönsietokyvyssä on luonnollisesti eroa varsinkin, jos ottelut venyvät. Aspekti, joka vedonlyöjän on ehdottomasti syytä ottaa huomioon analyyseja tehdessään.

Ottelurasitus

Tennisturnauksissa peli on yleensä selvä, eli häviäjä putoaa aina pois turnauksesta. Poikkeuksia ovat ainoastaan eri maajoukkueturnaukset ja kauden päättävä turnaus, jossa on lohkovaihe. Lisäksi karsinnoista voi joskus päästä pääsarjaan myös häviämällä viimeisen karsintakierroksen ottelun, mikäli pääsarjaan oikeutetuista pelaajista joku tai jotkut vetäytyy. Pääsääntöisesti kuitenkin meininkinä on tulos tai ulos. Vedonlyöjän kannalta tällä on sikäli merkitystä, että vaikka pelaajat pelaisivat saman määrän turnauksia tai olisivat pelanneet esimerkiksi kahdella edellisviikolla, niin ottelurasituksessa voi olla huomattavia eroja, jos toinen on vaikkapa edennyt finaaliin asti ja toinen lähtenyt laulukuoron puolelle jo ensimmäisellä kierroksella.

Varsinkin kaksiviikkoisissa Grand Slam -turnauksissa on syytä ottaa huomioon myös otteluohjelma ja otteluiden pituudet. Toinen saattaa olla pelannut edellispäivänä ja toisella voi olla ollut yksi lepopäivä välissä. Lisäksi on täysin mahdollista, että pelaaja on urakoinut viisi -tuntisen spektaakkelin edellisellä kierroksella, kun taas vastustaja on selvinnyt esimerkiksi helposti 1,5 tunnissa tai jopa luovutuksella. Tällä on luonnollisesti merkitystä pelaajien tuoreuteen ja vedonlyöjän tämä pitää ottaa huomioon voimasuhteita arvioidessaan. Erityisesti sateen sotkemissa kilpailuissa, kuten Wimbledon tai Ranskan Avoimet usein, ottelurasitus saattaa kasautua, kun otteluita ei saada pelattua alkuperäisen, kuitenkin melko reilun, aikataulun mukaisesti. Osalla pelaajista saattaa olla vielä nelinpeliotteluitakin lisärasituksena.

Pelaajan nykyformi

Kuten edellisessä kappaleessa mainittiin, ottelussa vastakkain olevista pelaajista toinen saattaa olla pudonnut edellisellä viikolla 1. kierroksella ja toinen edetä finaaliin asti. Ottelurasituksen lisäksi tämä saattaa tietenkin kertoa jostain muustakin, eli nykyformista. ATP- tai WTA -lista kertoo kuitenkin kokonaisen vuoden aikana kerättyjen turnausten pisteet, joten tennis vedonlyöntiin pieteetillä suhtautuvan kannattaa arvioissaan paneutua myös viimeisimpien turnausten menestykseen, jotta hänen olisi helpompi arvioida voimasuhteet juuri nyt tapahtuvassa ottelussa.

Pelkät eri kierroksille selviytymiset eivät tietenkään kaikkea kerro vaan myös turnauksissa kohdatut vastustajat. Jos toinen osapuoli, vaikkapa rankingiltaan 63., on esimerkiksi pudonnut kahdessa edellisessä turnauksessa 1. kierroksella ensin Novak Djokovicille ja sitten Roger Federerille, niin hän saattaa silti olla nykyformiltaan ihan hyvässä vireessä vertailtaessa toiseen 70-80. sijoilla majailevaan pelaajaan, vaikka tämä toinen olisi esimerkiksi edennyt puolivälieriin molemmissa edeltävissä turnauksissa.

Miesten ja naisten pelin erot vedonlyöjän näkökulmasta

Miesten ja naisten peleissä ovat samat säännöt, yhdellä poikkeuksella. Neljässä Grand Slam -turnauksessa miesten sarjassa ottelun voittoon tarvitaan 3 erävoittoa, mutta naisten sarjassa 2, kuten muissakin turnauksissa. Ennen myös miesten Masters -sarjan turnausten finaaleissa tarvittiin 3 erävoittoa, mutta tästä on luovuttu. Maajoukkueilla pelattavan Davis Cupin pääsarjassa tarvitaan myös 3 erävoittoa otteluvoittoon. Vedonlyöjän kannalta tällä on merkitystä, koska fysiikalla on selvästi suurempi merkitys, kun ottelut pitenevät, myös vedonlyöjälle ilmestyy lisää kohteita tästä syystä. Itse pelin erona on nopeus, miehet ovat fyysisesti vahvempia ja varsinkin syöttöpelissä tämä näkyy.

Nopeilla kentillä erityisesti syöttöspesialistit voivat miesten puolella pitää omia syöttöpelejään pelkän syötön avulla. Yleisestikin ottaen oma syöttövuoro on miesten peleissä suuremmassa roolissa ja syötönmurtoja nähdään vähemmän, kuin naisten peleissä. Vedonlyöjän on syytä myös huomioida, että yleisesti ottaen naisten peleissä hävityn erän jälkeen noustaan harvemmin voittoon kuin miesten puolella. Myös paras kolmesta -otteluissa.Tietenkin hyödyllisempää on analysoida voimasuhteita tennis vedonlyöntiin miettiessä tämä asia pelaajakohtaisesti.

Suosituimmat tennisturnaukset sekä niiden luonteen piirteet

Tennis vedonlyönti viettää kulta-aikaansa, kun on GrandSlam -turnausten aika. Ne ovat kalenterin ylivoimaisesti suurimmat ja suosituimmat turnaukset. Silloin tennis saa myös aina huomattavasti tavallista enemmän julkisuutta ja esimerkiksi tennis vedonlyönti vihjeet löytyvät jokaisesta lehdestä. Grand Slam -turnauksia on neljä, kovalla kentällä pelattava Australian avoimet, massalla pelattava Ranskan Avoimet, ruoholla Iso-Britanniassa oteltava Wimbledonin avoin tennisturnaus, sekä kovalla kentällä pelattava Yhdysvaltain Avoimet.

 • Australian Avoimet
 • Ranskan Avoimet
 • Wimbledon
 • Yhdysvaltain Avoimet
 • Davis Cup/Fed Cup
 • Australian Avoin tennisturnaus

  Kauden aloittaa Grand Slam -turnausten osalta Australian Avoin tennisturnaus. Tämä turnaus pelataan tammikuussa ja kovalla alustalla. Vuoteen 1988 asti Australiassa pelattiin ruoholla, mutta sen jälkeen alustaksi vaihdettiin kova, joista on nyt menossa kolmas erilainen, nimeltään GreenSet (joka on Australian avoimissa nimestään huolimatta sininen). Australian avoimia on perinteisesti kohdeltu hiukan muita Grand Slam -turnauksia vähäarvoisempana ja vielä 80 -luvulle asti monet parhaat pelaajat eivät siihen edes osallistuneet. Nykyisin parhaiden pelaajien osallistuminen kaikkiin Grand Slam-turnauksiin on pakollista ja koska palkinnotkin ovat suuria, niin Australian avoimet ovat nousseet muiden rinnalle arvostuksessa. Miesten puolella turnausta on hallinnut serbialainen Novak Djokovic, joka on voittanut sen peräti kahdeksan kertaa.

  Naisten puolella mestareita on useampia, vuosien 2016-2021, välillä esimerkiksi viisi turnausta on tuonut viisi eri mestaria. Suomen Henri Kontinen voitti miesten nelinpelin vuonna 2017 yhdessä australialaisen parinsa John Peersin kanssa. Koska kyseessä on kova kenttä, niin kovasta syötöstä on erittäin paljon hyötyä. Kenttä on kuitenkin hieman hitaampi kuin Yhdysvaltain avointen kenttä.

 • Ranskan avoin tennisturnaus

  Ranskan avoin turnaus pelataan tavallisesti alkaen toukokuun lopussa, joskin turnausta jouduttiin siirtämään maailmalla jylläävän kulkutaudin vuoksi. Ranskassa pelataan hitaimmalla alustalla, eli massalla. Tästä johtuen Ranskan avoimessa turnauksessa pallot ovat keskimäärin pidempiä ja sitä myöten ottelutkin. Se onkin fyysisesti raskain kaikista Grand Slam -turnauksista ja ainakin miesten puolella kun vain Grand Slam -turnauksissa pelataan kolmesta erävoitosta, kaikkein raskain kaikista turnauksista. Ranskan avoimia on miesten puolella hallinnut massalla parhaiten viihtyä espanjalainen Rafael Nadal, joka on voittanut viimeisestä 15 turnauksesta peräti 12, mukaan lukien kolme viimeistä peräkkäin (2017-2019). Naisten puolella ei ole mitään yksittäistä hallitsijaa ollut viime aikoina vaan vuosien 2014-2019 aikana kruunattiin kuudessa turnauksessa kuusi eri mestaria.

 • Wimbledonin tennisturnaus

  Heinäkuun alkupuolella pelattava Wimbledonin tennisturnaus Iso-Britanniassa on maailman kuuluisin ja arvostetuin tennisturnaus. Se on nykyisin ainoa ruoholla pelattava turnaus (aiemmin myös Australian avoimet ja Yhdysvaltain avoimet pelattiin ruoholla) ja ylipäätään yksi harvoista ruohoturnauksista, sillä nykyisin ruohotenniskausi on vain muutaman viikon pituinen huipentuen Wimbledoniin. Ruoho on kaikista alustoista nopein ja varsinkin miesten puolella Wimbledonin otteluita on moitittu nykyään tylsiksi, koska hurjasyöttöisimpien pelaajien syöttöihin on niin vaikeaa pystyä vastaamaan ja ottelu menee helposti syöttökilpailuksi. Vasta-argumenttina voi kuitenkin sanoa, että itse kilpailun voittoon on viimeksi pystynyt lähinnä syöttöönsä nojaava pelaaja niinkin kauan sitten kuin vuonna 2001, kun Goran Ivanisevic voitti kilpailun. Nykyisin tätä kisaa miesten puolella hallitsee Novak Djokovic, joka on voittanut kaksi viimeistä titteliä ja muutenkin viimeisistä kuudesta neljä. Naisten puolella viimeiset neljä kilpailua, 2016-2019, ovat tuoneet eri voittajan, mutta yleisesti ottaen kovalyöntinen ja ehkä kaikkien aikojen paras naispelaaja Serena Williams on tätä turnausta hallinnut, Vedonlyöjän kannattaa varoa vetämästä liikaa johtopäätöksiä vain hiukan aiemmin pelatusta Ranskan avoimesta turnauksesta, sillä alusta on tosiaan täysin erilainen Wimbledonissa.

 • Yhdysvaltain avoin tennisturnaus

  Kovalla kentällä nykyisin pelattava Yhdysvaltain avoin tennisturnaus on nykyään kisakalenterin viimeinen Grand Slam -turnaus. Se alkaa aina elokuun viimeisenä maanantaina. Vuoteen 1974 se pelattiin nurmella ja sen jälkeen kolme kertaa massalla, mutta vuodesta 1978 lähtien Yhdysvalloissa on pelattu kovalla kentällä. Nykyinen Yhdysvaltain avoimen kenttäpohja on hiukan nopeampi kuin Australiassa, mikä tekee turnauksesta Grand Slam -kalenterin toiseksi nopeimman. Tenniskausi ei pääty Yhdysvaltain avoimiin, mutta koska se on viimeinen todella suuri turnaus, niin henkisesti monen kokeneemman pelaajan kaikki jäljellä olevat paukut ovat siinä. Miesten puolella tässä Grand Slam -turnauksessa on ollut voittajien suhteen viime aikoina eniten vaihtelua, kun kuuden viime vuoden aikana turnauksen on voittanut neljä eri pelaajaa. Miestennistä hallinneet Novak Djokovic ja Rafael Nadal toki molemmat kahdesti. Naisten puolella viimeiset kuusi turnausta ovat puolestaan tuoneet kuusi eri voittajaa, eli joka vuosi on mestari vaihtunut.

 • Davis Cup ja Fed Cup

  Davis Cup ja Fed Cup ovat tenniksen ainoat maajoukkueturnaukset. Maiden kohdatessa karsintakierroksella otellaan viisi ottelua, joista neljä kaksinpeliä ja yksi nelinpeli niin, että sama pelaaja voi pelata vain kahdessa kaksinpelissä. Yleensä ensimmäisenä päivänä (yleensä perjantai) on kaksi kaksinpeliä, toisena päivänä nelinpeli ja kolmantena päivänä kaksi kaksinpeliä. Sääolosuhteet voivat tietysti joskus muuttaa näitä. Ottelu pelataan aina sen maan kotikentällä, joka viimeksi maiden kohdatessa ei ollut kotijoukkue (jos kohdataan ensimmäistä kertaa, niin kotijoukkue arvotaan). Vedonlyöjän kannattaa ottaa huomioon, että kotijoukkue voi päättää pelipaikan, luonnollisesti suositaan yleensä omia pelaajia suosivia alustoja ja jotkut maat vievät ottelut myös korkeaan ilmanalaan.

  Ottelun voittaja etenee lopputurnaukseen ja häviäjä joutuu karsintaotteluun alemman tason maata vastaan siitä, kumpi pelaa seuraavalla kaudella lopputurnauksen karsintakierroksella. Nykyään, mikäli voittaja on selvinnyt ennen neljättä ja/tai viidettä peliä, niin kyseistä/kyseisiä ottelua ei tarvitse pelata. Joka pelataan 18 maan voimin yhdessä tietyssä paikassa ja siellä otellaan vain kolme ottelua yhtä kohtaamista kohden. Ensin kolmen maan alkulohkoissa ja sitten pudotuspeleissä. Alkulohkossa pelataan myös 3. ottelu, vaikka voittaja olisi ratkennut, mutta pudotuspeleissä ei. Naisten Fed Cupin systeemi on saman tyyppinen, mutta joukkueita lopputurnauksessa on vain 12.

  Davis Cupin ja Fed Cupin ottelut ovat hyvin haastavia tennisvedonlyöntiä harjoittavalle, sillä pelaajien motivaatiotasot vaihtelevat. Siinä missä Grand Slam -turnauksessa tietää kaikkien olevan täydellä sydämellä mukana, niin näissä maajoukkueturnauksessa pelaaja voi olla täydellä sydämellä mukana tai sitten aivan puolivillaisella asenteella. Toki tämän oikein analysoimalla voi haistella hyvin kertoimien perusteella altavastaajien voittoja.

  Tässä artikkelissa käsitellään vielä:

  • Parhaat kampanjat tennis vedonlyöntiin
  • Tennis vedonlyöntikonseptit
  • FAQ

Parhaat kampanjat tennikseen

Kuten tässä artikkelissa on jo aiemmin käynyt ilmi, tennisvedonlyöntiä harrastavalla on neljä juhlahetkeä vuodessa. Grand Slam-turnaukset. Näihin odotettavasti keskittyvät myös eri vedonvälittäjien kampanjat. Erityisesti Wimbledonin tennisturnauksen yhteydessä pelaajia herätellään tennis - teemaisilla tarjouksilla, bonuksilla ja kampanjoilla. Kampanjat ovat yleensä perinteisiä ilmaisveto- tai talletusbonuksia, mutta välillä löytyy innovatiivisempiakin kampanjoita, joissa kilpaillaan toisia pelaajia vastaan ja palkintona voi olla matkat&liput johonkin suureen tennisturnaukseen, kuten saman vuoden Yhdysvaltain avoimeen tennisturnaukseen.

Ammattina tennis vedonlyönti – opettele nämä konseptit

Tennis vedonlyönti on ehkä kaikkia muita lajeja haastavampi, koska siinä on ehkä eniten asioita joita pitää ottaa huomioon analysoidessa ottelijoiden voimasuhteita. Motivaatiotekijät, kenttäolosuhteet, ilmasto, väsymys, pelityylien sopivuus, nykykunto. Tutkittavaa riittää ja analysointi on raakaa työtä. Live tennis vedonlyönti on sitten vielä oma maailmansa, mutta jos live vedonlyönnistä pitää, niin tennis on oikea laji siihen. Pelattavaa riittää lähes vuoden jokaiselle päivälle. Seuraavassa esittelemme muutaman tarpeellisen seikan vedonlyönnistä alkuun päästäkseen.

 • Rajakerroin

  Rajakerroin on vedonlyöjän määrittämä lukema, joka on rajana sille, onko vedonlyönti kyseisessä kohteessa kannattavaa. Jos vedonlyöntisivusto tarjoaa isomman kertoimen, kuin määritetty rajakerroin, eli ns. ylikertoimen, on pelaaminen kannattavaa. Jos ei, niin kyseistä alikerrointa ei pidä pelata. Rajakerroin määritellään arvioimalla ensin kohteen tulosten todennäköisyydet, joka tietysti vaatii hyvinkin monimutkaisia analyyseja ja arvioita, joissa pitää ottaa mahdollisimman paljon asioita huomioon. Todennäköisyysprosentin perusteella rajakerroin sitten lasketaan kaavalla 100/t%. Esimerkiksi, jos arvioimme Novak Djokovicin kukistavan Gael Monfilsin 70% todennäköisyydellä, niin Djokovicin voiton rajakerroin on 100/70 = 1.43.

 • Maltti

  Varsinkin live vedonlyönti vie mukanaan, päätökset täytyy tehdä nopeasti ja mielessä pirskahtelevat juuri hetki sitten pelatut vedot. Silloin maltti on ensiarvoisen tärkeää. Todella helposti tulee yliarvostettua vetomahdollisuuksia ja -todennäköisyyksiä, kun aikaa päättää on vähän. Livevedonlyönnissä tällä tavalla jyvät erottuvat akanoista. Pitää olla malttia, että osaa olla panostamatta. Samoin pitää voida hyväksyä, että jostain ottelusta jää tappiolle, eikä yrittää viime hetkellä ottelun ollessa päättymässä lyödä epäedullista vetoa. Vedonlyöntiperusteiden pitää pysyä muuttumattomana.

 • Kassanhallinta

  Tämä liittyy osittain myös malttiin. Kassanhallinta on kaiken vedonlyönnin perusta, voittava pelaaminen ilman kassan hallintaa on mahdotonta. Yhteen vetoon ei pitäisi käyttää enempää, kuin 0-2 prosenttia käytettävissä olevasta pelikassasta. Live tennis vedonlyönti voi hektisyydellään saada unohtamaan tämän asian, varsinkin jos tappio on lähellä. Pää pitää pysyä kylmänä ja kassanhallinta yhtä objektiivisena kuin tavallisessakin vedonlyönnissä. Helpointa se on Kellyn kaavan avulla p*(k-1)/(k-1) * pelikassan koko. Tässä p on todennäköisyysarvio ja k on tarjottu kerroin ja koska arviot eivät koskaan ole tarkkoja, niin saatu tulos on syytä vielä jakaa ns. kelly -jakajalla, eli itse määritellyllä kokonaisluvulla. Tästä ei ole syytä poiketa koskaan, jos voitollista tennisvedonlyöntiä haluaa harrastaa.

FAQ

Meille on esitetty paljon kysymyksiä liittyen tennisvedonlyöntiin ja vastaamme niihin tässä artikkelin viimeisessä kappaleessa:

Pelaamassani ottelussa vastustaja luovutti kesken ottelun, mutta voiton sijaan vain panokseni palautettiin. Mitä ihmettä?
Mitä tarkoittaa termi "peli" tenniksessä? Ilmeisesti eri asia kuin ottelu?
Onko tenniksessä otteluita 3. sijasta?
Mitä tarkoittaa lumierä?