Jääpallo vedonlyönti 2024 - parhaat vihjeet ja aloittelijan opas

Jääpallo on perinteinen laji Suomessa ja vaikka se onkin jäänyt jääkiekon varjoon, niin sillä on oma vankka kannattajakuntansa edelleen. Jääpalloa kutsutaan "jäiden jalkapalloksi", sillä jääpallosäännöt ovat hyvin paljon saman tyyliset, kuin jalkapallossa. Toki eroavaisuuksiakin säännöissä on, esimerkiksi jääpallossa on vapaalyöntien ja rangaistuslyöntien lisäksi määräaikaiset jäähyt. Suomea suurempia jääpallomaita ovat Ruotsi ja Venäjä, joissa jääpallo -otteluissa yleisöä on useampia tuhansia. Suomessa yleisömäärät jäävät satoihin yleisesti ottaen, mutta pudotuspeleissä, varsinkin finaaleissa, voidaan päästä isoihinkin yleisömääriin. Jääpallo vedonlyöntiä on luonnollisesti tarjolla ja jos kunnolla haluaa jääpallo vedonlyöntiä harjoittaa, on syytä tutustua myös ammattimaisempiin Ruotsin ja Venäjän sarjoihin. Pelkän bandyliigan ja MM-kilpailujen kohteet eivät riitä säännölliseen pelaamiseen.

Tässä artikkelissa käsitellään esimerkiksi:

 • Suosituimmat vetotyypit jääpallossa
 • Jääpallo ja vedonlyönti - kiinnitä huomiota näihin
 • Bandyliiga
 • Muut sarjat
 • Jääpallon MM -kilpailut
suljettu
€200 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€500 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 NON-STICKY BONUS
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
€600 CASINO BONUS
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 BONUS
€500 CASHBACK BONUS
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
-
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT

Suosituimmat vetotyypit jääpallossa

Yksittäisessä jääpallo -ottelussa olisi potentiaalia aivan yhtä moneen pelikohteeseen, kuin vaikkapa jalkapallossa, mutta tietysti, koska laji ei ole yhtä suosittua, ei vastaavaa määrää kohteita yleensä tarjota. Jääpalloon tarjolla olevat kohteet vaihtelevat melko paljon eri yhtiöittäin, osa tarjoaa vain perinteistä 1x2 -peliä, mutta joillakin löytyy huomattavankin laajaa tarjontaa. Yleensä niillä, joilla Ruotsin alueelta tulee merkittävämäärä asiakkaita.

Seuraavaksi esittelemme pelaajien keskuudessa suosituimpia pelimuotoja jääpallo vedonlyöntiin lyhyesti:

 • 1x2 -peli
 • Moneyline
 • O/U -peli
 • Jääpallo tulosveto
 • Jääpallo moniveto
 • Handicap -vedot
 • Turnaus- ja kausivedot
 • Live -vedonlyönti
 • 1x2 -peli

  Perinteinen 1x2 -pelimuoto, eli Pitkäveto on myös jääpallo vedonlyöntimarkkinoiden tuttu peruskallio ja selkäranka. Pelissä siis veikataan yksinkertaisesti sitä, kumpi ottelun joukkueista voittaa, vai päättyykö kamppailu tasapeliin. Kaikissa paikoissa, joissa jääpallo vedonlyöntiä on ylipäätään tarjolla, löytyy kohteita 1x2 -pelimuotoon. Yhdistelemällä useita kohteita saa tietenkin kerrointakin korkeammaksi, sillä 1x2 -pelimuodossa ennakkosuosikkia veikatessa joutuu monesti tyytymään hyvin pieneen kertoimeen.

 • Moneyline

  Moneyline -pelimuoto on jääpallo vedonlyöntiä harjoittavien joukossa suosituin pelimuoto. Koska tasapelit ovat niin harvinaisia, niin niiden mukanaolo kupongilla tuottaa vain ikävyyksiä, eikä niiden eliminoiminen kuitenkaan laske voittokertoimia dramaattisesti. Moneyline -pelimuoto on siis sama, kuin 1x2 -pelimuoto muuten, mutta mikäli ottelu päättyy tasapeliin, niin pelaaja saa panoksensa takaisin. Yleensä kannattaa jääpalloa veikatessaan käyttää tätä pelimuotoa. Mahdollista on veikata myös puoliaikojen tuloksia joko yhdessä tai erikseen.

 • O/U

  O/U, eli Over/Under -veto on hyvin tuttu monesta lajista ja jääpallo vedonlyöntiin se sopii, kuin pallo yläkulmaan. Pelaaja siis pyrkii tässä pelimuodossa veikkaamaan, että tuleeko ottelussa enemmän vai vähemmän maaleja, kuin vedonlyöntiyhtiön raja. Jääpallon kaltaisessa paljon maaleja sisältävässä lajissa tämä on hyvin jännittävä pelimuoto. Esimerkkinä siis voisi rajana olla, vaikka 8,5 maalia, jolloin alle rajan veikkaamalla voittaa, jos ottelussa syntyy 0-8 maalia ja yli rajan veikkaamalla voittaa, jos ottelussa syntyy ainakin 9 maalia.

 • Jääpallo tulosveto

  Ottelun lopputuloksen arvaaminen, eli tulosveto on monissa palloilulajeissa yksi suosituimmista pelimuodoista. Jääpallo vedonlyönti kuuluu samaan sarjaan. Koska jääpallossa tulee suhteellisen paljon maaleja keskimäärin, myös tulosvedon kertoimet nousevat korkeammalle kuin vaikkapa jääkiekossa tai varsinkaan jalkapallossa.

 • Jääpallo moniveto

  Moniveto on samanlaista, kuin tulosveto, mutta yhden ottelun sijaan täytyy onnistua veikkaamaan kahden tai useamman ottelun tulos oikein .Jääpallossa liki poikkeuksetta kahden. Tässä pelimuodossa kannattaa samaan kohteeseen veikata yleensä useampia tulosyhdistelmiä, sillä voittaminen on sen verran harvinaista. Toisaalta kohdalle osuessaan, on voittokin suuri.

 • Handicap -vedot

  Tasoitusvedot ovat suosittuja varsinkin sellaisissa otteluissa, joissa on selvä ennakkosuosikki. Vedon ideana on siis tarjota altavastaajalle etuna maaleja joiden määrä sitten lisätään ottelun lopputulokseen ja katsotaan kohteen lopputulos. Tällä tavalla selvissäkin otteluissa pystytään tekemään tasaisien kertoimen "1x2 -veto".

 • Turnaus- ja kausivedot

  Jääpallon vuosittainen MM-turnaus antaa tietenkin mahdollisuuden tehdä erilaisia turnausvetoja. Voi veikata mestaruuden voittavaa joukkuetta, kisojen maalikuningasta tai vaikkapa Suomen mahdollisuuksista finaaliin. Jääpallomaajoukkueilla on suuret tasoerot, joten kovin suuria kertoimia ei voi niistä vedoista odottaa, mutta mikäli yhtiö tarjoaa henkilökohtaisista tilastoista vedonlyöntiä, niin lopputulemissa on huomattavasti enemmän realistisia vaihtoehtoja. Kausikohtaiset vedot ovat lähinnä jännitysvetoja, sillä ratkaisuaika on niin pitkä, Suomen mestari, Ruotsin mestari ja Venäjän mestari ovat kuitenkin ennen kauden alkua kaikkea muuta kuin selviä, varsinkaan Ruotsin tasaisessa sarjassa.

 • Live -vedonlyönti

  Live -vedonlyönti sopii jääpalloon erinomaisesti konseptina. Sitä on aina silloin tällöin vedonlyöntiyhtiöissä tarjolla, mutta läheskään jokaiseen otteluun on turha kuvitella tätä pelimahdollisuutta olevan. Esimerkiksi jalkapalloon verrattuna kohdevalikoima live -vedonlyönnissä on myös hyvin pientä. Ottelun ollessa käynnissä on kuitenkin usein mahdollista veikata, O/U -vedonlyöntiä ja tietenkin perinteisiä 1x2 -vetoja. Erityisesti Ruotsin pudotuspelien aikaan tällainen on mahdollista ja myös silloin, kun menossa on jääpallon MM -kilpailut.

Jääpallo ja vedonlyönti - kiinnitä huomiota näihin

Jääpallo vedonlyönti on tosiaan monelta osin saman tapaista, kuin jalkapallo vedonlyönti, mutta eroavaisuuksia on, jotka on syytä ottaa huomioon, vaikka säännöt ovat saman kaltaiset. Lisäksi jääpalloon pätevät monet samat asiat, kuin jääkiekkoon tai muihin joukkuelajeihin. Jääpalloa pelataan edelleen Suomessa ulkona ja tämä tuo oman tekijänsä peliin talven vaihtelevissa säissä. Myös kentän kunto vaihtelee, leudoilla säillä kenttä voi olla surkeassa kunnossa ja pakkasella erinomaisessa kunnossa. Eri joukkueet pystyvät mukautumaan olosuhteisin eri tavalla.

Näistä monista asioista käymme seuraavassa listauksessa läpi joitakin tärkeimpiä lyhyesti:

 • Kuntopuntari
 • Kotietu
 • Olosuhteet ja säätila
 • Motivaatiotasot
 • Valmennus / pelitapa
 • Kokoonpanot / loukkaantumistilanne

Kuntopuntari

Kuntopuntarilla tarkoitetaan edeltävien otteluiden menestystä sarjataulukkomuodossa. Ideana on yrittää selvittää joukkueiden tämänhetkinen taso, sillä sarjan ollessa pitkällä, sarjataulukkoa voi vääristää alkukauden tapahtumat. Kuntopuntarissa on yleensä 5 tai 10 viimeistä ottelua. Sekään ei ole kuitenkaan täysin ongelmaton mittari, sillä esimerkiksi 5 ottelua on hyvin lyhyt rykäys ja esimerkiksi otteluohjelma voi vaikuttaa siihen hyvin paljon. Tämä korostuu jääpallossa, jossa sarja on useina vuosina jakautunut ns. "kahden kerroksen väkeen". Toisin sanottuna vertaillessa häntäpään joukkueiden kuntopuntaria, voi toinen olla kohdannut pelkkiä kärkijoukkueita ja siksi hävinnyt kaikki 5 peliä, kun toinen on voinut pelata esimerkiksi kolme ottelua alemman puoliskon joukkueita vastaan, voittaen niistä kaksi.

Pelkkään kuntopuntariin perustuvat Bandyliiga vihjeet sitten tulkitsisivat tämän jälkimmäisen joukkueen selkeästi kovavireisemmäksi, vaikka totuus voi olla aivan toinen. Jääpallo vedonlyöntiä harrastavan pelaajan pitääkin osata katsoa myös kuntopuntarin taakse, eli minkä tasoisia joukkueita vastaan on pelattu ja kuinka niitä vastaan on pärjätty. Kuntopuntari on kiistatta hyvä apulainen, mutta luottamalla pelkästään siihen häviää varmasti rahansa pitkässä juoksussa.

Kotietu

Kotiedulla on suuri merkitys kaikissa palloilulajeissa. Tarkkaa syytä siihen ei tiedetä, voidaan vain spekuloida yleisön vaikutuksella ,tutuilla kulmilla tai esimerkiksi matkustusrasituksella, mutta kaikki tilastot todistavat kotiedun olemassaolon todelliseksi ja siksi se on otettava huomioon, oli sitten kyseessä jääpallo vedonlyönti tai vaikka jalkapallo vedonlyönti. Jääpallo vedonlyönnissä kenttien kunnot vaihtelevat suuresti, joten kotietu on jopa suurempi kuin monessa muussa urheilulajissa. Kotijoukkue on tottunut oman kotikenttänsä erityisominaisuuksiin, jää voi olla huonompi, tai parempi, kuin monella muulla paikkakunnalla ja esimerkiksi jonkun joukkueen kotikentällä voi "aina" olla kova tuuli, mihin kotijoukkue on tottunut, mutta vierailijan sopeutuminen siihen voi olla hyvinkin hankalaa.

Olosuhteet ja säätila

Äskeisessä kappaleessa jo sivuttiin, että eri kotikentillä voi olla eri olosuhteet, mutta olosuhteet voivat myös muuttua. Vaikka ottelut pelataan nykyisin tekojääradoilla, niin lämmin keli tekee silti jäästä sohjoisen ja pehmeän. Tämä voi suosia tasoltaan heikompaa joukkuetta, kun taitavamman joukkueen on vaikeampi hallita palloa. Lisäksi ottelu saatetaan joutua pelaamaan lumisateessa jolloin kentälle kertyy lunta, joka tietysti hidastaa pallon liikkumista. Kunnon lumisateessa myös näkyvyys voi ollavheikompi ja aiheuttaa yllätyksiä pelaaville joukkueille. Kolmas suuricsäävaihtelu on vesisateen mahdollisuus, samoin kuin lumisade, se vaikuttaa jäähän, voi tehdä siitä pehmeämpää ja ainakin hidastaa pallon liikkumista.

Myös tuulella voi olla vaikutusta peliin, vastatuuleen pelaava joukkue joutuu käyttämään voimiaan enemmän ja myötätuulesta hyötyy, tietenkin, jos tuuli ei käänny, niin toisella puoliajalla tämä etu vaihtuu. Jääpallo vedonlyöntiä varten ottelupareja analysoivan pelaajan pitää ottaa tarkkaan huomioon säätila ja kentän olosuhteet prosenttiarvioita tehdessään.

Motivaatiotasot

Jääpallokausi huipentuu pudotuspeleihin, niin kuin lähes kaikissa palloilulajeissa, jalkapallo tietenkin selvänä poikkeavana esimerkkinä. Tämä tarkoittaa, että varsinkin loppukaudesta eri joukkueiden motivaatiotasot vaihtelevat. Joku on jo varmistanut pudotuspelipaikkansa ja joku toinen menettänyt mahdollisuutensa sinne. Lisäksi taistellaan pudotuspelien kotiedusta. Suomen Bandyliigassa, ei putoamisuhkaa ole, koska ei ole halukkaita nousijoita, mutta jääpallo Ruotsissa esimerkiksi on niin paljon suurempi laji, että sarjatasojen välillä tapahtuu myös vaihtelua, sama pätee Venäjän sarjaan. Vedonlyöntiin tällaiset motivaatioerot vaikuttavat loppukaudesta erittäin paljon jääpallon kaltaisessa lajissa ja jos esimerkiksi jossain lukee jääpallo vihjeet, jotka eivät näitä osaa ottaa huomioon, niin ne kannattaa ohittaa suosiolla. Analyyttinen jääpallo vedonlyöjä sen sijaan ymmärtää näiden vaikutuksen ja ottaa ne huomioon arvioidessaan eri otteluparien lopputuloksien todennäköisyyksiä prosenttimuodossa.

Valmennus / pelitapa

Jääpallon kaltaisessa pelissä valmennuksen ja pelitavan merkitys on suuri siinä tilanteessa, että joukkueet muuten ovat tasaväkisiä. Epätasaisissa otteluissa sen sijaan jääpallon luonteen vuoksi altavastaajan on vaikea nousta taisteluun voitosta ja siksi suuryllätyksiä jääpallossa nähdäänkin harvoin. Tasaisissa otteluissa kuitenkin ottelut ovat suorastaan valmennusten välisiä shakkiotteluita, se kumpi onnistuu paremmin suunnittelemaan pelisysteeminsä suhteutettuna vastustajaan, on erittäin vahvoilla. Jääpallo vedonlyöntiä ajatellen tämän kaksintaistelun huomioon ottaminen analyyseissaan on elintärkeää. Tässä asiassa on myös hyvä ottaa huomioon sarjataulukon tilanne, mikäli tilanteessa toinen tai molemmat joukkueet ovat niin sanotun "pakkovoiton" edessä, niin yhtäkään taktista kiveä ei jätetä kääntämättä voittoa tavoitellessa.

Kokoonpanot / loukkaantumistilanne

Jääpallossa on kentällä kerrallaan 11 pelaajaa molemmista joukkueista, aivan kuten jalkapallossa. 1 maalivahti ja 10 kenttäpelaajaa. Yksittäisen pelaajan loukkaantuminen tai poissaolo harvoin vaikuttaa kovinkaan merkittävästi joukkueiden voimasuhteisiin. Poikkeuksia on tietysti, jos jossain joukkueessa on erityisen valovoimainen tähti tai jollekin pelipaikalle ei kertakaikkiaan ole laitettavissa millään tavalla mitat täyttävää pelaajaa. Monet jääpallo vihjeet yliarvostavat yksittäisen poissaolon merkityksen, mutta analyyttinen pelajaa ymmärtää jääpallo vedonlyöntiarvioissaan, että vasta useammalla poissaololla on suurta merkitystä joukkueiden voittojen todennäköisyyksiin.

Bandyliiga

Jääpallossa sarjatoiminnalla on Suomessa erittäin pitkät perinteet. Jääpallon Suomen mestaruudesta pelattiin ensimmäistä kertaa jo vuonna 1908, eli esimerkiksi 20 vuotta ennen kuin jääkiekon Suomen mestaruutta ensi kertaa ratkottiin. Ensimmäisen mestaruuden jääpallossa voitti Polyteknikkojen Urheiluseura, mutta hopeaa otti nykyäänkin yhä Bandyliigassa pelaavaja kaikkien aikojen menestyksekkäin seura jääpallossa 17 Suomen mestaruudella, monilajiseura Helsingin IFK.

Alkuaikoina mukana oli joukkueita vain Suomen kahdesta suurimmasta kaupungista, eli Helsingistä ja Viipurista, mutta vähitellen laji levisi muuallekin Suomeen. Nykyään sarjassa on mukana 10 joukkuetta, edellisenä vuonna mestaruuden onnistui valloittamaan kolmatta kertaa pitkässä historiassaan Porvoon Akilles. Eniten mestaruuksia on tosiaan Helsingin IFK:lla, mutta vain yksi vähemmän, 16, on nykyään myös Bandyliigassa pelaavilla Warkauden Pallo-35:lla ja Oulun Luistinseuralla. Bandyliigassa pelaa paljon muitakin perinteikkäitä joukkueita, kuten Mikkelin Kampparit, Helsingin Botnia ja Porin Narukerä. Viimeisin uusi mestari on vuonna 2019 historiansa ensimmäisen mestaruuden voittanut Jyväskylän seudun Palloseura. JPS ei kuitenkaan ole joukkueena mikään uusi vaan sekin on perustettu jo vuonna 1962. Sarjasta ei tosiaan nykyään putoa kukaan, sillä vaikka alempaa sarjatoimintaa onkin, niin nousuhaaveita ei joukkueilla ole. Jääpallon toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Suom -sarjassa, pelaa tätä nykyä kuusi joukkuetta, joista yksi on Viron maajoukkue ja kaksi helsinkiläisjoukkueiden HIFK:n ja Botnian kakkosjoukkueita. Loputkin joukkueet ovat kaupungeista, joista löytyy jo liigajoukkue ja ainoastaan Kulosaaren Vesta Helsingistä on pelannut historiassaan myös ylimmällä sarjatasolla, viimeksi kaudella 2001 -02.

Jääpallon yleisömäärät ovat pienimmillään todella pieniä Suomessa, mutta Bandyliigan pudotuspelit, finaalit varsinkin, vetävät katsojia lehtereille tuhatmäärin. Esimerkiksi Mikkelissä ja Lappeenrannassa on viime vuosina nähty suoranaisia Kampparit- ja Veiterä -ilmiöitä, kun kaupunkeihin on saatu pitkään kaivattua palloilumenestystä.

Muut sarjat

Jääpallo on Suomessa pieni laji, mutta kahdessa muussa maassa se on hyvinkin suuri laji. Ei kuitenkaan toki niissäkään läheskään ykköslaji, mutta kuitenkin laji joka vetää tuhansia katsojia. Ruotsin liiga on suomalaisille tuttu, sillä siellä pelaa paljon suomalaisia pelaajia, kaudella 2019 -20 esimerkiksi liigassa oli 22 suomalaista pelaajaa, joista Tuomas Määttä valittiin koko sarjan parhaaksi pelaajaksi mestaruuteen päättyneellä kaudella. Toinen suuri sarja on täysi ammattilaissarja Venäjän Superliiga. Siellä seurat vetävät Ruotsin tavoin katsomoihin tuhansia ihmisiä.

Myös Venäjällä pelaa suomalaisia pelaajia ammattilaisena. Näistä molemmista sarjoista on tarjolla myös jääpallo vedonlyöntiä ja mikäli pelaaja haluaa saada jääpallo vedonlyönnistä ammatin itselleen, niin hänen on luonnollisesti perehdyttävä myös näihin sarjoihin erittäin tarkasti. Molemmissa sarjoissa pelataan hyvälaatuista jääpalloa ja Euroopan seurajoukkuekilpailuissa Ruotsin kärkipää ja Venäjän kärkipää ovat erittäin tasaisia. Vedonlyöjän on kuitenkin huomioitava, että Ruotsin sarja on huomattavasti tasaisempi, kuin Venäjän sarja, eli siellä tapahtuu enemmän myös yllätyksiä. Venäjän sarjaa hallitsevat neljä suurta: SKA -Neftjanik, Dynamo Moskova, Jenisei ja Vodnik, jotka ovat selvästi edellä muita joukkueita.

Näistä Habarovskista olevaa SKA - Neftjanikia pidetään yleisesti maailman parhaana seurajoukkueena, joskin seurajoukkueiden maailmanmestaruudesta taisteltaessa viime vuosina ruotsalaisjoukkueet ovat vetäneet pisimmän korren. 2019 voiton otti Bollnäs GIF. Suomalainen joukkue, Oulun Luistinseura, on vain kerran onnistunut voittamaan jääpallon Maailman Cupin, se tapahtui vuonna 1976, eikä suomalaisia ole finaaliinkaan koskaan muulloin päässyt.

Jääpallon MM -kisat

Jääpallon vuosittainen suurtapahtuma on jääpallon MM -kisat. Vuoteen 2003 asti kisat pidettiin joka toinen vuosi, mutta sen jälkeen vuosittain. Turnaukseen on aina ainoastaan kaksi ennakkosuosikkia, Venäjä ja Ruotsi. Näistä Venäjä on valloittanut tittelin Neuvostoliitto mukaan lukien peräti 26 kertaa ja Ruotsi 12 kertaa. Ainoastaan kerran on maailmanmestaruus mennyt näiden ulkopuolelle, kun Suomi onnistui voittamaan kultaa vuonna 2004. Suomella on lisäksi 8 hopeaa, viimeisin vuodelta 2016, eli aina silloin tällöin Suomi pystyy lyömään kiilaa lajin hallitsijoiden väliin. Suomen pronssimitalin uhkaaja on Kazakstan, joka on viimeksi pronssia onnistunut ottamaan vuonna 2015 ja kaikkiaan napannut kuusi pronssia.

Norjan edellinen mitali, pronssi, on vuodelta 1993 ja mikään muu maa ei ole mitaleille koskaan päässyt. Vedonlyöntiä ajatellen kisoissa mielenkiintoisia ovat eritoten Ruotsin ja Venäjän väliset ottelut, mutta Suomellakin on aina yllätysmahdollisuus niitä vastaan. Vastaavasti Kazakstanilla on aina mahdollisuus yllättää Suomi.

Tässä artikkelissa käsitellään vielä seuraavia asioita:

 • Parhaat kampanjat jääpalloon
 • Ammattina jääpallo vedonlyönti - opettele nämä konseptit
 • Yhteenveto & FAQ

Parhaat kampanjat jääpalloon

Jääpallo on sen verran pieni laji vedonlyöntiä ajatellen, että erillisiä kampanjoita on hyvin harvoin, jos ollenkaan. MM-kilpailujen aikaan saattaa joku kampanja olla erityisesti ruotsalaisille pelaajille suunnattuna, mutta ei välttämättä eksklusiivisesti, joten kannattaa pitää silmät avoinna. Tällöin lähinnä kyseeseen tulee veikkausbonukset ja mahdollisesti ilmaiset vedot tai riskittömät vedot. Sarjakauden alkaessa suuremmat lajit vievät valitettavasti huomion kampanjoita ja tarjouksia ajatellen.

Ammattina jääpallo vedonlyönti – opettele nämä konseptit

Kuten tässä artikkelissa on selvitetty, jääpallo on lajina pienehkö ja myös tämän vuoksi jääpallo vedonlyönti on melko pienimuotoista. Maailmassa on kolme sarjaa joista vetoa voidaan lyödä, Suomi, Venäjä ja Ruotsi ja vaikka sen ansiosta kohteita on jonkin verran, niin ei kuitenkaan riittävästi, että pelaaja voisi keskittyä pelkästään jääpallo vedonlyöntiin. Tukena johonkin toiseen lajiin jääpallo vedonlyönti sopii kuitenkin hyvin, sillä se ei ole ensimmäisten prioriteettien joukossa myöskään vedonlyöntiä tarjoaville yhtiöille, joten jääpallo-otteluista voi hyvinkin löytyä tuottoisia kohteita. Kannattaa suhtautua varauksella, vaikka jostain löytyisi ilmaiset vihjeet jääpallo -otteluihin, sillä hyvin harvalla löytyy asiantuntemusta tämän mielenkiintoisen lajin vedonlyöntiin. Ennemmin kannattaa luottaa omiin arvioihin.

Pari huomioon otettavaa asiaa jääpallo vedonlyöntiä ajatellen:

 • Rajoitukset panoksiin
 • Jääpallohallit
 • Rajoitukset panoksiin

  Kohteita on siis tarjolla melko vähän, mutta toinen ongelma ammattimaista pelaamista ajatellen koskee pieniä limiittejä. Vedonlyöntisivustot rajoittavat usein panoksien suuruutta tuntemattomammissa ja pienemmissä lajeissa ja näihin lukeutuu valitettavasti myös jääpallo. Näin ollen ammattimaisesti pelaavan pelaajan on vaikea saada panostettua yksittäiseen otteluun niin paljon rahaa, kuin haluaisi ja hän joutuu ainakin levittämään panostuksiaan useammalle yhtiölle. Lajin pienuuden vuoksi yhtiöt myös huomaavat nopeasti voittoisan pelaajan melko harvojen jääpallo vedonlyöntiä aktiivisesti harrastavien joukosta ja onkin hyvin mahdollista, että tällainen pelaaja saa jo ennestään pienehköjen panostusrajojen lisäksi nopeasti riesakseen henkilökohtaiset rajat panoksien kokoon.

 • Jääpallohallit

  Jääpallo vedonlyöntiä harjoittavan on syytä huomata, että Ruotsissa ja Venäjällä on 2000 -luvulla valmistunut paljon valtavia jääpallohalleja. Näissä pelattaessa ei säätilalla ole merkitystä ja jään kuntoon varmasti parempaa kuin vesisateisessa säässä. Suomen jääpallohallista on ollut puhetta jo pitkään, mutta mitään konkreettisia suunnitelmia ei olla saatu aikaiseksi. Vedonlyöjä tekee alkeellisen virheen, jos rupeaa tutkimaan säätietoja ottelussa, joka pelataankin hallissa.

Yhteenveto & FAQ

Tässä artikkelissa on käyty läpi jääpalloa vedonlyöntikohteena. Laji on pieni, joten vedonlyönti kärsii useasta harmittavasta tekijästä, kohteiden ja otteluiden vähyydestä ja tuntemattomuuden tuomista panosrajoituksista, mutta lajin kiintoisuus ei siitä kärsi. Pelatahan voi myös vähemmän ammattimaisesti jolloin jääpallo vedonlyönti on mitä mainiointa ajanvietettä. Tähän loppuun olemme keränneet joitakin kysymyksiä, joita lukijamme ovat meille lähettäneet.

Olen jo pitkään ihmetellyt, että onko jääpallossa maalivahdista mitään hyötyä? Tuntuu mahdottomalta torjua mitään.
Miksi monissa suurissa kaupungeissa, esimerkiksi Tampereella ja Turussa, ei pelata jääpalloa ollenkaan?
Miten Suomen maajoukkue pystyy haastamaan Venäjän ja Ruotsin niin hyvin, vaikka lajion niissä maissa todella paljon suurempi?
Miksi jääpallossa tulee paljon murskavoittoja?