Formula 1 kausi 2021 vedonlyönti

Fanit ovat odottaneet jo pitkään, josko Formula 1 kausi 2021 olisi valmis alkamaan. Alunperin kauden piti alkaa 15. maaliskuuta Albert Parkin radalla Australiassa. Avauskilpailu kuitenkin peruttiin maailmanlaajuisen pandemian vuoksi 13. maaliskuuta, kun tallit ja kilpailijat olivat jo kisapaikalla. Pandemian edetessä lisää kisoja on siirretty tai peruttu ja tämän hetken tiedon mukaan kauden pitäisi olla valmis alkamaan 28. kesäkuuta Paul Ricardin radalla Ranskassa. Kaikkiaan 9 kilpailua sitä ennen on peruttu (Australia ja Monaco) tai siirretty. Tällä hetkellä ei ole päätetty päivämääriä seitsemälle kilpailulle, jotka ovat toistaiseksi vain siirretty. Kaikkia niistä tuskin tullaan pitämäänkään, joten tällä hetkellä kilpailukalenterissa on 13-20 osakilpailua.

Ylivoimaisesti suurimpana suosikkina kauteen lähtee tietenkin Mercedeksen ja Iso-Britannian Lewis Hamilton, joka on onnistunut voittamaan kolme maailmanmestaruutta putkeen ja on kaikkiaan 6-kertainen maailmanmestari. Yksi mestaruus lisää veisi Hamiltonin legendaarisen Michael Schumacherin rinnalle kaikkien aikojen eniten mestaruuksia saavuttaneena kuljettajana. Suomen menestyksekästä formula 1 -perinnettä pitävät tällä kaudella yllä Mercedeksen Valtteri Bottas, joka kilpailee onnistuessaan jopa mestaruudesta, sekä legendaarinen Kimi Räikkönen, joka on 40-vuotiaana sarjan selvästi vanhin kuski ja kilpailee nykyään Alfa Romeo -tallissa. Kaikkiaan kyseessä on 71. kerta, kun formula 1 -maailmanmestaruudesta kilpaillaan.

Tässä artikkelissa käsitellään esimerkiksi:

 • F1-kausi 2021 - näin ajetaan
 • Suomalaiset kuskit kaudella 2021
 • Formula 1 - historia
 • Suosituimmat F1 -kisat kaudella 2021
suljettu
€200 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€500 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 NON-STICKY BONUS
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
€600 CASINO BONUS
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 BONUS
€500 CASHBACK BONUS
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
-
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 BONUS
€25 ILMAISVETO
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€500 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€25 ILMAISVETO
-
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 BONUS
€100 RELOAD BONUS
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
EI REKISTERÖITYMISTÄ
KOTIUTUKSET 5MIN
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 BONUS
€25 ILMAISVETO
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
€25 ILMAISVETO
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
30% CASHBACK
-
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
KOTIUTUKSET 5 MIN
-
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 BONUS
€25 ILMAISVETO
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€400 FREE BET
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT

F1-kausi 2021 – näin ajetaan

Formula 1 kisakalenteri 2021 on siis monilta osin vielä auki, tällä hetkellä kalenterissa on 13 kilpailua päivämäärineen ja lisäksi 7 kilpailua joiden päivämääriä ei ole määritelty. Formula 1:n johtoporras on ilmoittanut, että tarvittaessa kisoja voi järjestää vaikka viikottain ja viimeisimpänä tietona on väläytetty mahdollisuutta, että yhden kisaviikonlopun aikana voitaisiin ajaa samalla radalla kaksikin kilpailua. Ensimmäinen kilpailu on tarkoitus järjestää 28. 6. Ranskassa ja viimeinen aikataulutettu kilpailu on 29. marraskuuta kilpailtava Abu Dhabin grand prix.

F1 2021 kisakalenteri lyödään lukkoon varmasti sitä mukaa, miten pandemian kukistuminen etenee ja millaisia tietoja eri kisajärjestäjiltä tulee. Legendaarista Monacon GP:tä ei järjestetä ensimmäistä kertaa vuoden 1954 jälkeen. Kilpailullisesti tämä ei ole menetys, sillä kapealla katuradalla on lähes mahdoton ohittaa ja kilpailut siellä ovatkin tylsän puoleisia, mutta statukseltaan kilpailu on niin merkittävä, että sarjan tenho kärsii kisan poisjäämisestä.

Oli kisoja sitten kuinka paljon tahansa, niin perussäännöt pysyvät näillä näkymin samoina, eli tämän hetken tietojen mukaan kisaviikonloppuna lauantaina kilpaillaan aika-ajot, joiden perusteella kuljettajat jaetaan lähtöruudukkoon, niin, että 1. ruudusta starttaa aika-ajojen viimeisen osion nopein ja 20. ja viimeiseen ruutuun jää ensimmäisen aika-ajo-osion hitain. Sunnuntain kilpailussa pisteet jaetaan niin, että voittaja saa 25 pistettä, kakkonen 18 pistettä, kolmas 15, neljäs 12, viides 10, kuudes 8, seitsemäs 6, kahdeksas 4, yhdeksäs 2 ja kymmenes 1 pisteen. Kilpailun nopeimman kierrosajan ajanut kilpailija saa lisäksi 1 lisäpisteen.

Formula 1 - historia

Formula 1 -kilpailujen historia on täynnä voiton hetkiä ja pettymyksiä, mutta myös vaaratilanteita ja valitettavasti jopa kuolemaa. Nykyään autot ovat turvallisempia, kuin vanhaan aikaan, mutta hengenvaaraa ei millään turvasysteemeillä pystytä kokonaan eliminoimaan, kun autot ajavat 300 kilometriä tunnissa rataa ympäri. Formula 1 kausi 2021 -osallistujalista sisältää 6-kertaisen maailmanmestarin, britannialaisen Lewis Hamiltonin ja myös kaikkien aikojen menestyneimpiin kuljettajiin kuuluvan Saksan Sebastian Vettelin, jolla on 4 MM-titteliä. Myös vuonna 2007 maailmanmestaruuden voittanut Suomen Kimi Räikkönen jatkaa vielä uraansa, joten kaikkiaan mukana on kolme maailmanmestaria, kun kaiken kaikkiaan 33 kuljettajaa on yltänyt maailmanmestariksi asti.

Hamiltonia enemmän mestaruuksia on siis vain Saksan Schumacherilla ja useamman kuin yhden mestaruuden on pystynyt voittamaan seuraavat kuljettajat: Michael Schumacher (7), Lewis Hamilton (6), Juan Manuel Fangio (5), Alain Prost (4), Sebastian Vettel (4), Jack Brabham (3), Jackie Stewart (3), Niki Lauda (3), Nelson Piquet (3), Ayrton Senna (3), Alberto Ascari (2), Graham Hill (2), Jim Clark (2), Emerson Fittipaldi (2), Mika Häkkinen (2) ja Fernando Alonso (2). Yhden mestaruuden on onnistunut valloittamaan 17 kuljettajaa, mukaan lukien suomalaisista Keke Rosberg ja Kimi Räikkönen sekä Saksan lisenssillä ajanut, mutta myös Suomen kansalaisuuden omaava Keken poika Nico Rosberg, joka on myös tuorein uusi maailmanmestari valloitettuaan tittelin vuonna 2016. Isä-poika -pareista mestaruuteen ovat Rosbergien lisäksi yltäneet Hillit, kaksi titteliä valloittanut Graham Hill, sekä poika Damon Hill.

Tallien puolella Mercedes on voittanut kuusi edellistä valmistajien mestaruutta, mutta eniten mestaruuksia on edelleen legendaarisella Ferrarilla, joka on voittanut tittelin 16 kertaa, viimeksi vuonna 2008. Tämän lisäksi enemmän kuin kaksi mestaruutta on Williamsilla (9), McLarenilla (8) ,Lotuksella (7), Mercedeksellä (6), Red Bullilla (4), Cooperilla (2), Brabhamilla (2) ja Renaultilla (2). Yhteen mestaruuteen ovat yltäneet Vanwall, BRM, Matra, Tyrrell, Benetton ja Brawn. Mestaruuden voittaneista valmistajista viisi osallistuu MM-sarjaan seuraavana vuonna. Vuonna 2014 ensimmäisen mestaruutensa voittanut Mercedes on myös tuorein uusi valmistajien mestari. McLarenin (1998) ja Brawnin (2009) moottoritoimittajana Mercedes tosin oli jo ennen oman tallinsa perustamista juhlinut ykköspalkintoa.

Suomalaiset kuskit kaudella 2021

Suomalaisia kuskeja on siis mukana kaksi. Valtteri Bottas, joka ajaa sarjaa viime vuodet hallinneella Mercedeksellä ja sijoittui vuoden 2019 MM-sarjassa kakkoseksi ja vuoden 2007 maailmanmestari Kimi Räikkönen, joka ajaa nykyisin alempaan keskikastiin kuuluvalla Alfa Romeolla ja sijoittui vuoden 2019 MM-sarjassa sijalle 12. Odotettavaa on, että Mercedes on jälleen kauden kuningas. Bottas aloitti kauden 2019 erittäin hyvin ja neljän osakilpailun jälkeen johti sarjaa pisteellä ennen Hamiltonia. Sitten kuitenkin alkoi 12 kilpailun voitoton jakso, jonka aikana Hamilton voitti 7 osakilpailua ja mahdollisuudet mestaruuteen hupenivat.

Lopulta Bottas voitti neljä kilpailua ja hävisi mestaruuden ja kaikkiaan 11 osakilpailua voittaneelle Hamiltonille peräti 87 pisteellä. MM-sarjan kakkossija ei kuitenkaan ollut uhattuna, sillä kolmanneksi sijoittunut Max Verstappen hävisi vastaavasti Bottakselle 48 pisteellä. Kimi Räikkönen napsi alkukaudesta paljon pisteitä, mutta loppua kohden Alfa Romeon suhteellinen suorituskyky putosi alaspäin, eikä mies päässyt viimeisessä yhdeksässä kilpailussa pisteille, kuin Brasilian kaaoskilpailussa, jossa oli hienosti neljäs. Ensimmäiset 12 kisaa olivat tuoneet pisteitä kahdeksasta (tai oikeastaan yhdeksästä, mutta yhdessä näistä kilpailuista kärsitty aikasakko pudotti Räikkösen jälkikäteen pisteiltä).

Etukäteen ajateltuna viime kaudella Räikkösen saavuttama 12. sija ei ole realismia alkavassa MM-sarjassa, mutta toki keskikastissa marginaalit ovat melko pienet.

Suosituimmat F1 kisat 2021

F1-sarjan kaikkein legendaarisin kilpailu, eli Monacon Grand Prix on tosiaan pandemian vuoksi peruttu vuodelta 2021, mutta monia muita legendaarisia kilpailuja on vielä tarkoitus järjestää.

Seuraavassa esittelemme lyhyesti muutaman mielenkiintoisimmista radoista:

 • Zandvoort, Alankomaat
 • Spa-Francorchamps, Belgia
 • Monza, Italia
 • Interlagos, Brasilia
 • Suzuka, Japani
 • Zandvoort, Alankomaat

  Alankomaiden grand prix Zandvoortin radalla palasi kilpailukalenteriin ensi kertaa sitten nyttemmin jo edes menneen Niki Laudan vuonna 1985 voittaman kilpailun. Kilpailu oli tarkoitus pitää 3. toukokuuta, mutta se on nyt siirretty odottamaan mahdollista uudelleen sijoittelua tai pahimmillaan kisaa päästään ajamaan vasta vuonna 2021. Alankomaat on vallannut Max Verstappenin myötä hurja formulamania ja sen ansiosta lopulta myös F1-sarja palaa maahan. Mikäli kilpailu järjestetään, niin odotettavissa on laajoja ja äänekkäitä oransseja alueita katsomoon.

 • Spa-Francorchamps, Belgia

  Belgian Spa on formula 1 -sarjan selvästi pisin rata. Se on myös hyvin nopea, sillä pitkien suorien lisäksi mutkat ovat nopeita ja ohituspaikkoja riittää. Rata on viime vuosina sopinut erityisen hyvin Ferrarille, sillä se on napannut siellä viimeiset kaksi voittoa. Vuonna 2019 kilpailun voitti Charles Leclerc.

 • Monza, Italia

  Myöskin Italian Monzan rata on yksi sarjan nopeimmista. Sillä on erittäin pitkät perinteet, sillä radalla on kilpailtu jo vuonna 1921. Kyseessä on F1-sarjan legendaarisimman tallin, eli Ferrarin kotirata, joten ilmapiiri suorastaan huokuu perinteitä ja erityislaatuista värinää. Ferrarin faneja sanotaan fanaattisimmiksi ja tässä kilpailussa niitä on eniten. Kilpailut Monzassa ovat usein erittäin viihdyttäviä.

 • Interlagos, Brasilia

  Brasilian Interlagosin rataa sanotaan F1-sarjan fyysisesti vaativimmaksi, sillä rata on hyvin pomppuinen ja radalla ajetaan vastapäivään toisin kuin muilla radoilla. Tästä johtuen kuskien rasitus kohdistuu eri lihaksiin kuin normaalisti ja fyysinen kunto nousee arvoonsa. Myös autoille rata on vaativa pomppuisuudesta johtuen ja myös sadekisoja nähdään usein. Vuonna 2019 Brasilian osakilpailu oli Toro Rosson Daniil Kvyatin sateisessa Hockenheimissa ottaman kolmossijan lisäksi ainoa, jossa palkintopallille asti ylsi muiden tallien kuin Mercedeksen, Ferrarin ja Red Bullin kuljettajia. Toro Rosson Pierre Gasly oli toinen ja McLarenin Carlos Sainz lopulta Lewis Hamiltonin aikarangaistuksen myötä kolmas.

 • Suzuka, Japani

  Japanin Suzukan rata ei ehkä muuten olisi niin legendaarinen, mutta osakilpailu on usein ajoitettu kalenterissa kauden ratkaisuhetkille. Suomen Mika Häkkinen esimerkiksi varmisti molemmat maailmanmestaruutensa juuri Suzukan radalla ja Suzukassa nähtiin peräkkäisinä vuosina myös 80-luvun lopun ja 90-luvun taitteen arkkivihollisten Alain Prostin ja Ayrton Sennan mestaruuden kannalta ratkaisevat kolarit.

  Tässä artikkelissa käsitellään vielä:

  • F1 vedonlyönti kaudella 2021
  • F1 kauden 2021 asetelmat
  • Ilmaiset vihjeet F1 kausi 2021

F1 vedonlyönti kaudella 2021

Vedonlyönnin osalta ensimmäinen kohde on melko hirtehinen, eli perutaanko kausi kokonaan vai ei. Tällä hetkellä sekin on vielä täysin mahdollista. Mikäli kuitenkin kausi saadaan käyntiin, niin kohteita tulee riittämään sekä jokaisena kisaviikonloppuna, että myös kautta koskien. On helppo veikata, että kuudesti peräkkäin sekä valmistajien, että kuljettajien mestaruuden voittanut Mercedes jatkaa voittokulkuaan edelleen, mutta Ferrarilla ja Red Bullilla on varmasti oma sanansa sanottavana tähän asiaan.

Seuraavassa suosituimpia vetomuotoja F1 kaudelle 2021:

 • Aika-ajo -vedot
 • Voittajavedot
 • Duo-vedot ja Tripla -vedot
 • Kausivedot
 • Tallivedot
 • 1x2 -veto
 • Aika-ajo -vedot

  Aika-ajot ovat oikeastaan minikilpailu ennen varsinaista kilpailua. Panoksena on paikka lähtöruudukossa, joka radasta riippuen voi olla merkittävä etu tai sitten vain lievä etu. Kilpailusta aika-ajot eroavat dramaattisesti sillä niissä ei ohitella toisia kilpailumielessä vaan tavoite on saada aikaan nopea kierros. Ensin putoavat viisi hitainta ja seuraavaksi uudestaan viisi hitainta, niin, että aika-ajojen viimeisessä osiossa on mukana 10 kuskia.

  Näiden järjestys sitten ratkaistaan viimeisessä osiossa. Usein aika-ajojen voimasuhteet ovat samankaltaisia, kuin kisassa, mutta ei aina. Jonkun tallin auton ominaisuudet tulevat paremmin esiin pitkässä kisassa ja toisen yhdellä nopealla kierroksella. Aika-ajoissa on mahdollista veikata perinteisen voittajan ja kärkikaksikon tai kärkikolmikon lisäksi esimerkiksi aika-ajojen voittoaikaa tai ajallisia eroja tai esimerkiksi kahden määritellyn kuskin keskinäistä järjestystä.

 • Voittajavedot

  Formula 1 kausi 2021 sisältää tosiaan vedonlyöjälle useita vedonlyöntimahdollisuuksia, mutta varmasti kaikkein suosituimmaksi nousee jälleen kerran perinteinen Voittajaveto. Kuka nousee keskimmäiselle palkintopallille? Formula 1 on tietenkin yleensä harvojen temmellyskenttä, joten realistisia voittajaehdokkaita kilpailussa on vain rajattu määrä varsinkin nykyään, kun autot ovat erittäin luotettavia ja keskeytyksiä sattuu paljon harvemmin, kuin takavuosina. Se on mainio tapa lisätä kilpailuun jännitystä pikkurahalla. Eri vetovihjeet formulat-kohteisiin rajoittuvat usein juuri Voittajavetoon.

 • Duo-vedot ja Tripla-vedot

  Duo-vedot ja Tripla-vedot ovat muuten kuin Voittajaveto, mutta pelkän voittajan sijaan pitää veikata oikein myös kakkoseksi sijoittunut Duo-vedossa ja sekä kakkoseksi, että kolmoseksi sijoittuneet Tripla-vedoissa. Kahden parhaan, saati kolmen parhaan veikkaaminen oikein oikeassa järjestyksessä on huomattavasti vaikeampaa, kuin pelkän voittajan veikkaaminen, mutta toki se näkyy myös sitten kertoimessa, eli voiton osuessa kohdalleen, voitto on myös muhkea.

 • Kausivedot

  Koko kauden kattavat vedot ovat mielenkiintoisia, mutta niiden houkuttelevuutta heikentää niiden äärimmäisen pitkä kesto. Siksi monikaan pelaaja ei kovin isoja rahasummia tällaisiin vetoihin sido. Suosituin kausivedoista on tietenkin mestarin veikkaaminen, kertoimet eivät kuitenkaan kovin isoiksi näissä nouse, ellei hae jotain todella yllättävää mestaria. Mestarin veikkaaminen ei ole kuitenkaan ainoa mahdollinen kausiveto. Esimerkiksi kuskien saavuttamien voittojen tai pisteiden määrää voi veikata tai vaikkapa lyödä vetoa Kimi Räikkösen sijoituksesta MM-taulukossa.

 • Tallivedot

  Tallivetojen kohdalla mahdollisia on pitkälti samat vedonlyöntityypit, kuin kuljettajavedoissakin. Formula 1 kausi 2021 on odotuksissa Mercedeksen juhlaa, mutta tallimestaruus ei ole ainoa kohde, josta on mahdollista lyödä vetoa. Ainahan voi veikata kahta parasta tai jopa kolmea parasta tai yrittää veikata Mercedeksen saavuttamaa pistemäärää. Eikä mikään ole varmaa ennen kuin kausi pärähtää käyntiin muutenkaan.

 • 1x2 -veto

  Kyllä, luitte aivan oikein. Palloilusarjoista tuttu 1x2-veto on mahdollinen myös formula 1:n hektisessä maailmassa. Vetotyypissä yritetään arvata kolmesta kuskista parhaiten menestyvää. Yhtä edustaa merkki "1", toista merkki "x" ja kolmatta merkki "2". Erinomainen vetotyyppi formula 1 -kilpailuihin eritoten yhdistelmävedoista pitäville.

F1 kauden 2021 asetelmat

Ensimmäinen kilpailu on aina siinä mielessä erityisen jännittävä, että pitkä talvi on ollut välissä ja kukaan ei voi varmaksi tietää, mitkä tallit ovat onnistuneet kehityksessä parhaiten. Viime vuosina tätä jännitystä on hiukan vesittänyt Mercedeksen vuodesta toiseen jatkuva ylivoima, mutta ei se kokonaan ole poistunut. Tänä vuonna "talvi" on tavallistakin pidempi, sillä maaliskuun sijaan kausi käynnistyy aikaisintaan kesäkuussa, hyvin mahdollisesti sitäkin myöhemmin. F1 kausi 2021 tv:n suhteen ei ole uhattuna, vaikka kilpailuihin ei yleisöä päästettäisi. On täysin mahdollista, että osa kilpailuista kisaillaan ilman paikalla olevaa yleisöä. Tällöin formula 1 2021 lähetykset ovat ainoa tapa nähdä kilpailut.

Seuraavassa arvioimme lyhyesti eri tallien menestymisen mahdollisuuksia kun Formula 1 kausi 2021 alkaa:

 • Ennakkosuosikki: Mercedes
 • Haastajat: Ferrari ja Red Bull
 • Häntäpää: Williams
 • Keskikasti: Renault, McLaren, Alpha Tauri, Racing Point, Alfa Romeo ja Haas
 • Ennakkosuosikki: Mercedes

  Kuten artikkelissa on jo aiemmin puhuttu, ennakkosuosikkeja mestariksi on vain yksi: Mercedeksen Lewis Hamilton. Hänen ylivoimaansa ei voi ohittaa etukäteen tehtävissä spekulaatioissa. Mercedes on viime vuosina ollut selvästi paras auto voittaen kuusi valmistajien mestaruutta putkeen ja Hamilton selvästi paras kuski, vaikka yksi kuudesta mestaruudesta lipsahtikin silloiselle tallikaverille Nico Rosbergille. Nykyinen tallikaveri Valtteri Bottas ei valitettavasti ole pystynyt haastamaan Hamiltonia MM-taistossa lukuun ottamatta vuoden 2019 alkukautta ja Ferrari ja Red Bull ovat olleet suorituskyvyltään muutaman askeleen Mercedesin perässä.

  Hamiltonin mestaruudelle tarjotaan selvästi alle kahden kerrointa, kertoimen ollessa 1.5 ja 1.6:n välillä. Ennakkoon suurin haastaja saattaakin olla edelleen Bottas, mutta hänen mestaruutensa vaatisi suorituskyvyn pysymistä edellisvuoden alkukauden tasolla koko vuoden. Ripauksesta tuuria ja Hamiltonin epäonnea esimerkiksi auton kestävyyden suhteen ei myöskään ainakaan haittaa olisi. Bottasin mestaruudesta voi saada vedonlyönnissä yli kuudenkin kertoimia.

 • Haastajat: Ferrari ja Red Bull

  Ferrarilla nuori Charles Leclerc ohitti heti ensimmäisenä kautenaan nelinkertaisen maailmanmestarin Sebastian Vettelin ja on ehkä varteenotettavin ehdokas muista talleista. Hänellä on kuitenkin vielä taipumusta nuoruuden virheisiin ja niihin tuskin on juuri varaa, mikäli maailmanmestaruudesta haluaa haaveilla. Toinen Ferrari-kuski Sebastian Vettel vaikutti edellisellä kaudella väsyneeltä ja jopa leipääntyneeltä ja spekulaatiot hänen lopettamisestaan käyvätkin villinä. On vaikeaa uskoa enää uuteen kevääseen Vettelin uran kohdalla.

  Red Bullin Max Verstappenia monet pitävät koko F1-sirkuksen parhaana tai ainakin lahjakkaimpana kuskina, nuorukainen on kerännyt jo 8 voittoa, vaikka ikää on vasta 22 vuotta ja ennen kaikkea omassa tallissaan on aivan eri tasolla kuin tallitoverit. Siinä missä Bottas haastaa välillä Hamiltonin ja Vettel ja Leclerc ovat tasaisia, niin Red Bullin eri yrittäjistä kukaan ei ole pystynyt läheskään haastamaan Verstappenia viime vuosien aikana. Red Bullin toista autoa ovat kuitenkin ajaneet kovat lupaukset, joten dominoinnin syy ei ainakaan pitäisi olla tallitoverien heikossa tasossa. Red Bullin on kuitenkin vaikea uskoa yltävän aivan samaan suorituskykyyn kuin Mercedeksen, joten Verstappenin kohtaloksi uhkaa jäädä yksittäisistä voitoista taisteleminen, kun kyseessä on formula 1 kausi 2021.

  Sekä Verstappen, että Leclerc saavat mestaruuskertoimen noin viiden paikkeilla, kun taas Vettelin mestaruudesta voi saada rahat takaisin jopa 8-kertaisena.

 • Keskikasti: Renault, McLaren, Alpha Tauri, Racing Point, Alfa Romeo ja Haas

  Ennakkoasetelmissa keskikastiin kuuluu suurin osa talleista. Näiden välisiä voimasuhteita on muutaman aiemman kauden perusteella erittäin vaikea ennakoida. Kärkeen näillä talleilla tuskin on kuitenkaan mitään asiaa muuten kuin esimerkiksi sateen aiheuttamissa hulinakisoissa, sen verran suuri kaula kärkikolmikolla on. Tavallisissa olosuhteissa ainoastaan Red Bullin Alex Albonin voi olettaa ajoittain jäävän taistelemaan sijoituksista parhaiden keskikastin tallien kanssa. Kaudella 2019 parhaat tallit keskikastista olivat legendaarinen McLaren sekä Renault, jolla voisi resurssien puolesta ollakin eväitä nousta kärkitallien joukkoon.

  Kimi Räikkösen Alfa Romeo aloitti hyvin, mutta hyytyi lopulta niin, että pystyi kukistamaan keskikastin talleista ainoastaan pahasti epäonnistuneen Haasin. Vedonlyönti keskikastin tallien välisistä suhteista on erittäin mielenkiintoista, koska aikaisempien kausien perusteella voimasuhteet vaihtelevat suuresti eri kilpailujen välillä. Vedonlyöntitoimistot eivät usko näiden tallien kuljettajien mestaruusmahdollisuuksiin lainkaan ja mestaruudesta saa jopa satojen kertoimia.

 • Häntäpää: Williams

  Valitettavasti yksi formula 1 -historian legendaarisimmista ja menestyneimmistä talleista, eli Williams on vajonnut F1-sarjan hännänhuipuksi ja jopa yleiseksi vitsiksi. Nykyään raha jyllää entistä selvemmin ja Williamsin alkuperäinen perusta on perinteinen "omistaja, kuskit ja muutama mekaanikko". Suuret autovalmistajat toimivat aivan erilaisilla resursseilla, kuten esimerkiksi Williams ja Williamsin aikakauden pienemmät yksityistallit, kuten Jordan, Tyrrell, Brabham ja Minardi ovat jo kauan sitten joutuneet lopettamaan toimintansa. Valitettavasti sama kohtalo saattaa olla edessä myös Williamsilla pikemminkin ennemmin, kuin myöhemmin. Viime kaudella Williams saavutti yhden ainoan pisteen ja siinäkin sen autot olivat viimeisiä maaliin tulleista. Samanlainen piste on mahdollinen, mutta ei todennäköinen.

Ilmaiset vihjeet F1 kausi 2021

F1 kausi on yleensä kuin tarina. Pitkä kausi, jossa ilonhetket ja pettymykset vaihtelevat. Voimasuhteet kääntyvät ja alkukauden komeetta voi olla loppukauden floppi. Palloilusarjoista poiketaan sillä tavalla, että kisoja on harvakseltaan, jopa kuukausien takaisia kilpailuja täytyy ottaa huomioon, mikäli rataprofiili on sopiva. Hyvät vihjeet erottaakin huonoista usein niin, että hyvissä vihjeissä ollaan perehdytty myös rataprofiileihin.

Jos Ferrari on ollut Spassa ylivoimainen, niin se voi olla Monzassa ennakkosuosikki, vaikka Mercedes olisi välissä dominoinut viittä aivan erityyppistä kilpailua. Ilmaisia vihjeitä lukiessa kannattaa keskittyä perusteluihin, onko vihjeen antaja perannut mahdolliset syyt eri kilpailjoiden aikaisempiin suorituksiin vai katsonut vain MM-taulukon pistetilannetta edes vilkaisematta itse kilpailuja. Mahdollinen epävakaa sää vaikuttaa dramaattisesti voimasuhteisiin, silloin voi tarjolla olla paljonkin ylikertoimia, sillä sateella keskeytysten määrä nousee suuresti. Muutama keskeytys kärkipään talleihin ja palkintokorokkeella voi olla vaikka itse Kimi Räikkönen Alfa Romeolla.

Yhteenveto & FAQ

Formula 1 2021 liput eivät ole kaikkien saatavilla varsinkaan nykyisessä tilanteessa, mutta suuri yleisö odottaa silti kuumeisesti kilpailujen alkua ainakin tv:n kautta. Tässä artikkelissa olemme pyrkineet nostamaan huumaa ja odotustasoa hiukan lisää. Tähän loppuun olemme keränneet vielä muutaman meiltä usein kysytyn kysymyksen ja vastanneet niihin.

Mitä muutoksia kilpailijoissa on kauteen 2019 verrattuna?
Koska kisojen määrä selviää?
Kauanko suomalaiskuskeilla on sopimusta jäljellä talleihinsa?
Miksi eri kisoissa on eri määrä ajettavia kierroksia?