Ilmaisveto vedonlyöntiin 2024 - lunasta ilmainen veto

Tässä artikkelissa käsittelemme esimerkiksi seuraavia aiheita:

 • Ilmaisvetojen historia
 • Ilmaisvedon hyödyt & haitat
 • Ilmaisvedon ehdot
 • Ilmaisvedon tyypit
 • Ilmaisvedon strategia

Mikä on ilmaisveto?

Vedonlyöntibonukset ovat yhtiöiden ehkä paras markkinointiase säälimättömässä taistelussa toisia vedonlyöntiyhtiöitä vastaan ja ilmaisveto on yksi yleisimmistä vedonlyöntiyhtiön pelaajalle tarjoamista bonuksista. Sillä tarkoitetaan tilannetta, jossa vedonlyöntiä tarjoava yhtiö antaa pelaajalle mahdollisuuden lyödä vetoa niin, että vedon panosta ei peritä pelaajalta lainkaan. Tämän panoksen määrä on tietenkin ennalta määritelty yhtiön toimesta kampanjan ehdoissa. Pelaaja saa vedon osuessa pelitililleen voiton ja panoksen erotuksen ja hävitessä ei pelaajan pelitilille tapahtumia tule ollenkaan.

Ilmaisvedoissa on usein erilaisia ehtoja, jotka pienentävät peliyhtiön tappion riskiä ja tietenkin samalla pelaajan etua ja todellisia voittomahdollisuuksia tai ainakin rahan nostamiseen liittyviä mahdollisuuksia. Läheskään aina pelaaja ei myöskään tosiasiassa bonuksen nimestä huolimatta pääse nauttimaan edusta laittamatta peliin lainkaan omaa rahaa, vaikka kyseinen veto tarkalleen ottaen olisikin ilmainen. Tästä lisää artikkelin myöhemmässä vaiheessa.

suljettu
€200 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
-
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 BONUS
€25 ILMAISVETO
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€500 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 BONUS
100% Voittojen korotukset
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€25 ILMAISVETO
-
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 BONUS
€100 RELOAD BONUS
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
EI REKISTERÖITYMISTÄ
KOTIUTUKSET 5MIN
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 BONUS
€25 ILMAISVETO
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€150 BONUS
7000 ILMAISKIERROSTA
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
€25 ILMAISVETO
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
30% CASHBACK
-
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
KOTIUTUKSET 5 MIN
-
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€12250
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 BONUS
-
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€500 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€500 BONUS
€1000 CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
EI REKISTERÖITYMISTÄ
KOTIUTUKSET 5MIN
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT

Ilmaisveto-esimerkki

Käydään ensin ilmaisvedon kulku esimerkin kautta läpi. Oletetaan, että tulevana lauantaina pelataan El Clasico, eli Real Madridin ja FC Barcelonan välinen kamppailu. Vedonlyöntiyhtiö päättää tarjota otteluun 10 euron ilmaisvedon ja markkinoi sitä näyttävästi yhtiön asiakkaiden keskuudessa. Tarjotut kertoimet ovat Real Madridille 2.20, tasapelille 3.00 ja FC Barcelonalle 2.70. Nyt jos pelaaja lyö ilmaisvedon Real Madridin puolesta ja voittaa, pelitilille tulee 10 x 2.20 - 10 = 12 €, Barcelonaa veikanneen ja voittaneen pelitilille taas 10 x 2.70 - 10 = 17 €. Jos taas ilmaisveto häviää, niin pelaajan tilillä ei ole tapahtumia.

Mikäli ehtoihin kuuluu, että ennen ilmaisvedon saamista pitää tallettaa 10 euroa ja pelaaja päättää senkin 10 euroa sijoittaa samaan peliin ja esim. Real Madridille, niin hän voikin itse sijoittamansa 10 euron panoksella voittaa nettona 20 x 2.20 -10 = 34 euroa. Tällöin reaalinen kerroin Real Madridille onkin peräti 4.4, jonka jokainen ymmärtää olevan karkea ylikerroin. Vastaavalla tavalla Barcelonan puolesta lyövän nettovoitto on ilmaisvetoa hyödyntäen peräti 20 x 2.70 - 10 = 44 euroa, eli reaalinen kerroin on peräti 5.4.

Jos taas ilmaisvedossa on tarjolla vaikka maratonin EM-juoksu ja vedonlyöjä on päättänyt laittaa Janne Holmenille 10 euroa kertoimella 12, niin nyt hänellä on mahdollisuus laittaa toinen kymppi esimerkiksi Salvatore Antibolle, jonka kerroin on 5.00, jolloin hän voi sillä sijoittamallaan 10 eurolla voittaa nettona 40 euroa tai 110 euroa. Vaihtoehtoon myös tuplata Holmenille laitettava panos ja sitä kautta tuplata Holmenin kerroin sijoittamaansa nähden jolloin voiton odotusarvo nousee reippaasti varsinkin pelaajan mielessä, jos hän katsoi jo alkuperäiselläkin kertoimella Holmenin pelaamisen arvoiseksi kohteeksi.

 • Ilmaisvetojen historia

  Ilmaisvedon juuret markkinoinnin välineenä juontavat jo vähintään amerikkalaisten kiertävien karnevaalien aikaan ellei sitäkin aikaisempaan historiaan ja erilaisiin katupeleihin tai arvontoihin. Jo karnevaalien taitoa vaativissa peleissä huomattiin, että ilmainen maistiainen saa ihmiset innostumaan peleistä ja oli luonnollista, että sama käytäntö siirtyi myös karnevaalien onnenpeleihin, eli vedonlyöntiin. Karnevaaleissa tietenkin lyötiin vetoa muusta kuin urheilusta, erilaiset rahapelit lukeutuivat karnevaalien tarjontaan jo varhain ja periaate ilmaisvedossa oli kuitenkin täysin sama kuin nykyäänkin, vaikka urheiluotteluiden tulosten sijaan yritettiinkin veikata esimerkiksi rännistä koriin putoavien punaisen, keltaisen, valkoisen ja mustan kuulan järjestystä.

  Asiakkaan ensimmäinen veto saattoi olla ilmainen tai vaikkapa joka kymmenes veto. Tämä houkutti ja koukutti pelin pariin uusia pelaajia, jotka sitten pelasivat myös omalla rahalla. Kilpailun kiinnostuksen jyrkkä nousu riitti helposti kuittaamaan menetettyjen panosten tuomat tappiot.

 • Kuinka pelaaja voi saada ilmaisvedon?

  Vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat ilmaisvetoja säännöllisesti. Sen on nähty houkuttavan pelaajia hyvin ja erinäisten ehtojen avulla riski on yhtiöille pieni. Eniten ilmaisvetoja on saatavilla osana uusille rekisteröityville pelaajille tervetuliaisiksi tarjottavia paketteja. Sen lisäksi ilmaisia vetoja tarjotaan kuitenkin myös osana erilaisia kampanjoita tai vain buustaamaan kiinnostusta suurten otteluiden, kilpailujen tai tapahtumien ympärillä. Muulloin, kuin tervetuliaispaketin ollessa kyseessä, pelaajan täytyy usein ilmaisvedon saadakseen ilmoittautua mukaan kampanjaan täyttämällä esimerkiksi erillinen lomake. Mahdollisesti osallistumiskelpoisuuteen sisältyy kampanjasta riippuen muitakin ehtoja, kuten rekisteröitymisaikaan tai talletusten rahamääriin liittyviä. Nämä on kaikki selitetty yksityiskohtaisesti kunkin kampanjan ehdoissa, jotka kannattaa ehdottomasti käydä huolellisesti ja kiireettä läpi ennen kuin ryntää suin päin käyttämään tarjouksen. Ehdot eroavat hyvin paljon toisistaan riippuen kampanjasta ja eri yhtiöiden eri käytännöistä, joten se mikä on pätenyt jossain toisaalla, ei välttämättä päde siinä kampanjassa, johon olet osallistumassa.

 • Ilmaisvedon tyypit

  Peliyhtiöiden tarjoamia ilmaisvetoja on muutamaa eri tyyppiä. Vedonlyöntiyhtiö saattaa kampanjassa tuplata jo pelaajan lyömän vedonpanoksen ilmaisvetona tai korottaa sitä jollain muulla summalla. Toinen mahdollisuus on, että yhtiö antaa sinulle kokonaan uuden ilmaisvedon ennakkoon määritellyllä panoksella. Sivuston uusille pelaajille tervetuliaisiksi jaettaviin bonuksiin saattaa liittyä myös useampi tietyn panoksen ilmaisveto, tietysti ehdoissa määritellyn suuruisen talletuksen jälkeen. Neljäs, mutta muita selvästi harvemmin käytetty vaihtoehto on, että ilmaisvedon saa palkkioksi esimerkiksi oikein menneestä vedosta, oikein menneiden vetojen sarjasta tai jonkun toisen kampanjan kilpailun tietystä sijoituksesta. Yleensä ilmaisvedot koskevat pelkästään yksittäistä ottelua ja vain harvoin ilmaisvedossa on yhdistelmäveto sallittu. Muitakin rajoituksia vedon lyömisessä tavallisesti on ja niitä käsittelemme tarkemmin tämän artikkelin myöhemmässä osiossa.

  Seuraavaksi esitellään kattavasti ilmaisvedon antamia hyötyjä ja haittapuolia molemmista näkökulmista

  • Ilmaisvedon hyödyt vedonlyöntiyhtiölle
  • Ilmaisvedon haitat vedonlyöntiyhtiölle
  • Ilmaisvedon hyödyt pelaajalle
  • Ilmaisvedon haitat pelaajalle

Ilmaisvedon hyödyt vedontarjoajalle

Maallikkoa tai aloittelevaa vedonlyöjää saattaa hiukan kummastuttaa, että miksi ihmeessä vedonlyöntiyhtiö ylipäätään tarjoaa pelaajille mitään ilmaisvetoja. Hehän eivät siinä voi voittaa mitään, vaan kantavat kaiken riskin. Suorasti tämä pitää paikkansa, mutta epäsuorasti vedonlyöntiyhtiö voi hyötyä ilmaisvetojen tarjoamisesta usealla eri tavalla ja tutkimusten perusteella hyödyt ovat suurempia kuin haitat koko pelaajapopulaatio mukaan laskettuna. Ilmaisvedon tarjoaminen pelaajalle on erittäin hyvä keino markkinoinnissa. Tällä tavalla voi esitellä tuotetta täysin asiaan perehtymättömälle henkilölle tai herättää uuden kiinnostuksen pelaajassa, joka on joskus aiemmin harrastanut vedonlyöntiä urheilusta, mutta jättänyt sittemmin harrastuksen, tai pelkästään kyseisen urheiluvedonlyöntiä tarjoavan sivuston, jostain syystä. Ilmaisvedon tarjoamisesta voi olla hyötyä myös säännöllisille pelaajille markkinoinnissa. Hyvin usein pelaaja innostuu nimittäin samassa yhteydessä lyömään myös maksullisia vetoja, joita ei olisi ilman ilmaisvedon tuomaa houkutusta tehnyt lainkaan tai ainakaan yhtä montaa. Jos ilmaisveto koskee vaikka yksittäistä ottelua, niin jännitystä hakeva pelaaja tekee usein oikean rahan vetoja ottelun muihin kohteisiin, vaikka saisikin lyödä ilmaisvedon itse ottelun voittajasta.

Nykyisin tekniikan mahdollistama ja suosiota jatkuvasti nostava LIVE-veto vielä lisää tätä efektiä hektisyydellään ja nopeilla usein minuuteissa varmistuvilla tuloksilla, jotka sitten houkuttavat asettamaan aina uuden vedon joko nopeat lisävoitot tai nopeat tappioiden kuittaukset mielessä.

 • Ilmaisvedon haitat vedontarjoajalle

  Ilmaisvedon haitat vetoa tarjoavalle yhtiölle ovat maallikonkin huomattavasti helpompi ymmärtää. Periaatteessa yhtiö tarjoaa ihmisille ilmaista rahaa, vaikkakin nyt korvamerkittynä tiettyyn tuotteeseen, eli vedonlyöntiin. Suuria tappioita välttääkseen yhtiö laittaakin ilmaisvedonehtoihin sellaisia ehtoja, jotka lieventävät tällaisen tarjouksen taloudellisia tappioita, mutta eivät kuitenkaan vähennä tarjouksen houkuttelevuutta pelaajien keskuudessa liian dramaattisesti. Mahdollisen suoran taloudellisen tappion lisäksi toinen haitta liittyy yleisesti muihinkin vedonlyöntisivustojen antamiin bonuksiin.

  Mikäli niitä tarjoaa liian ahkerasti, ne kokevat inflaatiota ja osa pelaajista saattaa alkaa pitämään bonuksia tai tässä tapauksessa ilmaisvetoja itsestäänselvyyksinä ja vähentävät tai jopa lopettavat muun pelaamisen tämän seurauksena kokonaan. Sama ongelmahan on myös muiden alojen kaupallisilla yhtiöillä, liiat alennukset ja tarjoukset saavat asiakkaat sorsimaan samanyhtiön sellaisia tuotteita, joissa kyseistä etua ei ole. Tai samojakin tuotteita aina silloin, kun tarjous ei ole voimassa.

  Tämä siis vaatii tiettyä nuoralla taiteilua pelejä tarjoavilta yhtiöiltä, kun samalla kilpailu yhtiöiden välillä on ennennäkemättömän kovaa. Internetin ja erilaisten keskustelufoorumien ja sivustojen myötä yhtiöt joutuivat joitakin vuosia sitten tiukentamaan merkittävästi ilmaisvetojen ja muidenkin bonusten ehtoja sekä vähentämään niiden määriä, sillä sana kiiri ja yhä useampi pelaaja kävi vain eri vedonlyöntiyhtiöiden bonuksia läpi kurinalaisesti ilman aikomustakaan jatkaa pelaamista omalla rahalla. Tällaisten heti tilaisuuden tullen rahat pois nostaneiden pelaajien suuren lukumäärän edessä vedonlyöntiyhtiöiden menetykset ilmaisveto -kampanjoista nousivat huomattaviin summiin.

Ilmaisvedon hyödyt pelaajalle

Pelaajan kannalta ilmaisvedon hyödyt ovat melkoisen selviä. Veto, jonka panosta ei itse tarvitse lainkaan maksaa, mutta voitot saa pitää, kuulostaa nopeasti mietittynä uskomattomalta ja suorastaan täydelliseltä bonukselta. Mikäli ilmaisvetotarjous koskee mitä tahansa kohdetta, niin tällainen etu antaa mahdollisuuden kokeilla isompaa voittoa hieman isommalla riskillä, kun kerran omaa panosta ei ole pelissä. Kannattaa kuitenkin lukea ehdot tarkkaan, sillä monesti ehtoihin sisältyy maksimikerroin, jolla ilmaisveto on mahdollista lyödä.

Mikäli tarjous koskee vain tiettyä ottelua, niin joka tapauksessa saatavilla on ilmaista jännitystä, tietenkin ehdot muistaen, vaikka pelikohteessa mikään ei muuten varsinaisesti houkuttelisikaan. Ilmaisvetoa voi myös ajatella alkuperäisen kertoimen korottajana, esimerkiksi jos saat 10 euron ilmaisvedon ja olet muutenkin ajatellut lyödä kohteesta vetoa 20 eurolla, niin saatkin aikomallasi 20 eurolla lyödä 30 euron vedon, kun lasket jo valmiiksi arviosi mukaan tuottavan kohteen tämän mahdollisen voiton mukaan, niin huomaat ylikertoimen olevan laskelmissasi hyvin suuri.

 • Ilmaisvedon haitat pelaajalle

  Ilmaisvedon nimestä voisi luulla, että pelaajalla on tällaisessa vedossa vain voitettavaa, mutta siitä saattaa kuitenkin olla pelaajalle myös joitakin haittapuolia, joista toki huolellisuudella ainakin osan niistä pystyy eliminoimaan. Suurin haitta on tietenkin yhtiön ilmaisvedolle asettamat ehdot, jotka vaihtelevat rajusti. Ikävimmässä tapauksessa ehdot ovat niin jyrkkiä, että niiden täyttäminen vaatii pelaajalta hyvin paljon lisätyötä ja tekee pieneksi mahdollisuuden siihen, että rahaa voisi kotiuttaa pankkitilille asti. Usein siihen, että ilmaisvedon saa, vaaditaan jo ensin jonkun suuruinen talletus, joten jos ehdot ovat lisäksi pelaajalle kotiutuksen suhteen epäedulliset, niin "ilmaisveto" voikin hyvin muodostua pelaajalle jopa tappiolliseksi, varsinkin jos pelaajan kurinalaisuus ei ole kunnossa. Joissakin tapauksissa saadakseen koko ilmaisvedon pitää pelaajan olla hävinnyt edellinen veto.

  Tämä ilmaisveto tietenkin voi auttaa peittämään edellisen vedon tuottamaa tappiota, mutta kokonaisuus saattaa silti hyvin jäädä tappiolle. Yksi haitaksi tulkittava asia on tietenkin itse se peliyhtiön kampanjassa tavoittelema lopputulos, eli että innostuneena ilmaisvedosta pelaaja saattaa samalla tehdä muitakin vetoja, joissa välttämättä ei harkinta ole paras mahdollinen ja odotusarvo on negatiivinen. Tämän sudenkuopan välttääkseen tarvitsee pelaaja hyvää malttia pelata omalla rahalla vain sellaisia kohteita joiden uskoo olevan +EV.

 • Ilmaisvedon yleisimmät kohteet

  Vedonlyöntiä tarjoavat yhtiöt käyttävät siis ilmaisvetoja peliensä markkinoinnissa. Usein ilmaisveto koskee vain yhtä kohdetta ja tällöin kyseessä on tietenkin jokin korkean profiilin ottelu tai kilpailu, joka kiinnostaa ihmisiä suuresti ympäri maailmaa. Tällaisia ovat esimerkiksi jalkapallon MM -finaali, Mestareiden Liigan finaali tai ikuisten kiistakumppanusten Real Madridin ja FC Barcelonan välinen Espanjan liigan legendaarinen "El Clasico".

  Muista lajeista vastaavia esimerkkejä ovat amerikkalaisen jalkapallon NFL:n loppuottelu Super Bowl tai vaikkapa nyrkkeilyn ammattilaisten raskaan sarjan mestaruudesta käytävät ympäri maailmaa kohinaa aiheuttavat ottelut tai suosittujen lajien, kuten jääkiekon tai koripallon, olympiafinaalit. Joskus ilmaisvetoa tarjoava, vaikkapa vuodenajan tai jonkun kalenterijuhlan kunniaksi aloitettu kampanja, on geneerisempi ja pelaajalla on valittavana yksi useammasta kohteesta tai lajista tai jopa koko pelilistalta. Tällöin kannattaa ennen vedon lyömistä kuitenkin katsoa kampanjan ehdot erityisen tarkasti, sillä vaikka kaikki ottelut listassa olisivatkin hyväksyttyjä ilmaisvetoon, niin kaikki pelityypit ja -kohteet eivät kuitenkaan välttämättä ole ilmaisvetojen melko yleisten pelityyppi- tai kerroinrajoitusten vuoksi.

 • Strategian suunnittelu ilmaisvetoihin

  Ilmaisvetoa tehdessä kannattaa ehdottomasti miettiä huolellisesti ja mieluiten rauhallisesti ajan kanssa parhaiten sopivaa strategiaa. Yksinkertaisin tilanne on, että satut olemaan jo muutenkin lyömässä vetoa tietystä ilmaisvetoon hyväksytystä kohteesta ja lopputulemasta. Tällöin ilmaisveto tuo vain mukavan lisäbuustin panokseen, eli periaatteessa kertoimeen. Mikäli kyseessä on juoksukilpailu, hiihtokilpailu tai vastaava muu usean urheilijan mittelö, niin ilmaisvedolla pystyy lisäämään vetovoiton mahdollisuuksia selvästi. Esimerkiksi jos olet ajatellut jonkun tietyn urheilijan voittavan, niin ilmaisvedolla voit lyödä vetoa toisenkin urheilijan puolesta ilman riskiä ja tällöin voitat kumman tahansa näistä voittaessa.

  Hieman enemmän ajattelua ja laskemista vaatii "varman rahan" strategia. Tässä tapauksessa lyöt ilmaisvedolla ottelun yhtä lopputulemaa ja toisella vedonlyöntiyhtiöllä sitten omalla rahalla kyseistä lopputulemaa vastaan. Sopivilla panoksilla voit varmistaa joko pienen voiton kaikilla tuloksilla tai esimerkiksi nollatuloksen toisella tuloksella ja suuren voiton toisella. Tässä on ensiarvoisen tärkeää lukea ilmaisvedon ehdot, ilmaisvedon mahdollisen voiton suuret kierrätysvaatimukset esimerkiksi tuhoavat "varman voiton" mahdollisuudet tehokkaasti.

  Seuraavissa kappaleissa käsitellään mm:

  • Ilmaisvedot talletuksella
  • Ilmaisvedot ilman talletusta
  • Ilmaisveto kierrätys

Ilmaisveto talletuksella

Tässä artikkelissa on jo aiemmin joitakin kertoja mainittu, että ilmaisvedon alkuehdoissa on kaksi olennaisesti toisistaan poikkeavaa yleistä ehtoa, jotka yhdessä muiden ehtojen kanssa vaikuttavat hyvin paljon vedon tuottomahdollisuuksiin. Jos ilmaisveto vaatii ennen lunastamistaan talletuksen, niin pelaajan täytyy tallettaa ensin ennalta määritetty summa ja mahdollisesti pelatakin se, ennen kuin ilmaisvedon pelaaminen on edes mahdollista. Ääritapauksessa tämä ennen ilmaisvedon saamista tehtävä veto on täytynyt hävitä, että ilmaisvetoon on edes oikeutettu.

Tällaisessa tapauksessa ilmaisvedolla kunnolla plussalle pääseminen on tietysti huomattavasti hankalampaa, kun sitä asettaessa ollaan jo lähtökohtaisesti tappiollisessa asemassa. Pelaajan on siis syytä käyttää tarkkaa harkintaa ja punnita eri todennäköisyyksiä, kun miettii tällaisen bonuksen vastaanottamista. On hyvä huomioida, että talletusta vaativat ilmaisvedot eivät välttämättä aina koske kaikkia talletustapoja (esim. jotkut nettilompakot on usein rajattu kampanjoiden ulkopuolelle) ja pelaajan on siis tärkeää varmistua ennakkoon, että myös hänen käyttämänsä talletustapa oikeuttaa tarjottuun ilmaisvedon antavaan bonukseen, eikä kyseistä tapaa ole rajattu bonuksen tuovan kampanjan ulkopuolelle.

 • Ilmaisveto ilman talletusta

  Toisissa tapauksissa taas vedonlyöntiyhtiö tarjoaa pelaajalle ilmaisen vedon ilman talletusta. Ilmaisvedot ilman talletusta ovat pelaajalle yleisesti ottaen herkullisempi tarjous ja pelaajan riski on selvästi pienempi, mutta ei silloinkaan välttämättä olematon. Joskus nimittäin tällaisenkin vedon saamisen edellytys on edeltävä veto tietyn aikarajan puitteissa, eli jossain vaiheessa pelaajan on joka tapauksessa täytynyt tallettaa tililleen rahaa. Jos tällaista ehtoa ei ole, niin etu on huomattavasti talletuksen vaativaa ilmaisvetoa parempi, vaikka edelleenkin vedon ehdoista saattaa löytyä ikäviä yllätyksiä pelaajalle, joka ei niihin ole kunnolla tutustunut. Tämän tyyppisessä ilmaisvedossa on syytä muistaa, että vedon panos vähennetään silti mahdollisesta voitosta, vaikka varsinaisesti raha ei liikukaan ennen vetoa mihinkään suuntaan, eli esimerkiksi 2.00 -kertoimisen kohteen osuessa 10 euron ilmaisvedossa, nettoaa pelaaja 10 euroa, eikä 20 euroa. Ilmaisveto ilman talletusta 2022 vuonna on harvinaisempi tarjous kuin joskus aiemmin, mutta edelleen tällaisia mahdollisuuksia on välillä tarjolla.

 • Ilmaisvedon ehdot

  Edellisissä kappaleissa on jo käyty jossain määrin läpi ilmaista vetoa edeltäviä ehtoja mahdollisista talletusvaatimuksista ja mahdollisista edeltävistä vedoista, mutta ilmaisvedoissa on paljon muitakin ehtoja, jotka astuvat voimaan tilanteissa, joissa ilmaisveto on voittava veto. Erityisesti on syytä kiinnittää huomiota kierrätysvaatimuksiin, sillä niiden määrällä on merkittävä vaikutus ilmaisvedon pelaajalle antamiin etuuksiin. Kierrätysvaatimus tarkoittaa sitä, kuinka monta kertaa bonuksena saatu rahamäärä täytyy pelata ennen kuin jäljellä olevat rahat voidaan nostaa pelitililtä pankkitilille.

  Esimerkiksi 10 euron bonus 4 -kertaisella kierrätysvaatimuksella tarkoittaa 40 euron pelaamista ennen mahdollisuutta nostaa rahoja pankkitilille. Kierrätysvaatimuksen sanakäänteilläkin on merkitystä, kierrätysvaatimus voi koskea pelkästään ilmaisvedon panosta, tai sitten panosta + saatua voittoa. Jokainen ymmärtää, että ero on huomattava verrattaessa esimerkiksi pelkän 10 euron panoksen kierrättämistä neljään kertaan (eli 4 x 10 = 40 euroa) verrattuna kymmenen euron panoksen ja 17 euron voiton kierrättämistä neljään kertaan (eli 4 x 17 = 98 euroa).

  Kierrätysvaatimuksiin sisältyy yleensä myös aikaraja, jonka puitteissa kierrätys on suoritettava tai bonusraha poistetaan pelitililtä, esimerkiksi 14 tai 30 päivää. Ilmaisvetojen muihin mahdollisiin ehtoihin lukeutuu se, että esimerkiksi "cash out" -toiminto (eli ikään kuin vedon "myyminen" ennen ottelun päätöstä alkuperäistä kerrointa pienemmällä kertoimella, mutta siis samalla tappion riskin kokonaan eliminoiden) ei käytännössä koskaan ole ilmaisvedoissa tai kierrätyksessä mahdollista ja samoin jotkut pelityypit on usein rajattu ilmaisveto -kampanjan ulkopuolelle. Yleensä ilmaisvetoa ei voi myöskään käyttää minkään pitkän sarjan, kuten vaikkapa jääkiekon SM -liigan, voittajan veikkaamiseen vaan se mahdollisuus on kampanjan ehdoissa aikarajoituksella estetty.

 • Ilmaisvetojen tulevaisuus

  Ilmaisvetojen tarjoamisen historia on pitkä ja vaiheikas, kuten aiemmin todettiin, mutta myöskään tulevaisuus ei näytä tätä bonusta kadottavan maan päältä mihinkään. Sana "ilmainen" on ihmisten keskuudessa edelleenkin niin maaginen, että se saa ihmiset vastaanottamaan vaikka mitä kaatopaikalle kuuluvaa rojuakin, niin miksi ei sitten vetoa, jolla on mahdollista voittaa mukava summa rahaa? Ilmaisvedon ehtoihin saattaa toki jatkossakin tulla muutoksia entistä tiukempaan suuntaan, jos yhtiöiden taloudelliset riskit muuten kasvavat.

  Kuten tässä artikkelissa aiemmin mainittiin, joitakin vuosia sitten ilmaisvedon ehdot olivat huomattavasti edukkaampia pelaajille, mutta pelaajien, varsinkin sellaisten, jotka eivät kuitenkaan säännöllisiksi asiakkaiksi jääneet, suuri internetin foorumien ja muiden sivustojen tuoma volyymi pakotti peliyhtiöt ympäri maailman tiukentamaan ilmaisvetojen ehtoja ja tekemään niistä vähemmän edullisia pelaajille. Siltikin, ilmaisveto on aina pelaajalle edukas tarjous, nyt ja tulevaisuudessa. Peliyhtiön asettamat ehdot vain ratkaisevat sen, kuinka edukas se milloinkin pelaajalle on.

Yhteenveto & FAQ

Niin kuin tästä artikkelista käy ilmi, ilmaisvetoja on montaa eri tyyppiä ja ne saattavat sisältää myös ikäviä yllätyksiä jonka johdosta eivät olekaan niin ilmaisia, kuin nimestä voisi luulla. Tässä lopuksi käydään vielä läpi muutama meiltä usein kysytty kysymys ja vastaukset niihin:

Voiko ilmaisvedon käyttää useammin kuin yhden kerran?
Miksi ilmaisvetoa ei voi ottaa rahana?
Miksi jokaisella ottelukierroksella ei ole ilmaisvetoa?
Mitä järkeä on ilmaisvedon ja kierrätyksen kertoimia koskevissa rajoituksissa?
Tarvitseeko ilmaisvedossa välittää kohteen kertoimesta lainkaan?
Miksi pelaaja ei saa voittaessaan myös ilmaisvedon panosta pelitililleen?Voittosummahan ilmoitetaan normaalissa vedonlyönnissä se sisältäen.