Vakiovihjeet 2021 -  vakion vihjeet ilmaiseksi

Vakion pelaaminen - helppoa ja yksinkertaista? Vakion pelaaminen ei ole vain rastin ruutuun laittamista, vaikka pelissä valitaankin kolmen vaihtoehdon eli 1, X ja 2 väliltä. Vakio testaa lajin tuntemusta ja vaatii aktiivista seurantaa, mikäli pelissä haluaa pärjätä ja päästä voitolle. Lajin seuraamisen lisäksi apuna ovat erilaiset maksulliset ja ilmaiset vakioveikkaus vihjeet sekä tilastot ja todennäköisyydet, joita pelaajat tarkastelevat yhä enemmän ja reaaliaikaisesti netistä. Vihjeitä tosin löytyy myös uutismedioista sekä lajin harrastelehdistä. Esimerkiksi Vakiovihjeet iltasanomat -haulla löytää Ilta-Sanomien tarjoamia vihjeitä erilaisiin vakiopeleihin. Apua vetojen asettamiseen ja päätösten tekemiseen löytyy täten monesta kanavasta, eikä vihjeet ole aina täysin identtisiä toistensa kanssa. 

Tässä artikkelissa avataan hieman vakion pelaamisen perusteita, käydään läpi lajikohtaisia eroja sekä pohditaan ilmaisten ja maksullisten vihjeiden hyviä puolia ja haittapuolia. Lue koko juttu tai itsellesi olennaisimmat palat - tervetuloa tutustumaan siihen, miten vakiota pelataan!

Miten vakiota pelataan

Ennen vihjeiden ja tärppien etsintää on hyvä ymmärtää pelin säännöt. Vakiossa pelaaja arvaa, miten ottelu päättyy. Monille tuttu 1X2 tarkoittaa muutakin kuin kryptisiä numeroita ja kirjaimia. Valitessa numeron 1 veikkaa pelaaja kotivoittoa. X tarkoittaa tasapeliä, kun taas veikkaamalla 2 pelaaja antaa voiton vierasjoukkueelle. Hajarivejä pelattaessa pelaaja voi merkitä vain yhden lopputuloksen, kun taas järjestelmässä pelaaja voi merkitä lopputulokseen halutessaan useampia vaihtoehtoja. Käytännössä esimerkiksi on mahdollista veikata sekä kotivoitto ja tasapeli tulokseksi. Yksi rivi maksaa yleensä 0,10€ ja 0,25€ väliltä. Ilmainen vakioveikkaus ohjelma on yksi vaihtoehto pelaamiseen, mutta yksistään näihin ei välttämättä kannata nojata. 

Perinteisessä vakiossa eli vakio 1 pelissä on aina 13 kohdetta. Muissa vakioissa määrä vaihtelee yleensä 8-12 kohteen välillä. Tätä pienempiä ja suurempia vakiopelejä on kuitenkin olemassa. Pienet vakiopelit ovat usein erillisiä minivakioita, joiden voitonjako ja kohteiden määrä poikkeavat paljon tavallisesta vakiopelistä. Yksi vakiopelien kuninkaista lienee uusin tulokas Grand Prix, joissa kohteita on runsaat 18 kappaletta. Onneksi vakiovihjeet grand prix peleihin löytyvät yhtä lailla, sillä ne todella tulevat tarpeeseen pelissä, jossa on näin runsas kohteiden määrä.

Vakiota pelataan usein monta riviä. Harvemmin voittoja tulee yhdellä rivin arvauksella, joten rivejä laitetaan usein sisään kymmenittäin. Järjestelmää pelattaessa rivien määrä kasvaa nopeasti satoihin. Järjestelmäpeleissä pääsee pienellä panoksella käsiksi voittoihin, sillä rivien määrän kasvaessa myös mahdollisuus voittaa on suurempi. Järjestelmissä ostetaan osuuksia, mikä mahdollistaa edellä mainitun. Näitä osuuksia voi ostaa valmiisiin peleihin, ja pelaajat voivat luoda vaikkapa oman pelaajaporukan kaveripiiristään, joiden kanssa pelata vakiota vaikkapa tarkastelemalla ensin tilastoja ja hakemalla vakiovihjeet veikkaus tai muut ilmaiset vakio vihjeet netistä.

●    1 viittaa kotijoukkueeseen, X tasapeliin ja 2 vierasjoukkueeseen

●    Perinteisessä vakiossa pelataan 13 kohteen peliä

●    Järjestelmät ovat suosittu pelaamisen muoto

Kolme mokaa vihjeiden etsinnässä

Myös vihjeiden etsinnässä voi olla hyvä, tai sitten mokailla huolella. Vihjeitä on joka lähtöön, ja ne voivat poiketa toisistaan melko paljon, vaikka myös yhteneväisyyksiä löytyy. Listataan lyhyesti kolme yleisintä mokaa, jotka voi tehdä vihjeiden etsinnässä:

  1. Ilmaiset vakioveikkaus vihjeet jää lukematta

Tunteella pelaaminen lienee isoin virhe, johon jokainen pelaaja jossain vaiheessa sortuu. Vihjeiden lukemisen sijaan pelataan sillä, mikä tuntuu hyvältä. Tällöin harvoin päästään parhaimpiin tuloksiin.

  1. Luotetaan vain yhteen lähteeseen

Vihjeiden lukeminen on loistava ajatus, mutta moni jättää vihjeiden lukemisen yhteen lähteeseen. Näin voi tehdä toki etenkin, mikäli lähde on luotettava. Parhaan kuvan todennäköisyydestä ja potentiaalisista vääristymistä kuitenkin saa vasta silloin, kun opettelee lukemaan vihjeitä useista lähteistä. Tällöin käsitys lajista ja joukkueesta kasvaa, ja pelaaja pääsee todennäköisemmin kiinni parempiin voittoihin.

  1. Pelataan ymmärtämättä pelin sääntöjä

Tämä koskee kaikkea vedonlyöntiä, mutta eritoten näkyy vakiopelin puolella. Monille jää epäselväksi voitettavat summat, millä tuloksella pääsee voitto-osuuksille ja miten esimerkiksi järjestelmät tai haravat toimivat. Pelin sääntöihin perehtyminen on aina olennaista!

Vakion pelaamisen ominaispiirteet lajeittain

Vakion pelaaminen on pitkälti samanlaista oli laji sitten mikä hyvänsä. Perinteisin vakiossa pelattava laji on jalkapallo. Jalkapallo oli ensimmäinen vakioveikkauksessa pelattava urheilulaji, ja vasta vuosikymmeniä myöhemmin mukaan otettiin muita lajeja, jotta tarjontaa saatiin monipuolisemmaksi ja useampaa pelaajaa kiinnostavaksi. Tässä olemme nostaneet esille kolme suosituinta vakiokohdetta sekä kaksi uudempaa tulokasta vakioveikkauksen maailmassa.

Vakiovihjeet jalkapallo

Jalkapallo on se laji, joka perinteisesti tunnetaan vakioveikkaamisesta. Edelleen perinteinen vakio pelataan lähes poikkeuksetta jalkapallossa, ja suurin osa vakion pelaajista on jalkapallon ystäviä. Ominaista vakiovihjeille tässä lajissa onkin tiedon runsas määrä ja sen olennaisimman ja parhaimman tiedon löytäminen. Kaikki vakiovihjeet sivustot tarjoavat valikoimassaan jalkapalloon monenlaisia vihjeitä, ja poikkeamia löytyy paljon. Pään kylmänä pitäminen, lajin ymmärtäminen sekä parhaimpien lähteiden löytäminen ovat kolme tärkeintä asiaa, joita jalkapallossa vakiota pelaava henkilö voi noudattaa. 

Vakiossa keskitytään lähes poikkeuksetta englantilaiseen jalkapalloon, ja etenkin Valioliiga kiinnostaa suomalaisia eniten. Tarjolla on kuitenkin silloin tällöin myös suomalaisia jalkapallokohteita. Sen opetteluun tuskin kuitenkaan kannattaa panostaa liikaa resursseja, sillä suurin osa vakioista pelataan nimenomaan englantilaisessa jalkapallossa. 

Vakiovihjeet jääkiekko

Jääkiekko lisättiin jalkapallon rinnalle pelattavaksi vuonna 2000. Pian tämän jälkeen myös vakiovihjeet ja niitä julkaisevat tahot alkoivat ottamaan jääkiekon huomioon. Jääkiekko soveltuu jalkapalloa huonommin vakiopelaamiseen, sillä toisin kuin jalkapallossa, on jääkiekossa tasapeli melko harvinainen tulos. Tämän vuoksi jääkiekon vakiovihjeet ovat kovin usein joko 1 tai 2, ei juuri koskaan X. Suomalaiset kuitenkin pitävät jääkiekosta sen verran, että vakiota ei kannata jättää välistä silloin, kun on aika pelata vakiota jääkiekosta!

Vakiovihjeet Formula 1

Kuten jääkiekko, myös Formula 1 lisättiin valikoimaan vuonna 2000. Tähän lienee syynä yhtä lailla lajin suosittuus, sillä formuloita seurataan useassa suomalaisessa kodissa tarkkaan. Lajin haasteena on ennen kaikkea yllättävät tilanteet. Joukkuepeleissä on tilastollisesti helpompi arvioida voittajia ja häviäjiä verrattuna moottoriurheiluun, ja pelin yllätykset näkyvät muun muassa varikkopysähdyksissä ja lähdöissä. 

Tämän vuoksi vakiovihjeet kannattaa tarkistaa, mutta toisaalta samalla on hyvä pitää mielessä pelin arvaamattomuus. Suotuisa tilanne saattaa muuttua voittojen kannalta nopeasti epäsuotuiseksi, ja toisin päin. Lajin yksilökeskeisyydestä johtuen pelaajan on helppo lipsua järkevän ja tilastoihin perustuvan vedonlyönnin sijaan tunnepohjaiseen vedonlyöntiin, sillä kyllähän jokainen suomalainen haluaa olla suomalaisen kuskin tukena.

Vakiovihjeet Grand Prix

Vakiovihjeet ovat Grand Prix pelissä samankaltaiset tavallisten vakioiden suhteen. Tämä uusi pelimuoto tuli valikoimaan vasta muutamia vuosia sitten, ja näissä peleissä on kohteita 15-20 kappaletta, yleisimmin kuitenkin 18. Grand Prixia pelataan lähinnä jalkapallossa, joten jalkapallon vakiovihjeet sopivat myös Grand Prixiin. Tätä pelattaessa kannattaa taktikoida vielä perinteistä vakiota enemmän, sillä kohteiden runsas määrä tarkoittaa pienempää voiton todennäköisyyttä. Toisaalta, mahdolliset voitot ovat tässä pelissä isompia.

Vakiovihjeet eSports

Esportsia eli elektronista urheilua näkyy vakion puolella hyvin harvoin. Kyseessä on vedonlyönnin laji, joka esiintyy nykyään ensijaisesti pitkävetona. Vakion ja vakiopelin kaltaisissa vedonlyönnin muodoissa on kuitenkin nähty e-urheilua. Tätä osin selittää suomalaismenestys lajissa, jonka vuoksi myös suomalaiset ovat kiinnostuneet lyömään vetoa e-urheilussa. Voisi uskoa, että mikäli suomalaismenestys jatkuu lajin parissa lähitulevaisuudessa, panostaa myös vakiota ja vakion kaltaisia urheiluvedonlyönnin muotoja tarjoavat toimijat vakiopelien kehittämiseen. Tällöin myös elektronisen urheilun vakiovihjeitä tullaan näkemään nykyistä huomattavasti enemmän.

Tyypillistä lajille on, että turnauksia järjestetään ympäri vuoden, joten nämä vedot eivät keskity vain tiettyyn aikaan vuodesta. Lajin uutuuden vuoksi vakiovihjeiden saralla on tärkeintä muistaa, että suurin osa lyö vetoa lajissa tunteella, sillä tietoa tästä lajista ei kovin monella tavallisella vakioveikkaajalla ole. Mikäli englannin kieli taittuu, saa parhaat vihjeet yleensä kansainvälisiltä sivustoilta, joille myös harrastajapiirit ovat keskittyneet. Parhaat vakiovihjeet ovatkin seuraavat: opi lajista kaikki ennen muita ja tartu kiinni vääristymiin - niitä nimittäin löytyy paljon!

Harava - vakiopelaamisen mysteeri

On sitä perinteistä vakiopelaamista, on järjestelmää ja sitten on haravaa. Harava on vakiopelin mysteeri. Peli, jota harvempi veikkaaja pelaa. Tämä johtuu pelimuodon monimutkaisuudesta, sillä sen ymmärtäminen ja sisäistäminen vie aikaa tottuneeltakin vakioveikkaajalta. Haravaa pelatessa annetaan erilaisia minimitakuita, jotka ovat -1, -2 tai -3. Minimitakuu viittaa taattuun vähimmäistulokseen. Koska lopullisesta tuloksesta vähennetään takuu, ei täysiin, esimerkiksi 13 oikein voittoihin, pelaaja pääse juuri koskaan. Haravan pelaamisessa voi olla rajoitteita peleissä, joissa kohteita on vähemmän tarjolla. Perinteisessä 13 kohteen vakiossa harava on tarjolla lähes poikkeuksetta. 

Haravaa pelattaessa pelaaja saa paljon pelimerkkejä, ja peli tuo enemmän jännitystä. Käytännössä harva vedonlyönnin ammattilainen kuitenkaan suosittelee pelaamaan haravaa, sillä sen voittomahdollisuudet rahasummien määrää tarkastellessa ovat huomattavasti perinteistä vakiopelaamista pienemmät.

Paras vakio harava on täten hankala hahmottaa, eikä haravaan tarjota edes yhtä usein vinkkejä pelin vähäisen suosion ja pienempien voittomahdollisuuksien vuoksi. Vinkkejä kuitenkin esiintyy silloin tällöin, joten mikäli haravaa haluaa kokeilla, kannattaa siitä lukea lisää tietoa sekä kaikki mahdolliset vihjeet ja vinkit.

Ilmaiset vakiovihjeet

Oletko aloittelija tai muuten hukassa pelin suhteen? Pelaatko yleensä jalkapallosta ja nyt haluaisit kokeilla esimerkiksi Formula 1 vakiopeliä? Tällöin on ehdottoman tärkeää nojata vihjeiden apuun, sillä oma tietämys voi olla lajin suhteen liian rajoittunutta. Omia päätelmiä voi tehdä itse tarkastelemalla pelijakaumaa ja tilastoja sekä todennäköisyyksiä, ja myös pitkävedon puolella olevista kertoimista samaan peliin voi pelaaja arvioida vakiopelin todennäköistä tulosta. 

Ilmaisissa vihjeissä on paljon hyvää ja arvokasta tietoa. Ilmaisia vihjeitä jakaa nykyään useampi taho aina uutismedioista harrastelijaporukoihin ja riippumattomiin verkkosivuihin, joissa panostetaan nimenomaan pelijakaumien ja todellisten todennäköisyyksien välisten harhojen löytämiseen. Tällaiset sivustot ovat aina pelaajan puolella, sillä mitä useammin pelaajat voivat luottaa saavansa isoja voittoja annetuista vihjeistä, sitä useammin pelaajat palaavat sivustolle. Uutismedioissa taasen hyödynnetään silloin tällöin lajin entisiä pelaajia tai muita pitkän aikaa lajia seuranneita asiantuntijoita. Aina entiset pelaajat eivät kuitenkaan ole kartalla, joten näihinkin kannattaa suhtautua pienellä varauksella. 

Ilmaiset vakiovihjeet ovat hyviä juuri runsauden takia. Vihjeitä tarjoaa useampi taho, joten niiden luotettavuutta voi tarkastella paitsi selkeiden vääristymien esittämisen tiheydellä, myös vertaamalla muihin vinkkejä antaviin sivustoihin. Tietenkin parhaiten vinkkejä voi arvioida vasta pidemmällä aikavälillä tarkastellessa voittojen määrää suhteessa asetettuihin panoksiin ja pelikertoihin. 

Ilmaisten vakiovihjeiden huono puoli on kuitenkin myös samainen runsaus, jota pidetään niiden hyvänä puolena. Näitä vakiovihjeitä voi kirjoittaa oikeastaan kuka tahansa ja missä tahansa, eikä aina ole helppoa tunnistaa luotettavaa lähdettä satunnaisten arvailijoiden joukosta. Jotkut vakiovihjeet tulevat itse vetoja tarjoavasta tahosta. Tällaisiin vinkkeihin kannattaa aina suhtautua varauksella. Vedonlyöntiä tarjoavat haluavat aina tietenkin ansaita itselleen mahdollisimman paljon rahaa, jotta toiminta on kannattavaa. Vaikka suoranaista valehtelua palveluiden tarjoajat harvoin harrastavat, saatetaan vihjeet painottaa hieman eri tavalla. Yleisintä johdattelua on kotijoukkueen liiallinen yleistäminen vihjeissä ja markkinointiteksteissä. Toisin sanoen pelaajien tunteisiin pyritään vaikuttamaan, jolloin tilastojen tarkastelu saattaa hämärtyä.

Tiivistetysti…

●    Ilmaiset vakiovihjeet ovat yhä laadukkaampia ja luotettavampia

●    Vihjeitä tarjoaa useampi taho

●    Lähdekriittisyys on tärkeää vihjeitä hyödynnettäessä

Sosiaalinen media ja vedonlyönti

Vedonlyönnissä ollaan siirrytty monen muun asian ohella sosiaaliseen mediaan. Monet vedonlyöntiä pitkään harrastaneet ovat tehneet itsestään niin sanottuja vedonlyönnin ammattilaisia, joille myös vakiovihjeet ovat osa toimintaa. Näistä voi hyötyä paljonkin, mutta sosiaalisen median keskustelua ja siellä tapahtuvia vihjeitä kannattaa verrata muihin luotettaviin lähteisiin. Näitä ovat muun muassa asialle omistautuneet verkkosivut ja niiden sosiaalisen median kanavat, uutismediat, tilastot ja alan harrastuslehdet. Etenkin kansainvälisellä tasolla keskustelu voi olla melko kiivastakin, mutta toisaalta mikäli englannin kieli taittuu, niin etenkin Iso-Britannian mantereella pelattaviin peleihin voi saada hyviäkin vihjeitä. Tosin, omalla kotimaisella kielellä pääsee kyllä vakiossa aina voittoihin asti!

Maksulliset vakiovihjeet

Se ei ole tyhmä joka pyytää, vaan se, joka maksaa. Maksullisia vihjeitä vedonlyöntiin on ollut tarjolla iät ja ajat, ja näistä vihjeistä on maksettu isojakin summia. Tätä tapahtuu edelleen, ja itseään vaikkapa vakiopelien guruksi tituleeraavien henkilöiden tiedetään edelleen tekevän rahaa myymällä tärppejä vetoihin. Aiemmin maksullisia vihjeitä sai soittamalla, mutta nykyään tätä muotoa käytetään harvemmin. 

Ennen medioiden siirtymistä verkkoon myös muun muassa vakiovihjeet iltalehti ja vakiovihjeet iltasanomat olivat tavallaan maksumuurin takana, sillä lehdestä joutui maksamaan saadakseen vihjeet talteen. Nykyään maksulliset tärpit tarjoaa vielä vakiovihjeet urheilulehti, tosin nopeammin ja ilmaiseksi saa useasti tiedot verkosta.  Mikäli maksulliset vakiovihjeet kiinnostavat, kannattaa niiden kanssa ottaa kaksi olennaista seikkaa huomioon. 

Ensiksi, selvitä tarkkaan vihjeiden antajan taustat. Millaisia voittoja hän on saanut pitkällä aikavälillä, mitkä lajit ovat hänen omaa alaansa ja mitkä taas eivät ja mihin annetut vihjeet perustuvat ovat hyviä esimerkkikysymyksiä, joihin kannattaa vaatia hyvä vastaus. Empivä ja ympäripyöreä vastaus kertoo usein lähinnä siitä, että henkilön tapa antaa vihjeitä perustuu mutuiluun. Mutuilla meistä osaa kuka tahansa, joten siitä on turha maksaa yhtään euroa kenellekään. 

Toiseksi, mikäli maksullisia vinkkejä haluaa hyödyntää, tulee ne laskea mukaan voittoihin. Tämä on oikeastaaan ainut tapa arvioida maksullisten vihjeiden kannattavuutta. Lasku täytyy tosin tehdä pidemmältä aikaväliltä, sillä edes pari kuukautta ei välttämättä kerro todellisesta vinkkien arvosta. Jos maksulliset vinkit tuottavat hyvin rahaa, ovat ne monille sen arvoisia. Toisaalta, kannattaa myös tarkastella maksullisten vinkkien yhteneväisyyksiä ilmaisia vinkkejä vasten. Mikäli samat tiedot löytyvät ilmaisesta palvelusta, eivät maksulliset vinkit anna juuri lisäarvoa vakioveikkaamiselle. 

Kriittisyys maksullisia tärppejä kohtaan ei tarkoita sitä, että ne olisivat kelvottomia. Maksullisista voi olla paljonkin hyötyä etenkin, jos itse sattuu olemaan aloittelija ja tärppejä tarjoava henkilö on todellinen ammattilainen. On kuitenkin oltava itselleen rehellinen siinä, että näitä todellisia ammattilaisia ei ole kovin montaa. Lisäksi, verkossa pelaamisen sekä ilmaisten vihjeiden yleistyessä pelaamisesta on tullut tietyllä tapaa läpinäkyvämpää ja demokraattisempaa, sillä jokainen pelaaja pääsee käsiksi samoihin vinkkeihin ilmaiseksi. Tällöin jää pelaajan tehtäväksi arvioida vihjeiden lähde ja laatu. Osa ilmaisista vihjeistä voi osoittautua kelvottomiksi, mutta vihjeitä tarjoaa nykyään niin moni taho, että yhdestä tahosta ei vihjeiden saaminen ole todellakaan kiinni.

Tiivistetysti…

●    Maksulliset vihjeet ovat olleet käytössä jo vuosikymmeniä

●    Maksullisten vihjeiden käyttö on vähentynyt ilmaisten vihjeiden takia

●    Maksullisia vihjeitä hyödynnettäessä kannattaa olla tarkka lähteestä

Vakioveikkaus tulokset

Vakioveikkaus tulokset eivät ole aina linjassa pelijakauman suhteen. Iso osa pelaajista ovat niin sanottuja tuuripelaajia, jotka ruksittavat paperista tai virtuaalista kuponkia sattumalla tai omien lempijoukkueiden voiton toivossa. Kotiin päin pelaaminen ei kuitenkaan aina tuo niitä itselle hyödyllisiä tuloksia eli voittoja omalle tilille. 

Joissain kanavissa tai vihjeissä suositellaan seuraamaan pelijakaumaa ja osin arvioimaan sen mukaan mahdollista voittajaa. Tämä ei ole suositeltava tapa. On toki totta, että useimmin veikattu voi olla myöskin se todennäköisin voittaja, mutta asia harvoin on näin helppo ja yksinkertainen. Mikäli pelin todelliset voittajat olisivat jakauman perusteella pelaavia, ei kukaan voittaisi pelistä isoja summia rahaa. 

Parhaat vakio tulokset koostuvat vääristymien löytämisestä. Mitä ne sitten ovat? Vääristymissä on kyse tilanteista, joissa pelijakauma poikkeaa suuresti tilastollisesta todennäköisyydestä. Toisin sanoen, jotkut joukkueet jäävät vakiota pelattaessa ylipelatuiksi tai alipelatuiksi. Hyvä ja harjaantunut vakiopelaaja tunnistaa alipelatut joukkueet ja asettaa omat merkkinsä alipelatuille joukkueille. Tällöin alipelatun joukkueen voittaessa oikein veikanneen pelaajan tilille kilahtaa mukavasti euroja, kun taas pelaajat, jotka pelasivat ylipelattua joukkuetta jäävät nuolemaan näppejään. 

Useat ilmaiset vakio vihjeet keskittyvät nykyään löytämään juuri näitä vääristymiä pelaajille, jotta pelaajan ei itse tarvitse koluta kaikkia tilastoja ja todennäköisyyksiä läpi. Tämä on etenkin hyödyllistä monille harvinaisempia pelejä, kuten Counter-Strike vakio, pelattaessa. Näistä harvinaisista lajeista voi myös useammin löytää vääristymiä, sillä näiden lajien ammattilaisia on vedonlyönnin puolella vielä suhteessa vähemmän verrattuna jo asemansa vakio peleissä vakiintuneisiin lajeihin. 

On tietenkin tilanteita, jolloin vääristymä on hyvin pieni. Vetoja on asetettu paljon joukkueelle, jonka muutenkin uskotaan voittavan ottelun. Tällöin on kyse niin sanotusta helposta vedosta. Useampi voittaa, mikä on toisaalta kiva, mutta voitto-osuudet jäävät pieniksi. Yksi pelaaja voittaa täten melko vähän rahaa suhteessa vääristymän löytäneeseen pelaajaan.

Parhaat vakioveikkaus tulokset saat, kun…

●    Harjaannut mestariksi vääristymien löytämisessä

●    Opit tarkastelemaan kriittisesti vihjeitä ja hyödyntämään ne parhaimmat vinkit

●    Seuraat voittojen määrää suhteessa pelaamisessa panostettuun rahaan

Vakiovihjeet tiivistetysti

Tämän jälkeen sinulla on paljon tietoa siitä, miten vakiota kannattaa pelata ja millaisia sudenkuoppia pelatessa voi tulla vastaan. Kaikessa vedonlyönnissä on aina loppupeleissä kyse jonkin verran myös tuurista, joten itselleen ei kannata olla turhaan vihainen, mikäli voitot eivät osu tilille. Vakion pelaamista voi tehdä kuitenkin suunnitelmallisesti, jos huvikseen pelaaminen tunteiden pohjalta ei ole se, mitä pelaamisesta haet. 

Pelin ydin piilee todennäköisyyksien ymmärtämisessä. Pelijakauma ja pelatut kohteet määrittelee sen, miten voitto lopulta jakautuu. Mikäli pelaa paljon pelattuja kohteita, jää voitot yleensä pieniksi, vaikka voitonjakoon pääsisikin osallistumaan. Tärkeintä on hyödyntää vähän pelattuja kohteita, jotta voittosumman kertoimet ovat mahdollisimman suuret sillä hetkellä, kun suurin osa vakiota pelanneista jää nuolemaan näppejään pelatessaan ylipelattua lopputulosta. Näiden hahmottamisessa vihjeet ovat kultainen apu, vaikka niitä kannattaa tarkastella kriittisessä valossa. Omien harkittujen päätösten tekeminen on aina parempi, kuin sokeasti uskominen toisen sanaan. 

Vakio on edelleen suomalaisten suosima urheiluvedonlyönnin muoto, joka ei ole menettänyt kiinnostusta pelaajien keskuudessa muiden vedonlyönnin tapojen sekä muiden pelien tullessa kilpailemaan ajasta ja rahasta vakion rinnalle. Pelin pelaaminen on helppo aloittaa pienillä panoksilla ja matalalla kynnyksellä, mutta pelin todellinen taitaminen vie aikaa. Peliä on pelattu jo 40-luvulta lähtien, ja pelin perusperiaate on pysynyt aina samana - tiedä voittajat, niin voitat rahaa.

Useimmin kysytyt kysymykset

Mihin vakiovihjeet perustuvat?

Vakiovihjeet perustuvat muidenkin vedonlyöntivihjeidenperusteella todennäköisyyksiin siitä, miten mikäkin ottelu tuleetodennäköisimmin päättymään. Vakiovihjeissä etsitään niin sanottujaalipelattuja kohteita, jotta kohteesta saadaan itselle etua.

Miten vakiovihjeet eroavat muista vedonlyöntivihjeistä?

Vakiovihjeissä otetaan huomioon se, miten muut pelaajatovat kohteitaan pelanneet. Vakiossa ei pelata taloa, vaan toisia pelaajiavastaan. Myös jaettavissa oleva potti ja sen jakoprosentit riippuvat yleensätäysin tai osittain muiden pelaajien merkeistä. Tästä syystä vakiovihjeissäpyritään huomioimaan tarkasti alipelatut kohteet, eikä aina haeta niitäkaikista todennäköisimpiä skenaarioita.

Kannattaako vakiovihjeistä maksaa?

Internet sisältää vakiovihjeitä useista eri lähteistä. Osanäistä on ilmaisia, osa taas maksullisia. Mikäli turvaudut maksullisiinvakiovihjeisiin, on syytä perehtyä tarkasti siihen, minkälainen taho vihjeitätarjoaa. Jos pystyt luottamaan vihjeiden tarjoajaan täysin, voit harkita myösmaksullisia vihjeitä. Mutta myös ilmaisilla vihjeillä ja niiden tärppejäyhdistelemällä omiin näkemyksiin pääset jo pitkälle.

Kannattaako vakiovihjeiden rivejä kopioida suoraan?

Vihjerivien sataprosenttinen kopiointi ei välttämättä ainaole viisasta vakiopelaamisen luonteesta johtuen. Mitä useampi pelaaja samat(voittoisat) vihjeet itselleen kopioi, sitä pienemmäksi yksilön voitettu pottijää. Hyvänä ohjenuorana voidaan pitää tärppien yhdistelemistä eri lähteistä jatältä pohjalta omien rivien luomista.

Kuinka monta erilaista riviä kannattaa luodavakiovihjeiden pohjalta?

Vakioveikkauksessa on lopulta vain ja ainoastaan yksitäysin oikea rivi. Tämä tarkoittaa sitä, että pelkästään yhdellä rivillä voitjo voittaa. 13 kohteen kiinnisaaminen yhdellä ainoalla rivillä tosin ontodennäköisyyksien valossa epätodennäköistä. Suositeltavaa on miettiä itselleenmieluisa budjetti (1€, 2€, 4€, 8€, 16€, 32€, 64€…) ja luoda rivinsä tältäpohjalta. Vakioveikkauksessa merkit lisäävät rivejä, eli käytännön tasollamaksat merkkien määrästä.