Ravivihjeet 2024 - Ilmaiset Toto76, Toto65 & H2H Vihjeet raveihin

Ammatikseen raviveikkaajan työ on kokopäiväistä ravien seuraamista. Se on rankkaa henkisesti ja kaikki mahdollinen apu on tarpeen. Siksi hevosurheilu vihjeet ovatkin suosittu asia. Tällä sivustolla on kasattuna laajalti päivittäin parhaat ravivihjeet helpottamaan ammattilaisen ja harrastajankin raviveikkaustavoitteita.

Tämä teksti kertoo sinulle perustasolla erilaisten ravivihjeiden taustaa, jotta voit itse perehtyä hevosurheiluun yhä paremmin. Tekstissä käydään läpi erinäisiä pelimuotoja ja miten niissä voi menestyä veikkaajana.

suljettu
€500 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€150 BONUS
7000 ILMAISKIERROSTA
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€500 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 BONUS
€25 ILMAISVETO
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT

Ilmaiset ravivihjeet

Raviurheilu voi olla myös harrastajalle tuottoisaa. Tällöin riittää jo muutamien perusteiden ymmärtäminen. Nämä löydät listattuna omassa osiossaan.

Aloittavan hevosurheilu veikkaajan kannattaa myös lukea sisältöä. Erikseen aloittelijoille tehty osuus kertoo nopean tavan aloittaa ravivihjeiden maailmassa ja vedonlyönnin raviurheilussa.

Tämä sivusto tarjoaa nyt ja jatkossa parhaat ilmaiset ravivihjeet. Ravivihjeiden tarjonta kasvaa jatkuvasti ja niiden seasta kannattaa valita muutama luotettava lähde, joiden perusteella hevosurheilun tuloksia veikkaa.

Päivittäin vaihtuvat vihjeet ovat laadukkaita ja niiden kohteet voivat olla hyvinkin vaihtelevia. Tärkeintä on ymmärtää, mitkä vihjeet tänään ovat tuottavia ja miksi. Mitä enemmän opit raviurheilusta, sitä paremmin osaat myös lukea vihjeitä ja seurata tilastoja. Joten on suositeltavaa panostaa lajin laajempaankin seurantaan, jos siitä haluaa itselleen ammatin.

Ravivihjeitä löytyy monesta eri lähteestä ja löydät niistä lyhyet esittelytekstit tältä sivustolta. On hyvä muistaa, että ravivihjeiden antaminen on laadukkainta ”tänään”, eli on vaikeaa antaa pitkäkestoisia ravivihjeitä, kun tilanteet voivat muuttua lähtöjen välilläkin.

Ilmaiset ravivihjeet tänään

Ilmaiset ravivihjeet löydät sivun yläosasta. Sinne on kasattu parhaimmat hevosurheilun vihjeet ja voit niillä päästä tekemään tuottavaa vedonlyöntiä. Eri lähteiden tarjoamia vihjeitä on esitelty eri osiossa tällä sivulla.

Parhaat vinkit harrastajalle

Hevosurheilu vihjeet ovat helposti hämmentävä asia ensikertalaiselle, joten on hyvä perehtyä eri raviveikkauksen muotoihin. Löydät niistä erittelyn myös tältä sivulta.

Top 5. Hevosurheilu vihjeet harrastajalle

 • #5
  Katso miten hevoset ovat pärjänneet

  Kun perehdyt syvällisemmin ravivihjeiden maailmaan, huomaat että monessa lähteessä puhutaan hevosen kisamenestyksen merkityksestä. Mitä paremmin hevonen on aiemmin menestynyt, niin todennäköisyys pärjäämiselleen on tietenkin suurempi.

 • #4
  Kisataukoa pitäneet hevoset voi yleensä unohtaa

  Jos hevonen on pitänyt kisataukoa yhtään pidempään, eli kyseessä on muu kuin kisojen välinen lepotauko, on todennäköisyys hevosen pärjäämiselle yleensä heikko.

 • #3
  Lue parhaat vinkit ja vihjeet säännöllisesti

  Mitä enemmän käyt läpi ravivihjeitä, sitä paremmin opit löytämään luotettavat lähteet ja pelaamaan tuottavasti.

 • #2
  Pelaa kevyesti

  Ohjastajan painosta puhutaan paljon, mutta raviurheilussa ei veikkaajallakaan saa olla liikaa yhdessä vedossa rahaa kiinni. Eli raviveikkaaminen kannattaa aloittaa maltilla ja tietää omat riskirajansa.

 • #1
  Raviohjastajan rooli

  Moni on pitänyt raviohjastajan asemaa kaikkein tärkeimpänä. Eittämättä se on tärkeä asemavoittoa tavoitellessa, mutta on hyvä katsoa ravivaljakkoa kokonaisuutena – ohjastajan ja hevosen molempien taustalla on merkitystä
  Näillä perusohjeilla pääset jo todennäköisesti tekemään tuottavaa hevosurheilu veikkausta.

Parhaat ravivihjeet ammattilaiselle

Kun hevosurheilu vie mukanaan ja löydät itsesi seuraamasta tuloksia joka päivä tuntien ajan, olet päätynyt raviveikkauksen ammattilaiseksi. Nämä vihjeet eivät ehkä enää kosketa sinua, niin paljon kuin aloittelijaa. Osaat listata ravihevosten ja raviohjastajien historiat ja kertoa suoraan todennäköisyydet monitasoisille vedoille.

On joskus hyvä pitää hetki taukoa ja hengähtää. Hevosurheilu vihjeet tarjoavat monelle ammattilaiselle hetkeksi lepoa. Moni ammattilainen pitääkin vuodessa muutaman lomakuukauden, jolloin he vain katsovat nopeasti muutaman kohteen vihjeet ja iskevät vetonsa niiden perusteella.

Eli ammattilaiselle voimme sanoa vain, että ota seurantaan hevosurheilu vihjeet ja hyödynnä niitä tarpeen mukaan. Ohessa kuitenkin pikalistaus muistutuksena ammattilaisille siitä, mitkä asiat on syytä pitää mielessä ravivihjeitäkin lukiessa.

#3
Vertaile kertoimia

Kun löydät sopivia kohteita, on hyvä tarkastaa nopeasti eri vedonlyöntitoimistojen mahdolliset poikkeavuudet tarjotuissa kertoimissa. Joskus vaiva tuottaa selkeän lisätuoton.

#2
Ota hallittuja riskejä

Todennäköisyys on hyvä aina pitää mielessä, mutta toisinaan on hyvä tehdä myös monipuolisempia vetoja. Niissä kerroin kasvaa ja taustalla olevat todennäköisyydet eivät välttämättä muutu hirveästi.

#1
Pidä pelikassa kunnossa

Mitä enemmän pelaat, sitä paremmin tiedät sen tunteen, kun tappioputki on niskassa. Ammattilainen osaa pitää pelikassastaan huolta, eikä lähde sitä tuhoamaan tarpeettomiin riskeihin.

Hevosurheilu vihjeet aloittelijalle

Suomessa hevosurheilulla on pitkät perinteet ja maastamme löytyy useita legendaarisia hevosurheilukeskuksia, joista voidaan mainita esimerkiksi Vermo, Teivo ja Jokimaa. Lisäksi on useita perinteisiä ravitapahtumia kuten Kuninkuusravit, Finlandia-Ajo ja St. Michel ravit.

Raviurheilu onkin Suomessa pääsääntöinen hevosurheilun kilpailumuoto.

Suomessa hevosurheilulla on pitkät perinteet ja maastamme löytyy useita legendaarisia hevosurheilukeskuksia, joista voidaan mainita esimerkiksi Vermo, Teivo ja Jokimaa.

Raveista ja ravivihjeistä

Ravi on hevosen askellaji, kuten myös laukka. Raviurheilussa hevosen pitää pitää askellajinsa ravina koko kilpailun ajan. Ravit ovat nopeuskilpailu, jossa kierretään ravirataa ympäri eri pituisen matkan verran.

Suomessa, kuten myös esim. Elitloppet Ruotsissa, tarjotaan poikkeuksellisesti myös kylmäveristen hevosten raveja, jotka ovat vauhdiltaan verkkaisempia kuin lämminveristen hevosten. Nämä lähdöt tehdäänkin siis erikseen.

Tältä sivulta voit lukea parhaat vihjeet raviurheiluun, raviurheilua tarjoaviin paikkoihin ja ravivihjeiden lähteisiin.

Ravit ovat aina paikan päällä vielä jännittävämpiä seurattavia, kuin pelkkien tulosten tarkkailu. Moni raviveikkauksen ammattilainen onkin aloittanut uransa käymällä maamme ravitapahtumissa.

Parhaat hevosurheilu ravivihjeet aloittelijalle

Jotta pääset nopeasti alkuun raviurheilun maailmassa, niin alla top 3 tapaa aloittaa vedonlyönti raviurheilun parissa.

#3
Perehdy pelimuotoihin

Raveissa veikataan voittajaa erilaisissa vedoissa. Yleensä lyöden vetoa siitä, mikä valjakko voittaa lähdön. Voit lukea niistä lisää tältä sivulta. Helpoin muoto aloittelijalle on voittajavedot ja H2H vedot, joissa kohteita on vähemmän ja vedon voi tehdä ilman enempiä taustatöitä.

#2
Lyö vetoa pienellä kertoimella

Mitä pienempi kerroin vedossa, sitä todennäköisemmäksi on vedonlyöntitoimisto laskenut vedon osumisen kohdalleen. Eli pääset helposti kiinni todennäköisemmin voittoihin, kun et yritä löytää korkeita kertoimia.

#1
Seuraa ravilähetystä suorana

Mikäs sen jännempää kuin lyödä vetoa lähdön voittajasta ja sitten seurata osuiko oma ennustus oikeaan. Raveja voit seurata monella eri tavalla ja niistä myös lisää tällä sivustolla.

Miten lyödä vetoa hevosurheilussa

Vedonlyönti muodot ovat yleensä hevosurheilussa voittajavedon kaltaisia. Eli lyödään vetoa siitä, mikä valjakko voittaa lähdön. Nämä vedot on sitten jaettu erilaisiin yhdistelmiin, jotka esitellään alla olevassa listauksessa.

 • Varahevonen

  Monessa vedonlyönti mallissa hevosurheilussa on mahdollista myös antaa kaksi vaihtoehtoista varahevosta omaan vedonlyöntiin, jos ensisijaisesti veikattu hevonen ei osallistu lähtöön. Jos tätä varahevosta ei ole määritelty, yleensä automaattisesti varahevoseksi valikoituu eniten veikattu vaihtoehto.

 • Toto4 vihjeet

  Valitaan voittaja neljään eri lähtöön. Eli lyödään vetoa neljästä eri kisasta yhdellä vedolla. Toto4 pelejä on yleensä tarjolla päivittäin.

  Toto4 on suosittu veikkausmuoto Suomessa ja Ruotsissa.

  Toto4 vihjeitä löydät tältä sivustolta. Hyvänä yleissääntönä Toto4 vedoissa on se, että kun muuttujia on neljä, on hyvä laskea todennäköisyyksiä tarkasti, että yksin pelaamalla voi päästä kiinni säännöllisesti voittoihin.

 • Toto5 vihjeet

  Valitaan voittaja viiteen eri lähtöön. Eli viiden eri kisan voittajan veikkaaminen samalla vedolla.

  Kuten Toto4 vedoissa, näissä on vielä yksi kierros lisää luomassa vaihtelevuutta. Eli mitä tarkemmin perehdyt lähtöihin ja niistä saatavaan dataan, sitä paremmin pystyt lyömään Toto5 vetoja. Usein pelaajat jättävät kuitenkin Toto5 vedotkin jo porukkavetoihin, jotta yksittäisen vedon kustannus jakautuu tasaisemmin.

 • Toto65 vihjeet

  Valitaan voittaja kuuteen eri lähtöön. Pelaaja saa veikata myös siten, että jo viisi oikein tuloksella riittää (siitä numero 5), mutta tällöin voitto on pienempi kuin jos lyö vetoa siten, että vain kuusi oikein tuloksella voittaa.

  Usein kun veikkaat vain kuusi oikein vedolla, kerrotaan mahdollinen voittosumma 2,5 kertaisena, jos et ole samalla vedolla osallistunut myös 5 oikein vetoon.

  Moni harmittelee Toto65, 76 ja 75 vedoissa sitä, että jää voittoja saamatta, jos kohdistaa vedon vain ”kaikki oikein” tuloksiin. Nämä ovat usein kuitenkin tuottavampia vetoja. Ei ole silti olemassa yhtä oikeaa vastausta yksittäisen vedonlyönnin osalta siitä, mikä on tuottavinta.

 • Toto76 vihjeet

  Valitaan voittaja seitsemään eri lähtöön. Kuten Toto65 vedoissa, niin myös näissä voi osallistua seitsemän oikein vedon sijasta kuusi oikein vetoihin.

  Jos lyö vetoa vain seitsemän oikein periaatteella, kerrotaan voitto yleensä 2,5 kertaisesti.

  Muuttujien lisääntyessä myös riskit kasvavat. Vaikka kuinka pelaisit oikein, niin seitsemässä lähdössä on jo niin paljon vaihtelevuutta, että voitto saattaa odotella itseään pitkäänkin.

  Moni onkin lähtenyt porukkapeleihin, että saavat jaettua kustannukset Toto-vedoissaan. Tosin parhaiten tietävä pelaaja pääsee parhaiten voitolle yksin vetoja lyödessään.

 • Toto75 vihjeet

  Kuten Toto76, mutta samalla vedolla voi osallistua viisi oikein, kuusi oikein tai sitten seitsemän oikein vetoihin. Toto75 vetoja voidaan pitää ravivihjeiden kuninkuusluokkana, kun siinä on mahdollisuus suuriin voittoihin, mutta se vaatii todella paljon osaamista.

  Kuten Toto76 edellä, muuttujien määrä korkealla, kun puhutaan seitsemän lähdön voittajan veikkaamisesta.

 • Voittajaveto vihjeet

  Lyödään vetoa yksittäisen lähdön yksittäisestä voittajasta. Tämä on suosittu hevosurheilun vedonlyöntimalli, koska siinä pystyy perehtymään todella syvällisesti yhden lähdön osallistujiin ja todennäköisyyksiin.

  Voittajavedoissa on hyvä perehtyä hevosten ja ohjastajien taustoihin. Mitä enemmän käytät aikaa tiedon keräämiseen, sitä paremmin osaat lyödä vetoa voittajasta. Kun kyseessä vähäinen määrä muuttujia, niin näissä on mahdollista myös löytää pelaajan kannalta erinomaisia kertoimia, kun jaksaa käydä kohteita läpi paljon.

 • Sijaveto vihjeet

  Veikataan kolmen parhaan joukkoon pääsevää hevosta. Jos lähdössä on vähän lähtijöitä, niin kohteena voi olla kahden parhaimman joukkoon pääseminen tai sitten sijavetoa ei edes tarjota.

 • Kaksari vihjeet

  Todella suosittu veikkausmuoto hevosurheilussa. Eli lyödään vetoa siitä, mitkä kaksi hevosta tulevat lähdössä kahdella ensimmäisellä sijalla, riippumatta hevosten välisestä järjestyksestä. Tässä voi saada erinomaisia kertoimia ja moni lyökin vetoa siten, että valitsee Kaksariin varman voittajan, jolla matala kerroin ja sitten toisen valjakon, jonka kerroin on paljon korkeampi. Riippumatta siitä kumpi valjakoista on ensin maalissa, kunhan toinen tulee seuraavana, voi voitto olla hyvinkin suuri panokseen nähden.

  Kaksari on monelle se rakkain pelimuoto juurikin sen tuoman isojen voittojen mahdollisuuden. Kaksarissa on mahdollista tehdä niin suhteellisen varmoja vetoja, kuin lähteä hakemaan isompia kertoimia. Hyvin raviurheiluun perehtyneet osaavatkin poimia lähdöistä niitä, missä on yllätyksien mahdollisuus.

 • Troikka vihjeet

  Kuten Kaksari, mutta Troikka kohteissa valitaan kahden ensimmäisen maaliintulijan sijasta kolme ensimmäistä maaliintulijaa. Enemmän muuttujia kuin Kaksarissa ja moni pelaakin Troikkaa ns. järjestelmällä, jossa huomioidaan useampi mahdollinen vaihtoehto.

  Kuten Kaksarissa, myös Troikka tarjoaa mukavat mahdollisuudet keskittyä hakemaan lähtöjä, joissa voi saada pienellä panostuksella isojakin voittoja. Jos tietää lähdön hevosten taustoja tarpeeksi hyvin, voi sieltä löytää nopeastikin valjakoita, jotka todennäköisesti ovat ennen muita kärkikolmikossa.

 • Päivän Duo vihjeet

  Veikataan etukäteen päätettyjen Toto lähtöjen voittajia. Yleensä nämä ovat päivän 6. ja 7. lähtö. Vedossa valitaan voittaja molempiin lähtöihin.

  Kuten Voittajavedoissa, myös näissä on mahdollisuus hyvinkin laajaan datan keräämiseen, kun kyseessä kaksi eri lähtöä ja niiden osallistujat.

 • H2H vedot

  Vauhdilla maailmalla kasvava hevosurheilun vedonlyöntimalli. Siinä lyödään vetoa kahden eri valjakon tai hevosen välillä siitä, kumpi näistä on parempi. H2H tulee sanoista head to head, eli kahdenvälisestä kisasta.

  H2H vedoissa on mahdollista päästä nopeasti hyviin tuloksiin, kun jaksaa seurata eri vedonlyöntitoimistojen tarjoamia kertoimia. Jos tietää taustoja jostain yksittäisestä valjakosta, joka todennäköisesti joko parantaa tai heikentää suoritustaan, niin H2H vedoissa on mahdollista helposti hyödyntää tätä tietoa.

  Nämä vedot tulevat todennäköisesti kasvattamaan suosiotaan ja niissä voi olla ammattivedonlyöjälle hyvä ura tiedossa.

 • Jackpot -kierrokset

  Toto peleissä, joissa on etukäteen määritelty palautusprosentti, jää toisinaan jakamattomia voittoja, jotka sitten jaetaan ns. ”jackpot” -kierroksilla. Kärjistetysti voidaan todeta, että näissä lähdöissä maksetaan jo siitä, että niissä lyödään vetoa. Eli kannattaa seurata milloin jackpot kierroksia on tarjolla.

Ravit paikan päällä koettuna

Mikä tahansa urheilulaji on mielenkiintoisempi, kun sitä käy toisinaan katsomassa livenä. Samalla ammattilainen osaa katsoa ohjastajia, valmentajia ja hevosia ja tehdä niistä päätelmiä tulevia vedonlyöntikohteita ajatellen.

Moni ravivihjeitä tarjoava unohtaa kokonaan sen vaihtoehdon, että raveissa voi vierailla livenäkin. Alta löydät tiiviit yhteenvedot siitä, millaisia mahdollisuuksia ravien näkemiseen paikan päällä on tarjolla. Mikä tahansa urheilulaji on mielenkiintoisempi, kun sitä käy toisinaan katsomassa livenä. Samalla ammattilainen osaa katsoa ohjastajia, valmentajia ja hevosia ja tehdä niistä päätelmiä tulevia vedonlyöntikohteita ajatellen.

 • Live ravivihjeet Vermo Espoo

  Vermossa ravataan keskiviikkoisin ja sitä pidetäänkin jo alalla omana käsitteenä – Vermon keskiviikko-ravit. Ravit iskevät vauhtiin 18 alkaen. Siis joka viikko, ympäri vuoden.

  Vermo on Suomen pääravirata ja hevosurheilun lisäksi siellä järjestetään myös muita tapahtumia. Näiden takia Vermon puitteet live tapahtumiin ovatkin erinomaiset.

  Vermoon pääset paikan päälle sujuvasti omalla autolla ja julkisella liikenteellä. Vermossa kannattaa käydä katsomassa säännöllisten arkiravien tunnelma ja myös toisinaan tarjolla olevat suurtapahtumat.

  Veikkaajan Vermon kohteet löydät sivuston ravivihjeistä, kun siellä on tarjolla kohteita, joihin ammattilaisen mielestä kannattaa panostaa.

 • Live ravivihjeet Teivo Tampere

  Tamperetta ei tunneta vain jääkiekosta, mutta myös hevosurheilukaupunkina. Teivo on sujuva tapa aloittaa ravien live-elämyksien kokeminen ja etenkin lisäpalveluna saatavat elämyspaketit ovat suosittuja ensikertalaisten keskuudessa.

  Teivon ravit voit seurata paikan päällä niin ulkoa kuin sisältäkin.

  Veikkaajalle Teivon vinkit löytyvät sivustolta, kun siellä on soveltuvia kohteita tarjolla.

 • Live ravivihjeet Jokimaa Hollola

  Helposti autolla vierailtava Jokimaa on legendaarinen ravikeskus. Istumapaikkoja Jokimaalta löytyy lähes 2000 ja muutoinkin tilaa riittää usealle vierailijalle.

  Jokimaalla ajetaan Suur-Hollola ajot, joka on Suomen suuripalkintoisin kasvattajakilpailu. Siihen saa osallistua Suomessa syntyneet lämminveriset hevoset.

  Erikoiskohteiden ravivihjeet ja Jokimaan ravivihjeet löydät sivustolta ilmaiseksi, kun niitä on tarjolla.

 • Live ravivihjeet Metsämäki Turku

  Turun Hippoksen ylläpitämä hevosurheilualue, joka tarjoaa säännöllisesti raviurheilua eri muodoissa. Edullinen lippuhinnoittelu on saanut monet käymään Metsämäen raveissa ensimmäistä kertaa tutustumassa ravien maailmaan.

  Metsämäen ja Turun tipsit veikkaukseen löydät sivustolta, kun se on ajankohtaista.

 • Live ravivihjeet Ruotsi

  Elitloppet on monen suomalaisen suuntana joka vuosi. Solvallan raviradalla Tukholmassa tapahtuma ravi ajo on yksi maailman arvostetuimmista ravitapahtumista, joka luokitellaan usein Prix d´Ameriquen ja The Hambletonian tapahtumien tasoiseksi.

  Ruotsissa on myös tarjolla useita säännöllisiä ravitapahtumia ja niiden vedonlyönti on ihan yhtä sujuvaa kuin Suomalaistenkin kohteiden.

Ravivihjeet eri medioissa

Monesta eri lähteestä löytää nykyään hyvinkin eritasoisia ravivihjeitä. Listasimme tähän muutaman yleisen lähteen ja käymme tiiviisti läpi sitä, mitä niistä löytyy.

 • MTV ravivihjeet

  Hevosurheiluun liittyviä uutisia, etenkin isommista aiheeseen liittyvistä asioista. MTV ei kuitenkaan ole aina tarpeeksi aktiivinen , joten on sujuvampaa keskittyä keskitettyihin ravivihjesivustoihin.

 • MT Ravinetti ravivihjeet

  Aktiivinen uutiskanava ravimaailman tapahtumista. Useampi asiantuntija kirjoittaa myös ravivihjeitä. MT Ravinetti on aktiivinen ravivihjeiden tarjoaja.

 • Iltalehti

  Iltalehden ravivihje on yleensä tiivistetty vihje yksittäiseen lähtöön.

 • IS

  Monipuolinen raviuutisten kanava, josta löytyy erinäisiä taustatietoja vedonlyöntiinkin liittyen. IS on suhteellisen suosittu kanava ravivihjeille. IS ravivihjeet onkin suosittu kanava yleiseen katsaukseen.

 • Ravivihjeiden ja ravien sanastoa

  Ravien maailmassa on paljon lyhenteitä ja sanoja, jotka eivät välttämättä ensikertalaiselle sano yhtään mitään. Listasimme tähän eri tilanteiden termejä nopeuttamaan ravi vihjeiden ymmärtämistä.

 • Totosija

  Hevosihmisten käyttämä termi siitä, että hevonen on päässyt kolmen parhaimman joukkoon lähdössä.

 • Perusstatsit / statistiikka

  Monessa lähteessä näkyvä ”10 1-1-1” tyyppinen numerointi. Se kertoo montako lähtöä hevosella tai ohjastalla on ollut ja montako ensimmäistä, toista ja kolmatta sijaa niistä on saatu. Esimerkin hevosella siis 10 lähtöä, josta tullut 1 voitto, 1 toinen sija ja yksi kolmas.

 • Pullari

  Liian innokas hevonen, ohjastaja joutuu rauhoittelemaan menoa.

 • Kuolemanpaikka

  Johtohevosen viereen nousevan hevosen sijaintia kutsutaan kuolemanpaikaksi.

 • Käsijarruttelu

  Hevonen ei juokse kykyjensä mukaan

 • Pussi

  Valjakko joutuu pussiin, kun radalla asema on sellainen, että ei pääse esim. aidan vierestä siirtymään pois, kun on hevonen edessä ja sivulla

 • Oheisia lyhenteitä käytetään toisinaan ennätysten parissa

  a: aika on juostu autolähdöllä

  ly: aika on juostu 1600-1999 välisten metrien aikana

  ke: aika on juostu 2000-2499 metrien aikana

  kp: aika on juostu 2500-2999 metrien aikana

 • Oheisia lyhenteitä käytetään toisinaan tulosten yhteydessä

  X = Hevonen on laukannut lähdön aikana

  Ep = Hevonen on ontunut, muutoin liikkunut epävarmasti lähdön aikana

  K = Keskeytys

  Hll = Hylätty, liikaa laukka askellusta

  Hpl = Hylätty, yhtäjaksoinen laukka yli sääntöjen

  Hel = Hylätty, ohitettu laukan aikana

  Hkä = Hylätty, väärä askellus (kävely)

  Hrp = Hylätty, radalta poistuminen

  Hml = Hylätty, maaliintulo laukaten

Ilmaiset ravivihjeet yhteenvetona

Sivulla on käyty läpi paljon yleistasolla ravivihjeiden maailmaa ja muutoinkin hevosurheilun asioita.

Alla top 10 ilmaista ravivihjettä, jokaiselle hevosurheilun veikkaajalle.

 • #10
  Hyödynnä bonukset

  Ravivihjeillä pääset lähemmäksi voittavaa vedonlyöntiä. Kun hyödynnät eri vedonlyöntisivustojen tarjoamat bonukset, saat todennäköisemmin pelikassan voitolle.

 • #9
  Pelikassa, pelikassa, pelikassa

  Tätä on vaikeaa alleviivata liikaa. Jokainen ammattilainen pitää huolta siitä, että pelikassa kasvaa, eikä käytä sitä tarpeettomiin riskeihin

 • #8
  Tiltti, älä turhaudu

  Kun pelikassa alkaa huveta, menee pelaaminen helposti ”yli”. Tällöin on hyvä pitää hetki lomaa ja palata asian äärelle kun osaa tehdä tolkullisia vedonlyöntejä jälleen

 • #7
  Seuraa ravivihjeitä

  Mitä enemmän luet ja kuuntelet, sitä parempi

 • #6
  Taulukoi tiesi voitolle

  Luota Exceliin ja seuraa omaa kehittymistäsi taulukoimalla pelikassan muutokset. Kun jaksat vielä laittaa taulukkoon kohteita ja niiden kertoimia, niin saat yhä paremmin johdettua pelaamisestasi voitolliseksi

 • #5
  Älä lyö vetoa verollisena

  Moni ei jaksa selvittää onko vedonlyöntisivustolla toimilupa lisenssi esim. Maltalle, josta voitot voi nostaa verovapaasti Suomeen

 • #4
  Älä hae pikavoittoja

  Vedonlyönti on pitkäkestoinen ammatti ja samoin raviurheilun muotojen veikkaaminen. Vihjeet voivat tarjota ”varmoja vetoja”, mutta silti aina panostussuhteessa omaan riskinsietokykyyn

 • #3
  Ymmärrä itseäsi

  Mikä on riskinsietokykysi? Kuinka suuren osan voit hävitä pelikassastasi ilman, että se aiheuttaa ongelmia? Aseta rajat itsellesi sen mukaan, että pelaaminen pysyy hallinnassa

 • #2
  Käy live tapahtumissa

  Monessa urheilulajissa on helpompaa ymmärtää erinäisiä vaikuttimia lopputulokseen, kun kokee tapahtumia toisinaan livenä. Eli lyö live vetoja, mutta muista itsekin joskus käydä katsomassa

 • #1
  Hevonen on eläin, älä suutu sille

  Ravivihjeiden maailmassa toisinaan unohtuu se tosiasia, että hevonen on eläin ja sitä ei pitäisi kohdella miten sattuu. Onneksi ravimaailmassa hevosista pidetään huolta, mutta myös ravivihjeitä lukevien on hyvä ymmärtää, että kyseessä on eläin, eikä moottoroitu ajoneuvo.

FAQ

Mitä ravit on?
Mitä ravilyhenteet tarkoittaa?
Voinko lyödä vetoa raveista?
Missä on parhaat ravivihjeet?
Mikä on ravivaljakko?
Onko ravit eettisesti ok?
Mikä on paras toto peli?