Salibandy vedonlyönti 2024 - parhaat vihjeet ja aloittelijan opas

Salibandy on nostanut suosiotaan vuosien saatossa sekä harrastuslajina, että yleisölajina. Onkin tultu kauas lajin keksimisen ajoista 1980-luvulta, jolloin pelattiin lötkömailoilla. Laji kehitettiin Ruotsissa ja se on saanut Ruotsin lisäksi suosiota 90-luvulta lähtien varsinkin Suomessa ja Sveitsissä. Suomessa sitä pidetään suurimpana syypäänä ennen suositun harraste- ja yleisölajin kaukalopallon vajoamiseen marginaaliin. Salibandy on niin paljon matalamman kynnyksen laji sekä vaadittavalta alkutasoltaan, että myös hinnoiltaan. Suosion kasvun myötä myös salibandy vedonlyönti on luonnollisesti nostanut päätään, salibandya pelaavia ammattilaisia löytyy jo paljon ja varsinkin Ruotsin liiga on erittäin kovatasoinen. Suomen liigassakin suosituimmat joukkueet vetävät tuhansien katsojien yleisömääriä.

Tässä artikkelissa käsitellään esimerkiksi:

 • Suosituimmat vetotyypit salibandyssa
 • Salibandy ja vedonlyönti - kiinnitä huomiota näihin
 • Suosituimmat salibandysarjat sekä niiden luonteenpiirteet
suljettu
€200 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€500 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 NON-STICKY BONUS
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
€600 CASINO BONUS
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 BONUS
€500 CASHBACK BONUS
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
-
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT

Suosituimmat vetotyypit salibandyssa

Yksittäisessä salibandy-ottelussa voi olla kohteita, vaikka kymmeniä, mutta koska laji on erityisen suosittua vain kolmessa maassa, niin kulloinkin saatavilla olevien kohteiden määrä ei yllä vaikkapa jalkapallo-ottelusta tarjolla olevien kohteiden määrään. Varsinkin arvokisojen aikaan salibandy vedonlyönti kuitenkin kukoistaa ja kohteita on tarjolla melko paljon.

Seuraavaksi esittelemme pelaajien keskuudessa suosituimpia pelimuotoja jääpallovedonlyöntiin lyhyesti:

 • 1x2 -peli
 • Moneyline/Draw No Bet
 • O/U -pelimuoto
 • Maalintekijä
 • Salibandy tulosveto
 • Salibandy moniveto
 • Asian Handicap -vedot
 • Kausivedot / turnausvedot
 • Live -vedonlyönti
 • 1x2 -peli

  1x2 -pelimuoto, eli Pitkäveto on vedonlyönnin klassikko. Salibandyvedonlyönti ei ole palloilulajeissa poikkeus, vaan myös siinä 1x2 -pelimuodon suosion huipulla. Pelimuodossa veikataan ottelun voittajaa ("1" tai "2" -merkit) tai päättyykö ottelu tasan ("x" -merkit). Veto koskee vain varsinaista peliaikaa. Voiton todennäköisyys on suhteellisen suuri moneen muuhun pelimuotoon verrattuna, joten usein on järkevää yhdistellä kohteita yhdistelmävedoksi, jolloin voittokerroinkin nousee.

 • Moneyline / Draw No Bet

  Moneyline-pelimuoto eroaa salibandyssa 1x2 -pelimuodosta vain yhdellä tavalla: vedonlyöntikohteen tulos katsotaan lopputuloksesta, eikä varsinaisen peliajan mukaan. Koska salibandyottelu ei voi enää päättyä tasapeliin, niin samalla eliminoituu "x" -merkki pois vaihtoehdoista, eli veikataan vain ottelun voittajaa. Draw No Bet -pelimuodossa lyödään vetoa varsinaisen peliajan tuloksesta, kuten 1x2 -pelimuodossakin, mutta tasapelin osuessa kohdalle kohteen panos palautetaan.

 • O/U -pelimuoto

  O/U, eli Over/Under -pelimuoto on tuttu monesta muustakin lajista ja salibandy vedonlyöntiin pelimuoto on omiaan, sillä salibandy-ottelussa tulee keskimäärin maaleja melko runsaasti. Tässä pelimuodossa vedonlyöjä yrittää veikata, ylittääkö ottelun maalien kokonaismäärä vedonlyöntiyhtiön ennakkoon määrittämän rajan. Esimerkiksi raja voi olla vaikka 7,5 maalia, jolloin veikatessaan O, eli Over, ottelussa täytyy syntyä vähintään 8 maalia, että pelaaja voittaa ja veikatessaan U, eli Under, pelaajan voittoa varten ottelussa täytyy syntyä 0-7 maalia (varsinaisella peliajalla).

 • Maalintekijä

  Maalintekijää veikatessa voi veikata esimerkiksi ottelun tai erän avausmaalia tai viimeistä maalia. Variantti on myös yksittäisen pelaajan kohdalla mahdollisuus veikata hänen ottelussa tekemiensä maalien määrää. Suurimaalisena pelinä tämä variantti on salibandyssa yleensä jännittävämpi, kuin esimerkiksi jääkiekossa tai jalkapallossa.

 • Salibandy tulosveto

  Ottelun tuloksen veikkailu, on useimmissa palloilulajeissa suosituimpiin kuuluva pelimuoto. Salibandy vedonlyönti ei poikkea tässä muista pallopeleistä. Salibandy-ottelun korkeahko maalimäärä nostaa kaikkien tulosten kertoimet huomattavasti korkeammiksi, kuin monissa vähämaalisemmissa lajeissa, mutta tietenkin voiton todennäköisyyskin pienenee samassa suhteessa.

 • Salibandy moniveto

  Monivedon periaate on sama kuin tulosvedossa, mutta yhden ottelun sijaan salibandyssä pitää veikata kahden ottelun tulos oikein. Voiton todennäköisyys yhdellä rivillä on sen verran pieni, että kannattaa suosia jonkinlaisia järjestelmiä pelatessa.

 • Asian Handicap -vedot

  Tasoitusvedot ovat suosittuja eri palloilulajeissa ja varsinkin niissä otteluissa, joissa toinen osapuoli on selkeä ennakkosuosikki. Pelimuodossa on tarkoitus veikata lopputulosta tilanteessa, jossa altavastaajalle annetaan "eteen" useampi maali. Salibandyssa erityisen suosittu aasialainen tasoitusveto, eli Asian Handicap, eroaa tavallisesta tasoitusvedosta sillä tavalla, että pelaajan panos jaetaan kahdelle vierekkäiselle tasoituslukemalle. Esimerkiksi tasoituksen ollessa 3.25 altavastaajalle, niin puolet panoksesta asetetaan tasoitukselle 3 ja toinen puolikas tasoitukselle 3.5. Mikäli ottelu sitten päättyy esimerkiksi ennakkosuosikin 3 maalin voittoon, niin pelaaja saa puolet panoksestaan esimerkissä takaisin.

 • Vakio

  Silloin tällöin tarjolla salibandyyn on myös perinteistä vakioveikkausta, joissa siis veikataan useamman ottelun tulosta. Erona 1x2 -pelin yhdistelmävetoihin, joitain voittoja saa myös vaikka aivan kaikki kohteet eivät menisi oikein. Lisäksi kulloisenkin yhtiön sääntöjen mukaan vedonlyöjällä on mahdollisuus käyttää rajoitettu määrä apumerkkejä. Todella kiinnostava lisä salibandy vedonlyöntiin ja rivin kehittymistä on mukava seurata vaikka salibandy tulospalvelua katsellessa.

 • Kausivedot / turnausvedot

  Kausivedoista klassisin on tietenkin tulevan mestarin veikkaaminen. Paljon muitakin kausivetoja on, mitalistien veikkaaminen tai vaikkapa jonkun pelaajan tai joukkueen maalimäärän veikkaaminen. Kausivetojen suosiota nakertaa niiden pitkäkestoisuus. Kausi kestää varhaisesta syksystä myöhäiseen kevääseen ja siihen asti vetoon sijoitetut varat ovat pelaajan ulottumattomissa. Turnaukset kestävät yleensä maksimissaan pari viikkoa, joten turnauksen kattavissa vedoissa ei tarvitse niin kauaa odotella. Salibandyvedonlyöntikin viettää kulta-aikaansa arvokisojen aikaan, jolloin turnausvedot ovat olennainen osa salibandy vedonlyöntikokemusta.

 • Live-vedonlyönti

  Live -vedonlyönti sopii salibandyyn kyllä hyvin, mutta valitettavasti sitä ei ole läheskään aina tarjolla. Suurten maalimäärien vuoksi kohteita kyllä riittäisi, kun esimerkiksi seuraavaa maalintekijää voi yhdessä ottelussa päästä veikkaamaan parikin kymmentä kertaa. Aina kun tällaista on tarjolla, niin kannattaa tarttua tilaisuuteen, sillä ottelun seuraamiskokemus saa siitä huomattavaa piristystä.

Salibandy ja vedonlyönti – kiinnitä huomioita näihin

Salibandy vedonlyöntiä harjoittaessa on joitakin asioita, joita kannattaa ottaa huomioon. Salibandyssa toimivat tietyt universaalin oloiset lainalaisuudet, kuten muissakin pallopeleissä, mutta siinä on myös lajille ominaisia erityispiirteitä, jotka täytyy tietää, jos haluaa pelata salibandy vedonlyöntiä menestyksellisesti.

Näistä monista asioista käymme seuraavassa listauksessa läpi joitakin tärkeimpiä lyhyesti.

 • Joukkueiden keskinäiset voimasuhteet
 • Kuntopuntari
 • Kotietu
 • Maalien tiivis tahti / maalivahdin pois ottaminen
 • Motivaatiotasot
 • Valmennus ja pelitapa
 • Kokoonpanot / loukkaantumistilanne

Joukkueiden keskinäiset voimasuhteet

Arvioidessa ottelun lopputulemaa, täytyy huolellisen ja tehokkaan arvion runkona olla joukkueiden voimasuhteiden arviointi ja mahdollisimman tarkkaan analysoidut voimaluvut. Mikäli tämä osio menee pieleen, niin voitollinen salibandy vedonlyönti on mahdotonta. Tähän on syytä käyttää aikaa paljon ja materiaalin vertailussa painottaa nykytilannetta, eikä esimerkiksij onkun pelaajan vuosien takaisia meriittejä ja sitä mukaa syntyvää mainetta.

Kuntopuntari

Kuntopuntarilla tarkoitetaan sarjataulukkoa, joka sisältää vain joukkueiden viimeisimmät ottelut. Esimerkiksi 5 tai 10 viimeisimmän ottelun sarjataulukko. Ideana salibandy vedonlyöntiä ajatellen on saada paremmin selville joukkueiden ns. päivän kunto. Kuntopuntarilla "päivän kunnon" mittarina on tosin omat ongelmansa, sillä se ei ota kantaa edellisten vastustajien tasoon. Ottelun kotijoukkue on voinut kohdata Classicin, TPS:n ja SPV:n, kun taas vierasjoukkue on voinut kohdata ÅIF:n kaltaisia häntäpään joukkueita.

Tällöin jälkimmäinen voi olla kuntopuntarissa selvästikin edellä, vaikka tosiasiallinen "päivän kunto" olisi kotijoukkueen eduksi. Salibandy vedonlyöntiä harjoittavan pitää itse osata katsoa kuntopuntarin taakse, sillä vaikka se voikin olla hyvä apuväline, niin pelkästään siihen perustuvat vetovihjeet salibandysta ovat laiskoja ja laaduttomia, vaikka tällaiset salibandy vihjeet olisi kiedottu kuinka houkuttelevaan pakettiin ruusukkeella ja kauniilla sanoilla päällystäen.

Kotietu

Kotietu on tilastollisesti todettu fakta kaikissa palloilulajissa. Syynä kotijoukkueen etuun voi olla kotiyleisön pauhu, tuttu ympäristö tai vaikka vierailijan matkarasitus, mutta se on kuitenkin olemassa. Kotimaan salibandyliigassa kuitenkaan kaudella 2019-20 ei kotietua ollut lainkaan, vaan itse asiassa vierasjoukkueet tekivät kotijoukkuetta enemmän maaleja. Myöskään aiemmin kotietu ei ole salibandyliigassa ollut niin huomatta kuin joissakin muissa palloilulajeissa. Kauden 2019-20 tulemaan pitää kuitenkin suhtautua poikkeuksena, eikä yleisenä sääntönä salibandya koskien. Kotijoukkueen etu pitää ottaa arvioissa huomioon, mutta sitä ei pidä yliarvostaa. Salibandyn kaltaisessa maalirikkaassa pelissä altavastaajan yllätysmahdollisuudet ovat kotiedusta huolimatta aina pienempiä, kuin pienimaalisissa lajeissa, kuten jääkiekossa tai varsinkin jalkapallossa.

Motivaatiotasot (taistelu putoamisesta, karsinnoista, runkosarjan voitosta jne.)

Miesten salibandyliigassa runkosarjalla on suuri merkitys. Kahdeksan parasta joukkuetta pääsee pudotuspeleihin, 12. ja 13. sijoittuneet joutuvat karsimaan sarjapaikastaan ja 14., eli viimeiseksi jäävä putoaa suoraan divariin. Salibandy divari vedonlyöntimielessä on selvästi arkisempi, mutta varsinkin se on sitä liigaan tottuneille joukkueille, joten kaikki yrittävät välttää viimeiseksi jäämistä kuin ruttoa. Loppukierroksilla voidaankin nähdä varsin yllättäviä tuloksia, kun sarjapaikan tai pudotuspelipaikan varmistaneet joukkueet kohtaavat joukkueita, jotka taistelevat vielä sarjapaikkansa puolesta. Pudotuspelisysteemi on vieläpä sellainen, että sillä ei ole mitään merkitystä mille sijalle välillä 5-8. sijoittuu, sillä sijojen 1-4 -joukkueet valitsevat vuorotellen puolivälierävastustajat itselleen sijojen 5-8-joukkueista. Näin ollen, jos joukkue on varmistanut paikan sijoilla 5-7 vaikkapa neljä kierrosta ennen päätöstä, ei sillä ole lopuissa peleissä teoreettistakaan panosta vaan sen kannattaa säästellä akkujaan pudotuspelejä varten.

Valmennus ja pelitapa

Niin kuin artikkelissa aiemmin mainittiin, salibandyssa altavastaajan mahdollisuudet yllättää ovat rajoitetut, sillä maalipaikkoja pystyy salibandyssa hyödyntämään suurella prosentilla ja niitä syntyy solkenaan. Tasaisten joukkueiden kohdatessa kuitenkin valmennuksen ja pelitavan erot nousevat esiin. Salibandy vedonlyöntiä vakavasti harrastavan kannattaa kiinnittää huomiota pelaavien joukkueiden pelitavan purevuuteen vastaavalla tavalla pelannutta toista joukkuetta vastaan ja suhteuttaa se myös tämän joukkueen tasoon. Vaikka voitto olisikin tullut, niin yllättävät vaikeudet saattavat tarkoittaa, että kyseinen pelitapa ei joukkueelle sovi ja nyt vastaan asettuva laadukkaampi joukkue omaakin paremmat voittomahdollisuudet, kuin mahdollisesti vedonlyöntiyhtiö on arvioinut.

Kokoonpanot / loukkaantumistilanne

Tarkasti salibandy vedonlyöntiin suhtautuva ottaa luonnollisesti huomioon mahdolliset poissaolot kokoonpanoissa ja joukkueiden loukkaantumistilanteet. Huipputason salibandya pelataan kuitenkin yleensä kolmella kentällisellä, joten yksittäisen pelaajan poissaolo vaikuttaa ottelun voimasuhteisiin melko vähän, vaikka kyseessä olisi joukkueen tähtipelaaja. Monet ilmaiset vihjeet salibandy -otteluihin yliarvioivat yksittäisen poissaolon vaikutusta ja silloin tällöin saman virheen tekee myös vedonlyöntiyhtiö, mikä saattaa johtaa tarjottuun ylikertoimeen.

Maalien tiivis tahti, maalivahdin pois ottaminen

Varsinkin Tulosvedon, Monivedon ja Live -vedon pelaajien on syytä ottaa huomioon salibandyn erityinen ominaispiirre, eli parhaimmillaan maaleja syntyy todella nopeasti ja solkenaan. Esimerkiksi 30 sekunnissa kolme maalia ei ole minkäänlainen harvinaisuus. Tästä syystä johtuen joukkueet vaihtavat reilussakin tappioasemassa maalivahdin kenttäpelaajaan jättäen maalinsa ammottamaan tyhjyyttään, joka entisestään lisää ottelun lopussa tulevien maalien määrää.

Suosituimmat salibandysarjat sekä niiden luonteenpiirteet

Euroopan kovatasoisinta ja myös ylivoimaisesti suosituinta salibandya pelataan Ruotsissa. Liigan parhaat joukkueet ovat täysverisiä ammattilaisjoukkueita ja yleisöä otteluissa paikan päällä käy tuhatmäärin .Onkin luonnollista, että myös Suomen parhaat pelaajat pelaavat Ruotsissa. Toiseksi suurimmat rahat liikkuvat Sveitsin Liigassa, vaikka maajoukkuetasolla Suomi yleensä vielä Sveitsin peittoaakin, niin Sveitsin seurajoukkueet ovat erittäin kovatasoisia. Turha kuitenkaan väheksyä Suomenkaan sarjaa, varsinkin salibandyliigan parhaat joukkueet ovat erittäin kovatasoisia ja voivat hyvänä päivänä haastaa tasapäisesti jopa Ruotsin liigan kärjen.

 • Suomen Salibandyliiga
 • Ruotsin Superliiga
 • Euroopan Mestareiden Cup
 • Suomen Salibandyliiga

  Viimeisimmät vuodet Suomen Salibandyliigaa on hallinnut ylivoimaisesti Tampereen Classic, se on voittanut Suomen mestaruuden neljä kertaa peräkkäin ja runkosarjan viisi kertaa peräkkäin, näistä viimeisimpänä murskaavalla erolla kauden 2019-20 runkosarjan. Se lähti myös kevään 20 pudotuspeleihin ylivoimaisena suosikkina, mutta kausi jäi kesken puolivälierien jo lähdettyä käyntiin maailmaa koettelevan pandemia -aallon vuoksi.

  Kaiken kaikkiaan historian menestynein seura ei kuitenkaan ole Classic vaan peräti 11 mestaruutta kahminut SSV. SSV kuitenkin yhdistyi Tapanilan Erän kanssa EräViikingeiksi, joten tuohon 11 mestaruuteen ei ainakaan lähiaikoina ole lisää tulossa. Classicin lisäksi myös Espoon Oilers on yltänyt neljään mestaruuteen ja nykyisistä Salibandyliigan seuroista SPV kolmeen. Kaksi mestaruutta voittaneet JosBa, SC Dalmac ja Manse United eivät nykyään Salibandyliigassa pelaa. Näistä JosBa pelaa divarissa, mutta Dalmac ja Manse United ovat edustustasolla jo lakkautettu.

  Classicin finaalivastustaja on tässä neljän vuoden mestaruusputkessa ollut joka kerta eri (Oilers, EräViikingit, Happee ja TPS), eikä mikään niistä ole pystynyt Classicia kunnolla finaalissa haastamaan, joten on mielenkiintoista nähdä, koska Classicin dynastia murtuu.

 • Ruotsin Superliiga

  Ruotsin salibandyliigassa päädyttiin poikkeukselliseen ratkaisuun verrattuna muihin sarjoihin, kun pandemian keskeyttämään sarjanmestaruus jaettiin runkosarjan perusteella. Muualla mestaruus jätettiin jakamatta. Näin ollen Ruotsin mestaruus meni skandaalin käryisesti IBF Falunin joukkueelle. Kaksi aikaisempaa mestaruutta voittanut Storvreta IBK olisi lähtenyt pudotuspeleihin vähintään tasavertaisista asemista. Storvreta ja Falun ovat Ruotsin salibandyn tämän hetken ylivoimaiset valtiaat, sillä ne ovat keskenään jakaneet viimeiset 11 Ruotsin mestaruutta. Storvreta on voittanut niistä kuusi ja Falun nyt viisi. Mielenkiintoista on, että ennen Storvretan vuoden 2010 Ruotsin mestaruutta kumpikaan näistä ei ollut voittanut yhtään mestaruutta. Vedonlyöjän on syytä muistaa, että vaikka nämä kaksi ovatkin menestyneimpiä joukkueita, niin Ruotsin sarja on kauttaaltaan selvästi Suomen liigaa tasaisempi.

 • Euroopan Mestareiden Cup

  Vuosittain neljän suurimman salibandymaan mestarit kohtaavat Mestareiden Cupissa. Systeemi on simppeli, välierät, finaali ja pronssiottelu. Ruotsi on hallinnut turnausta voittaen 27 järjestetystä turnauksesta 22, neljä voittoa on mennyt Suomeen (SSV 2, HIFK ja Classic 1) ja kerran Euroopan mestariksi on kruunattu sveitsiläinen joukkue. Eniten mestaruuksia on ottanut neljästi voittanut Falun. Kolme kertaa Euroopan parhaan tittelin ovat voittaneet Warberg, Balrog, Storvreta ja AIK. SSV:n lisäksi myös Ruotsin Haninge on voittanut kahdesti. Turnaus pelataan nykyisin aina tammikuussa.

  Tässä artikkelissa käsitellään vielä:

  • Turnausmuotoinen vedonlyönti - salibandyn arvokisat
  • Parhaat kampanjat salibandyyn
  • Ammattina salibandy vedonlyönti - opettele nämä konseptit

Turnausmuotoinen vedonlyönti – salibandyn arvokisat

Salibandyn odotetuin turnaus on tietenkin MM-kisat. Esimerkiksi jääkiekosta poiketen kisat järjestetään vain joka toinen vuosi, mikä nostaa niiden arvoa huomattavasti. Seuraavan kerran kilpaillaan Suomessa joulukuussa 20. Ruotsi on historian menestynein maa voitettuaan 8 kertaa MM-kultaa, Suomi on voittanut neljästi, mutta kaikki nämä viimeisten kuusien kisojen aikana, mukaan lukien kaksi viimeisintä. Ovatko voimasuhteet siis kääntymässä? Sveitsi ja Tshekki ovat molemmat selviytyneet kertaalleen Suomen kustannuksella finaaliin, joilla kerroilla Suomi on joutunut tyytymään pronssimitaleihin. Sekä Ruotsi (8-4-0), että Suomi (4-6-2) ovat selviytyneet mitalisijoille historian jokaisessa turnauksessa.

Salibandy vedonlyöntiä harjoittavan on tärkeää huomioida kisoissa olevat suuret tasoerot, muilla kuin noilla neljällä joukkueella ei ole mitään mahdollisuuksia finaaliin ja Sveitsin ja varsinkin Tshekin mahdollisuudet ovat erittäin pienet. Ruotsi on viime kisojen tuloksista huolimatta vielä askeleen Suomen edellä, mutta Suomi on kuitenkin uskottava haastaja ja voi Ruotsin todistetustikin yksittäisessä ottelussa kukistaa.

Suosituimmat vetotyypit MM-kisoissa

Suosituimmat yhtä ottelua koskevat vedot ovat tietenkin samoja, kuin liigapeleissäkin. 1x2 -veto, handicap-vedot sekä tulos- ja monivedot. Turnausta koskevissa vedoissa mestariveikkaus on toki suosittua, mutta Ruotsiin uskoville ei kovin suurta palautusta ole tiedossa. Suomeen luottava saakin jo sopivalla panoksella voiton sattuessa rahaa, saati sitten Sveitsin tai Tshekin mestaruuteen uskovat. Muiden puolesta mestaruusvedonlyöminen onkin sitten hukkaan heitettyä rahaa.

Kisat ovat lyhyehköt, joten turnausvedoissakaan ei tarvitse odotella ikuisuuksia. Mestarin lisäksi voi veikata, vaikka kahta parasta tai kolmea parasta järjestyksessä. Kerroin nousee hyväksi, jos ei veikkaa Ruotsi-Suomi tässä järjestyksessä. Muihin vedonlyöntikohteisiin kuuluu esimerkiksi turnauksen pistepörssin voittajan tai maalikuninkaan arvuuttelu. Tällaiset turnauksen kattavat vedot tuovat mukavan lisämausteen salibandyvedonlyöntiin, vaikka tarkka analyysi pistepörssin voittajavetoon onkin vähintäänkin haastavaa.

Parhaat kampanjat salibandyyn

Salibandy on pienehkö laji, eikä salibandy vedonlyönti ole maailmanlaajuisesti suosittua. Joka toinen vuosi pelattava MM-salibandy tuo kuitenkin joitakin kampanjoita Ruotsin ja Suomen markkinoille suunnattuna. Kiinnostusta herättävän turnauksen varjolla saadaan osa kisojen seuraajista innostumaan myös salibandy vedonlyöntikohteista. Riskitön veto ja talletusbonukset ovat helpoin tapa houkutella uusia pelaajia salibandyn arvokisojen aikaan vedonlyönnin pariin.

Ammattina salibandyvedonlyönti – opettele nämä konseptit

Salibandy vedonlyönti on kivinen tie, jos sitä haluaa tehdä ammatikseen. Limiitit tulevat äkkiä vastaan jos huomataan, että pelaat voitollisesti. Järkevämpää onkin tukea salibandy vedonlyönti -peleillä muuta ammattimaista vedonlyöntiä. Menestyminen ei kuitenkaan ole helppoa vaan siihen vaaditaan huomattavat määrät työtä. Seuraavien termien ymmärtäminen auttaa sinut hyvin alkuun:

Tässä artikkelissa käsitellään vielä:

 • Arbitraasi
 • Odotusarvo
 • Kassanhallinta
 • Voimaluvut sekä niiden laskenta
 • Arbitraasi

  Arbitraasilla tarkoitetaan tilannetta jossa vedonlyöjän kannalta voitto on varma. Tähän voidaan päätyä niin, että yksinkertaisemmassa esimerkissä yksi yhtiö tarjoaa Classicille Moneyline -kerrointa 2.10 ja toinen yhtiö taas Classicin vastustajana olevalle TPS:lle vastaavaa kerrointa 2.10. Tällöin voitto on tasapanoksilla varma. Yleensä tietenkään arbitraasi ei ole näin suoraviivainen ja niiden hyödyntäminen vaatii paitsi nopeutta myös laskemista sen mukaan, että mikä panossuhde on voittomäärän kannalta optimaalisin. Nykyään arbitraaseja muutenkaan harvemmin näkee, mutta salibandyn kaltaisissa pienemmissä lajeissa ainakin silloin tällöin ja toki varmaan voittoon on syytä heti tarttua.

  On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että ilmiselvissä virhetapauksissa arbitraasia ei kannata hyödyntää. Syynä ei ole pelkästään moraaliseen omatuntoon vetoaminen, vaan kaikilla yhtiöillä on säännöissä pykälä, jonka perusteella selvästi virheellisesti asetettujen kertoimien mukaan lyödyt vedot voidaan mitätöidä vielä vedon lyömisen jälkeenkin. Jos siis Classicille tarjotaan yhdellä toimistolla kerrointa 6 ja muilla toimistoilla vastustajalle tarjotaan sitä 6 -kerrointa, niin tuo yhden toimiston kohde mitätöidään varmasti ja mitään tosiasiallista arbitraasia ei ole.

 • Odotusarvo

  Odotusarvolla tarkoitetaan kerrointa sille, kuinka paljon kohde tuottaa pelaajalle. Tämä on elintärkeä osa salibandy vedonlyöntiä, sillä kaikki voittava pelaaminen perustuu odotusarvojen oikealle arvioinnille. Mikäli odotusarvo on yli 1.00 on kyseessä ylikerroin ja vedonlyönti on kannattavaa, mutta jos se on alle 1, on kyseessä alikerroin ja kyseisen kaltaisen kohteen pelaaminen tuottaa pitkässä juoksussa tappiota. Itse odotusarvon kaava on erittäin yksinkertainen, mutta kriittinen vaihe on kohteen lopputulemien todennäköisyyksien arvioiminen. Se nimittäin ratkaisee sen, tekeekö pelaaja tappiota vai voittoa.

  Arvioituasi huolellisesti todennäköisyydet, kaava lasketaan seuraavasti, ensin lasketaan ns. rajakerroin, eli 100/arvioimallasi todennäköisyydellä. Sitten verrataan vedonlyöntiyhtiön antamaa kerrointa rajakertoimeen laskutoimituksella vedonlyöntiyhtiön kerroin/rajakerroin, jos tulokseksi tulee >1.00, on kyseessä ylikerroin. Esimerkki: Arvioit Classicin voittavan SPV:n 50% todennäköisyydellä, vedonlyöntiyhtiö antaa kertoimeksi Classicin voitolle 2.10. Ensin lasketaan rajakerroin 100/50 = 2.00. Sitten lasketaan odotusarvo 2.10/2.00 = 1.05. Tulemme lopputulokseen, että kyseessä on ylikerroin ja vedon lyöminen kyseessä olevaan kohteeseen on kannattavaa.

 • Kassanhallinta

  Vaikka olisit kuinka hyvä salibandy vedonlyönti-analyytikko, niin voittava vedonlyönti tyssää jossain vaiheessa, mikäli et osaa kassanhallintaa. Tappioita voi kertyä ryppäisiin satunnaisvaihtelun vuoksi ja kassan ehtyessä ei auta, vaikka ennakkoarviosi olisivat täydellisiä. Pelikassasta on syytä laittaa yhteen otteluun likoon vain sen verran rahaa, että sen olemassaolo ei vaarannu. Yleisimmin apuna käytetään amerikkalaisen matemaatikon John Kellyn johtamaa kaavaa: Panos = (p*k - 1) / (k - 1) tässä p = pelaajan ja k= vedonvälittäjän antama kerroin. Riskienhallinnallisista syistä tulos tavallisesti jaetaan vielä ns. Kelly-jakajalla, joka on pelaajan itse määrittelemä luku.

 • Voimaluvut sekä niiden laskenta

  Voimaluvuilla tarkoitetaan arvoja, jotka vedonlyöjä on analyysiensa ja arvioidensa perusteella kyseisessä kohteessa pelaaville joukkueille määritellyt. Voimalukujen laskenta on tarkkaa ja työlästä puuhaa, huomioon täytyy ottaa joukkueiden materiaalivertailu, tilastot, pelitavat jne. Voimaluvut ovat hyvä yksittäisen ottelun tuloksen todennäköisyysprosenttien arvioinnissa selkäranka, josta on hyvä lähteä muokkaamaan lopullista todennäköisyysarviota.

Yhteenveto & FAQ

Tässä artikkelissa on käyty läpi salibandya vedonlyönnin vinkkelistä, mutta myös hiukan esitellen erilaisia sarjoja ja pelimuotoja. Artikkelissa on välillä lähestytty aihetta ammattimaisen vedonlyönnin näkökulmasta, mutta muista, että vedonlyönti voi olla myös hauskanpitoa ilman huolehtimista tarkoista todennäköisyyksistä tai voimaluvuista. Pienillä panoksilla pelatessa vedonlyönti tuo lisäviihdettä ja jännitystä urheilun seuraamiseen. Loppuun olemme keränneet muutamia teidän meille lähettämiä kysymyksiä.

Miksi salibandyssa tuntuu nykyään tulevan niin paljon maaleja?
Miksi maalivahdit ovat koko ajan maassa kontallaan?
Miksi maalivahdit torjuvat paljain käsin?
Miten Suomen maajoukkue voittaa mestaruuksia, jos Ruotsissa laji on niin paljon suurempi?