Olympialaiset 2020 /
Olympialaiset 2021 - vedonlyönti

Kesäolympialaiset ovat jälleen ovella. Maailman suurin urheilutapahtuma siis. Tällä kertaa ne järjestetään Japanin pääkaupungissa Tokiossa, mutta maailmalla raivoavan pandemian vuoksi ne on siirretty vuoteen 2021. Kisat alkavat 23. heinäkuuta ja päättyvät 8. elokuuta. Vaikka kisat pidetään vuonna 2021, niin virallisena nimenä pysyy Olympialaiset 2021. Ensimmäiset nykyaikaiset olympialaiset pidettiin Kreikassa vuonna 1896 ja sotia lukuun ottamatta kesäolympialaiset on sen jälkeen pidetty aina neljän vuoden välein. Nyt kuitenkin kulkutaudin vuoksi tulee viiden vuoden tauko, joka kuitenkin korjataan niin, että seuraava väli on vain kolme vuotta. Olympialaisissa siis monen eri lajin parhaat mittelevät olympialaisista mitaleista. Suomen toivot muiden mukana.

Tässä artikkelissa käsitellään esimerkiksi:

 • Suomalaiset olympialaisissa 2021
 • Aikataulut olympialaisissa 2021
 • Urheilulajit olympialaisissa 2021
suljettu
€200 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€500 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 NON-STICKY BONUS
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
€600 CASINO BONUS
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 BONUS
€500 CASHBACK BONUS
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
-
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 BONUS
€25 ILMAISVETO
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€500 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
10% CASHBACK
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€25 ILMAISVETO
-
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 BONUS
€100 RELOAD BONUS
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
EI REKISTERÖITYMISTÄ
KOTIUTUKSET 5MIN
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 BONUS
€25 ILMAISVETO
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€200 BONUS
€25 ILMAISVETO
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
30% CASHBACK
-
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
KOTIUTUKSET 5 MIN
-
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€100 BONUS
€25 ILMAISVETO
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT
suljettu
€400 FREE BET
LUE ARVOSTELU
PELAA NYT

Suomalaiset olympialaisissa 2021

Olympialaiset 2021 ovat lähellä, mutta sitä ennen on hyvä muistella hieman edellisiä olympialaisia suomalaisten osalta. Suomella oli näissä Brasilian Rio de Janeirossa pidetyissä kisoissa 54 urheilijan joukkue, 26 miestä ja 28 naista, jonka saavutukseksi lopulta jäi nyrkkeilijä Mira Potkosen naisten 60 kg:n sarjassa voittama olympiapronssi. Olympialaiset 2021 eivät hirveästi muuta. Mira Potkonen on edelleen yksi harvoista mitaliehdokkaista, tosin ikää on neljä vuotta enemmän, joten voi olla, ettei 40-vuotiaalla Potkosella enää nopeus riitä mitalitahtiin. Muista suomalaisista toivoista painin maailmanmestari ja Euroopan mestari Petra Olli lopetti yllättäen uransa motivaatioon liittyvien ongelmien vuoksi.

Purjehdus on arvaamaton laji ja sieltä Suomi on aina silloin tällöin mitaleja saanut, nytkin katseet kääntyvät merille päin, Tuula Tenkanen oli Riossa viides ja haluaa tällä kertaa tulla mukaan jalometallin kanssa. Yleisurheilun puolella katseet kääntyvät keihäänheittoon, Tero Pitkämäki lopetti uransa, mutta Antti Ruuskanen, Oliver Helander ja vuoden 2019 MM-kisoissa neljänneksi heittänyt Lassi Etelätalo ovat mahdollisia mitalisteja. Muut yleisurheilijat ovat melkoisen kaukana mitalitasosta. Myöskään toisessa paljon suomalaisia sisältävässä lajissa, eli uinnissa, ei realistisia mitalitoivoja valitettavasti ole. Suomen suurin mitalitoivo olympialaisissa onkin todellinen jokerikortti, nimittäin täysin amerikkalainen rullalautailija Lizzie Armanto. Armanto on kasvanut Yhdysvalloissa, mutta hänen isänsä on suomalainen ja hän siirtyi edustamaan Suomea, koska halusi, että useampi rullalautailijalajin valtamaasta Yhdysvalloista pääsisi mukaan olympialaisiin.

Suomen kannalta tämä on hyvä juttu, koska näin Suomi sa ikuin taivaan lahjana mitalitoivon kisoihin. Palloilulajeissa ei Suomella tutusti edustusta ole, ellei lentopallomaajoukkue pysty aivan uskomattomiin temppuihin monivaiheisissa olympiakarsinnoissa. Karsinta jokaisessa palloilulajissa kisoihin on Euroopasta aivan äärimmäisen kovaa.

Urheilulajit olympialaisissa 2021

Olympialaiset tosiaan ovat nykyisin suorastaan mammuttimainen urheilutapahtuma ja lajeja on valtava määrä. Perinteisesti Suomessa on seurattu kisojen ensimmäinen viikko päälajina uinteja ja toinen viikko vuorostaan yleisurheilua. Nämä eivät kuitenkaan ole ainoat paikat, joissa tapahtuu, vaikka luultavasti olympialaiset 2021 YLEn lähetyksiä katsomalla siltä välillä saattaisikin näyttää. Kaiken kaikkiaan urheillaan peräti 33 urheilumuodossa ja mitalilajeja on ällistyttävät 339. Uusia lajeja edellisiin Rion olympialaisiin verrattuna ovat baseball (vain miehet), softball(vain naiset), lainelautailu, rullalautailu, kiipeily ja karate.

Seuraavaksi esittelemme lyhyesti joitakin Tokion olympialaisten lajeja:

 • Paini
 • Jalkapallo
 • Tennis
 • Koripallo
 • Uinti
 • Ammunta
 • Kiipeily
 • Rugby
 • Voimistelu
 • Yleisurheilu
 • Paini

  Suomalaisten vanha menestyslaji paini on jälleen suomalaisittain kiinnostava laji. Tosin vielä ei ole tiedossa kuinka monta suomalaista edustajaa on mukana. Petra Ollin uran lopetus oli kova isku lajin suomalaisille mitalitoiveille. Painissa kilpaillaan kreikkalais-roomalaisessa sarjassa (vain miehet) sekä vapaapainissa (sekä miehet että naiset). Kaikissa on kuusi painoluokkaa ja jokaisessa painoluokassa 16 kilpailijaa, voikin sanoa, että pelkkä selviytyminen mukaan tarkoittaa varteenotettavia mitalimahdollisuuksia. Ja selvyydeksi, olympialaisten vapaapainikisoissa ei siis ole mukana Stone Cold Steve Austinia, Nature Boy Ric Flairia tai edes Kapteeni Karismaa, ottelijat eivät käytä terästuoleja apunaan ottelussa tai yritä kiivetä pois häkistä. Show-paini on aivan eri vapaapaini, kuin olympialaisissa oteltava vapaapaini.
  Kreikkalais-roomalaisen ja vapaapainin selvin ero maallikon silmään on, että kreikkalais-roomalaisessa painissa vyötärön alapuolelle ei saa koskea, kun taas vapaapainissa jalkoihin kohdistuvat hyökkäykset ovat olennainen osa taktiikkaa.

 • Jalkapallo

  Edes olympialaisista ei voi kirjoittaa mainitsematta lajeista suurinta ja kauneinta, eli kuningas jalkapalloa. Olympialainen jalkapallo poikkeaa miesten puolella muista lajeista siten, että siinä mukana olevat joukkueet eivät pelaa parhailla mahdollisilla miehistöillä. Säännöt rajoittavat niin, että joukkueen täytyy koostua suurimmaksi osaksi alle 23-vuotiaista pelaajista ja ainoastaan kolme yli-ikäistä pelaajaa on sallittua käyttää joukkuetta kohti.

  Tämä tietenkin vähentää turnauksen arvostusta, eikä siinä menestyminen ole edes verrattavissa jalkapallon EM-menestykseen, saati jalkapallon MM-menestykseen. Naisten puolella sen sijaan ei ole ikärajoituksia ja turnauksen arvo onkin suurta luokkaa. Miesten turnauksessa mukana on 16 maata, naisten puolella 12 maata. Saman vuoden jalkapallon EM -kilpailujen vuoksi Tokio 2021 YLE-lähetyksissä jalkapalloa tuskin paljonkaan näkyy finaalia lukuunottamatta.

 • Tennis

  Toivottavasti pelisilmä on kunnossa niillä, jotka päättävät Tokion olympialaiset 2021 televisiointi -lähetyksistä. Tämä alkaa olla viimeisiä mahdollisuuksia nähdä maailman melko kiistattomasti kaikkien aikojen paras tennispelaaja Sveitsin Roger Federer kentällä. Myöskään Espanjan Rafael Nadal ja Serbian Novak Djokovic maailman kaikkien aikojen huipuista eivät välttämättä näiden kisojen jälkeen enää olympialaisilla tenniskentillä pelaa. Naisten puolella vastaavassa tilanteessa on Yhdysvaltain Serena Williams. Olympialaisten tenniksessä on kaikkiaan viisi lajia. Miesten ja naisten kaksinpelit ja nelinpelit, sekä sekanelinpeli. Kaksinpeleihin osallistuu 64 pelaajaa ja nelinpeleihin 32 paria, paitsi sekanelinpeliin 16 paria. Tavallisista tennisturnauksista poiketen, välierien häviäjät pelaavat erikseen ottelun kolmannesta sijasta joiden voittajat saavuttavat pronssisen mitalin. Suomen Emil Ruusuvuorella (kaksinpeli) ja Henri Kontisella on vielä pienet mahdollisuudet selviytyä mukaan olympiakisoihin. Turnaus pelataan kovalla alustalla.

 • Koripallo

  Jalkapallon rajoittaessa osallistuvia pelaajia, onkin kesäolympialaisten ykköspalloilulajiksi noussut koripallo, joka purki rajoitukset vuoden 1992 olympialaisiin ja USA:n "Dream Teamiksi" nimetystä NBA-tähtiä pullistelevasta joukkueesta tuli jättimenestys. Vaikka USA ei nykyään enää arvokisoihin lähetä aivan kaikkein parasta mahdollista joukkuetta, on se edelleen täynnä todella hyviä NBA-pelaajia ja mikä parasta, myös muilla osallistuvilla mailla on joukkueissaan NBA-tähtiä. Espanja, Ranska ja Argentiina ovat aiemmissakin arvoturnauksissa haastaneet ja välillä kukistaneetkin USA:n ja kisoihin voivat vielä selviytyä lähes saman tasoisetVenäjä, Serbia ja Brasiliakin.

  Sekä miesten, että naisten turnaukseen osallistuu 12 joukkuetta kahdessa kuuden joukkueen lohkossa. Uutena lajina mukana on 3 vs. 3 -koripallo, jossa nimensä mukaisesti pelataan kolmen hengen joukkuein. Tässä lajissa on mukana sekä miehissä, että naisissa 8 joukkuetta.

 • Uinti

  Uintia on usein moitittu liian monista liian samankaltaisista lajeista, jotka sitten mahdollistavat Michael Phelpsin tai Ian Thorpen kaltaiset rohmuajat. Sama henkilö voi aivan hyvin voittaa esimerkiksi 7 olympiakultaa samoissa kisoissa. Kaikkiaan sekä miesten, että naisten puolella uidaan peräti 18 lajia ja lisäksi yksi yhteinen sekaviesti. Yhdeksän vapaauintimatkan lisäksi uidaan kaksi selkäuintia, rintauintia, perhosuintia ja sekauintia, sekä sekaviesti. Varsinkin perhosuinnin kärjestä löytyy hyvin usein samoja nimiä, kuin vapaauinninkin kärjestä. Suomalaisittain ei suuria toiveita mitaleista ole, vaikka paljon suomalaisuimareita todennäköisesti mukana onkin.

  Olympialaiset 2021 YLEllä noudattelevat luultavasti tuttua kaavaa, eli että uinteja saadaan ensimmäisellä viikolla nähdä alkueriä myöten lähes kyllästymiseen asti ennen kuin niiden loppuessa päälajiksi vaihtuu yleisurheilu.

 • Ammunta

  Ammunta on kuulunut suomalaisten menestyslajeihin viimeisimmissä olympialaisissa. Kukapa unohtaisi Satu Mäkelä-Nummelan skeetin olympiakullan vuoden 2008 Pekingin kisoissa, Marko Kemppaisen vuoden 2004 Ateenan kisojen skeetin olympiahopean tai Juha Hirven vuoden 2000 Sydneyn kisojen 3 -asennon pienoiskiväärin olympiahopean. Kahdet viimeisimmät olympiakisat suomalaiset ovat kuitenkin joutuneet palaamaan olympialaisilta ammuntapaikoilta tyhjin käsin ja viime kisoissa mukana oli vain kaksi suomalaista ampujaa, joista Vesa Törnroos on valitettavasti jo edesmennyt. Tällä hetkellä Suomella on saavutettuna kaksi ammuntapaikka olympiakisoihin ja olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummelalta odotetaan menestystä.

 • Kiipeily

  Mielenkiintoinen tulokas olympialajien joukossa on kiipeily. Sekä miesten, että naisten puolella on vain yksi mitalilaji, joka koostuu kolmesta osasta, nopeuskiipeilystä, köysikiipeilystä ja boulderoinnista. Kilpailut ovat todella näyttäviä ja kilpailijat erittäin taidokkaita. Todella hyvä yleisölaji, vaikka suomalaisia ei valitettavasti mukana näissä Tokion olympialaisissa olekaan.

 • Nyrkkeily

  Laji josta Suomi sai ainoan mitalinsa Rion olympiakisoissa.Sieltä pronssia tuonut Mira Potkonen on tälläkin kertaa yksi Suomen suurimmista mitalitoivoista. Nyrkkeilyssä arpaonnen vaikutus on suuri, sillä 1. kierroksen häviäjällä ei ole mahdollisuutta nousta keräilyerien kautta pronssiotteluun, kuten painissa tai judossa. Miesten nyrkkeilyssä on kahdeksan eri painoluokkaa, kun taas naisissa otellaan viidessä painoluokassa. Nyrkkeily kuuluu myös siitä harvinaisiin lajeihin, että lajin parhaimmisto, eli ammattilaiset, eivät ole paikalla. Näissä kisoissa ei siis nähdä Tyson Furyn ja Anthony Joshuan kohtaamista, vaikka Joshua olympiavoittaja vuodelta 2012 onkin.

 • Rugby

  Rugby palasi olympialaisten kilpailuohjelmaan neljä vuotta aikaisemmin Rio de Janeirossa lähes 100 vuoden tauon jälkeen ja voitti lähes saman tien puolelleen olympialaisia katselevia ihmisiä vauhdikkuudellaan ja tapahtumarikkaudellaan. Kaiken kruunasi piskuisen Fidzin voitto miesten olympiaturnauksessa. Kyseessä oli Fidzin historian ensimmäinen olympialainen mitali kaikki lajit mukaan laskettuna. Tokiossa mukana on sekä miesten, että naisten turnauksessa 12 maata. Rugbyssa pelataan olympialaisissa lajin Rugby 7-muotoa.

 • Voimistelu

  Voimistelu kuuluu olympialaisten perinteisiin lajeihin ja myös sellaisiin, jossa yhdellä urheilijalla on mahdollisuus voittaa hyvinkin useita mitaleja yksissä kisoissa. Telinevoimistelussa kilpaillaan sekä miesten puolella 8 lajia (permanto, hevonen, renkaat, hyppy, nojapuut, rekki, moniottelu ja joukkuekilpailu) ja naisten puolella 6 lajia (permanto, hyppy, eritasonojapuut, puomi, moniottelu ja joukkuekilpailu). Tämän lisäksi sekä miehissä, että naisissa kilpaillaan trampoliinilla ja lisäksi naisissa rytmisessä kilpavoimistelussa sekä yksilötasolla, että joukkuekilpailuna (mutta ei erikseen eri välineillä).

 • Yleisurheilu

  Yleisurheilu on ehkä meille suomalaisille se kaikkein rakkain laji. Tai oikeastaanhan se koostuu miesten puolella 24 ja naisten puolella 23 eri lajista, joista 15 (naisilla 14) on juoksu- ja kävelylajeja, 8 kenttälajeja ja 1 moniottelu. Miesten ja naisten puolella kilpaillaan samoissa lajeissa, paitsi miesten aitamatka on 10 metriä pidempi ja miesten moniottelussa on 3 lajia enemmän. Lisäksi naisten puolella ei kävellä 50 kilometrin matkaa lainkaan. Yhdessä lajissa, 4 x 400 metrin juoksun sekaviestissä, kilpailevat miehet ja naiset samassa joukkueessa. Suomen toiveet lepäävät miesten keihäänheitossa, kovin suuria eivät mitalimahdollisuudet valitettavasti siinäkään tällä hetkellä ole, kun Tero Pitkämäki lopetti uransa.

Aikataulut olympialaisissa

Olympiakisojen aikatauluja ei olla lähdetty pidentämään, vaikka lajeja riittäisi varmaan vaikka kuuden viikon mittaisiin kisoihin, näinpä olympialaiset 2021:kin käydään läpi kahdessa viikossa. Sille, joka ei ole ostanut itselleen Tokio olympialaiset 2021 liput, vaan joutuu tyytymään tv:n antimiin, tämä tietää tiukkaa navigointia, mikäli haluaa nähdä suorana lähetyksenä mehukkaimmat tapahtumat. Palloilulajeja pelataan joka päivä, jopa ennen alkuseremonioita otellaan kahtena päivänä alkuotteluita jalkapallossa ja softballissa. Halutessaan palloilua voi siis katsoa minä päivänä tahansa, tietenkin ratkaisuottelut tuntuvat osumaan samoille päiville.

Ratkaisevia suomalaispäiviä:

 • 26. 07. 2021 (naisten skeetin finaali)
 • 04. 08. 2021 (naisten park - rullalautailun finaali, naisten nyrkkeilyn 60 kg:n sarjan puolivälierä)
 • 05. 08. 2021 (naisten nyrkkeilyn 60 kg:n sarjan välierä)
 • 07. 08. 2021 (miesten keihäänheiton finaali)
 • 08. 08. 2021 (naisten nyrkkeilyn 60 kg:n sarjan finaali)
 • 23. 07. 2021

  Ensimmäisenä varsinaisena kisapäivänä on näyttävät alkuseremoniat, samana päivänä kilpaillaan vain jousiammunnan sijoituskilpailuja, soudun alkueriä ja niitä tuskin edes televisioidaan, joten koko päivä on pyhitetty alkuseremonioiden odotukselle.

 • 24. 07. 2021

  Ensimmäinen varsinainen kisapäivä tuo jo jakoon ison nipun ensimmäisiä mitaleja, jousiammunnassa, maantiepyöräilyssä, miekkailussa, judossa, ammunnassa, taekwondossa ja painonnostossa nähdään jo mitalijuhlia. Kiire tulee kaikkien katsomisessa. Loputkin palloilulajit alkavat ryminällä. Ainoastaan baseball ja rugby eivät vielä palloilulajeista ala.

 • 25. 07. 2021

  Uimahypyissä, uinnissa ja rullalautailussa jaetaan ensimmäiset mitalit. Uutena lajina lainelautailu alkaa.

 • 26. 07. 2021 (naisten skeetin finaali)

  Maastopyöräilyssä, triathlonissa, telinevoimistelussa, pöytätenniksessä ja koskimelonnassa jaetaan ensimmäiset mitalit. Rugby ja purjehdus alkavat. Satu Mäkelä-Nummela on mahdollisesti mukana naisten skeetin finaalissa.

 • 27. 07. 2021

  Esteratsastuksessa ja soudussa jaetaan ensimmäiset mitalit. Naisten softball turnaus päättyy ensimmäisenä palloilulajina. Taekwondo-turnaus päättyy.

 • 28. 07. 2021

  Baseball alkaa viimeisenä palloilulajina. Koripallon 3x3-turnaus ja rugbyn miesten turnaus päättyvät. Viimeiset maantiepyöräilymitalit ratkaistaan. Lainelautailun kilpailut päättyvät.

 • 29. 07. 2021

  BMX -pyöräilykilpailut ja golf alkavat.

 • 30. 07. 2021

  Yleisurheilu alkaa ja ensimmäiset yleisurheilumitalit myös jaetaan. Sulkapallon, trampoliinihypyn ja BMX-pyöräilyn ja tenniksen ensimmäiset mitalit ratkeavat. Koskimelontakilpailut ja soutukilpailut päättyvät.

 • 31. 07. 2021

  Jousiammunta, judo ja trampoliinihyppely loppuvat. Naistenkin rugbyn finaali pelataan. Triathlonin viimeinen laji.

 • 01. 08. 2021

  BMX-pyöräilykilpailut ja miekkailu päättyvät. Miesten golfissa jaetaan mitalit. Purjehduksen ensimmäiset mitalit jakoon. Tennisturnaukset päättyvät. Paini alkaa. Uinnin ratakilpailut päättyvät.

 • 02. 08. 2021

  Taitouinti, ratamelonta ja ratapyöräily alkavat. Sulkapallon ja ammunnan viimeiset mitalit jaetaan. Painissa jaetaan ensimmäiset mitalit.

 • 03. 08. 2021

  Nyrkkeilyssä ja ratamelonnassa jaetaan ensimmäiset mitalit. Telinevoimistelu päättyy. Olympialaisten uusi laji kiipeily alkaa.

 • 04. 08. 2021 (naisten park-rullalautailun finaali, naisten nyrkkeilyn 60 kg:n sarjan puolivälierä)

  Potentiaalisesti suomalaisten suuri päivä. Naisten park-rullalautailun mitalit jaetaan. Onko Lizzie Armanto palkintopallilla? Kisojen viimeiset painonnostomitalit jaetaan.

 • 05. 08. 2021 (naisten nyrkkeilyn 60 kg:n sarjan välierä)

  Maahockeyn miesten finaali pelataan. Karate ja nykyaikainen viisiottelu alkavat kisojen viimeisinä lajeina. Karatessa jaetaan heti ensimmäisiä mitaleja. Purjehduskilpailut ja rullalautailukilpailut päättyvät. Uinnin avovesikilpailujen mitalit jaetaan. Mira Potkonen ottelee mahdollisesti naisten 60 kg sarjan välierässä.

 • 06. 08. 2021

  Maahockeyn ja jalkapallon naisten finaalit. Nykyaikaisessa viisiottelussa jaetaan naisten mitalit. Kiipeily ja pöytätennis päättyvät. Naisten rantalentopallon mitalit jaetaan.

 • 07. 08. 2021 (miesten keihäänheiton finaali)

  Taitouinti, uimahypyt, esteratsastus, pöytätennis, kiipeily, karate, paini ja ratamelonta päättyvät. Baseballin, miesten jalkapallon, miesten käsipallon, miesten lentopallon, miesten rantalentopallon, naisten vesipallon ja miesten koripallon finaali. Naisten golf päättyy. Rytmisessä kilpavoimistelussa jaetaan ensimmäiset mitalit. Nykyaikaisen viisiottelun miesten mitalit jaetaan. Miesten keihäänheiton finaali. Onko mukana Antti Ruuskanen, Lassi Etelätalo tai Oliver Helander taistelemassa mitaleista.

 • 08. 08. 2021 (naisten nyrkkeilyn 60 kg:n sarjan finaali)

  Kisojen viimeinen päivä. Yleisurheilussa juostaan enää vain miesten maraton. Nyrkkeilyssä jaetaan viimeiset mitalit. Naisten koripallon, naisten lentopallon, miesten vesipallon ja naisten käsipallon finaalit pelataan. Ratapyöräily ja rytminen kilpavoimistelu loppuvat. Mira Potkonen ottelee mahdollisesti kisojen päätöspäivänä naisten 60 kg:n loppuottelussa. Kilpailut huipentuvat päätösseremoniaan.

  Tässä artikkelissa käsitellään vielä:

  • Olympialaiset vedonlyönnin kohteena
  • Ilmaiset vihjeet olympialaiset 2021
  • Yhteenveto & FAQ

Olympialaiset vedonlyönnin kohteena

Olympialaiset ovat suuri tapahtuma myös vedonlyönnin kannalta, jokaiselle päivälle riittää monia mitalilajeja ja lisäksi on koko kisojen läpi kestäviä palloiluturnauksia, joissa voi lyödä vetoa yksittäisistä kohteista 1x2 -vetona, tulosvetona tai kaikilla muillakin tavoilla, kuten kyseisessä lajissa sarjakaudenkin aikana voi vetoa lyödä. Voisi sanoa, että olympialaiset 2021 tulevat olemaan taas kerran vedonlyöjän kulta-aikaa. Varsinkin, kun yleisurheilut alkavat, niin suomalaistenkin kohdalla vedonlyönnissä vaihdot nousevat entistä korkeammiksi.

Suomen joukkue tulee olemaan pienehkö, mutta lähes joka päivä on suomalaisiakin tulessa ja heidän pärjäämistä voi jännittää myös pienten vetojen muodossa. Koko olympialaisistakin voi lyödä vetoa, voittaako Yhdysvallat mitalitaulukon, vai yllättääkö Kiina? Entä montako mitalia tarkalleen Suomi saa? Viimeksi jäätiin yhteen mitaliin.

Seuraavaksi muutamia olympialaisissa suosittuja vedonlyönnin muotoja. Listassa ei suinkaan ole kaikki suositut muodot:

 • 1x2 -vedot & Moneyline
 • Turnausvedot
 • Kilpailun voittaja, Tuplavedot, Triplavedot
 • Head 2 Head -vedot
 • 1x2 -vedot & Moneyline

  Palloilulajeihin erinomaisesti sopiva Pitkäveto käy olympialaisiinkin, kuin nenä päähän. Palloilulajejahan kisoissa riittää. Jalkapalloa, vesipalloa ja maahockeyta. Lajeissa, joissa tasapeli on mahdoton (esim. lentopallo) tai hyvin epätodennäköinen (esim. koripallo), voi Moneyline olla viisaampi vaihtoehto. Näitä otteluita riittää läpi turnauksen ja pelkästään näitä pelaamalla voi pelata satoja kohteita olympialaisten aikana.

 • Turnausvedot

  Eri lajien turnausten voittajista ja mitaleista voi lyödä vetoa kuin lajien arvokisoissakin. Uusiiko Fidzi yllättävän rugbymestaruutensa? Nappaako vanha herra Roger Federer uralleen satumaisen lopun? Jätetäänkö USA:n koripallon Dream Team kultamitalitta? Kuka on lentopallon kunkku? Olympialaiset kestävät vain kaksi viikkoa, joten kauaa ei tarvitse odottaa ratkaisuja.

 • Kilpailun voittaja, Tuplavedot, Triplavedot

  Yksilölajeissa (voittajaveto) ratkaisee kilpailun voittaminen, ei tule uutta mahdollisuutta, vaan tappio tietää epäonnistumista. Palloilulajeissa on vielä alkuvaiheessa varaa hävitä. Tuplavedossa yritetään veikata kahden parhaan järjestystä jolloin kertoimet nousevat jo kovemmiksi ja triplavedossa veikataan kolmea parasta jolloin todennäköisssäkin tapauksissakertoimet ovat jo hyvin korkeita.

 • Head 2 Head -vedot

  Yksilölajeissa hyvin suosittu pelimuoto on Head 2 Head -peli. Siinä siis yritetään veikata kahden tai kolmen etukäteen määritellyn kilpailijan paremmuusjärjestyksessä. Turnausmuotoisissa lajeissa, kuten tenniksessä tai sulkapallossa tämä on erittäin jännittävää, kun pelaajat etenevät kierros kierrokselta. Tällaisissa lajeissa panos palautetaan, jos molemmt kilpailijat putoavat saman kierroksen aikana.

Ilmaiset vihjeet olympialaiset 2021

Myös vetoihin vihjeitä antaville tahoille olympialaiset tai tässä tapauksessa olympialaiset 2021, ovat valtava ponnistus. Kohteita on tuhottoman paljon ja kaikille kohteille pitäisi kuitenkin pystyä antamaan sama huomio ja tarkka analysointi, sillä muuten ei ylikertoimia luotettavalla tavalla löydy. Analysoinnista tinkiminen ei kuitenkaan ole vaihtoehto, jos aika ei muuten riitä, niin ennemmin pitää jättää joitakin lajeja arviointien ulkopuolelle. Puolivillainen arviointi tietää vain huonoja vihjeitä ja sitä kautta tappioita.

Yhteenveto & FAQ

Kuten näkyy, olympialaiset, varsinkin kesäolympialaiset ovat uskomattoman laaja kokonaisuus ja olympialaiset 2021 eivät ole tässä mikään poikkeus. Tässä lyhyessä artikkelissa on käyty hiukan lävitse tätä tulevaa spektaakkelia, mutta tarkempaan analysointiin ja ennakkoon tarvitaan paljon enemmän tekstiä. Jokaisen lajin erikseen perkaaminen vaatisi melkeinpä jokaista lajia kohti tämän pituisen artikkelin, eikä se edes riitä, mikäli haluaa tehdä taustatyön koskien tulevia kisoja kunnolla. Olympialaiset 2021 tulee olemaan penkkiurheilijan kulta-aikaa, mutta vedonlyöntiä ammattimaisesti harjoittaville ne tulevat olemaan kovaa ja tinkimätöntä työtä lähes yötä päivää.

Viihteellä vedonlyöntiin suhtautuva pääsee tietysti vähemmällä. Silloin kun pelaa ilman voittopaineita, voi keskittyä vain nauttimaan pienistä panoksista ja suuresta urheilun juhlasta. Loppuun olemme keränneet muutamia lukijoidemme lähettämiä kysymyksiä ja vastanneet niihin:

Mitä olympialaisten logon ikoniset olympiarenkaat tarkoittavat?
Miksi kisoja käydään jo kaksikin päivää ennen varsinaisia avajaisia?
Miksi joissakin olympialaisten lajeissa jaetaan kaksi pronssimitalia yhden sijaan?
Miten on mahdollista, että naisten moukarinheitossa, kiekonheitossa ja naisten kuulantyönnössä tulokset ovat lähellä ja jopa edellä miesten vastaavia? Onko naisten tekniikka näissä lajeissa jotenkin miehiä parempi?