14.3.2021
klo
NHL
Islanders voittaa ottelun
Unibet 2,00
ASETA VETO

14.3.2021 New Jersey Devils - New York Islanders

Sunnuntaina kello 23 Suomen aikaa NHL:ssä tapahtuu, kun New Jersey Devils ja New York Islanders ottavat mittaa toisistaan. Saako Devils pelin uomiinsa, vai jatkaako New York Islanders suorastaan satumaista voittokulkuaan?

New Jersey Devils

New Jersey Devilsin alkukausi on ollut melko odotetusti hyvin vaikea. 23:sta ottelusta joukkue on raapinut kasaan ainoastaan 19 pistettä, mikä oikeuttaa Itäisen Konferenssin toisiksi viimeiseen sijaan ennen umpisurkeaa Buffaloa. Maalierokin otteluissa on pahasti pakkasen puolella, sillä maaliero näyttää lukemia 58-76.

Kotona peli on kulkenut vielä vieraskenttiä surkeammin. 12:sta ottelusta Devils on kyennyt kasaamaan ainoastaan 5 pistettä maalierolla 22-41. Tämä on koko divisioonan surkein saldo. Viimeisintä kotivoittoa saakin kaivaa niinkin kaukaa, kuin tammikuun lopusta, jolloin Devils voitti juurikin New York Islandersin.

Devilsin materiaali ei yksinkertaisesti ole vain riittävän kova, että he pystyisivät kamppailemaan voitoista illasta toiseen. Joukkue lepää pitkälti ykköskentän Palmieri - Hughes - Zacha varassa, eikä heidän takaa ratkaisuvoimaa löydy juuri nimeksikään. Vielä, kun joukkueen kapteeni Nico Hischier on pois kokoonpanosta, on Devilsin hyökkäyspeli erittäin ohuen langan varassa.

New Jersey Devilsin viimeisimmät ottelut
  • New York Islanders - New Jersey Devils 5-3
  • Washington Capitals - New Jersey Devils 5-4 JA.
  • Boston Bruins - New Jersey Devils 0-1
  • New Jersey Devils - New York Rangers 3-6

New York Islanders

Vierailija Islandersilla sen sijaan kulkee Devilsinkin edestä. 27 peliä on tuottanut 38 pistettä, mikä oikeuttaa Itäisen divisioonan kärkipaikkaan. Viimeisestä 10 pelistä Islanders on voittanut peräti 9, ja se ainoa tappiokin tuli vasta jatkoajan kautta.

Alkukausi vieraissa oli Trotzin suojateille todella vaikea, mutta viime aikoina on alkanut kulkemaan paremmin. Viimeiset kuusi ottelua vieraskentillä ovat tuottaneet 4 voittoa maalierolla 13-8. Koko kaudelta Islanders on kerännyt 13:sta vierasottelusta 12 pistettä.

Islandersin peli puolustuu Barry Trotzin tyylille uskollisesti tarkkaan ja hyvin organisoituun puolustuspeliin. Tästä osoituksena on ainoastaan 60 päästettyä maalia koko kaudella. Pelkkää puolustamista Islandersin peli ei kuitenkaan ole, vaan joukkueesta löytyy myös paljon ratkaisuvoimaa. Kovimpia tekijöitä joukkueessa ovat ehdottomasti Barzal, Eberle sekä Lee. 

New York Islandersin viimeisimmät ottelut
  • New York Islanders - New Jersey Devils 5-3
  • New York Islanders - Boston Bruins 2-1 JA.
  • New York Islanders - Buffalo Sabres 5-2
  • New York Islanders - Buffalo Sabres 5-2

Yhteenveto

Joukkueiden kuntopuntarit osoittavat täysin eri suuntiin. Devils on voittanut yhden viimeisestä kahdeksasta ottelusta, kun taas Islanders on hävinnyt yhden viimeisestä kahdeksasta ottelusta.

Joukkueiden materiaalissa on myös selvä ero Islandersin hyödyksi, mutta sitä olennaisempaa on joukkueiden pelitavat. Islanders on todella hyvin organisoitu joukkue, jota vastaan on hyvin vaikea tehdä maaleja. 

Kauden keskinäiset ottelut ovat Islandersin hyväksi 3-1, joista viimeisin voitto tuli juuri pari päivää sitten lukemin 5-3.

Kaikki putket katkeaa joskus, mutta en usko, että Devils onnistuisi katkaisemaan Islandersin huikeaa lentoa. Vieraskentästä huolimatta uskon, että Islanders tulee ottamaan tästä rutiinivoiton. Tässä on potentiaalia hakea kerrointa tasoituksillakin, mutta tällä kertaa tyydyn valitsemaan lapulle Islandersin suoran voiton tasan kahden kertoimella.

Valinta: Islanders voittaa ottelun

Kerroin: Unibet 2,00