5.11.2020
klo
ATP Tennis
Valinta: Zverev -4,5 peliä
ComeOn | 1.95
ASETA VETO

Kotikenttäetu ei pelasta kovavireistä Mannarinoa

Ranskan ATP masters turnauksen 3:lla kierroksella kohtaavat kaksi erittäin kovassa vireessä olevaa pelaajaa - Saksan Alexander Zverev ja Ranskan Adrian Mannarino. Mielenkiintoiset lähtökohdat ottelulle antaa molempien kova vire, sekä vajaa parin viikon takainen edellinen keskinäinen kamppailu, jonka Zverev voitti erin 2-1.

Edellisellä kierroksella tipsattu maailmanlistan 7. Zverev näytti Kecmanovicia vastaan mikä vastustajaa odottaa, kun kohtaa Zverevin sisällä kovalla kentällä. Zverev moukaroi painavia pommeja rystyltä sekä kämmeneltä ja pakottaa vastustajan puolustavaan asemaan, mistä on hyvin vaikea kääntää pisteitä. Zverev otti vakuuttavan 2-0 (6-2,6-2) voiton, ja marssi kolmannelle kierrokselle. Saksalaisella ei viikon tauko tekemisessä näkynyt, ja olettaa sopii, että tahti sen kuin kiihtyy seuraavalla kierroksella.

Ranskalainen Mannarino on suurelle yleisölle hieman tuntemattomampi nimi, vaikka pelaaja onkin jo 32-vuotias. Maailmanlistalla sijalla 36 oleva Mannarino on pelannut tasaisesti vuodesta toiseen ollen aina käytännössä ATP-listalla sijojen 20 ja 100 välillä. Mannarinon pelityyli on ehkä vastustajan mielestä hyvin ärsyttävä.

Mannarino pyrkii puolustamaan ja lyö palloa seiftisti paljon keskelle kenttää, josta vastustajan on vaikea lyödä palloa jyrkillä kulmilla, mikä taas helpottaa Mannarinon puolustusta. Pisteet eivät tule helpolla Ranskalaista vastaan, vaan se vaatii vastustajalta kärsivällisyyttä. Heikkoutena Mannarinolla pidän ratkaisu- ja tulivoiman puutetta, mikä ei ole häntä koskaan nostanut aivan terävimpään kärkeen.

Keskinäiset kamppailut:

  • 23.10.2020 Zverev 2-1 (6-4,6-7,6-4)
  • 5.9.2020 Zverev 3-1 (6-7,6-4,6-2,6-2)
  • 14.6.2017 Zverev 2-0 (6-2,6-3)
  • 19.10.2016 Zverev 2-0 (7-5,6-4)

Zverevillä on otteluun loistavat lähtökohdat. Viikon lepo ja nyt yksi peli alla, joten pelaajan pitäisi olla täydessä iskussa. Samaa ei voi sanoa Mannarinosta, joka on viimeiseen seitsemään päivään pelannut kuusi ottelua, ja matkustanut lisäksi Kazakstanista Ranskaan. Tämä ei voi olla näkymättä miehen otteissa huomisessa kamppailussa. Kaiken lisäksi Mannarino joutui huhkimaan peräti kaksi tuntia ja 48 minuuttia toisen kierroksen ottelussa Nishiokaa vastaan.

Zverev on hallinnut keskinäisiä kamppailuja suvereenisti vieden kaikki 4 kamppailua nimiinsä. Parin viikon takainen kamppailu päättyi tiukasti Zvereville 2-1. Nyt ottaen huomioon Zverevin kovan vireen, sekä Mannarinon aivan järkyttävän rasituksen, uskon, että Saksalainen ei jätä mitään sattuman varaan, vaan ottaa ohjat heti alusta asti ja vie ottelun selvästi nimiinsä. Selkeä 6-2, 6-1 -tyylinen voitto ei olisi mikään suuri yllätys tästä kamppailusta. Siksi pelivalintani onkin kamppailuun Zverev -4,5 peliä.

Valinta: Zverev -4,5 peliä