12.11.2020
klo
WTA Tennis
Mertens -1,5 erää
Unibet | 2.08
ASETA VETO

12.11. Zvonareva - Mertens

Itävallan Linzissä pelattavan WTA-turnauksen toisella kierroksella kohtaavat Venäjän Vera Zvonareva, sekä Belgian Elise Mertens. Ottelu pelataan sisähallissa kovalla kentällä, joten odotettavissa on kahden hyvän kovien kenttien pelaajan tiukka ensikohtaaminen.

Kokenut Zvonareva majailee tällä hetkellä WTA-listalla sijalla 173. Parhaimmillaan toisenakin listalla vuonna 2010 ollut 36-vuotias venäläinen on hyvä kovien kenttien pelaaja, mistä kertoo tämän kauden rekordi 15-7 kovilla kentillä. Suurin osa otteluista on kuitenkin voitettu heikompi tasoisissa ITF-turnauksissa, joten tälle ei liikaa voi laskea painoarvoa. Zvonarevan ura alkaa kuitenkin olla ehtoopuolella, ja hän pelaakin varmasti viimeisiä kausiaan kiertueella. 

Belgialainen Mertens on tällä hetkellä WTA-listalla sijalla 21. Huomattavasti nuorempi 24-vuotias Mertens pelaa myös parhaiten kovalla alustalla. Tämän kauden rekordi on myös mairitteleva 19-8 kovilla kentillä. Mertens on pelannut kovemmissa turnauksissa, kuin Zvonareva, joten näille voitoille voi laskea hieman enemmän painoarvoa vertailussa päivän vastustajaan.

Pelaajien vahvuudet

Zvonareva

  • syöttöpeli
  • kämmenlyönti

Mertens

  • peruslyönnit kämmen sekä rysty
  • liike

Zvonareva perustaa pelinsä hyvään syöttö- sekä kämmenlyöntipeliin. Rystylyönti ei ole niin vahva, sekä iän myötä liikekin on heikentynyt. Mertensin peli on kokonaisvaltaisempaa, eikä heikkouksia juuri löydy. Syöttö on hyvä, joskaan ei aivan Zvonarevan tasoa, mutta peruslyönnit ovat painavia molemmin puolin. Lisäksi Mertensin liike tuottaa vastustajalle haastetta pisteiden voittamisessa. 

Zvonareva on ollut viime aikoina vakuuttava, mutta voitot tullut pääosin itseään heikompia vastaan. Mertens on ollut myös vakuuttava, ja hänen ainoat tappiot sitten viime helmikuun jälkeen kovilla kentillä ovat tulleet Viktoria Azarenkalle sekä Naomi Osakalle, jotka kumpainenkin ovat olleet myös maailmanlistan ykkösiä. 

Ensimmäisellä kierroksella Zvonareva eteni vakuuttavasti jatkoon suoralla 2-0 voitolla Kostyukista, kun taas Mertens aloitti heikosti ensimmäisen erän Kalininaa vastaan, mutta vei kaksi viimeistä erää vakuuttavasti 6-1, 6-2. Ensimmäisen erän heikkoja suorituksia selittää yli kahden viikon tauko otteluista.

Uskonkin, että Mertens on päässyt nyt tauon jälkeen kiinni peliin, ja tulee ottamaan rutiini voiton Zvonarevasta. Mertensin vahva liike ja loistava peruspeli tulee olemaan liikaa kokeeneelle venäläiselle. Tulosveikkaus Mertensille 2-0 (6-3, 6-4)

Valinta: Mertens -1,5 erää

Unibet 2.08