25.2.2021
klo
ATP
Schwartzman -1,5 erää
Betsafe 1,85
ASETA VETO

25.2.2021 Schwartzman - Cecchinato

Tenniskausi 2021 on edennyt jo siihen vaiheeseen, että osa pelaajista alkaa pelaamaan massakentillä varsin aikaisessa vaiheessa. Argentiinassa pelattavassa Cordoban ATP-turnauksessa toisella kierroksella toisensa kohtaavat Argentiinan Diego Schwartzman sekä Italian Marco Cecchinato.

Diego Schwartzman

Diego Schwartzmanin Grand Slam turnaus päättyi kolmannelle kierrokselle hienon tarinan kirjoittanutta Aslan Karatsevia vastaan. Tämä ei sinänsä suuri yllätys ollut, sillä kovat kentät eivät kuulu argentiinalaisen suosikkeihin. Ennen Australian Avoimia Schwartmzan pelasi kauden ensimmäiset ottelut, joista tuli voitto sekä tappio.

Nyt Schwartzman pääsee mielialustalleen, eli massalle. Schwartzman on yksi maailman parhaista massapelaajista, ja hän pystyykin haastamaan tällä alustalla jopa Dominic Thiemin, Rafael Nadalin ja Novak Djokovicin tasoiset pelaajat. Schwartzmanin vahvuuksiin kuuluu mielipuolinen liike, joka pääsee oikeuksiinsa hitailla massakentillä. Lisäksi lyöntivalikoima sopii täydellisesti massakentille.

Maailmanlistalla sijalla 9 oleva Schwartzman onkin Cordoban ATP-turnauksen ykkössijoitettu.

Marco Cecchinato

Marco Cecchinaton ura on mennyt viime vuosina hieman vuoristorataa. Parhaimmillaan italialainen pystyy haastamaan lähes kenet tahansa, mutta sekaan mahtuu paljon huonojakin turnauksia. Cecchinato on pelannut tällä kaudella vasta kolme ottelua. Australian Avointen alla hän hävisi yhden ottelun, ja Grand Slameissakin tie tyssäsi heti ensimmäisellä kierroksella. Tämän jälkeen Cecchinato voitti Cordoban ensimmäisellä kierroksella bolivialaisen Dellienin erin 2-1.

Cecchinato viihtyy myös parhaiten massakentällä, johon italialaisen pelityyli myös parhaiten soveltuu. Italialaiset ovat tunnetusti hyviä massapelaajia. Lyöntivalikoima ja liike soveltuu hyvin massakentälle, mutta Cecchinaton vire on hieman kysymysmerkki.

Maailmanlistalla Cecchinato on valahtanut jo sijalle 87.

Keskinäiset ottelut

  • Cecchinato - Schwartzman 1-2
  • Cecchinato - Schwartzman 1-2
  • Cecchinato - Schwartzman 2-0
  • Cecchinato - Schwartzman 0-2

Yhteenveto

Molemmat ovat hyviä massapelaajia, joten alustasta ei suurta etua voi laskea. Kuitenkin Schwartzman on kaksikosta parempi massapelaaja, joten se kääntää vaakakuppia argentiinalaisen suuntaan.

Massakausi on vasta alussa, joten pelivire massalla on vielä pienoinen kysymysmerkki molempien kohdalla. Cecchinato on ehtinyt pelata yhden ottelun turnauksessa alle, joten tuntuma massaotteluihin italialaisella on hieman parempi. Schwartzman on kuitenkin raudanluja ja kokenut massapelaaja, joten eiköhän hän pääse kotimaassaan pelin juoneen käsiksi heti alusta asti.

Kummallakaan ei ole suurempaa rasitusta, vaan molemmilla pelaajilla on hyvä tauko alla ennen turnausta.

Aikaisemmin tämä kaksikko on kohdannut neljästi, joista Schwartzman on voittanut kolme ottelua ja Cecchinato yhden. 

Cecchinaton taso on hieman laskenut viime kausina, eikä se yksinkertaisesti tule enää riittämään kovaa Schwartzmania vastaan.

Uskon, että argentiinalainen hoitaa pelin rutiinilla suoraan kahdessa erässä. Täten valintani otteluun on Schwartzman -1,5 erää.

Valinta: Schwartzman -1,5 erää

Kerroin: Betsafe 1,85