6.6.2023
klo
14:45
Ranskan Avoimet
Novak Djokovic - Karen Khachanov
Djokovic -2,5 erää
Gomblingo 1,84
Hävitty
ASETA VETO

Ranskan Avoimet, puolivälierä

6.6.2023 klo 14:45

Novak Djokovic – Karen Khachanov

Ranskan avointen miesten turnauksen puolivälierät alkavat tiistaina, ja päivän ensimmäisessä ottelussa Karen Khachanov lähtee haastamaan Novak Djokovicia. Nyt ennakoimme venäläisen saumat jättipommiin ja virittelemme ilmaiset tennis vihjeet iltapäivän mittelöön.

Djokovic (ATP ranking 3.) on ollut tämänkin vuoden kilpailussa tuttu vahva itsensä, eikä mies ole hävinnyt neljässä ensimmäisessä ottelussaan vielä erääkään. Erityisen tiukoillekaan serbialainen ei ole toistaiseksi joutunut, ja maailmanlistan kolmoselta löytyy varmasti koneestaan vielä nähtyä isompi vaihde.

Kolmannella kierroksella Alejandro Davidovich Fokina toki mursi Djokovicin syötön kahdessa ensimmäisessä erässä yhteensä peräti viidesti, mutta serbialainen pystyi vastaamaan murtoon joka kerralla ja rynnimään voittoon tie-breakien kautta. Ottelu oli Djokovicilta melko tasapaksu esitys, mutta tuloksena oli jälleen yksi huikealla rutiinilla väännetty 3-0 voitto.

Neljännellä kierroksella myös Juan Pablo Varillas (ATP 94.) meni nurin suoraan kolmessa erässä, ja tuossa ottelussa Djokovicin ykkössyötön pisteitten voittoprosentti oli jälleen tutusti 80 paremmalla puolella. Serbialainen oli selvästi edellistä kierrosta huolellisemmalla pelipäällä, ja kamppailu oli paketissa alle kahdessa tunnissa. Tuo hieman kevyempi taisto teki Djokovicille tähän saumaan todella hyvää ennen kuin turnaus siirtyy kiihkeälle loppusuoralle.

Djokovicin ottelut Ranskan Avoimissa

  • 4.6, N. Djokovic – J. Varillas, 3-0 (6-3, 6-2, 6-2)
  • 2.6, N. Djokovic – A. Davidovich Fokina, 3-0 (7-6, 7-6, 6-2)
  • 31.5, N. Djokovic – M. Fucsovics, 3-0 (7-6, 6-0, 6-3)
  • 29.5, N. Djokovic – A. Kovacevic, 3-0 (6-3, 6-2, 7-6)

Jo viime vuoden Ranskan Avoimissa kovaa jälkeä nakutellut Khachanov (ATP 11.) on löytänyt Pariisissa jälleen mainion tulosvireen. Venäläinen meni tosin häviämään jo avauskierroksella kaksi ensimmäistä erää Constant Lestiennelle (ATP 70.) ennen kuin löysi rytminsä ja vaappui 3-2 voittoon. Myös kolmannella ja neljännellä kierroksella Khachanov kärsi erätappiot Thanasi Kokkinakisia (ATP 108.) ja Lorenzo Sonegoa (ATP 48.) vastaan. Myös Khachanovin rutiinitaso on kuitenkin tällä hetkellä varsin kova, ja lisäksi pään kestävyys on todettu tiukassa paikaksi hyväksi jo muutamaankin otteeseen.

Kevään massaturnauksissa venäläinen pelasi sekä Monte Carlossa että Madridissa ajoittain erinomaisesti, mutta ero maailman ehdottomaan kärkeen on edelleen suuri. Madridin puolivälierässä Carlos Alcaraz (ATP 1.) löi Khachanovin vakuuttavasti suoraan kahdessa erässä.

Khachanovin ottelut Ranskan Avoimissa

  • 4.6, K. Khachanov – L. Sonego, 3-1 (1-6, 6-4, 7-6, 6-1)
  • 2.6, K. Khachanov – T. Kokkinakis, 3-1 (6-4, 6-1, 3-6, 7-6)
  • 31.5, K. Khachanov – R. Albot, 3-0 (6-3, 6-4, 6-2)
  • 28.5, K. Khachanov, C. Lestienne, 3-2 (3-6, 1-6, 6-2, 6-1, 6-3)

Djokovic on vienyt pelaajien keskinäiset ottelut nimiinsä saldolla 10-1, ja Khachanov kairasi ainoan voittonsa lähes viisi vuotta sitten Pariisin ATP-kisassa kovalla alustalla. Grand Slameissa Djokovic on vienyt molemmat kohtaamiset suoraan kolmessa erässä, ja vuonna 2020 serbialainen veivasi Ranskan Avoimissa keskinäisestä helpon 3-0 voiton alle kahdessa ja puolessa tunnissa.

Lähes kaksimetrinen venäläinen ei pääse massa-alustalla hyödyntämään rajua ykkössyöttöään täydellä teholla. Khachanov antoi Sonegolle peräti neljätoista murtopallomahdollisuutta, joista onnistui tosin voittamaan kymmenen. Djokovic tulee kuitenkin huikean palautuksensa ansiosta raapimaan tukuittain murtopalloja, ja kunhan serbialaisen oma syöttöpeli säilyy erittäin laadukkaalla perustasolla, tulee tiistain ottelu katkeamaan Djokovicin hyväksi suoraan kolmessa erässä.

Markkinoilla on arvostettu Khachanovin melko vahvoja otteita Pariisissa, ja miehen tammikuinen välieräpaikka Australian Avoimissa on varmasti monien muistissa. Massakentällä miehelle ei kuitenkaan ole paljoa tarjolla kovakuntoista Djokovicia vastaan, joten ilmaiset tennis vihjeet nappaa lapulle serbialaisen voiton suoraan kolmessa erässä maistuvalla yli 1,80 kertoimella.

Vihje: 
Djokovic -2,5 erää