12.2.2021
klo
Australian Avoimet
Ottelun erät alle 3,5
Betsafe 2,05
ASETA VETO

12.2.2021 Fucsovics - Raonic

Australian Avointen kolmannella kierroksella hieman yllättävästi Stan Wawrinkan pudottanut Marton Fucsovics saa vastaansa Kanadan Milos Raonicin. Yltääkö Unkarilainen toiseen yllätykseen peräjälkeen, vai marssiiko Raonic tästä helposti jatkoon?

Milos Raonic on todella lahjakas tennispelaaja, joka ei kuitenkaan ole pystynyt säilyttämään parasta tasoaan koskaan kovin pitkään. Parhaillaan jopa maailmanlistan kolmosena ollut kanadalainen löytyy tällä hetkellä ATP-listalta sijalta 14. Aikaisemmilla kahdella kierroksella Raonic on voittanut ottelut kohtuu helposti menettäen ainoastaan yhden erän.

30-vuotias Raonic on todella pitkä, melkein kaksimetrinen pelaaja, jonka ehdottomia vahvuuksia ovat tykinomainen syöttö, sekä sitä seuraava painava kämmenlyönti. Tämä ase toimii kovilla kentillä loistavasti, ja sitä on todella haastava saada murrettua. Kuumat olosuhteet eivät ole isokokoiselle Raonicille kaikkein otollisimmat, joten hän pyrkii pitämään pallorallit mahdollisimman lyhyinä.

Raonicin edellisten kierrosten ottelut

  • Moutet - Raonic 1-3 (7-6, 1-6, 1-6, 4-6)
  • Coria - Raonic 0-3 (3-6, 3-6, 2-6)

Unkarilainen Marton Fucsovics on mielenkiintoinen, mutta hieman tuntemattomampi pelaaja. Tällä hetkellä maailmanlistalla Fucsovics on sijalla 55. Kuten tuli todettua - Fucsovics voitti hieman yllättäen edellisellä kierroksella yli neljätuntisessa kamppailussa Sveitsin Wawrinkan erin 3-2. Tätäkin ottelua edelsi viisieräinen ja yli neljätuntinen kamppailu australialaisen Polmansin kanssa.

Fucsovics pääsee pelaamaan mielialustallaan - kuten Raonic, sillä unkarilaisen pelityyli sopii hyvin koville kentille. Kohtalaisen hyvin syöttävän Fucsovicsin paras ase on vahva ja monipuolinen kämmenlyönti.

Fucsovicsin edellisten kierrosten ottelut

  • Wawrinka - Fucsovics 2-3 (5-7, 1-6, 6-4, 6-2, 6-7)
  • Fucsovics - Polmans 3-2 (4-6, 6-3, 6-1, 6-7, 6-3)

Yhteenveto

Raonic ja Fucsovics ovat kohdanneet kahdesti aikaisemmin, ja nämä ottelut Raonic on vienyt suvereenisti molemmat erin 2-0. Nyt Fucsovicsilla on mahdollisuus näyttää Raonicille kaapin paikka, mutta tämä on kyllä rehellisesti sanottuna erittäin kovan työn takana. 

Tennis on fyysisesti todella raskas laji, mutta vähintään yhtä rankka se on myös henkisesti. Kova voitto yhdestä maailman viimevuosien kovimmista pelaajista edellisellä kierroksella yli neljätuntisen kamppailun jälkeen on varmasti vienyt mehuja unkarilaiselta. Jo pelkästään tällaisen voiton käsitteleminen on haastavaa, ja tällaisia usein seuraa tappio seuraavassa pelissä. Tilannetta ei yhtään helpota se, että Fucsovics on joutunut pelaamaan kahdessa ottelussa yli 8 tuntia kuumissa ja kosteissa olosuhteissa. Mies voikin olla sekä henkisesti, että fyysisesti jo melko loppu.

Raonic puolestaan on päässyt huomattavasti kevyemmällä rasituksella. Kanadalaisen ottelut ovat kestäneet yhteensä yli 5 tuntia Fucsovicsia vähemmän, joten asetelmat Raonicille ovat vähintäänkin otolliset. Rasituksen lisäksi Raonic on Fucsovicsia astetta laadukkaampi pelaaja, kun mitataan syöttöä ja peruslyöntejä. Fucsovics on parempi liikkumaan, mutta rasitus syö varmasti terävintä liikettä. Kun liike ei ole terävimmillään, ei pelaaja kerkeä liikkumaan pallojen alle riittävän hyvin, mikä syö paljon tehoja itse lyönneistä. 

Suhteellisen tuore Raonic pääsee pommittamaan kovilla syötöillä ja peruslyönneillä Fucsovicsia, joka ei todennäköisesti tule kestämään tässä tahdissa mukana. Peli haiskahtaa pahasti siltä, että Raonic tulee viemään ottelun suoraan kolmessa erässä. Pidetään silti mahdollisuudet unkarilaiselle hieman auki, ja valitaan kohteeksi ottelun erät alle 3,5 erää. Tämä toteutuu kumman tahansa voittaessa 3-0. Hyvin todennäköisesti se on kuitenkin näistä vaihtoehdoista Raonic, joten Raonicin 3-0 voittokin on erinomainen pelikohde. 

Valinta: Ottelun erät alle 3,5

Kerroin: