5.4.2021
klo
ATP
Delbonis voittaa ottelun
Betsson 1,85
ASETA VETO

5.4.2021 Roberto Carballes Baena - Federico Delbonis

Massakausi alkaa pikkuhiljaa käynnistyä toden teolla, vaikka osa pelaajista onkin tahkonnut massakentillä jo hyvän tovin. Espanjan Marbellassa käynnistyvän ATP-turnauksen ensimmäisellä kierroksella kohtaavat massakenttien erikoismiehet Carballes Baena sekä Delbonis. 

Roberto Carballes Baena

Roberto Carballes Baena on ollut varsin tasainen suorittaja ATP-kiertueella jo kymmenen vuoden ajan. Parhaimmillaan ATP-listan sijalle 72 yltänyt espanjalainen löytyy tällä hetkellä listan sijalta 96.

Alkuvuodesta 28-vuotias espanjalainen pelasi kaksi turnausta kovilla kentillä, jotka molemmat loppuivat hyvin nopeasti hänen osaltaan. Tämän jälkeen Carballes Baena siirtyi jo massakentille varsin varhain helmikuun puolella.

Massakentillä espanjalainen on ehtinyt pelata 8 ottelua, joista kasassa on vain 3 voittoa. Kaksi edellistä ottelua ovat päättyneet Carballes Baenan tappioihin itseään huomattavasti heikompia massapelaajia vastaan. Vire ei siis tällä hetkellä ole paras mahdollinen.

Massa on alustana espanjalaiselle paras mahdollinen. Carballes Baenan pelityyli sopii loistavasti massakentille. Varsinaisia aseita hänellä ei ole, vaan pelaaminen on suhteellisen tasapaksua suorittamista. Tästä syystä hän ei ole koskaan onnistunut murtautumaan aivan maailman huipulle.

Federico Delbonis

Federico Delbonis pelasi tammikuussa myöskin Australian Avoimissa, joka loppui argentiinalaisen osalta heti ensimmäisellä kierroksella. Tämän jälkeen Delbonis siirtyi massakentille jo helmikuun puolessa välissä. Delbonis kävi pelaamassa myös juuri päättyneen Miamin turnauksen kovilla kentillä, mutta sielläkin matka tyssäsi heti alkuunsa.

Massakentillä peli on kulkenut kohtalaisesti. Maailmanlistan 80:s on voittanut kauden massapeleistä viisi ja hävinnyt kolme ottelua. Paras noteeraus on Chilen turnauksen välieräpaikka.

Delbonis lukeutuu myös massakenttien spesialistiksi, eikä häneltä muilla alustoilla ole odotettavissa suurempia saavutuksia. Delboniksella on hieman sama ongelma kun päivän vastustajallakin - ei ole todellisia aseita murtautua aivan maailman huipulle. Peruslyönti -pelissä Delbonis on kuitenkin Carballes Baenaa aavistuksen kovempi pelaaja.

Aikaisemmat keskinäiset ottelut

  • Delbonis - Carballes Baena 2-0 (6-2, 6-2)
  • Delbonis - Carballes Baena 2-1 (6-7, 6-2, 6-2)
  • Delbonis - Carballes Baena 2-0 (6-4, 6-4)

Yhteenveto

Molemmat pelaajista viihtyy hyvin massakentillä, joten siitä ei etua kumpaankaan suuntaan voi laskea.

Delbonis on kaksikosta aavistuksen laadukkaampi pelaaja vertailtaessa peruslyöntejä, mikä saattaakin olla juuri ratkaiseva ero näiden kahden välillä.

Carballes Baena on ollut viime aikoina massakentilläkin heikko. Pohjanoteeraus oli maaliskuun puolessa välissä, kun espanjalainen hävisi Lamalle, jonka ATP-ranking on hädin tuskin 600:n paremmalla puolella.

Kaksikko on kohdannut toisensa massalla kolme kertaa, ja joka kerta Delbonis on poistunut kentältä voittajana.

Tämän hetken vireen, pelaajien tason ja keskinäiset kamppailut huomioon ottaen, uskon Delboniksen vievän jälleen kerran pidemmän korren.

Valinta: Delbonis voittaa ottelun

Kerroin: 1,85 Betsson