12.2.2021
klo
Australian Avoimet
Alle 28,5 peliä
Unibet 1,86
ASETA VETO

12.2.2021 Djokovic - Fritz

Australian Avoimissa on edetty jo kolmannelle kierrokselle. Tällä kierroksella hallitseva mestari Novak Djokovic, kohtaa yhdysvaltalaisen nuoren - Taylor Fritzin. Onnistuuko lahjakas Fritz haastamaan Djokovicia, vai viekö viime vuosikymmenen tenniskenttiä hallinnut Djokovic ottelun selvästi nimiinsä?

Novak Djokovicin viime kausi oli kaksijakoinen. Ensimmäisen puolen vuoden aikana Djokovic ei hävinnyt otteluakaan, vaan jokainen kentälle asettunut oli täysin vastaantulija. Loppuvuodesta Djokovicin seinä alkoi murtua, ja tappioitakin tuli tämän tästä.

Kauden 2021 Djokovic on jälleen kuitenkin aloittanut varsin terävästi. Takana on viisi ottelua, jotka Djokovic on voittanut kaikki häviten vain kaksi erää. Edellisen kierroksen ottelussa Djokovic oli jopa ajoittain hankaluuksissa Tiafoeta vastaan, mutta klaarasi ottelun lopulta tyylikkäästi erin 3-1.

Djokovicille Australian kovat kentät sopivat loistavasti. Erityisesti Djokon painava ja matala rystylyönti tuottaa vastustajille jatkuvasti ongelmia, mikä pakottaa vastustajat puolustamaan kaukaa takarajan takaa. Vaikka pallo liikkuu kentällä nopeasti, on Djokovicin fysiikka niin huikealla tasolla, että hän kerkeää kuitenkin hakemaan lähestulkoon minkä pallon tahansa. Tämä fysiikka on Australiassa erittäin suuressa roolissa, sillä ottelut pelataan todella kuumissa ja kosteissa olosuhteissa.

Djokovicin aiempien kierrosten ottelut Australian Avoimissa

  • Djokovic - Tiafoe 3-1 (6-3, 6-7, 7-6, 6-3)
  • Djokovic - Chardy 3-0 (6-3, 6-1, 6-2)

Vastustaja Taylor Fritz on vielä melko nuori pelaaja, sillä ikää hänellä on vasta 23 vuotta. Tästä huolimatta Fritz on kerennyt kiertämään ATP-turnauksia jo viitisen vuotta. Kyseessä on eittämättä lahjakas talentti. Fritz on joutunut turnauksessa jo lujille, sillä aiemmat ottelut ovat venyneet 4- ja 5-eräisiksi, ja otteluiden yhteiskesto on jopa melkein kahdeksan tuntia. Kauden neljästä ottelustaan Fritz on onnistunut voittamaan kolme. Todettakoon, että Fritz hävisi turnauksen alla Jeremy Chardylle suoraan 2-0, jonka Djokovic suorastaan tyrmäsi Australian avointen ensimmäisellä kierroksella antaen ranskalaiselle ainoastaan kuusi peliä.

Fritz on monipuolinen pelaaja, jonka vahvuuksiin kuuluu syöttö ja kämmenlyönti. Fritz viihtyy hyvin kaikilla alustoilla, mutta kova alusta on kuitenkin ehkä se kaikkein paras nuorelle yhdysvaltalaiselle.

Fritzin aiempien kierrosten ottelut Australian Avoimissa

  • Opelka - Fritz 2-3 (6-4, 6-7, 7-6, 6-7, 2-6)
  • Ramos - Fritz 1-3 (6-7, 6-3, 2-6, 6-7)

Yhteenveto

Suurimpia kysymyksiä lienee, miten Fritz pystyy mentaalisesti valmistautumaan ehkäpä maailman parasta pelaajaa vastaan. Tämä ei ole todellakaan helppo paikka, sillä Djokovic on todella kovan fysiikan lisäksi erittäin vahva pelaaja mentaalisesti. Tällaiset ottelut saavat helposti nuoren pelaajan kipsiin, eikä pelistä välttämättä tule yhtään mitään.

Fritzin tulisi yrittää pitää pallorallit lyhyinä, sillä mitä pidemmiksi rallit venyvät, sitä todennäköisemmin ne kääntyvät Djokovicin voitoksi. Lisäksi Fritzin tulisi yrittää sekottaa Djokon pakkaa mahdollisimman monipuolisella pelillä, sillä yksitoikkoisella takomisella hän ei tule Serbiä voittamaan koskaan.

Kolmannella kierroksella alkaa näkymään jo aikaisempien otteluiden rasitus, sillä Australiassa olosuhteet ovat todella rankat. Fritz pelasi vasta todella pitkän yli neljätuntisen ottelun, ja sitäkin ennen hän joutui huhkimaan yli kolme tuntia ensimmäisellä kierroksella. Tämä tulee ottelun edetessä varmasti näkymään, Sillä Djokovic on selvinnyt tähän astisesta urakastaan paljon kevyemmällä kuormalla.

Uskonkin, että Djokovic tulee klaaraamaan ottelun kokemuksella, sekä kovemmalla peruspelillä, mihin Fritz pystyy. Ottelun edetessä väsymys alkaa varmasti painaa nuorella Fritzillä niin fyysisesti, kuin mentaalisesti. Ensimmäisen erän voittaessa Djokovic saattaa hyvinkin murskata Fritzin kahdessa seuraavassa erässä.

Valinta: Alle 28,5 peliä

Kerroin: 

  • Unibet 1,86
  • Betsafe 1,82