9.2.2021
klo
Australian Avoimet
Yli 39,5 peliä
Unibet 1,77
ASETA VETO

9.2.2021 Anderson - Berrettini

Australian avoimet on saatu koronasta huolimatta lopulta käyntiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Ensimmäisellä kierroksella toisistaan mittaa ottavat Etelä-Afrikan Kevin Anderson ja Italian Matteo Berrettini.

Maailmanlistalla sijalla 82 oleva Anderson on kokenut pelaaja, joka viihtyy erittäin hyvin kovilla kentillä. 34-vuotias Etelä-Afrikkalainen tunnetaan erittäin painavasta syötöstä, jota on todella haastava murtaa. Kovalla kentällä pallo liikkuu nopeasti, mikä suosii kovaa syöttävää ja painavia peruslyöntejä lyövää Andersonia. Isokokoisen Andersonin heikkous on ehdottomasti liike, jolla syötön murtaminen on haastavaa. Lisäksi Australian kuumat olosuhteet eivät ole parhaat mahdolliset Andersonille. Anderson on pelannut tämän vuoden puolella kolme matsia, joista hän on voittanut kaksi.

Andersonin viimeisimmät ottelut

  • 5.2.2021 Anderson - Khachanov 0-2 (3-6, 6-7)
  • 3.2.2021 Anderson - Stebe 2-0 (6-4, 6-2)
  • 1.2.2021 Anderson - Lopez 2-0 (6-4, 7-5)

Maailmanlistan kymmenes Matteo Berrettini on lyönyt itsensä voimalla läpi viime vuosina. 24-vuotias italialainen mieltää kovan alustan myös lempialustakseen, joten alustasta ei etua voi laskea kummallekaan pelaajalle. Berrettini lyö erittäin painavia peruslyöntejä, joka sopii koville kentille loistavasti. Toisinaan lyöminen on liian yksitoikkoista, johon parhaat pelaajat pystyvät sopeutumaan hyvin. Berrettini on ehtinyt pelaamaan kuluvan vuoden aikana 7 ottelua, joista taskussa on viisi voittoa.

Berrettinin viimeisimmät ottelut

  • 7.2.2021 Berrettini - Medvedev 0-2 (6-4, 6-2)
  • 6.2.2021 Berrettini - Bautista 2-0 (6-3, 7-5)
  • 3.2.2021 Berrettini - Monfils 2-0 (6-4, 6-2)

Yhteenveto

Molemmat pelaajat lyövät palloa kovaa, mikä sopii kovalle alustalle erittäin hyvin. Berrettini lähtee otteluun suosikkina, mutta Anderson pystyy hyvänä päivänä yllättämään lähes kenet tahansa. Tästä osoituksena mm. Daniil Medvedevin voitto viime vuoden loppupuolella. Anderson elää melko lailla syötöstä, ja sitä seuraavasta lyönnistä, jolla hän pyrkii voittamaan pisteen. Mitä pidemmiksi pallorallit venyvät, sitä paremmat mahdollisuudet Berrettinillä on piste voittaa. Anderson pystyy kuitenkin syötöllään venyttämään usein eriä vähintään tie-breakiin, jota kautta Etelä-Afrikkalaisella on hyviä mahdollisuuksia voittaa eriä ja jopa koko ottelukin.

Kuumat olosuhteet ja pitkät ottelut eivät ole kuitenkaan Andersonin puolella, joten pidemmälle mentäessä Berrettinin mahdollisuudet kasvaa huomattavasti. Berrettini ottelun todennäköisesti voittaa, mutta uskon kuitenkin, että Anderson tulee venyttämään eriä tie-breakiin, ja ottamaan vähintään yhden erävoiton itselleen. Täten pelivalinnaksi valikoituu ottelun pelien määrä yli 39,5 peliä. 

Valinta: Yli 39,5 peliä

Kerroin: 1,77 Unibet