12.11.2020
klo
UEFA EM-kisojen karsinnat
Serbia vs Skotlanti: 1
888Sport | 1.72
ASETA VETO

Ilmaiset jalkapallovihjeet 12.11. – EM-karsinnat: Serbia vs Skotlanti

Rajko Mitic -stadionilla käydään tänään ottelu klo 21.45 alkaen, jossa Serbia on vahva ennakkosuosikki. Kyseessä on EM-karsintaottelu, jossa Skotlanti lähtee vierasotteluun Serbiaa vastaan. Voittopottina on menolippu EM-kisoihin, kun häviävä jää nuolemaan näppejään. Pelissä on paljon.

Serbia on onnistunut pääsemään lohkossa Norjan ohi voittamalla pelin heitä vastaan jatkoajalla. Samaan aikaan Skotlannin ottelu Israelia vastaan ei sujunut aivan yhtä mallikkaasti. Lopputuloksena oli nolla onnistunutta maalia ja kasa rangaistuksia. Illan osapuolet ovat kohdanneet kaksi kertaa aiemmin. Toinen ottelu päättyi maalittomana ja toisen Serbia voitti maalein 2–0 vuonna 2014. On hyvin todennäköistä, että Serbia vie voittopystin kotiinsa tälläkin kertaa.

Ilmaiset jalkapallovihjeet 12.11. – EM-karsinnat: Serbia vs Skotlanti

Serbia

Vaikka Serbialla ei ole ehkä tasokkain joukkue, on kasassa kuitenkin ryhmä, joka halutessaan pystyy sekoittamaan tehokkaasti vastustajan pakkaa. Tällä kaudella Kansojen Liigassa Serbia ei ole kyennyt saamaan aikaiseksi tehokkaita voittoja, vaan se on kärsinyt tappioista Venäjää sekä Unkaria vastaan. Taskusta löytyy myös yksi pelattu tasapeli Turkkia vastaan. Norjaa vastaan tapahtui kuitenkin hattutemppu, sillä Serbia vei ottelun luvuin 2–1. Peli jatkui tasapelina 1–1 varsinaisen peliajan loppuun saakka, kunnes Sergei Milinkovic-Savic laukoi illan toisen maalinsa peliminuutilla 102. Maalin ansiosta Serbia pääsi etenemään lohkossa eteenpäin.

Skotlanti

Skotlannilla on takanaan pitkä historia, joka ei ole johtanut EM-kisoihin kertaakaan. Tämä matka on kasvanut jo 22 vuoden pituiseksi ja edellinen onnistuminen tapahtui vuonna 1998. Tämä jatkumo halutaan kuitenkin katkaista ja siihen pyritään muun muassa usean Valioliigan pelaajan avulla. Skotlanti kohtasi Israelin kotiottelussa ja ei onnistunut ratkaisemaan ottelua 120 peliminuutin aikana. Kylmähermoisuus kuitenkin kantoi rangaistuspotkujen osalta, jotka päättyivät Skotlannin eduksi 5–3. Kyseisen ottelun jälkeen Skotlanti on pelannut Slovakiaa sekä Tsekkiä vastaan kotiotteluissaan Kansojen Liigan merkeissä, joista kummankin se voitti.

Illan ottelu

Skotlanti kykenee puolustamaan omaa maaliaan tehokkaasti eikä ole päästänyt yhtään potkua läpi kolmessa viimeisessä kansainvälisessä ottelussa. Skotlannilta löytyy kuitenkin vajausta Ryan Fraserin sekä Grant Hanleyn osalta, jotka ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi. Serbialta puolestaan puuttuu Milos Veljkovic sekä Filip Djuricic koronavirustartunnan vuoksi. Vaikka Skotlanti on saanut pakkaansa paremmin kokoon tänä vuonna, asettuu vastaan kivenkova joukkue, joka on erityisen hankala voittaa vierasotteluissa. Sergei Milinkovic-Savic sekä Aleksandar Mitrovic ovat lahjakkaita pelaajia, jotka hanakasti tähtäävät kohti Skotlannin maalia illan pelissä.

Pelaajavalinnat pelin alkuun:

Serbia: Marko Dmitrović, Nikola Milenković, Andrija Pavlović, Aleksandar Kolarov, Darko Lazović, Nemanja Maksimović, Nemanja Gudelj, Mihailo Ristić, Dušan Tadić, Sergei Milinkovic-Savic ja Aleksandar Mitrovic.

Skotlanti: David Marshall, Scott McTominay, Scott McKenna, Kieran Tierney, Stephen O'Donnell, John McGinn, Ryan Jack, Callum McGregor, Andrew Robertson, Ryan Christie ja Lyndon Dykes.

Vetovihje: Serbia vs Skotlanti: 1| 1.72 | Panos 1 yksikkö | 888Sports