18.6.2022
klo
15:00
Veikkausliiga
FC Honka - KuPS
KuPS DNB
William Hill 1,88
Hävitty
ASETA VETO

Veikkausliiga

18.6.2022 klo 15:00

FC Honka – KuPS

Veikkausliiga palaa lauantaina maaottelutauolta, ja kierroksen huippuottelussa KuPS matkaa Hongan vieraaksi. Nyt käymme läpi kamppailun ennakkoasetelmat ja jaamme ilmaiset jalkapallo vihjeet iltapäivän vääntöön. KuPS painaa sarjan kärjessä eikä ole vielä maistanut tappiota tällä kaudella. Joukkue ei ole päästänyt maaliakaan nyt kolmeen liigapeliin, ja alla on varsin vahva esitys 0-0 päättyneessä taistossa HJK:ta vastaan. Maanantaina MP kaatui Suomen Cupissa luvuin 0-1.

Myös Honka on aloittanut kauden erittäin vahvasti. Se keikkuu sarjataulukon kolmosena yhdeksän pinnaa kuopiolaisten perässä, ja viime kierroksella joukkue voitti HIFK:n vieraissa lukemin 1-2. Molemmista ryhmistä löytyy laatua, mutta jo yli vuoden ilman liigatappiota paahtanut KuPS on nostettava vieraissakin suosikiksi. Joukkueen tekeminen on tällä hetkellä varmaa ja tehokasta, joten kakkosesta onkin hyvä lähteä liikkeelle päivän vetoja rakennellessa.

Joukkueet Veikkausliigassa 2022

 • FC Honka, 5-2-2, 16:9, 17p
 • KuPS, 8-2-0, 17:5, 26p

KuPS on jatkanut tänä vuonna siitä, mihin viime syksynä jäi, ja joukkue kiskoo täysin ansaitusti sarjan piikkipaikalla. Tehomies Janis Ikaunieks palasi kokoonpanoon viime kierroksella HJK:ta vastaan ja oli hyvällä pelipäällä. Mies tulee jälleen lauantaina aiheuttamaan vaikeuksia Hongan puolustukselle yhdessä Tim Väyrysen kanssa. Toukokuun kuukauden pelaajaksi valittu Väyrynen on nykäissyt tällä kaudella jo kuusi liigaosumaa, mutta kuopiolaisilta löytyy ratkaisuvoimaa ykköspyssyn takanakin.

KuPS:n puolustus on tällä hetkellä selvästi koko Veikkausliigan laadukkain. Viisi päästettyä maalia kymmeneen peliin on upea saldo, ja päävalmentaja Simo Valakari on saanut miehistönsä jälleen kerran fantastiseen vireeseen. Ennen maaottelutaukoa KuPS jätti AC Oulun ja HIFK:n täysin vaille mahdollisuuksia, ja myös HJK pysyi erinomaisesti aisoissa maalittomassa tasapelissä. Klubi päästettiin laukomaan vain kaksi kertaa kohti maalia, ja muutenkin tonttien rakentelu Valakarin tiiviin nipun puristuksessa on osoittautunut tällä kaudella erittäin hankalaksi tehtäväksi.

KuPS:n viisi viimeistä ottelua

 • 13.6.2022, MP – KuPS (Cup), 0-1
 • 29.5.2022, KuPS – HJK, 0-0
 • 26.5.2022, KuPS – Ekenäs IF (Cup), 5-1
 • 23.5.2022, HIFK – KuPS, 0-1
 • 17.5.2022, AC Oulu – KuPS, 0-3

Honka on viime vuoden pettymyksen jälkeen ollut alkukaudesta hyvin pirteä. Joukkue on vahvistunut mukavasti, ja tehoja on löytynyt erinomaisesti. Materiaali ei silti ole edelleenkään aivan sarjan kärkipään tasoa, mutta hyvänä päivänä espoolaiset pystyvät toki haastamaan liigassa kenet hyvänsä. Nyt Hongalla on alla muutama hieman vaisumpi esitys. Ennen taukoa sarjajumbo HIFK kaatui nihkeästi maalein 2-1, vaikka Honka olikin selvästi hallitsevampi osapuoli läpi ottelun. Tuota kamppailua edelsivät maaliton tasapeli kotona Ilvestä vastaan sekä 2-1 tappio AC Oulun vieraana.

FC Hongan viisi viimeistä ottelua

 • 29.5.2022, HIFK – Honka, 1-2
 • 20.5.2022, Honka – Ilves, 0-0
 • 13.5.2022, AC Oulu – Honka, 2-1
 • 7.5.2022, Honka – Inter Turku, 2-1
 • 3.5.2022, Honka – HIFK (Cup), 1-1 rp 3-4

KuPS tulee jälleen puolustamaan tiiviisti, eikä Hongalle tule montaa maalipaikkaa avautumaan. Kotijoukkueen formi on hieman lipsumassa, ja materiaaliltaan vahvempi KuPS kohoaa pari pinnaa alle 40-prosenttiseksi suosikiksi. KuPS vei viime kaudella molemmat keskinäiset kohtaamiset nimiinsä, eikä se tule antamaan isännille taaskaan jalansijaa ottelussa.

Vierasvoitosta on markkinoilla tarjolla upeita jopa noin 2,70 kertoimia. Paras pelivalinta on kuitenkin Honka nollan maalin aasialaisella tasoituksella. Merkin kerroin on usealla bookkerilla kuten Mr Greenillä ja Pinnaclella railakkaasti 1,80 paremmalla puolella, ja tasapelillä panokset palautetaan. William Hillin tarjoama hinta on peräti 1,88, joten tämän helmen nappaamme ilman muuta talteen herkullisen futispäivän iloksi.

Vihje: 
KuPS DNB