18.9.2021
klo
17.00
Veikkausliiga
Alle 2,5 maalia
10Bet 1,68
Oikein
ASETA VETO

FC Haka – FC Ilves

Veikkausliiga

18.9.2021 klo 17:00

Veikkausliigan lauantain kierroksella Ilves yrittää kivuta sarjassa kuuden kärkeen, kun se iskee Tehtaan kentällä kyntensä Hakan kimppuun. Tamperelaisilla on alla kaksi todella tärkeää kotivoittoa, joiden ansiosta joukkue on päässyt taulukossa aivan kuudentena roikkuvan FC Lahden kintereille. Hakan kausi on ollut vaikea, ja nytkin valkeakoskelaiset lähtevät kamppailuun kolmen pelin pituisen tappioputken siivittämänä. Ilvekselle maalinteko on etenkin vieraissa ollut tukalaa, ja kun vastassa on yksi liigan kehnoimmista hyökkäyksistä, on alle 2,5 maalia ottelussa ohittamaton valinta päivän kupongeille.

Ilves katkaisi oman kolmen häviön putkensa viime viikonloppuna ottamalla kotikentällään tyylikkään 1-0 voiton FC Lahdesta. Kolme pistettä olivat elintärkeät taistelussa paikoista ylempään loppusarjaan. Ilves puolusti läpi ottelun vahvasti, ja piti enemmän palloa hallinneen vierasjoukkueen hyvin poissa vaarallisilta maalintekopaikoilta. Ensimmäisellä jaksolla rankkarista viimeistelty osuma riitti lopulta voittoon, ja toisen puoliajan bussi oli puolustuspelin ystäville ihailtavaa katsottavaa.

Ilveksen viisi viimeistä ottelua

  • 14.9.2021, FC Ilves – HIFK, 1-0
  • 11.9.2021, FC Ilves – FC Lahti, 1-0
  • 29.8.2021, IFK Mariehamn – FC Ilves, 1-0
  • 21.8.2021, Inter Turku – FC Ilves, 2-0
  • 8.8.2021, FC Honka – FC Ilves, 4-1

Viime tiistaina myös HIFK törmäsi samaan Ilveksen muuriin. Toinen peräkkäinen 1-0 voitto valoi mukavasti itseluottamusta tamperelaisten joukkoihin, ja kuukausi sitten joukkueen päävalmentajaksi noussut Toni Kallio näyttää saaneen puolustuksensa hurjaan iskuun. Ilves ei tosin itsekään kykene luomaan juurikaan laadukkaita maalipaikkoja, ja Kallion neljässä ensimmäisessä pelissä on nähty vaarallisia tontteja vain harvakseltaan.

Haka on jumiutunut sarjan häntäpäähän naarattuaan 18 ottelusta vasta 15 pinnaa. 14 tehtyä maalia on surullinen saldo, eikä joukkue ole pyssyttänyt kotiottelussaan yhtä maalia enempää koko kauden aikana. Haka on ollut kotonaankin jatkuvasti vastustajaa pelillisesti jäljessä, mutta sen ajoittain hyvin toimiva puolustus on pitänyt lukemat tasaisina. Viime kuussa joukkue jopa onnistui nollaamaan Turun Interin, vaikka isännät joutuivat pelaamaan koko toisen jakson miesalivoimalla.

Hakan viisi viimeistä ottelua

  • 11.9.2021, FC Haka – IFK Mariehamn, 1-2
  • 27.8.2021, SJK – FC Haka, 4-0
  • 20.8.2021, FC Haka – AC Oulu, 0-1
  • 13.8.2021, FC Lahti – FC Haka, 0-2
  • 8.8.2021, FC Haka – Inter Turku, 1-0

Ilves ei ole voittanut vieraissa sitten kauden avausottelun, ja nyt alla on neljä peräkkäistä tappiota matkoilla. Lauantaina Haka onkin kotonaan omasta kehnosta formistaan huolimatta niukka suosikki. Taisteluilmettään huomattavasti kohentaneen Ilveksen vierasvoittoa voi kokeilla ainakin Draw No Bet -lisällä, sillä merkistä on tarjolla mukavia yli kahden kertoimia. Ehdottomasti paras pelivalinta on kuitenkin ottelun vähämaalinen lopputulos.

Ilves lähtee kahden maistuvan voiton jälkeen jälleen hakemaan kolmea pistettä puolustuksen kautta, ja sillä on kaikki eväät nollata Hakan vaisu hyökkäyskalusto. Kallio on saanut joukkonsa mukavaan lentoon, mutta vieraittenkaan tulivoima tuskin riittää aiheuttamaan minkäänlaisia maalijuhlia.

Muutamilla välittäjillä on maaliodottama arvioitu hieman metsään, joten erittäin osuvasta underista on tarjolla varsin maistuvia hintoja. Kohde löytyy muun muassa ComeOnin ja Bethardin listoilta, ja me nappaamme viikonlopun iloksi merkin kiinni 10Betin kautta napakalla kertoimella 1,68.

FC Haka – FC Ilves, alle 2,5 maalia

10Bet 1,68