9.4.2022
klo
17:00
Valioliiga
Arsenal - Brighton
Brighton +1
Mr Green 1,72
Oikein
ASETA VETO

Valioliiga

9.4.2022 klo 17:00

Arsenal – Brighton

Valioliigassa rymistellään lauantaina viisi ottelua, ja Lontoossa Arsenal saa vastaansa alavireisen Brightonin. Kotijoukkue taistelee kiivaasti paikasta top-nelosessa, ja sille kauden jokainen jäljellä oleva peli on huipputärkeä. Gunnersin upea viiden ottelun voittoputki katkesi maaliskuun puolivälissä Liverpoolia vastaan, ja joukkue hävisi myös viime maanantaina paikallispelissä Crystal Palacelle.

Brighton on sutinut viime viikot tuloksellisesti todella surkeasti, ja sen edellinen voitto on jo lähes kahden kuukauden takaa. Seagulls on kuitenkin esiintynyt ajoittain pirteästi viime koitoksissaan, ja joukkue on ollut hieman epäonninen vältellessään pisteitä. Markkinoilla on kallistuttu selvästi liikaa Arsenalin kannalle, joten ilmaiset jalkapallo vihjeet kääntyy iltapäivän koitoksessa vierasmenestysten puoleen.

Joukkueet Valioliigassa 2021/22

 • Arsenal, 17-3-9, 44:34, 54p
 • Brighton, 7-13-10, 26:36, 34p

Kamppailu viimeisestä Mestarien Liigaan oikeuttavasta paikasta käy tulikuumana, ja Arsenal on viikonloppuun lähdettäessä sijalla viisi tasapisteissä Tottenhamin kanssa ja vain kolme pinnaa West Hamia ja Manchester Unitedia edellä. Gunners on kiskonut alkukeväästä useita niukkoja voittoja, ja se on naarannut pisteitä aivan suoritustasonsa ylärajoilla. Viime kierroksella homma sitten tyssäsi Palacen vieraana kärsittyyn rumaan 3-0 tappioon. Arsenal hallitsi palloa ja loi pari erittäin laadukasta maalipaikkaa, mutta lopputulos ei juurikaan jättänyt jossiteltavaa.

Arsenal on vahva kotijoukkue, mutta eivät sen voitot sarjan keskikastin tai edes häntäpään nippuja vastaan ole Emiratesilla olleet aina mitään läpihuutojuttuja. Manageri Mikel Arteta saattaa lähteä tekemään pientä korjausliikettä maanantain mahalaskun jälkeen, ja Gunners voi lähestyä Brighton-koitosta hivenen puolustusvoittoisesti. Arsenal on tottunut nauttimaan pallon kanssa hääräämisestä, mutta nyt se saa vastaansa toisen erittäin vahvasti pallonhallinnan kautta operoivan joukkueen, ja Seagullsin pelitapa tulee todennäköisesti aiheuttamaan Artetalle päänvaivaa.

Arsenalin viisi viimeistä ottelua

 • 4.4.2022, Crystal Palace – Arsenal, 3-0
 • 19.3.2022, Aston Villa – Arsenal, 0-1
 • 16.3.2022, Arsenal – Liverpool, 0-2
 • 13.3.2022, Arsenal – Leicester, 2-0
 • 6.3.2022, Watford – Arsenal, 2-3

Brightonin kausi on ollut hyvin kaksijakoinen. Se hävisi ensimmäisestä kahdeksasta ottelustaan vain yhden, mutta talven mittaan viime kaudellakin nähdyt hyökkäyspään ongelmat nousivat jälleen esille. Nyt manageri Graham Potterin ryhmän ainoa voitto viimeiseen kahteentoista peliin tuli helmikuussa heikon Watfordin vieraana. Brighton on kuitenkin profiloitunut melkoiseksi tasapelikoneeksi, sillä joukkueen 30 ottelusta peräti 13 on päättynyt pistejakoon. Viime aikoina viimeistely on ollut umpisurkeaa, ja vaikka Potter on jatkanut varsin rohkealla ja aktiivisella pelikirjallaan, on Seagullsin pistesaldo karttunut erittäin nihkeästi.

Brightonin viisi viimeistä ottelua

 • 2.4.2022, Brighton – Norwich, 0-0
 • 16.3.2022, Brighton – Tottenham, 0-2
 • 12.3.2022, Brighton – Liverpool, 0-2
 • 5.3.2022, Newcastle – Brighton, 2-1
 • 26.2.2022, Brighton – Aston Villa, 0-3

Brighton lähtee Arsenalin kimppuun varmasti jälleen omaan pelitapaansa luottaen, ja vieraat pääsevätkin todennäköisesti viettämään melko mukavasti aikaa pallolla. Kamppailusta voidaan ennakoida varsin tasaista, ja paljon on kiinni siitä, saako Brighton vihdoin maalintekoalueilla lukkojansa auki. Joka tapauksessa vieraitten saumat venymiseen on aliarvioitu usean bookkerin toimesta, ja kakkosta kannattaa ilman muuta napsia lapuille etenkin pienillä tasoituksilla.

Vain kolme kertaa matkoilla tällä kaudella hävinneen Brightonin voitto +0,5 maalin etumatkalla yli 2,30 kertoimilla on erinomainen peli-idea. Me valitsemme kuitenkin vierasvoiton +1 maalin aasialaisella tasoituksella, jolloin panos palautuu Arsenalin voittaessa tasan maalilla. Kohde löytyy muun muassa 888 Sportin ja DachBetin valikoimasta noin 1,70 hinnoilla. Me lataamme panokset Mr Greenin huippukertoimelle 1,72 ja lähdemme viettämään railakasta Valioliigan lauantaita.

Vihje: 
Brighton +1