9.2.2022
klo
22:00
Valioliiga
Aston Villa - Leeds
Yli 2,5 maalia
Pinnacle 1,78
Oikein
ASETA VETO

Valioliiga

9.2.2022 klo 22:00

Aston Villa – Leeds

Valioliiga jatkuu jälleen keskiviikkona neljällä upealla ottelulla. Birminghamin illassa nähdään mielenkiintoinen taisto, kun Aston Villan vieraaksi saapuu räiskyvä Leeds. Kummankin joukkueen kausi on ollut toistaiseksi melkoinen pettymys, ja molemmat majailevat sarjataulukon huonommalla puoliskolla. Nyt puimme läpi pelin lähtökohdat ja tarjoamme ilmaiset jalkapallo vihjeet jännittävään kamppailuun.

Talven siirtomarkkinoilla vahvistunut Villa on hieman parantanut otteitaan, ja se on napsinut kahdesta edellisestä liigapelistään neljä pinnaa. Marraskuussa joukkueen peräsimessä aloittanut manageri Steven Gerrard on ajanut pelisysteeminsä nopeasti sisään, ja birminghamilaisilta voidaan odottaa loppukaudesta pirteitä esityksiä. Otteista puuttuu kuitenkin tasaisuus, ja Leeds näkee tässä mahdollisuuden pieneen vierasyllätykseen.

Leeds on jumittanut sarjataulukon tyvipäässä koko kauden. Joukkue on kärsinyt useista loukkaantumisista, mutta miehistöä ei kuitenkaan lähdetty vahvistamaan tammikuun siirtoikkunassa. Leeds oli viime kaudella Valioliigan kolmanneksi runsasmaalisin nippu, mutta kuluvalla kaudella maalinteko on tökkinyt ajoittain pahasti. Hanoja on viime aikoina hieman saatu auki, mutta Villan tavoin myös Leeds on hyvin ailahtelevainen ryhmä. Leeds luottaa edelleen avoimeen pelitapaansa, ja keskiviikkona on jälleen luvassa vauhdikas iskujenvaihto. Markkinoilla on hieman aliarvioitu ottelun maaliodottama, joten yli 2,5 osumaa pelissä lähes 1,80 kertoimella on erinomainen idea illan vetoihin.

Joukkueet Valioliigassa 2021/22

 • Aston Villa, 8-2-11, 28:32, 26p
 • Leeds, 5-7-9, 24:40, 22p

Aston Villa nykäisi ennen maaottelutaukoa kaksi varsin vahvaa esitystä, kun se nousi kotonaan Manchester Unitedia vastaan kahden maalin takaa 2-2 tasapeliin ja viime kierroksella Everton kaatui Goodison Parkilla ehjän suorituksen jälkeen lukemin 0-1. ManU-pelissä Villa-debyyttinsä tekivät sekä laitapakki Lucas Digne että hyökkäävä keskikenttämies Philippe Coutinho. Molemmat ovat kovia vahvistuksia, ja Gerrardilla on parivaljakon kanssa käytössään Valioliigaan todella pätevä vasemman laidan miehitys. 

Villan puolustus- ja maalivahtiosastokin on paperilla melko vahva, mutta kausi on ollut alakerran osalta hyvin sekava. Keskuspuolustajat Tyrone Mings ja Ezri Konsa ovat olleet virhealttiita, ja joukkue kiskoi vielä talvella välillä kolmen topparin linjalla. Gerrard on saanut tiettyä ryhtiä Villan puolustuslinjaan ja joukkuepuolustukseen ylipäänsä, mutta nollapelit ovat edelleen olleen kovin harvassa. Evertonin himmentäminen viime pelissä oli toki napakka veto, mutta aktiivinen Leeds tulee tarjoamaan isännille täysin erilaisen haasteen.

Aston Villan viisi viimeistä ottelua

 • 22.1.2022, Everton – Aston Villa, 0-1
 • 15.1.2022, Aston Villa – Manchester United, 2-2
 • 10.1.2022, Manchester United – Aston Villa (FA Cup), 1-0
 • 2.1.2022, Brentford – Aston Villa, 2-1
 • 26.12.2021, Aston Villa – Chelsea, 1-3

Leedsin kausi on ollut hyvin repaleinen, eikä manageri Marcelo Bielsa ole kyennyt toistamaan viime vuoden urotekojaan. Joukkue toki väläyttelee edelleen ajoittain, mutta loukkaantumisista johtuen kokoonpanoon ei olla saatu pysyvyyttä, ja otteet ovat heilahdelleet liikaa. Vaativaan prässiin perustuvaa pelitapaansa Bielsa ei ole ongelmista huolimatta juurikaan lähtenyt muokkaamaan, vaan Leeds iskee yhä rajusti ja uhkarohkeasti vastustajaan kiinni. Joukkueelle oli etenkin talven otteluruuhkassa vaikeuksia ylläpitää tempoaan, mutta levänneenä Leeds pystyy toteuttamaan systeemiänsä tehokkaasti, kuten tammikuun voitot Burnleystä maalein 3-1 ja West Hamista lukemin 3-2 osoittavat.

Leedsin viisi viimeistä ottelua

 • 22.1.2022, Leeds – Newcastle, 0-1
 • 16.1.2022, West Ham – Leeds, 2-3
 • 9.1.2022, West Ham – Leeds (FA Cup), 2-0
 • 2.1.2022, Leeds – Burnley, 3-1
 • 18.12.2021, Leeds – Arsenal, 1-4

Kahden ja puolen viikon tauolta palaava Leeds yrittää horjuttaa isäntiä jälleen nopealla vauhdilla ja kovalla prässillään. Homma tulee poikimaan maalipaikkoja kumpaankin päähän, ja mikäli joukkueilla on viimeistelyssä vähänkin terävyyttä, tulevat maaliverkot heilumaan tiuhaan. Yli 2,5 osumaa ottelussa toteutuu jopa lähes 60 prosentin todennäköisyydellä.

Kohde löytyy muun muassa Bethardin ja DachBetin valikoimasta huippuhinnoilla. Markkinatoppi komeilee jälleen Pinnaclen listoilla, josta nappaamme kohteen kiinni tulisella kertoimella 1,78 ja jäämme odottelemaan Villa Parkin maali-ilottelua.

Aston Villa – Leeds, yli 2,5 maalia

Pinnacle 1,78