8.5.2022
klo
16:00
Valioliiga
Leicester - Everton
Alle 2,5 maalia
Pinnacle 1,89
Hävitty
ASETA VETO

Valioliiga

8.5.2022 klo 16:00

Leicester – Everton

Valioliigassa käydään sunnuntaina pari putoamistaistelun kannalta huipputärkeää ottelua. Viivan alapuolelle valahtanut Everton lähtee korjailemaan tukalaa tilannettaan, kun se matkustaa Leicesterin vieraaksi. Nyt kertaamme kamppailun lähtökohdat ja laitamme tulille päivän parhaat ilmaiset jalkapallo vihjeet.

Leicester on jämähtänyt sarjataulukon keskivaiheille, ja sillä ei ole loppukauden peleissä enää sen isompaa panosta. Joukkue putosi torstaina kirvelevästi Konferenssiliigan finaalista AS Roman kustannuksella, ja miehistö on kovan otteluruuhkan rasittama. Everton tuomittiin jo lähes varmaksi putoajaksi, kun se hävisi muutama kierros sitten Burnleylle. Nyt se on kuitenkin naarannut edellisestä neljästä pelistään hienot seitsemän pinnaa, ja säilyminen on jälleen sen omissa käsissä.

Evertonilla on edelleen etenkin vieraissa kuitenkin suuria pelillisiä ongelmia, ja se joutuu King Power Stadiumille motivaatioedusta huolimatta niukkana altavastaajana. Kertoimet ovat markkinoilla napakasti kohdillaan, mutta ottelun maalimäärästä löytyy erinomaista peli-ideaa. Everton on kuin ihmeen kaupalla saanut takalinjansa jonkinlaiseen kuosiin kauden ratkaisuhetkillä, ja se lähtee Leicesterin kaatoon varovaisesti puolustuksen kautta. Foxes tulee kierrättämään miehistöään raskaan Rooman reissun jälkeen, ja ottelusta tuskin kehkeytyy kovin vauhdikasta iskujenvaihtoa. Alle 2,5 maalia on upea kohde, josta on tarjolla mahtava kerroin 1,89.

Joukkueet Valioliigassa 2021/22

 • Leicester, 11-9-13, 48:54, 42p
 • Everton, 9-5-19, 35:55, 32p

Leicesterin kausi alkaa olla Konferenssiliigasta lähdön jälkeen pikkuhiljaa taputeltu, eikä sillä ole Valioliigan puolella enää akuuttia pistetarvetta. Manageri Brendan Rodgers on onnistunut hitsaamaan Foxesin puolustuksen kevään mittaan melko hyvään kuntoon erittäin vaikean syyskauden jälkeen. Sairastupa on tyhjentynyt ilahduttavasti, ja peräpään miehitykseen on ollut viime viikkoina mukavasti vaihtoehtoja.

Leicester onkin taipunut kevään tiiviissä ottelutahdissa varsin niukkamaaliseksi nipuksi. Ennen KL-välierän ensimmäistä osaottelua, Rodgers peluutti Aston Villaa vastaan jonkin verran kierrätettyä miehistöä, ja tuosta ilman osumia päättyneestä väännöstä ei juurikaan jäänyt jälkipolville muisteltavaa. Sunnuntaina pelin kuva tulee olemaan hyvin samanlainen, sillä Leicester tuskin lähtee taaskaan raivopäisesti hyökkäämään. Everton saa otteluun jalansijaa ja pääsee kärsivällisesti kyttäilemään omia paikkojaan.

Leicesterin viisi viimeistä ottelua

 • 5.5.2022, Roma – Leicester (KL), 1-0
 • 1.5.2022, Tottenham – Leicester, 3-1
 • 28.4.2022, Leicester – Roma, 1-1
 • 23.4.2022, Leicester – Aston Villa, 0-0
 • 20.4.2022, Everton – Leicester, 1-1

Everton on osoittanut viime kierroksilla upeaa taisteluhenkeä, ja kotivoitot Manchester Unitedista ja viimeksi Chelseasta luovat valtavasti uskoa manageri Frank Lampardin ryhmään. Toffees kiusasi myös Liverpoolia pitkään Anfieldilla, mutta taipui lopulta tappioon lukemin 2-0. Ei Lampard ole Evertonin puolustusta täysin vesitiiviiksi tilkinnyt, mutta joukkue on vihdoin onnistunut tekemään perusasioita oikein ilman turhaa panikointia.

Evertonin ongelma etenkin matkoilla on edelleen maalinteko. Ainoastaan 13 osumaa vieraissa neppailleen joukkueen pelinrakentelu on ollut kovin ideaköyhää, ja tehot ovat liikaa hyökkääjä Richarlisonin onnistumisten varassa. Sunnuntaina Lampard saattaa laskeskella, että yksikin tehty maali voi riittää voittoon tai ainakin tärkeään pisteeseen, joten Everton ampaisee todennäköisesti liikkeelle maltillisella pelitavalla.

Evertonin viisi viimeistä ottelua

 • 1.3.2022, Everton – Chelsea, 1-0
 • 24.4.2022, Liverpool – Everton, 2-0
 • 20.4.2022, Everton – Leicester, 1-1
 • 9.4.2022, Everton – Manchester United, 1-0
 • 6.4.2022, Burnley – Everton, 3-2

Tasaista kampeamista on luvassa, ja mitään hurjastelua vieraitten isojen panosten pelistä on turha odottaa. Homma saattaa ratketa pienillä marginaaleilla, ja maaliodottama jää alhaiseksi. Alle 2,5 osumaa ottelussa toteutuu noin 55 prosentin todennäköisyydellä, joten Pinnaclen puskema kerroin 1,89 riittää erinomaisesti peleihin mukaan. Kohde on ruksittavissa myös muun muassa Mr Greenin ja DachBetin kautta.

Vihje: 
Alle 2,5 maalia