8.2.2022
klo
21:45
Valioliiga
Newcastle - Everton
Molemmat joukkueet tekevät maalin
Pinnacle 1,75
Oikein
ASETA VETO

Valioliiga

8.2.2022 klo 21:45

Newcastle – Everton

Valioliigassa käydään tiistaina putoamistaistelun kannalta erittäin tärkeä kamppailu, kun sijalla 19 kituutteleva Newcastle isännöi kolme pykälää ylempänä majailevaa Evertonia. Nyt katsastamme ottelun lähtökohdat ja listaamme ilmaiset jalkapallo vihjeet illan peliin. Newcastle on saanut kolmella edellisellä kierroksella hieman ryhtiä otteisiinsa, ja ennen maaottelutaukoa joukkue naarasi kauden toisen voittonsa. Putoamisviiva on edelleen pisteen päässä, ja Magpies tarvitsee nopeasti lisää pinnoja noustakseen kurimuksesta.

Evertonin kausi on menossa pahasti puihin, ja manageri Rafael Benitez sai tammikuun puolivälissä monoa. Tilalle palkattu Frank Lampard tekee nyt liigadebyyttinsä joukkueen penkin takana, ja Evertonilta voidaan odottaa jonkinlaista piristymistä. Newcastlen takalinjat kokivat remontin talven siirtoikkunassa, mutta joukkueen puolustus on edelleen sarjan heikommasta päästä. Myös Evertonin peräpää vuotaa, ja kun vieraat lähtevät Lampardin opeilla pistejahtiin melko avoimella pelitavalla, tulee St James´ Parkilla hyvin todennäköisesti avautumaan maalipaikkoja kummassakin päädyssä. Näin ollen Both Teams to Score on päivän valintamme.

Joukkueet Valioliigassa 2021/22

 • Newcastle, 2-9-10, 21:43, 15p
 • Everton, 5-4-11, 24:35, 19p

Newcastle vahvistui siirtomarkkinoilla, kun rosteriin napsittiin puolustajat Kieran Trippier, Dan Burn ja Matt Targett, kärkimies Chris Wood sekä keskikentälle jättisummalla Bruno Guimaraes. Trippier ja Wood on jo ajettu joukkueeseen sisään, ja tiistaina nähdään luultavasti Burnin ja Guimaraesin hyvin mielenkiintoiset Castle-debyytit. Joukkueella on alla lupauksia herättävä nollapeli Leedsin vieraana. Tuossa koitoksessa Magpies selvisi kuitenkin takaiskuitta lähinnä isäntien heikon viimeistelyn ansiosta. Leeds-pelissä Castlen puolustuksesta sekä Jamaal Lascelles että Paul Dummett loukkaantuivat, joten lähes täysin uudistetun linjan toimivuus on ehdottomasti melkoinen kysymysmerkki.

Newcastlella on hyökkäyssuuntaan melko laadukas materiaali, ja Allan Saint-Maximinin ja Woodin yhteispelin voidaan odottaa loksahtavan pian kohdilleen. Joukkueella on nyt myös melko vahvat hyökkäävät laitapakit, kun Trippier ja Targett rakentelevat nousuja ja antavat tarjoilua. Vain Chelsea ja Manchester City ovat onnistuneet nollaamaan Magpiesin sen kotikentällä tämän kauden liigassa.

Newcastlen viisi viimeistä ottelua

 • 22.1.2022, Leeds – Newcastle, 0-1
 • 15.1.2022, Newcastle – Watford, 1-1
 • 8.1.2022, Newcastle – Cambridge (FA Cup), 0-1
 • 27.12.2021, Newcastle – Manchester United, 1-1
 • 19.12.2021, Newcastle – Manchester City, 0-4

Everton on yllättäen ajautunut putoamiskamppailuun, ja joukkue on ollut täysin solmussa oikeastaan koko talven. Lampardilta kaivataan onnistumisia nopeasti, ja miehen avausottelu FA Cupissa viime lauantaina olikin tuulahdus raikasta ilmaa, kun Brentford kaatui Goodison Parkilla komeasti maalein 4-1. Esitys valoi varmasti itseluottamusta miehistöön, ja Everton lähtee todennäköisesti kaatamaan Newcastleakin vahvan hyökkäyksen kautta. Toffees alkoi jo Benitezin jakson loppupuolella olla melko runsasmaalinen nippu, ja saman trendin voidaan odottaa jatkuvan edelleen.

Myös vierailla on riveissään muutama tammikuun hankinta. Jo kolme peliä Evertonissa vyölleen saanut Vitaliy Mykolenko sopii hyvin wingbackin rooliin, mutta ei ole puolustussuuntaan se kaikista varmin vaihtoehto. Siirtoikkunan takarajalla rosteriin liittyivät Dele Alli ja Donny van de Beek, jotka voidaan nähdä tiistaina ensimmäistä kertaa Evertonin paidassa. Vierailla on edelleen muutamia poissaoloja, mutta tärkeä sentteri Dominic Calvert-Lewin saattaa olla jälleen mukana kokoonpanossa.

Evertonin viisi viimeistä ottelua

 • 5.2.2022, Everton – Brentford (FA Cup), 4-1
 • 22.1.2022, Everton – Aston Villa, 0-1
 • 15.1.2022, Norwich – Everton, 2-1
 • 8.1.2022, Hull – Everton (FA Cup), 2-3 AET
 • 2.1.2022, Everton – Brighton, 2-3

Toiveissa on vauhdikas iskujenvaihto, josta kumpikaan varsin heikosti puolustava nippu tuskin saa nollapeliä kairattua. Both Teams to Score antaa markkinoilla maistuvia yli 1,70 kertoimia – muun muassa Betfairin ja 888 Sportin valikoimassa. Me lataamme panokset Pinnaclen tuliselle markkinatopille 1,75 ja jäämme odottelemaan värikästä Valioliigan kierrosta.

Newcastle – Everton, molemmat joukkueet tekevät maalin

Pinnacle 1,75