7.11.2021
klo
16:00
Valioliiga
Leeds - Leicester
2 DNB
Conquestador 1,85
Mitätöity
ASETA VETO

Valioliiga

7.11.2021 klo 16:00

Leeds – Leicester 

Valioliigan sunnuntain iltapäivässä kohtaavat kautensa hieman alakanttiin aloittaneet Leeds ja Leicester. Nyt avaamme ottelun lähtökohdat ja tarjoilemme kamppailuun parhaat ilmaiset jalkapallo vihjeet. Leeds on napsinut liigassa vain kaksi voittoa kymmenestä ensimmäisestä pelistään, ja joukkue nyhjää taulukossa vasta sijalla 17. Leicester on neljä pistettä edellä sijalla 11, ja sen otteet ovat olleet erittäin vaihtelevia. Vieraat ovat materiaaliltaan luokkaa vahvempia, ja kun Leeds kärsii vielä loukkaantumisista, on Leicesterin voitto maistuvilla kertoimilla päivän rautaisin peli-idea.

Viime kaudella todella räväkästi sarjassa yhdeksänneksi kiilannut ja upeat 62 liigamaalia pommittanut Leeds on ollut tänä syksynä yllättävän vaisu. Joukkuetta vaivaa toisen liigakauden syndrooma, eikä se ole päässyt enää yllättämään vastustajiaan vauhdikkaalla pelitavallaan. Manageri Marcelo Bielsan nippu on neppaillut tällä kaudella vasta kymmenen maalia Valioliigan peleissä, ja Leeds on raapinut ainoat voittonsa heikkoja Watfordia ja Norwichia vastaan.

Leedsin viisi viimeistä ottelua

  • 31.10.2021, Norwich – Leeds, 1-2
  • 26.10.2021, Arsenal – Leeds (EFL Cup), 2-0
  • 23.10.2021, Leeds – Wolverhampton, 1-1
  • 16.10.2021, Southampton – Leeds, 1-0
  • 2.10.2021, Leeds – Watford, 1-0

Leedsin vaikeudet olivat nähtävillä jälleen viime viikonlopun ottelussa Norwichissa. Vaikka vieraat onnistuivat puristamaan 2-1 voiton, pystyi varsin heiveröinen isäntä pitämään Leedsin helpohkon oloisesti poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Bielsan miehistölle on sattunut syksyn mittaan muutamia todellisia ohipäiviä. Esimerkiksi keskikastin Southamptonin vieraana Leeds onnistui kiskaisemaan vain kolme maalintekoyritystä koko ottelussa eikä kyennyt ampumaan kertaakaan maalia kohti.

Myös Leicesterillä on ollut ongelmansa, ja kovassa otteluruuhkassa Valioliigaa ja europelejä tahkonnut joukkue on ajoittain kompastellut. Rosteria laajennettiin kesällä, ja muutamien vahvistusten sisäänajo on ottanut aikansa. Uudet pelimiehet kuten Patson Daka, Boubakary Soumare ja Ademola Lookman ovat kuitenkin nyt päässeet hyvin vauhtiin mukaan ja osoittautuneet kovan luokan hankinnoiksi.

Leicesterin viisi viimeistä ottelua

  • 4.11.2021, Leicester – Spartak Moskova (EL), 1-1
  • 30.10.2021, Leicester – Arsenal, 0-2
  • 27.10.2021, Leicester – Brighton (EFL Cup), 2-2 RP 4-2
  • 24.10.2021, Brentford – Leicester, 1-2
  • 20.10.2021, Spartak Moskova – Leicester (EL), 3-4

Manageri Brendan Rodgers on kierrättänyt laajaa materiaaliaan taitavasti Valioliigan ja Eurooppa-liigan kiireissä, eikä Leicesterillä ole ollut suurempia ongelmia europeliä seuranneissa liigakoitoksissa. Viime torstaina Foxes jäi kotonaan 1-1 tasapeliin Moskovan Spartakia vastaan hallittuaan kenttätapahtumia täysin suvereenisti. Joukkue oli muutaman poissaolon ja lepuutusten takia perin reservipitoinen. Ykkösmiehistöstä Jamie Vardy ja Wilfred Ndidi otettiin kentälle vasta vaihdosta.

Leeds tulee kotonaan ottamaan pallonhallinnan itselleen, mikä sopii erinomaisesti Leicesterin vastahyökkäyksiin perustuvalle taktiikalle. Isännät ovat hallinneet palloa edellisissä kotipeleissään myös West Hamia ja Wolverhamptonia vastaan, mutta Leeds ei onnistunut naaraamaan noista peleistä voittoja. Leicester on jälleen tällä kaudella hionut vastahyökkäyksensä kovaan iskuun, kuten muun muassa Brentford, Manchester United ja Crystal Palace joutuivat lokakuun liigapeleissä todistamaan.

Torstain EL-pelistä sivussa olleet Leicester-pelaajat James Maddison ja Harvey Barnes ovat luultavasti jälleen pelikunnossa sunnuntaina. Wesley Fofana, Marc Albrighton ja James Justin ovat yhä sairastuvalla. Leedsin leirissä huipputärkeät pelimiehet Patrick Bamford, Luke Ayling ja Robin Koch ovat kaikki edelleen loukkaantuneina sivussa. Junior Firpon ja Jamie Shackletonin pelikunto on epävarmaa.

Leedsin valtavat hankaluudet ja Leicesterin vahvemman rutiinitason huomioiden ottelu on selvästi vierasvoittoon kallellaan. Foxesin suoran voiton kertoimet liikkuivat 2,50 paremmalla puolella ja ovat upeaa pelattavaa. Me valikoimme vetoihin maltillisemman Draw No Bet -vaihtoehdon, josta muun muassa NordicBet ja Conquestador tarjoavan iloisia yli 1,80 kertoimia. Markkinatoppi 1,85 löytyy Unibetin listalta, joten ruksimme sen kupongille upean Valioliigan supersunnuntain riemuksi.

Leeds - Leicester, 2 DNB

Conquestador 1,85