6.8.2022
klo
17:00
Valioliiga
Leeds - Wolverhampton
Alle 2,5 maalia
Pinnacle 1,85
Hävitty
ASETA VETO

Valioliiga

6.8.2022 klo 17:00

Leeds – Wolverhampton

Uusi Valioliigakausi alkaa viikonloppuna, ja lauantaina huristellaan kuusi huikeaa ottelua. Leeds saa omassa sarja-avauksessaan vastaansa Wolverhamptonin. Nyt käymme läpi ottelun ennakkoasetelmat ja puimme ilmaiset jalkapallo vihjeet iltapäivän peliin.

Leedsin viime kausi oli erittäin vaikea, ja joukkue varmisti sarjapaikkansa vasta viimeisellä kierroksella. Pari avainpelaajaa on vaihtanut kesällä maisemaa, ja uudelleenrakennus tulee viemään aikaa. Wolverhamptonin viime kausi oli loppujen lopuksi melko keskinkertainen. Joukkue oli pitkään näennäisesti mukana taistelussa europaikoissa, mutta keväällä koneesta loppui bensa, ja sarjasijoitus valahti kymmenenneksi.

Molempia joukkueita voidaan ennakoida alkavalla kaudella alempaan keskikastiin. Selvästi enemmän uudistuneen Leedsin ympärillä pörrää enemmän kysymysmerkkejä. Kotietu nostaa sen kuitenkin lauantain ottelussa niukaksi suosikiksi. Wolvesin reilusti yli kolmen kertoimet ovat nippa nappa pelattavia, mutta parhaat vetoideat löytyvät matalista maalimääristä. Vieraat olivat viime kaudella Valioliigan niukkamaalisin nippu, eikä hommaan ole nytkään luvassa suuria muutoksia. Myös Leeds alkoi loppukaudesta saada ajoittain ideaa puolustukseensa, ja lauantain väännössä nähdään alle 2,5 osumaa hieman yli 55 prosentin todennäköisyydellä.

Joukkueet Valioliigassa 2021/22

 • Leeds, 9-11-18, 42:79, 38p
 • Wolverhampton, 15-6-17, 38:43, 51p

Leeds menetti kesän siirtomarkkinoilla hyökkäyspään Raphinhan Barcelonaan ja keskikentän Kalvin Phillipsin Manchester Cityyn. Molemmat ovat erittäin vaikeita korvattavia, vaikkakin Leeds on ollut ahkera myös ostopuolella. Hankinnoista Brenden Aaronson, Tyler Adams, Rasmus Kristensen ja Marc Roca nähdään todennäköisesti lauantaina kentällä, mutta Raphinhan paikkaajaksi ostettu Luis Sinisterra missaa kauden alun reisivamman takia. Leedsin leirissä on useita muitakin merkittäviä poissaoloja. Stuart Dallas on kuukausia sivussa, ja Junior Firpo sekä Luke Ayling ovat vielä viikkojen päässä pelikunnosta. Liam Cooper ei ole harjoitellut joukkueen mukana, ja Daniel James on lauantaina pelikiellossa.

Leeds päästi viime kaudella peräti 79 maalia, mikä oli Valioliigan toiseksi surkein saldo. Managerina helmikuussa aloittanut Jesse Marsch onnistui jotenkuten tilkitsemään joukkueen peräpään, ja kevätkaudella kentällä nähtiin syksyn kohellukseen verrattuna varsin kurinalaisesti puolustava ryhmä. Alkavaan kauteenkin Leeds starttaa Marschin johdolla väkevästi joukkueena puolustaen. Hommaa toki vaikeuttavat ainakin alkukaudesta yllä mainitut takalinjojen poissaolot.

Leedsin viisi viimeistä ottelua

 • 22.5.2022, Brentford – Leeds, 1-2
 • 15.5.2022, Leeds – Brighton, 1-1
 • 11.5.2022, Leeds – Chelsea, 0-3
 • 8.5.2022, Arsenal – Leeds, 2-1
 • 30.4.2022, Leeds – Manchester City, 0-4

Wolverhamptonissa työnsä viime kesänä aloittanut manageri Bruno Lage onnistui heti debyyttikaudellaan organisoimaan joukkueen puolustuksen upeaan kuosiin. Wolves päästi 38 liigapelissä ainoastaan 43 maalia, mikä oli paras saldo sarjan top-nelosen ulkopuolella. Puolustustyöskentely tehtiin tosin paljolti hyökkäyksen kustannuksella, eikä joukkueen peli ollut useinkaan kovin viehättävää katseltavaa.

Wolvesin miehistössä ei kesän aikana nähty isompia muutoksia. Puolustus vahvistui entisestään, kun toppari Nathan Collins hankittiin Burnleystä. Lagen käyttämä viiden puolustajan systeemi on osoittautunut vaikeaksi murrettavaksi, ja joukkue tulee varmasti puolustamaan tiiviisti alkavalla kaudellakin. Myös vierailla on kauden kynnyksellä loukkaantumishuolia, sillä ykköspyssy Raul Jimenez on sivussa polvivamman takia. Myös Adama Traoren ja Hee-Chan Hwangin pelikunto on epävarmaa.

Wolverhamptonin viisi viimeistä ottelua

 • 22.5.2022, Liverpool – Wolverhampton, 3-1
 • 15.5.2022, Wolverhampton – Norwich, 1-1
 • 11.5.2022, Wolverhampton – Manchester City, 1-5
 • 7.5.2022, Chelsea – Wolverhampton, 2-2
 • 30.4.2022, Wolverhampton – Brighton, 0-3

Tasaista vääntöä on lauantaina luvassa, eikä kauden avauksessa välttämättä nähdä mitään hienouksia. Wolves pelaa etenkin vieraissa useimmiten varovaisesti ja omaa päätä varjellen, eikä siipirikkoinen Leeds todennäköisesti pääse montaa laadukasta tonttia rakentelemaan. Molempien hyökkäyspään merkittävät poissaolot laskevat maaliodottamaa entisestään. 

Muun muassa Bethard ja DachBet sivaltavat kohteeseen upeita yli 1,80 kertoimia. Me suuntaamme Pinnaclen listalle, josta ruksimme underin kiinni mahtavaan hintaan 1,85 ja lähdemme nauttimaan uudesta Valioliigan kaudesta.

Vihje: 
Alle 2,5 maalia