6.8.2022
klo
17:00
Valioliiga
Newcastle – Nottingham
Nottingham +1
Pinnacle 1,75
Hävitty
ASETA VETO

Valioliiga

6.8.2022 klo 17:00

Newcastle – Nottingham

Parinkymmenen vuoden alasarjareissun jälkeen paluun Valioliigaan tehnyt Nottingham aloittaa urakkansa ylimmällä tasolla iskemällä Newcastlen kimppuun. Nyt ennakoimme vieraitten saumat pisteille ja tarjoamme ilmaiset jalkapallo vihjeet tähän erittäin mielenkiintoiseen koitokseen.

Newcastlen viime kausi oli hyvin kaksijakoinen. Joukkue keikkui pitkälle talveen putoajan paikalla mutta nousi kevään mahtavalla kirillään lopullisessa taulukossa yhdenneksitoista. Ryhmään on kesällä hankittu pari pätevää vahvistusta, ja Magpies lähtee uudelle sesongille parantamaan sijoitustaan. Nottingham kiskoi itsensä Valioliigaan nousufinaalin kautta, ja sen rosteri on uudistunut valtavasti. Vahvistusten myötä Forest pystyy ainakin alkukaudesta laittamaan kampoihin liigan alakerran ja keskikastin joukkueille. Markkinoilla on hieman yliarvostettu Newcastlen etulyöntiasemaa, joten vieraitten pienet yllätykset kohoavat mainioiksi peli-ideoiksi.

Newcastle Valioliigassa 2021/22

 • 13-10-15, 44:62, 49p

Nottingham Championshipissä 2021/22

 • 21-11-12, 73:40, 80p

Newcastle on rakennellut tulevan kauden rosteriaan resursseihinsa nähden toistaiseksi varsin maltillisesti. Maalivahti Nick Pope ja toppari Sven Botman ovat kuitenkin erittäin jämäkkä uusi parivaljakko joukkueen takalinjoille. Hyökkäys on Callum Wilsonin ja Allan Saint-Maximinin ollessa terveinä Valioliigaan melko laadukas. Manageri Eddie Howe ei ole valmistavissa harjoitusotteluissa peluuttanut kertaakaan aivan ykkösavaustaan, joten Magpies-lauman tämän hetken iskukyvystä ei olla vielä saatu täyttä kuvaa. Pre-season on kuitenkin mennyt varsin voittoisissa merkeissä.

Castlen tulosformi etenkin St James´ Parkilla oli kevätkaudella huikea. Vaikka pisteitä napsui kovaan tahtiin, ei Howen nippu kuitenkaan mitään varsinaisia ylikävelyitä suorittanut. Tekeminen oli tasaisen varmaa ja melko vähämaalista, ja useimmat voitot olivat erittäin niukkoja. Tiiviisti puolustavalta Nottinghamilta saattaa kauden avauksessa löytyä aseet vähintäänkin pitämään kamppailu tasaisena.

Newcastlen viisi viimeistä ottelua

 • 22.5.2022, Burnley – Newcastle, 1-2
 • 16.5.2022, Newcastle – Arsenal, 2-0
 • 8.5.2022, Manchester City – Newcastle, 5-0
 • 30.4.2022, Newcastle – Liverpool, 0-1
 • 23.4.2022, Norwich – Newcastle, 0-3

Nottingham perusti nousunsa erityisesti upean puolustuspelin varaan. Championshipissä upeasti toiminut topparilinja Joe Worrall, Steve Cook ja Scott McKenna on pysynyt koossa, ja molemmille laidoille wingbackien rooliin on kaapattu vahvistukset, kun Neco Williams ja Harry Toffolo ovat liittyneet Forestiin. Maalivahtiosastokin on erinomaisessa kunnossa, kun Dean Henderson viettää kauden lainalla Manchester Unitedista.

Hyökkäyssuuntaan Nottingham vaikuttaa melko köykäiseltä. Jesse Lingard tuo kuitenkin uuden ulottuvuuden vastaiskuihin, ja juuri vastahyökkäysten kautta Forest saattaakin pystyä horjuttamaan Newcastlen puolustusta. Myös Nottinghamin harjoituspelit ovat sujuneet pääosin positiivisissa merkeissä, ja manageri Steve Cooperin ryhmä vaikuttaa olevan jotakuinkin valmis Valioliigan haasteeseen.

Nottinghamin viisi viimeistä ottelua

 • 29.5.2022, Huddersfield – Nottingham, 0-1
 • 17.5.2022, Nottingham – Sheffield United, 1-2 rp 3-2
 • 14.5.2022, Sheffield United – Nottingham, 1-2
 • 7.5.2022, Hull – Nottingham, 1-1
 • 3.5.2022, Bournemouth – Nottingham, 1-0

Newcastle on kotonaan selvä ennakkosuosikki, mutta ei Nottingham tule hieman arvaamattomassa kauden avauspelissä olemaan vailla mahdollisuuksia. Castle voittaa vain noin 55 prosentin todennäköisyydellä, joten markkinoilta löytyy Forestin venymiselle maistuvia kertoimia. Nottingham +0,5 maalin tasoituksella tarjoaa mukavia yli 2,30 hintoja, joissa on jonkin verran ilmaa.

Parhaaksi pelivalinnaksi muodostuu kakkonen +1 maalin aasialaisella tasoituksella. Kohteen kerroin kelluu usealla bookkerilla kuten 888 Sportilla ja Mr Greenillä 1,70 paremmalla puolella, ja Newcastlen tasan maalin voitolla panokset palautetaan. Harakoilla ei ole ollut kotipeleissäänkään tapana järjestellä mitään maalijuhlia, ja lauantain vääntö saattaa olla tasaisempi kuin mitä markkinoilla on ynnäilty. Pinnaclen kerroin merkille on ruuvattu kovaan lukemaan 1,75, joten tämän tarjouksen neppaamme ilolla talteen.

Vihje: 
Nottingham +1