6.11.2021
klo
14:30
Valioliiga
Manchester United - Manchester City
2
Unibet 1,75
Oikein
ASETA VETO

Valioliiga

6.11.2021 klo 14:30

Manchester United – Manchester City 

Kauden ensimmäinen Manchesterin derby tykitellään lauantaina, ja otteluun ampaistaan sarjataulukon perusteella varsin tasaväkisistä lähtökohdista. Kolmantena Valioliigassa väijyvä City on kolme pinnaa viidentenä roikkuvaa Unitedia edellä. Molemmissa leireissä materiaali on erittäin vahvaa, mutta kumpikin joukkue on pudotellut runsaasti pisteitä matkan varrelle.

Unitedin puolella ehjät suoritukset ovat olleet viime aikoina todella harvassa, ja manageri Ole Gunnar Solskjaerin kykyjä on kyseenalaistettu jälleen pitkin syksyä. Muutamista kompasteluista huolimatta Cityn paketti on kokonaisuutena huomattavasti paremmin kasassa, ja etenkin puolustussuuntaan kaupungin sinisempi puolisko on selvästi vahvempi. Vierasvoiton todennäköisyys on markkinoilla hivenen aliarvioitu, joten ilmaiset jalkapallo vihjeet lähtee kakkosesta liikkeelle päivän vetoja viriteltäessä.

Mestaruutta puolustavalla Cityllä on alla harvinainen kotitappio, kun viime lauantaina Crystal Palace ryösti pisteet Etihadilta maalein 2-0. Manageri Pep Guardiolan joukot palasivat voittojen tielle viikolla murjottuaan Club Bruggen Mestarien Liigassa lukemin 4-1. Palace-kamppailu oli Cityltä jonkinlainen ohipeli, jossa homma meni täysin puihin Aymeric Laporten ensimmäisen jakson ulosajon takia. Useimmiten joukkue on ollut tälläkin kaudella tutun tulivoimainen, ja Cityltä löytyy edelleen ratkaisijoita laajalla rintamalla.

Manchester Cityn viisi viimeistä ottelua

  • 3.11.2021, Manchester City – Club Brugge (CL), 4-1
  • 30.10.2021, Manchester City – Crystal Palace, 0-2
  • 27.10.2021, West Ham – Manchester City (EFL Cup), 0-0 RP 5-3
  • 23.10.2021, Brighton – Manchester City, 1-4
  • 19.10.2021, Club Brugge – Manchester City (CL), 1-5

Manchester City on jo kohdannut syksyllä Valioliigan päävastustajansa Liverpoolin ja Chelsean molemmat vieraissa ja ollut vakuuttava kummassakin koitoksessa. Etenkin Stamford Bridgellä 1-0 voitossa nähty esitys oli maailmanluokkaa, kun manageri Pep Guardiolan joukot jättivät Chelsean ilman ainuttakaan laukausta kohti vieraitten maalia. Cityn hurja prässi kantoi läpi 90-minuuttisen, ja lukemat olisivat voineet helposti revetä suuremmiksikin. Anfieldilla pisteet tasattiin maalein 2-2, ja City vei pallonhallinnan ja maalintekoyritykset tilastoissa itselleen.

Unitedin pistesaalis on ollut varsin kova niin Valioliigassa kuin Mestarien Liigassakin, kun otetaan huomioon joukkueen pelilliset ongelmat. Meininki on perustunut hurjasti hyökkäyspään yksilöitten kuten Cristiano Ronaldon ja Bruno Fernandesin onnistumisten varaan. Huikeita tehoja nakutelleet tähdet ovat pelastaneet Solskjaerin useaan otteeseen, sillä Unitedin puolustus ja keskikenttä on jatkuvasti todella epäorganisoituja.

Manchester Unitedin viisi viimeistä ottelua

  • 2.11.2021, Atalanta – Manchester United (CL), 2-2
  • 30.10.2021, Tottenham – Manchester United, 0-3
  • 24.10.2021, Manchester United – Liverpool, 0-5
  • 20.10.2021, Manchester United – Atalanta (CL), 3-2
  • 16.10.2021, Leicester – Manchester United, 4-2

22 päästettyä maalia 14 ottelussa Valioliiga- ja CL-ottelut huomioiden on karmaiseva lukema. Puolustus on onnistunut puristamaan ainoastaan kaksi nollapeliä koko kaudella, eikä takalinjojen sekoilulle tunnu näkyvän loppua. United siirtyi viime viikonlopun Tottenham-pelissä käyttämään viiden puolustajan linjaa. Systeemi toimi sekavaa Spurs-nippua vastaan mutta oli hyvin epävarma viime tiistain CL-pelissä Atalantan vieraana. Toppari Raphael Varanen uusiutuneen loukkaantumisen myötä Solskjaer lienee pakotettu lauantaina palaamaan neljän puolustuslinjaan, jolla homma ei ole pelannut alkuunkaan.

Varanen lisäksi Unitedilta puuttuu City-taistosta pelikieltoa kärsivä Paul Pogba. Toppari Victor Lindelöf saattaa kuitenkin toipua jalkakolhustaan pelikuntoon. Vierailta puuttuvat Laporte pelikieltonsa takia sekä jalkansa murtanut Ferran Torres. Pientä jalkavammaa parantelevan Kyle Walkerin pelikunto on vielä epävarmaa.

Mikäli City löytää jälleen Liverpool- ja Chelsea-vierailuilla nähdyn rytminsä, tulee surkeasti puolustava United jäämään Old Traffordilla jalkoihin. Ottelusta voidaan ennakoida runsasmaalista ravausta, jossa Cityn suoran voiton todennäköisyys hipoo 60 prosenttia. Kohde on napsittavissa muun muassa Pinnaclen ja NordicBetin listoilta. Unibetin kerroin 1,75 on jotakuinkin markkinatopissa, joten iskemme sinne panokset sisään mahtavan futisviikonlopun alkajaisiksi.

Manchester United – Manchester City 2

Unibet 1,75