4.12.2021
klo
17:00
Valioliiga
Wolves - Liverpool
Wolves +1,5
Pinnacle 1,75
Oikein
ASETA VETO

Valioliiga

4.12.2021 klo 17:00

Wolverhampton – Liverpool

Lauantaina ohjelmassa on jälleen viisi kiivasta Valioliigan ottelua, ja nyt lataamme tulille päivän parhaat ilmaiset jalkapallo vihjeet. Sarjassa kolmantena väijyvä Liverpool pääsee kello viiden pelissä hyvävireisen Wolverhamptonin testiin. Poolilla on pohjalla upea neljän ottelun voittoputki kaikki kilpailut huomioiden, ja joukkue on tiiviisti mukana liigan mestaruustaistelussa. Myös Wolvesilla on tuulta purjeissaan, ja joukkue on hävinnyt yhdeksästä edellisestä ottelustaan vain yhden.

Huippukuntoinen Liverpool on materiaaliltaan vahvempi ja vieraissakin selkeä suosikki. Sillä on kuitenkin alla keskiviikon räväkkä paikallispeli Evertonin vieraana, ja tuohon rajuun koitokseen jäi väkisinkin osa paukuista. Markkinoilla on hivenen aliarvioitu tiiviisti puolustavan Wolvesin saumat pitää ottelu vähintäänkin tasaisena, joten kotivoittoa pienillä tasoituksilla voi ilman muuta ujutella mukaan viikonlopun vetoihin.

Joukkueet Valioliigassa 2021/22

 • Wolverhampton, 6-3-5, 12:12, 21p
 • Liverpool, 9-4-1, 43:12, 31p

Wolvesilla kesti hetken aikaa kauden alussa ennen kuin uuden managerin Bruno Lagen kuviot alkoivat tuottaa tulosta. Neljä tappiota viidestä ensimmäisestä pelistä ovat enää muisto vain, kun joukkue on rymistellyt viime aikoina hienoilla otteillaan aivan sarjan top-kuutosen kantaan. Wolverhamptonin vahvuus on sen takalinjoilla. Lagen virittämä puolustus on päästänyt ainoastaan 12 maalia ja on koko sarjan kolmanneksi tiivein.

Wolves on nyt pitänyt maalinsa puhtaana kolmessa peräkkäisessä ottelussa. Kahdessa edellisessä kotipelissään se on riisunut West Hamin ja Burnleyn täysin aseista, eikä kumpikaan saanut rakenneltua Molineuxilla ensimmäistäkään vaarallista maalipaikkaa. Lage peluuttaa kolmen topparin linjaa ja wingbackeja varsin menestyksekkäästi. Keskuspuolustuksessa Max Kilman, Conor Coady ja Roman Saiss ovat tehneet huikeaa työtä, ja kolmikko samoin kuin maalivahti Jose Sa on avannut yhdessä liigakauden jokaisessa ottelussa. Tuon vakaan kivijalan varaan joukkueen on hyvä rakentaa. Toisaalta Wolves on neppaillut itse vasta 12 liigaosumaa, mikä on sarjan kolmanneksi huonoin saldo.

Wolverhamptonin viisi viimeistä ottelua

 • 1.12.2021, Wolverhampton – Burnley, 0-0
 • 27.11.2021, Norwich – Wolverhampton, 0-0
 • 20.11.2021, Wolverhampton – West Ham, 1-0
 • 6.11.2021, Crystal Palace – Wolverhampton, 2-0
 • 1.11.2021, Wolverhampton – Everton, 2-1

Siinä missä Wolverhampton on sarjan niukkamaalisin nippu, on Liverpool puolestaan hurjastellut hyökkäyspäässä jo ällistyttävät 43 kaappia 14 ensimmäiseen otteluun. Mikäli nykyinen tahti säilyy kevääseen asti, menevät Valioliigan ennätykset uusiksi. Pool on jysäyttänyt neljä osumaa jokaisessa kolmessa edellisessä ottelussaan, ja hyökkäyksen Mohamed Salah ja Sadio Mane ovat löytäneet parin vuoden takaisen mestaruuskauden tulikuuman vireensä. 

Kaksikko on tahkonnut hurjia ottelumääriä, ja molemmat ovat olleet tulessa kaikissa Valioliigakauden 14 pelissä. Jossakin vaiheessa Liverpoolin maalikarkeloihin on pakko olla odotettavissa pientä hiipumista. Lauantaina punaisten hyökkäys testataan toden teolla, kun Wolvesin itseluottamusta uhkuva puolustus pääsee ravistelemaan vieraitten etulinjoja. Pool lähti keskiviikon Everton-vääntöön valtavalla intensiteetillä, joten lauantaina nähdään varmasti tempoltaan pykälää rauhallisempi ja sitä kautta vähämaalisempi ja tiukempi vääntö.

Liverpoolin viisi viimeistä ottelua

 • 1.12.2021, Everton – Liverpool, 1-4
 • 27.11.2021, Liverpool – Southampton, 4-0
 • 24.11.2021, Liverpool – Porto (CL), 2-0
 • 20.11.2021, Liverpool – Arsenal, 4-0
 • 7.11.2021, West Ham – Liverpool, 3-2

Wolverhamptonilta on edelleen sivussa joukko pitkäaikaispotilaita, mutta joukkueella ei ole tuoreita loukkaantumishuolia. Ruben Neves palaa isäntien kokoonpanoon kärsittyään yhden ottelun pelikiellon. Liverpoolin pahin loukkaantumissuma alkaa hellittää, mutta ainakin Roberto Firmino, Naby Keita, Curtis Jones ja Harvey Elliott ovat yhä sivussa.

Tulikuumaa Poolia vastaan satsaaminen voi vaikuttaa uhkarohkealta, mutta isäntien kertoimiin on tällä kertaa lipsahtanut rykäys ilmaa. Suoran kotivoiton jopa kahdeksan ja puolen hinnat tarjoavat rohkeimmille jännittävää pelattavaa. Selvästi fiksuin idea on kuitenkin Wolves +1,5 maalin tasoituksella, joka löytyy muun muassa NordicBetin ja Betssonin listoilta. Me painamme panokset sisään Pinnaclen rautaiselle kertoimelle 1,75 ja jäämme innolla odottamaan lauantain huippukohtaamista.

Wolverhampton – Liverpool 1, AH +1,5

Pinnacle 1,75