3.10.2022
klo
22:00
Valioliiga
Leicester - Nottingham
Yli 2,5 maalia
BankonBet
Oikein
ASETA VETO

Valioliiga

3.10.2022 klo 22:00

Leicester – Nottingham

Valioliigakierros rymistellään päätökseen maanantaina, kun ohjelmassa on kellarikerroksen tulikuuma taisto Leicesterin ja Nottinghamin välillä. Sarjan kaksi viimeistä joukkuetta laahaavat karmaisevassa formissa, ja etenkin isännille tappio merkitsisi jo täyttä katastrofia. Nyt katsastamme millä eväillä Foxes säntää pistejahtiin ja jaamme ilmaiset jalkapallo vihjeet illan jännitysnäytelmään.

Leicesterin tappioputki venähti viime kierroksella jo kuuden ottelun mittaiseksi, kun Tottenham antoi sille käkeen peräti maalein 6-2. Manageri Brendan Rodgersille on luvattu aikaa pelastaa joukkueen kausi, mutta montaa rumaa häviötä seurajohto ei varmasti voi enää katsella läpi sormien. Nottingham aloitti kauden tuloksellisesti kohtalaisesti, mutta nyt se on hävinnyt neljä viimeistä otteluaan ja päästänyt näissä yhteensä hurjat neljätoista maalia. Tämän hetken otteilla sarjataso tulee vaihtumaan keväällä, mutta kriisi-Leicesteriä vastaan Forest näkee varmasti sauman tappioputkensa katkaisemiseen.

Leicester on materiaaliltaan selvästi laadukkaampi, ja se lähtee otteluun himpun verran yli 55 prosentin suosikkina. Markkinoilta löytyvät 1,80 kertoimet ovat siinä hilkulla pelattaviksi, mutta maalimäärästä löytyy huomattavasti maistuvampi tärppi. Surkeasti puolustava Foxes joutuu hakemaan voittoa hyökkäyksen kautta, ja luvassa on kahden hermostuneen joukkueen avoin iskujenvaihto. Ottelussa nähdään enemmän kuin 2,5 maalia yli kuusi kertaa kymmenestä, joten perus-over on kovaa valuuttaa illan väännössä.

Joukkueet Valioliigassa 2022/23

 • Leicester, 0-1-6, 10:22, 1p
 • Nottingham, 1-1-5, 6:17, 4p

Leicesterin alkukaudesta on vaikea löytää mitään positiivista, sillä joukkue näyttää kadottaneen itseluottamuksensa ja pelihuumorinsa täysin. Maajoukkuetauko tuli sille pienenä pelastuksena, sillä nyt Rodgersilla on ollut pari viikkoa aikaa koota ajatuksiaan. Karmaisevat romahdukset Brightonin ja Spursin käsittelyssä pitäisi unohtaa, mutta Leicesterin puolustuksen valtavat ongelmat eivät ole helpolla korjattavissa.

Toppareina alkukauden hääränneet Jonny Evans, Daniel Amartey ja Wilfred Ndidi ovat olleet kaikki täysin kujalla, eikä yhteistyö ykkösvahdiksi kesällä nousseen Danny Wardin kanssa ole toiminut alkuunkaan. Siirtoikkunan lopulla apuun hankittu keskuspuolustaja Wout Faes oli debyytissään Tottenhamia vastaan pahasti kuutamolla. Vaikka Rodgers saisikin miehistönsä asenteen kohdilleen, on luotsilla edelleen työmaata kiskoa alakerran materiaalistaan onnistumisia irti.

Leicesterin viisi viimeistä ottelua

 • 17.9.2022, Tottenham – Leicester, 6-2
 • 4.9.2022, Brighton – Leicester, 5-2
 • 1.9.2022, Leicester – Manchester United, 0-1
 • 27.8.2022, Chelsea – Leicester, 2-1
 • 23.8.2022, Stockport – Leicester (EFL Cup), 0-0 rp 1-3

Nottinghamin alkukausi on ollut odotetun vaikea, ja viime kierroksilla sarjanousijan huterasti kootun rosterin ongelmat ovat tulleet karulla tavalla ilmi. Joukkueen ongelmat ovat Leicesterin tavoin ennen kaikkea puolustuksessa. Toppareitten taso riitti erinomaisesti Championshipissä, mutta Steve Cook, Scott McKenna ja Joe Worrall ovat olleet Valioliigan myrskyissä pahasti tuuliajolla. Wolverhamptonista hätiin värvätty pakki Willy Boly ei onnistunut ainakaan avauspelissään Fulhamia vastaan. Forest on nyt hävinnyt kaksi edellistä otteluaan kotikentällään lukemin 2-3 oltuaan molemmissa avausjakson jälkeen johdossa. Tappiot nakertavat takuulla mielialaa, joten lähtökohdat eivät ole helpot King Power Stadiumin iltamiin.

Nottinghamin viisi viimeistä ottelua

 • 16.9.2022, Nottingham – Fulham, 2-3
 • 3.9.2022, Nottingham – Bournemouth, 2-3
 • 31.8.2022, Manchester City – Nottingham, 6-0
 • 28.8.2022, Nottingham – Tottenham, 0-2
 • 23.8.2022, Grimsby – Nottingham (EFL Cup), 0-3

Maanantai-illan ilottelussa ovat vastakkain kaksi Valioliigasyksyn heikointa puolustusta, joiden itseluottamus on hakusessa. Leicester on jäänyt hurjasta tappioputkestaan huolimatta tällä kaudella vain kerran ilman tehtyä maalia, ja sen hyökkäysosasto on edelleen varsin laadukas. Maaliodottama on Nottinghamia vastaan korkealla, ja yli 2,5 osumaa upeilla noin 1,70 kertoimilla kohoaa alkuviikon parhaaksi peli-ideaksi. Kohde on naarattavissa erinomaiseen hintaan muun muassa BankonBetin, Pinnaclen ja Lucky Casinon valikoimasta.

Vihje: 
Yli 2,5 maalia