28.4.2022
klo
21:45
Valioliiga
ManU - Chelsea
Chelsea DNB
Pinnacle 1,68
Mitätöity
ASETA VETO

Valioliiga

28.4.2022 klo 21:45

Manchester United – Chelsea

Valioliigassa kiskaistaan torstaina yksi ottelu, ja siinä Chelsea saa vastaansa Manchester Unitedin. Kotijoukkue on sarjassa mukavasti kolmantena, ja se tarvitsee vielä muutamia pisteitä naulatakseen paikkansa top-nelosessa ja ensi kauden Mestarien Liigassa. Bluesin kevät ei ole sujunut ilman kompurointeja, sillä lontoolaiset hävisivät peräti kolme peräkkäistä kotipeliä ennen kujin West Ham kaatui Stamford Bridgellä viime sunnuntaina nihkeästi maalein 1-0

Manchester Unitedilla pyyhkii tällä hetkellä todella heikosti, ja se on hävinnyt edellisestä kuudesta ottelustaan neljä. Joukkue on rohmunnut neljä pinnaa heikoilta Leedsiltä ja Norwichilta, mutta viime kierroksilla kärkipään Liverpoolia ja Arsenalia vastaan kyyti on ollut kylmää. ManU joutuukin torstaina kotonaan altavastaajan asemaan, ja sen henkinen takalukko alkaa olla varsin tiukassa. Chelsea kohoaa lähes 50-prosenttiseksi suosikiksi, ja ilmaiset jalkapallo vihjeet ruksiikin kakkosen huippukertoimella illan kupongille.

Joukkueet Valioliigassa 2021/22

 • Manchester United, 15-9-10, 53:51, 54p
 • Chelsea, 19-8-5, 67:27, 65p

Manchester Unitedin kausi on menossa pahasti vihkoon, ja top-nelonen on karannut jo jotakuinkin ulottumattomiin. ManU:lla on todellinen vaara jäädä jopa Eurooppa-liigan ulkopuolelle, ja joukkueen tekeminen on tällä hetkellä todella huteraa. Kauden loppuun saakka punapaitoja luotsaava Ralf Rangnick näyttää menettäneen otteensa miehistöönsä, ja osa pelaajista vaikuttaa sooloilevan pahasti. Unitedin puolustus seilaa täysin tuuliajolla, ja sen edellinen nollapeli on helmikuulta heikkoa Watfordia vastaan.

Läpi kauden haparoinut keskuspuolustaja ja kapteeni Harry Maguire penkitettiin vihdoin Arsenal-pelissä, mutta vaihtoehdotkin ovat varsin vajavaiset. Raphael Varane on puolikuntoinen ja Victor Lindelöf virhealtis. Liverpoolia vastaan Rangnick yritti kolmen topparin linjalla, mutta sekin tempaus meni pahasti metsään. Vaikka Chelsealla on ollut viime aikoina omat ongelmansa, tulee se käyttämään ManU:n takalinjojen sekoilut torstaina armotta hyväkseen.

Manchester Unitedin viisi viimeistä ottelua

 • 23.4.2022, Arsenal – Manchester United, 3-1
 • 19.4.2022, Liverpool – Manchester United, 4-0
 • 16.4.2022, Manchester United – Norwich, 3-2
 • 9.4.2022, Everton – Manchester United, 1-0
 • 2.4.2022, Manchester United – Leicester, 1-1

Chelsean meno on ollut kevätkaudella hyvin värikästä. Otteet ovat heitelleet rajusti, ja Valioliigassa yllättävää 1-4 kotitappiota Brentfordille seurasi Southamptonin löylytys vieraissa peräti maalein 0-6. Pari kierrosta sitten Arsenal haki Stamford Bridgeltä pisteet maalein 2-4, kun Chelsea sohlasi epätyypillisesti puolustuspäässä. Mestarien Liigan taival päättyi kirvelevästi tappioon Real Madridin kynsissä yhteismaalein 5-4. Blues voikin loppukaudesta keskittyä Valioliigaan sekä toukokuun puolivälissä pelattavaan FA Cupin finaaliin.

Vaikka Chelsea on kompastellut ajoittain, on se kuitenkin materiaaliltaan edelleen melko lähellä Valioliigan ja jopa Euroopan kärkeä. Esimerkiksi kova Real Madrid oli CL-väännössä kotikentällään suuren osan ajasta todella pahasti Bluesin jyrän alla. Kunhan lontoolaisten pää ja paketti on jälleen kunnolla kasassa, tulee joukkue loppukaudesta napsimaan vielä useita liigavoittoja. Chelsea on tämän hetken sekavaa ManU:a pelillisesti selvästi edellä, ja viime hetken voittomaali West Hamia vastaan teki hyvää joukkueen henkiselle osastolle.

Chelsean viisi viimeistä ottelua

 • 24.4.2022, Chelsea – West Ham, 1-0
 • 20.4.2022, Chelsea – Arsenal, 2-4
 • 17.4.2022, Chelsea – Crystal Palace (FA Cup), 2-0
 • 12.4.2022, Real Madrid – Chelsea (CL), 2-3 AET
 • 9.4.2022, Southampton – Chelsea, 0-6

Chelsean jopa lukemaan 2,30 kohonneet kertoimet ovat upeaa pelattavaa. Me tartumme hieman maltillisemmin kiinni vierasvoittoon nollan maalin aasialaisella tasoituksella. Useat bookkerit kuten 888 Sport ja Mr Green tarjoavat merkille maistuvia yli 1,60 hintoja, ja tasapelillä panokset palautetaan. Me hyppäämme Chelsean kelkkaan Pinnaclen antaman huippukertoimen 1,68 siivittämänä.

Vihje: 
Chelsea DNB