28.12.2021
klo
17:00
Valioliiga
Watford - West Ham
Yli 2,5 maalia
William Hill 1.85
Oikein
ASETA VETO

Valioliiga

28.12.2021 klo 17:00

Watford – West Ham

Valioliigassa jyrätään huikealla vauhdilla eteenpäin joulukuun otteluruuhkassa. Tiistaina Watford ja West Ham yrittävät katkaista tappioputkensa, kun joukkueet kohtaavat Vicarage Roadilla. Vierailla on alla jo viisi voitotonta ottelua, ja Hammers on pudonnut ulos sarjan top-nelosesta. Watford on hävinnyt peräti neljä edellistä peliään ja roikkuu enää kaksi pistettä putoamisviivan yläpuolella.

West Ham on materiaaliltaan huomattavasti vahvempi, mutta poissaolot rokottavat itälontoolaisten iskukykyä rajusti. Heikko Watford on toki oivallinen vastus kurssin kääntämiseen, mutta vieraskertoimet eivät aivan riitä peleihin. Ottelun maalimäärästä löytyy kuitenkin erinomaista tärppiä. Watford on avoimen pelitapansa kanssa hyvin runsasmaalinen nippu, ja iskujenvaihto siipirikkoisen Hammersin kanssa taipuu hyvin todennäköisesti maalijuhlaksi. Ilmaiset jalkapallo vihjeet nostaakin ottelun yli 2,5 maalia päivän kuumimmaksi peli-ideaksi.

Joukkueet Valioliigassa 2021/22

 • Watford, 4-1-11, 21:31, 13p
 • West Ham, 8-4-6, 30:24, 28p

Watfordin touhu on ollut melkoista sirkusta koko kauden, eikä meno ole juurikaan tasaantunut lokakuisen managerinvaihdoksen jälkeen. Claudio Ranieri on ruuvannut pari yllätysvoittoa ja näytti jo hetken saaneen joukkueen takalinjoille pientä tolkkua. Nyt alla on kuitenkin paha tappioputki, jossa Hornets on päästänyt yhteensä peräti yksitoista maalia edelliseen neljään peliin. Puolustuksen materiaali on heikkoa, ja kokoonpanoa nakertavat lisäksi useat loukkaantumiset. On vaikea nähdä kotijoukkueen selviävän tiistainkaan ottelusta ilman takaiskuja.

Watfordin viisi viimeistä ottelua

 • 10.12.2021, Brentford – Watford, 2-1
 • 4.12.2021, Watford – Manchester City, 1-3
 • 1.12.2021, Watford – Chelsea, 1-2
 • 28.11.2021, Leicester – Watford, 4-2
 • 20.11.2021, Watford – Manchester United, 4-1

Vaikka puolustus on edelleen tuuliajolla, Ranieri on onnistunut juonimaan Watfordin hyökkäykseen mukavasti tehoja. Joukkue on ollut Valioliigan häntäpään porukoista tulivoimaisin pyssyteltyään 16 ottelussa jo mukavat 21 kaappia. Watford ei ole jäänyt ilman osumaa kertaakaan edellisessä viidessä pelissään, ja Hornets takoo hyökkäyksiään rohkeasti puolustuksensa kustannuksella. Ranierin ryhmä on pelannut ottelusiirroista johtuen viimeksi yli kaksi viikkoa sitten, ja joukkue tulee iskemään ottelun alussa lujaa vieraitten kimppuun.

Upean syksyn viilettäneellä West Hamilla on meneillään hieman vaikeampi jakso. Hammers on voittanut edellisestä kahdeksasta ottelustaan vain yhden kaikki kilpailut huomioiden. Joukkue on nipistänyt Valioliigassa ainoastaan yhden nollapelin sitten lokakuun lopun, kun puolustus on kärsinyt pahoista loukkaantumisista. Tapaninpäivän kotiottelu Southamptonia vastaan kaatui epävarman topparipari Craig Dawsonin ja Issa Diopin sekoiluun, kun Hammers-puolustus vuoti London Stadiumilla kolme osumaa.

West Hamin viisi viimeistä ottelua

 • 26.12.2021, West Ham – Southampton, 2-3
 • 22.12.2021, Tottenham – West Ham (EFL Cup), 2-1
 • 15.12.2021, Arsenal – West Ham, 2-0
 • 12.12.2021, Burnley – West Ham, 0-0
 • 9.12.2021, West Ham – Dinamo Zagreb (EL), 0-1

West Hamin hyökkäys kyykkäsi joulukuun puolivälissä hivenen, kun lontoolaiset jäivät ilman maalia kahdessa peräkkäisessä pelissä. Hammers ei saanut Burnleyn ja Arsenalin vieraana juuri mitään rakenneltua ylöspäin, eikä kunnon maalipaikkoja syntynyt oikeastaan yhtäkään. West Hamin hyökkäyksessä on kuitenkin valtavasti potentiaalia, ja maaliuhka on hataraa Watfordia vastaan suuri niin pelitilanteista, vastaiskuista kuin erikoistilanteistakin.

Watford on pallonhallinnassa tilastollisesti Valioliigan hännillä, ja vieraat tulevat jälleen tiistaina ottamaan otteen itselleen. West Ham ei ole parhaimmillaan viedessään peliä pallon kanssa, mutta Watfordia vastaan Hammersin pitäisi pystyä murjomaan osumia myös pallonhallinnan kautta. Vieraitten ykköstopparit Angelo Ogbonna ja Kurt Zouma ovat edelleen sivussa, ja keskikentän yleismies Declan Rice on pelikiellossa, joten myös levänneen Watfordin maaliodottama on korkealla. Näin ollen pelikupongeille voi huoletta ruksia korkeita maalimääriä.

Yli 2,5 maalia on pelattavissa muun muassa 10Betin ja ComeOnin listoilla hienoilla yli 1,80 kertoimilla. Me sysäämme panokset William Hillin tarjoamalle iloiselle hinnalle 1,85 ja jäämme odottamaan uutta jännittävää Valioliigan kierrosta.

Watford – West Ham, yli 2,5 maalia

William Hill 1,85