28.11.2021
klo
16:00
Valioliiga
Leicester - Watford
Yli 2,5 maalia
Pinnacle 1,72
Oikein
ASETA VETO

Valioliiga

28.11.2021 klo 16:00

Leicester – Watford

Valioliigan sunnuntaissa nähdään hivenen ekstralatausta, kun keväällä 2016 Leicesterin ällistyttävään mestaruuteen luotsannut manageri Claudio Ranieri palaa kaupunkiin Watfordin käskyttäjänä. Kesken kauden vierasjoukkueen ruoriin hypännyt italialainen on jo johdattanut joukkonsa pariin iloiseen voittoon, ja nyt Watford haluaa näyttää kaapin paikan King Power Stadiumilla. Nyt käymme läpi ottelun lähtökohdat ja jaamme ilmaiset jalkapallo vihjeet iltapäivän koitokseen.

Leicesterin kausi on mennyt Valioliigassa pahasti alakanttiin, ja viime kauden vitonen on luisunut taulukossa sijalle kolmetoista. Otteista on puuttunut tasaisuus, ja juuri nyt joukkueella on alla kolme voitotonta liigapeliä. Sarjanousija Watford on vain kaksi pinnaa isäntiä jäljessä, ja sunnuntain vieraat ovat kairanneet Ranierin johdolla kuusi pistettä viidestä ottelusta. Myös Hornetsin meno on varsin vaihtelevaa, mutta etenkin joukkueen hyökkäyspäässä on nousijajoukkueeksi mukavasti potentiaalia. Leicester on kotonaan selvähkö suosikki, mutta sen kertoimet on runtattu hyvin alas. Peliin löytyy kuitenkin upeita ideoita korkeista maalimääristä.

Joukkueet Valioliigassa 2021/22

 • Leicester, 4-3-5, 16:21, 15p
 • Watford, 4-1-7, 16:20, 13p

Leicester on paahtanut koko syksyn kovassa otteluruuhkassa, kun kalenteria ovat täyttäneet Valioliigan lisäksi Eurooppa-liigan ja EFL Cupin pelit. Manageri Brendan Rodgers on kierrättänyt miehistöään paljon, ja permanentin puuttuminen on näkynyt etenkin joukkueen puolustuspäässä. Takalinjojen ryhmitys ja kokoonpano on vaihdellut, ja Leicester on pitänyt oman maalinsa puhtaana ainoastaan kahdesti kauden 19 ottelussa.

Jo ennestään tulivoimainen hyökkäys vahvistui kesän siirtomarkkinoilla, ja Leicester väläyttelee ajoittain upeasti ylöspäin. Jamie Vardy on pienestä suvantovaiheesta huolimatta edelleen tällä hetkellä Valioliigan toiseksi tehokkain pelaaja seitsemällä osumallaan. Sentteri oli jälleen lepovuorossa viikolla, kun Leicester löi torstain EL-kamppailussa Legia Varsovan kotonaan lukemin 3-1.

Leicesterin viisi viimeistä ottelua

 • 25.11.2021, Leicester – Legia Varsova (EL), 3-1
 • 20.11.2021, Leicester – Chelsea, 0-3
 • 7.11.2021, Leeds – Leicester, 1-1
 • 4.11.2021, Leicester – Spartak Moskova (EL), 1-1
 • 30.10.2021, Leicester – Arsenal, 0-2

Myös Watfordin ongelmat ovat olleet puolustuksessa, eikä Hornetsilla ole vielä ainuttakaan nollapeliä tämän kauden Valioliigassa. Peräpään materiaali on heiveröistä, vaikka viime viikkoina takalinjat on ruuvattu hivenen alkukautta tiiviimmiksi. Watford on koko sarjassa eniten rikkeitä tehnyt joukkue, ja sillä on suuria vaikeuksia pitää pakettinsa kasassa täyden 90-minuuttisen ajan. Ranierilla on kova työ pelastaa nippunsa putoamiselta, mutta kokenut luotsi saattaa onnistua tehtävässä muutaman hyökkäyspään yksilön sekä tehokkaan vastaiskufutiksensa ansiosta.

Watford on Ranierin alaisuudessa päässyt yllättämään sekä Evertonin että Manchester Unitedin totaalisesti, kun sen hyökkäys on päässyt käyttämään hyväkseen lepsusti puolustavan vastustajan sekoilut. Joukkue nappasi riveihinsä kesällä todellisen löydön, kun Emmanuel Dennis siirtyi pikkurahalla Club Bruggesta. Nigerialainen on nakuttanut jo neljä liigaosumaa ja päälle viisi maalisyöttöä. Dennisin johtama hyökkäys tulee sunnuntaina aiheuttamaan päänvaivaa Leicesterin epävarmalle puolustukselle.

Watfordin viisi viimeistä ottelua

 • 20.11.2021, Watford – Manchester United, 4-1
 • 7.11.2021, Arsenal – Watford, 1-0
 • 30.10.2021, Watford – Southampton, 0-1
 • 23.10.2021, Everton – Watford, 2-5
 • 16.10.2021, Watford – Liverpool, 0-5

Vaikka Leicester ei ole hyökkäyksessä parhaimmillaan hallitessaan palloa, tulee se kotonaan ottamaan ohjakset käsiinsä heikompaa Watfordia vastaan ja luomaan lukuisia maalipaikkoja. Myös vieraille syntyy tontteja, kun Foxesin jauhamisen keskeltä aukeaa kaistaa vastahyökkäyksille. Näin ollen runsasmaaliset kohteet ovat maistuvaa pelattavaa kahden varsin huonosti puolustavan joukkueen kohtaamisessa.

Esimerkiksi Both Teams to Score on markkinoilta löytyvillä noin 1,70 kertoimilla perusteltu valinta, mutta me sivallamme lapuille tällä kertaa ottelun yli 2,5 maalia. Kohde on pelattavissa muun muassa NordicBetin ja Betssonin listoilla. Pinnaclen hinta 1,72 on ohittamaton tarjous, jonka me pyydystämme talteen värikkään supersunnuntain kunniaksi.

Leicester – Watford, yli 2,5 maalia

Pinnacle 1,72