27.11.2021
klo
17:00
Valioliiga
Crystal Palace - Aston Villa
1 DNB
Betsson 1,60
Hävitty
ASETA VETO

Valioliiga

27.11.2021 klo 17:00

Crystal Palace – Aston Villa 

Aston Villa palasi viime viikonloppuna voittojen tielle, kun uusi manageri Steven Gerrard katkaisi debyytissään joukkueen viiden ottelun tappioputken. Lauantain Valioliigakierroksella Villa haluaa kerätä lisää momentumia, kun birminghamilaiset matkustavat Lontooseen kovavireisen Crystal Palacen vieraaksi. Nyt syynäämme ottelun lähtökohdat ja tarjoilemme parhaat ilmaiset jalkapallo vihjeet päivän tuliseen kohtaamiseen.

Villan tehtävä ei tule olemaan helppo, sillä Palace runnoo jo seitsemän pelin mittaisessa tappiottomassa putkessa. Lontoolaisilla on tosin ollut paha tapa menettää johtoasema tasapeliksi, ja peräti seitsemän Eaglesin 12 Valioliigakoitoksesta on päättynyt pistejakoon. Villa sai viime lauantaina uuden managerin myötä pienen boostin, mutta joukkueen esitys Brightonia vastaan jätti kuitenkin rutkasti parantamisen varaa. Vain kaksi tappiota koko kaudella kärsinyt kotijoukkue on kotonaan selkeä suosikki, ja kun bookkerit jälleen kerran hitusen aliarvioivat Palacea, löytyy ykkösestä markkinoilta erinomaisia kertoimia.

Joukkueet Valioliigassa 2021/22

 • Crystal Palace, 3-7-2, 18:17, 16p
 • Aston Villa, 4-1-7, 16:20, 13p

Crystal Palace on ollut syksyn otteluissa uuden managerinsa Patrick Vieiran johdolla erittäin pirteä ilmestys, mutta vahvasta peli-ilmeestään huolimatta voittojen naaraaminen on ollut sille usein hankalaa. Lontoolaiset ovat voittaneet vasta kolme ottelua, ja tasapelisuman ansiosta Eagles on taulukossa vasta sijalla kymmenen. Toisaalta Palace on hävinnyt liigassa vain kahdesti – vieraissa Liverpoolille ja Chelsealle.

Palacen pelin sielu on ollut Chelseasta kesällä saapunut lainamies Conor Gallagher, joka on pommittanut jo neljä maalia ja jaellut lisäksi kolme maalisyöttöä. Englannin maajoukkuerinkiin syksyn upeilla otteillaan noussut keskikenttäpelaaja sopii erinomaisesti Vieiran pyörittämään aktiiviseen pelitapaan. Gallagher ei toki ole alkukauden ainoa hyökkäyspään onnistuja, vaan Palacen rosterista on löytynyt tulivoimaa laajalla rintamalla. Myös sekä Christian Benteke että Wilfried Zaha ovat tykitelleet jo neljä liigaosumaa.

Vaikka Palace on ollut erittäin vahva kaikissa seitsemässä edellisessä ottelussaan, on niistä peräti viisi taipunut lopulta turhauttaviksi tasapeliksi. Brighton ja Arsenal nousivat molemmat tasoihin viime minuuttien osumillaan, ja myös Newcastle ja Burnley tulivat toisella jaksolla takamatkalta rinnalle. Viime lauantain Burnley-väännössä Palace oli hyökkäyspäässä murhaava, mutta homma kaatui heikkoon erikoistilannepuolustukseen. Manchester Cityä ja Wolverhamptonia vastaan Vieiran paatti pysyi kurssissaan koko 90-minuuttisen ajan, ja nuo kamppailut olivat hieno osoitus joukkueen kovasta potentiaalista.

Crystal Palacen viisi viimeistä ottelua

 • 20.11.2021, Burnley – Crystal Palace, 3-3
 • 6.11.2021, Crystal Palace – Wolverhampton, 2-0
 • 30.10.2021, Manchester City – Crystal Palace, 0-2
 • 23.10.2021, Crystal Palace – Newcastle, 1-1
 • 18.10.2021, Arsenal – Crystal Palace, 2-2

Aston Villan kausi on ollut todella vaikea, ja manageri Dean Smith sai kenkää 11 ottelun jälkeen. Villa ei onnistunut hyökkäyspäässä paikkaamaan kesällä myydyn tähtipelaaja Jack Grealishin jättämää aukkoa, ja syksyn otteluissa Smith tuskaili puolustustaktiikassaan neljän ja viiden puolustajan linjojen kanssa. Varsin laadukas alakerran materiaali ei taipunut tuohon vatvomiseen, ja surkeassa viiden ottelun tappioputkessa Villan peräpään heikkous tuli karusti esille.

Tuore luotsi Gerrard palasi avauspelissään perusasioihin ja peluutti 4-3-3 ryhmitystä. Villan onnistui nollata Brighton 2-0 kotivoitossa, mutta ei joukkueen puolustus kuitenkaan muutamassa viikossa ole muuttunut miksikään ihmemuuriksi. Loppunumerot itseasiassa mairittelevat hieman Gerrardin nippua, eikä Villa luonut hyökkäyspäässä ainakaan vielä mitään mullistavaa.

Aston Villan viisi viimeistä ottelua

 • 20.11.2021, Aston Villa – Brighton, 2-0
 • 5.11.2021, Southampton – Aston Villa, 1-0
 • 31.10.2021, Aston Villa – West Ham, 1-4
 • 22.10.2021, Arsenal – Aston Villa, 3-1
 • 16.10.2021, Aston Villa – Wolverhampton, 2-3

Crystal Palace ei ole vielä tällä kaudella kotonaan hävinnyt, kun taas Aston Villa on ottanut käkeen viidessä kuudesta vieraspelistään. Isäntien raju formi saa lauantaina jatkoa, ja kotivoitosta on markkinoilla tarjolla upeita yli 2,20 kertoimia. Palacen tasapeliherkkyyden tuntien valitsemme lapulle kuitenkin ykkösen Draw No Bet -muodossa, josta Betsafe, NordicBet ja Betsson tarjoavat mahtavan hinnan 1,60.

Crystal Palace – Aston Villa 1 DNB

Betsafe 1,60