26.2.2022
klo
19:30
Valioliiga
Everton - Manchester City
Manchester City -1,5
DachBet
Hävitty
ASETA VETO

Valioliiga

26.2.2022 klo 19:30

Everton – Manchester City

Valioliigalauantain päättää Evertonin ja Manchester Cityn välinen vääntö Goodison Parkilla. Kotijoukkue on hieman yllättäen valunut mukaan putoamistaisteluun, ja eroa viivaan on enää vaivaiset kaksi pistettä. Manageri Frank Lampardin kyvyt joutuvat keväällä koetukselle, kun joukkue pitäisi nostaa pois kurimuksesta. Toffees on voittanut edellisetä kahdeksasta liigapelistään ainoastaan yhden, ja nyt joukkue joutuu kovan haasteen eteen Cityn saapuessa kylään.

Manchester City on enää kolme pinnaa Liverpoolia edellä sarjan kärjessä, kun se kärsi viime lauantaina shokkitappion kotonaan Tottenhamia vastaan. Tuohon lipsahdukseen katkesi joukkueen viidentoista tappiottoman liigapelin putki, ja lauantaina on odotettavissa selkeä korjausliike. City on vieraissakin materiaalinsa turvin päivänselvä ennakkosuosikki, eikä Evertonin tekeminen vakuuta tällä hetkellä lainkaan. Vieraat tulevat pesemään kasvonsa ja marssimaan vakuuttavaan isäntien yli, ja ilmaiset jalkapallo vihjeet kallistuu vähintään kahden maalin vierasvoiton puoleen.

Joukkueet Valioliigassa 2021/22

 • Everton, 6-4-13, 28:40, 22p
 • Manchester City, 20-3-3, 63:17, 63p

Evertonin kausi on menossa pahasti metsään. Manageri Rafael Benitez sai lähteä tammikuussa, ja Lampardin tehtävänä on luovia joukkue turvaan. Everton on toistaiseksi napsinut miehen alaisuudessa kaksi voittoa, kun heikot Brentford ja Leeds ovat kaatuneet Goodisonilla. Kahdessa muussa ottelussa Everton on ottanut pahasti takkiin Newcastlelta maalein 3-1 viimeksi Southamptonilta lukemin 2-0. Etenkin Saintsin pyörityksessä Lampardin nippu oli täysin kädetön, eikä tuo esitys lupaile hyvää ennen City-koitosta. 

Tammikuun vahvistukset Donny van de Beek ja Dele Alli eivät ole tuoneet joukkueen menoon aivan sitä piristystä, jota sinne kaipailtiin. Evertonin keskikenttä tulee jäämään pahasti Cityn jalkoihin, vaikka puolikuntoinen Abdoulaye Doucoure saatetaankin saada parsittua kasaan lauantaiksi. Kun Lampardin pelikirjalla ei saatu luotua juuri mitään merkittävää Newcastlen ja Southamptonin nippuja vastaan, on vaikea nähdä Evertonin onnistuvan kääntämään kurssinsa sarjakärjen käsittelyssä.

Evertonin viisi viimeistä ottelua

 • 19.2.2022, Southampton – Everton, 2-0
 • 12.2.2022, Everton – Leeds, 3-0
 • 8.2.2022, Newcastle – Everton, 3-1
 • 5.2.2022, Everton – Brentford (FA Cup), 4-1
 • 22.1.2022, Everton – Aston Villa, 0-1

City oli löytänyt hirmuisen talvivireen ennen Spurs-tappiota. Se hallitsi toki tuotakin kamppailua mielin määrin, mutta yllättävä huolimattomuus päästi Tottenhamin viljelemään vaarallisia vastaiskujaan. Manageri Pep Guardiola ei varmasti salli lepsuilua toisessa peräkkäisessä pelissä, eikä Evertonin vastahyökkäysuhka ole muutenkaan lähelläkään Spursin vastaavaa. Cityllä on lauantaina mahdollisuus venyttää sarjajohtonsa jälleen kuuteen pinnaan, kun Liverpoolilla on ohjelmassa sunnuntainen Liigacupin finaali, ja Guardiola käyttää tämän tilaisuuden varmasti hyväkseen.

Manchester Cityn viisi viimeistä ottelua

 • 19.2.2022, Manchester City – Tottenham, 2-3
 • 15.2.2022, Sporting – Manchester City (CL), 0-5
 • 12.2.2022, Norwich – Manchester City, 0-4
 • 9.2.2022, Manchester City – Brentford, 2-0
 • 5.2.2022, Manchester City – Fulham (FA Cup), 4-1

Evertonilta ovat ottelusta sivussa puolustajat Yerry Mina ja Ben Godfrey sekä todennäköisesti hyökkäyspään Demarai Gray. Cityn Jack Grealish potee edelleen jalkavammaansa, mutta Gabriel Jesus saattaa palata kokoonpanoon lähes kuukauden tauon jälkeen. Huippumotivoitunut City lähtee taistoon noin 75 prosentin suosikkina, ja ottelussa on melko suuri repeämisvaara, mikäli Everton joutuu takaa-ajajan asemaan.

Manchester Cityn vähintään kahden maalin voitto on erinomainen peli-idea, ja merkin kerroin lähentelee muun muassa 888 Sportin ja Bethardin listoilla 1,80 lukemaa. DachBetin hinta on mukava 1,76, joten raapaisemme sen mukaan kupongille jännittävän futispäivän iloksi.

Manchester City -1,5

Vihje: