26.2.2022
klo
14:30
Valioliiga
Leeds - Tottenham
BTTS
Pinnacle 1,61
Hävitty
ASETA VETO

Valioliiga

26.2.2022 klo 14:30

Leeds – Tottenham

Valioliigalauantain aloittaa tulinen Leedsin ja Tottenhamin välinen kohtaaminen. Isännät ovat luisumassa karmeaan syöksykierteeseen, ja joukkue on viikonloppuun lähdettäessä enää kolme pistettä putoamisviivan yläpuolella. Sen puolustus on ollut viime aikoina täysin levällään, ja huimassa ottelutahdissa kurssi pitäisi saada pikimmiten korjattua.

Myös Tottenhamin formi on varsin heikko, vaikka Spurs onnistuikin viime viikonloppuna lyömään Manchester Cityn vieraissa erittäin värikkäiden vaiheitten jälkeen. Joukkue on kuitenkin hävinnyt viidestä edellisestä liigapelistään neljä, ja neljän kärki Valioliigassa on karkaamassa. Tottenham on vieraissakin selvähkö suosikki täysin sekaisin olevaa Leedsiä vastaan. Isänniltä voidaan kuitenkin odottaa jonkinlaista ryhdistäytymistä keskiviikon ruman Liverpool-tappion jälkeen. Leeds ei tätä operaatiota kykene peräpään kautta toteuttamaan, joten se pyrkii lähtemään pistejahtiin tuttuun tapaan aktiivisella pelitavallaan. Molemmissa päissä tulee jälleen tapahtumaan, joten ilmaiset jalkapallo vihjeet valitsee Both Teams to Score -vaihtoehdon tässä kahden hataran puolustuksen kohtaamisessa.

Joukkueet Valioliigassa 2021/22

 • Leeds, 5-8-12, 29:56, 23p
 • Tottenham, 12-3-9, 31:32, 39p

Leeds oli viime kaudella koko Valioliigan runsasmaalisin joukkue, ja viime viikkoina sen peli on ollut jälleen uskomatonta sirkusta. Pienoisesta kriisistä ja putoamispeikon ahdistelusta huolimatta manageri Marcelo Bielsa näyttää edelleen luottavan erittäin haastavaan ja avoimeen pelikirjaansa, jonka ansiosta joukkueen otteluitten viihdearvo on aika lailla tapissa. Pisteitä sillä ei toki juurikaan ropise, ja Leedsin takalinjat ovat vuotaneet peräti 16 maalia neljään edelliseen peliin.

Bielsa on viime viikkoina kokeillut puolustuslinjassa ja keskikentän pohjalla loukkaantumisista ja yleisestä sekoilusta johtuen monenlaista systeemiä, mutta mikään ei tunnu tällä hetkellä toimivan. Reisivammaa potevan Kalvin Phillipsin puuttuminen ankkurin paikalta on heikentänyt Leedsiä merkittävästi, eikä joukkueella ole tällä hetkellä oikeastaan yhtään toimivaa puolustavaa keskikenttäpelaajaa. Joukkue prässää edelleen voimakkaasti, mutta takalinjat jäävät jatkuvasti erittäin haavoittuvaisiksi, eikä Leeds pysty mitenkään pitämään pakettiaan kasassa täyttä ottelua.

Leedsin viisi viimeistä ottelua

 • 23.2.2022, Liverpool – Leeds, 6-0
 • 20.2.2022, Leeds – Manchester United, 2-4
 • 12.2.2022, Everton – Leeds, 3-0
 • 9.2.2022, Aston Villa – Leeds, 3-3
 • 22.1.2022, Leeds – Newcastle, 0-1

Tottenhamin juna näytti kolmen peräkkäisen tappion jälkeen palaavan raiteilleen, kun Manchester City kaatui Etihadilla komeasti maalein 3-2. Paluu arkeen oli kuitenkin karu, kun Spurs kävi viime keskiviikkona häviämässä Burnleylle lukemin 1-0. Lopputulostakin huolestuttavampaa oli tapa, jolla joukkue kentällä laahasi. Se ei saanut ensimmäisellä jaksolla kiskaistua ainuttakaan laukausta kohti isäntien maalia eikä onnistunut luomaan koko pelissä yhtäkään kunnon maalipaikkaa. Burnley toki puolustaa huomattavasti Leedsiä tiiviimmin, ja lauantaina Harry Kane ja Heung-Min Son pääsevät jälleen hyödyntämään Spurs-hyökkäykselle avautuvia tiloja.

Vaikka Tottenhamin puolustus on Leedsin vastaavaa organisoidumpi, on silläkin ollut läpi kauden omat ongelmansa. Manageri Antonio Conten suosima kolmen topparin linja ei ole viime aikoina oikein pitänyt, ja Spursin edellinen nollapeli on uudenvuodenpäivän koitoksesta Watfordin vieraana. Myös aktiivinen Leeds tulee Tottenhamin takalinjat hyvin todennäköisesti murtamaan.

Tottenhamin viisi viimeistä ottelua

 • 23.2.2022, Burnley – Tottenham, 1-0
 • 19.2.2022, Manchester City – Tottenham, 2-3
 • 13.2.2022, Tottenham – Wolverhampton, 0-2
 • 9.2.2022, Tottenham – Southampton, 2-3
 • 5.2.2022, Tottenham – Brighton (FA Cup), 3-1

Leeds tulee jälleen lauantaina puolustamaan ylhäältä prässäten, ja homma tuleekin poikimaan tontteja Spursin päätyyn. Toisaalta, kun vieraat pääsevät tuon puskurin kiertämään, ei Leedsin alakerralla tule eväät riittämään oman maalinsa varjelemiseen. Odotettavissa onkin viihdyttävä ja vauhdikas ottelu, jossa kumpikin joukkue osuu vähintään kerran jopa lähes kaksi kertaa kolmesta.

Both Teams to Score tarjoaa useilla bookkereilla kuten DachBetillä ja Betfairilla erittäin maistuvia kertoimia. Me suuntaamme Pinnaclen kojulle, josta löytyy päivän markkinatoppi 1,61 ja lähdemme nautiskelemaan mahtavasta Valioliigan viikonlopusta.

Leeds – Tottenham, molemmat joukkueet tekevät maalin

Vihje: