24.10.2021
klo
16:00
Valioliiga
West Ham - Tottenham
Yli 2,5 maalia
Conquestador 1,82
Hävitty
ASETA VETO

West Ham - Tottenham

Valioliiga

24.10.2021 klo 16:00

Valioliigan supersunnuntaissa pääsemme nauttimaan Lontoon tulikuumasta paikallisottelusta, kun Tottenham matkaa kaupungin itälaidalle West Hamin kotiluolaan. Kamppailusta voidaan ennakoida erittäin tasaista, ja nyt puntaroimme parhaat ilmaiset jalkapallo vihjeet iltapäivän koitokseen.

Molemmat joukkueet ovat sarjataulukossa mukavissa asemissa aivan kärkinelikon kannassa, vaikka etenkin Tottenhamin otteita on kritisoitu paljon alkukaudesta. Spursilla on kuitenkin alla kahden liigapelin voittoputki, jossa maalihanat on saatu iloisesti auki. West Ham on voittanut kuudesta edellisestä ottelustaan peräti viisi, kun huomioidaan kaikki kilpailut. Hammers kohoaa sunnuntaina niukaksi suosikiksi, ja markkinoilla kertoimet on ruuvattu jotakuinkin kohdilleen. Naapurusten välisestä väännöstä voidaan odottaa vauhdikasta ja runsasmaalista, ja muutamat bookkerit ovat arvioineet ottelun maaliodottaman hieman alakanttiin, joten yli 2,5 maalia on erinomainen valinta päivän peleihin.

West Hamin ottelut ovat olleet kuluvalla kaudella kohtalaisen maalirikkaita. Seasta löytyy toki undereitakin, kun Southampton ja Everton ovat lähteneet itälontoolaisten kimppuun melko varovaisella taktiikalla. Avoimemmin pelaavia Newcastlea, Leicesteriä ja Leedsiä vastaan verkot ovatkin pullistelleet tiuhaan, eikä Tottenham tule London Stadiumilla turhaan pakittelemaan.

West Hamin viisi viimeistä ottelua

  • 21.10.2021, West Ham – Genk (EL), 3-0
  • 17.10.2021, Everton – West Ham, 0-1
  • 3.10.2021, West Ham – Brentford, 1-2
  • 30.9.2021, West Ham – Rapid Wien (EL), 2-0
  • 25.9.2021, Leeds – West Ham, 1-2

Hammersin joukkueesta löytyy runsaasti tulivoimaa, ja ykkössentteri Michail Antonio on ollut tällä kaudella ajoittain ilmiliekeissä. Mies saa hyvin tukea alempana hyökkääviltä Said Benrahmalta, Jarrod Bowenilta ja Pablo Fornalsilta. West Ham on myös erittäin vahva hyökkäyspään erikoistilanteissa, joista joukkueen maaliuhka on yksi Valioliigan kovimpia.

Hammers on melko väkevä myös puolustussuuntaan, mutta sen muuri ei ole ollut mitenkään läpäisemätön. Takalinjat vahvistuivat siirtoikkunan loppuhetkillä Kurt Zouman liityttyä rivistöihin, mutta ranskalaisen yhteistyö puolustuksen keskustassa Angelo Ogbonnan kanssa ei vielä ole täysin saumatonta. Parivaljakko puristi ensimmäisen nollapelinsä vasta viime sunnuntaina Evertonia vastaan.

Tottenhamin hyvin vuoristoratamainen kausi on tällä hetkellä pienoisessa noususuhdanteessa, kun alla on kahden liigavoiton putki. Spursin otteista puuttuu tasaisuus, ja puolustus on vuotanut viidessä edellisessä Valioliigan pelissä peräti 12 osumaa. Homma on ihan ymmärrettävää, sillä pohjoislontoolaisten peräpäähän on ajettu sisään kahta uutta vahvistusta - toppari Cristian Romeroa ja laitapakki Emerson Royalia. Linjan täydentävät Eric Dier ja Sergio Reguilon, jotka eivät ole sieltä liigan virheettömimmästä päästä.

Spursin hyökkäys on Harry Kanen ja Heung-Min Sonin johdolla huippuvaarallinen, ja Kane sai vihdoin maalitilinsä auki liigan puolella viime viikonloppuna Newcastlea vastaan. Tottenham on jäänyt liigassa ilman maalia vain kaksi kertaa kahdeksassa pelatussa ottelussa, ja tehtyjen maalien trendi on ollut viime aikoina matkalla ylöspäin.

Tottenhamin viisi viimeistä ottelua

  • 21.10.2021, Vitesse – Tottenham (KL), 1-0
  • 17.10.2021, Newcastle – Tottenham, 2-3
  • 3.10.2021, Tottenham – Aston Villa, 2-1
  • 30.9.2021, Tottenham – NS Mura (KL), 5-1
  • 26.9.2021, Arsenal – Tottenham, 3-1

Molemmat tahkosivat torstaina eurokentillä. West Ham löi Genkin kotonaan Eurooppa-liigassa maalein 3-0, ja joukkue harrasti tuttuun tapaan paljon kierrätystä. Vakioavauksen miehistä vain Bowen, Declan Rice, Tomas Soucek ja Aaron Cresswell olivat avauksessa. Tottenham lähetti Konferenssiliigassa Vitessen kimppuun täysin reservipitoisen miehistön, ja koko viime liigakierroksella avannut ryhmä ei matkustanut Hollantiin lainkaan.

Tottenhamin liigapelit ovat olleet viime aikoina runsasmaalisia, ja myös West Hamin ottelut ovat taipuneet hyvin usein overeiksi. Näin ollen yli 2,5 osumaa ottelussa on huippuvalinta iltapäivän taistoon. Merkin kertoimet kelluvat useilla firmoilla kuten ComeOnilla ja Pinnaclella mukavasti 1,80 tuntumassa. Me iskemme panokset Conquestadorin kivikovaan kertoimeen 1,82 ja jäämme odottamaan Lontoon kilpakumppaneitten railakasta iskujenvaihtoa.

West Ham – Tottenham, yli 2,5 maalia

Conquestador 1,82