23.10.2021
klo
17:00
Valioliiga
Southampton – Burnley
Burnley, AH +0,5
Pinnacle 1,91
Oikein
ASETA VETO

Southampton – Burnley

Valioliiga

23.10.2021 klo 17:00

Valioliigan lauantain kellarikerroksen kohtaamisessa Burnley tavoittelee kauden avausvoittoaan Southamptonin vieraana. Saints ruuvasi itse vasta ensimmäisen voittonsa viime viikonloppuna, ja joukkue pyrkii nyt kipuamaan tiukemmin sarjan keskikastiin. Burnleyn kauden alku on ollut todella nihkeä, ja sillä on kasassa vasta kolme pinnaa kahdeksasta pelatusta ottelusta.

Molemmilla on ollut suuria vaikeuksia maalinteon kanssa, ja kamppailusta voidaan odottaa tasaista ja vähämaalista. Southampton on kotonaan suosikki, mutta markkinoilla on hieman aliarvioitu Burnleyn mahdollisuuksia raapaista vähintään piste mukaansa etelärannikolta. Näin ollen ilmaiset jalkapallo vihjeet kääntyy hyvin maksavien vierasmenestysten puoleen.

Burnleyn vierassaldo on hirvittävä, kun se on naarannut neljästä matkapelistään vain yhden pisteen ja maaliero on venähtänyt lukemiin 3-9. Vastustajat ovat kuitenkin olleet sieltä vaikeimmasta päästä, sillä Clarets on kohdannut vieraissa Liverpoolin, Manchester Cityn, Leicesterin ja Evertonin. Burnley on ollut selvästi vahvempiaan vastaan ajoittain pirteä ja luonut jopa mukavasti maalipaikkoja. Evertonin kotiluolassa se oli koko ensimmäisen jakson jopa pelillisesti selvästi edellä, joten Burnleyllä on kyllä potentiaalia aiheuttaa vieraissa ongelmia sarjan keskikastin porukoille.

Burnleyn viisi viimeistä ottelua

  • 16.10.2021, Manchester City – Burnley, 2-0
  • 2.10.2021, Burnley – Norwich, 0-0
  • 25.9.2021, Leicester – Burnley, 2-2
  • 21.9.2021, Burnley – Rochdale (EFL Cup), 4-1
  • 18.9.2021, Burnley – Arsenal, 0-1

Southamptonin kotiottelut ovat olleet erittäin vähämaalisia, ja Saints on napsinut neljästä kotipelistään saldon 1-2-1 maalierolla 2-2. Joukkue on onnistunut luomaan kunnon tontteja todella harvakseltaan, ja vaikka rajusti varamiehinen Leeds kaatuikin St Marysillä viime lauantaina, on meno ollut kuluvalla kaudella kokonaisuudessaan vaisua. Southampton myi ykköskärkensä Danny Ingsin kesällä Aston Villaan, ja vain kuusi osumaa kauden kahdeksassa liigaottelussa neppaillut Saints-hyökkäys on Norwichin ja Burnleyn jälkeen sarjan tehottomin.

Southamptonin viisi viimeistä ottelua

  • 16.10.2021, Southampton – Leeds, 1-0
  • 2.10.2021, Chelsea – Southampton, 3-1
  • 26.9.2021, Southampton – Wolverhampton, 0-1
  • 21.9.2021, Sheffield United – Southampton (EFL Cup), 2-2 RP 2-4
  • 18.9.2021, Manchester City – Southampton, 0-0

Burnley on parilla viime kaudella veivannut pirteämmin vieraissa kuin kotonaan, ja sillä on varsin vaatimattomasta materiaalistaan huolimatta kyky kiusailla isompiaan. Vaikka Claretsin peliesitykset eivät yleensä ole mitenkään loistokkaita, joukkueella on ollut tapana kaapia sarjapaikan uusimiseen tarvittavat pisteet oman pelitapansa ja kurinalaisuutensa turvin. Southampton on yksi sellainen vastustaja, jota vastaan Burnley näkee saumansa pistejahtiin vahvoina.

Burnleyn kokoonpanohuolet alkavat hälvetä, ja viime otteluista sivussa olleet Ben Mee, Matej Vydra ja Charlie Taylor saattavat kaikki olla pelikunnossa lauantaina. Southamptonilta ottelun missaavat pitkäaikaispotilas Jack Stephens ja pelikiellossa oleva joukkueen kapteeni James Ward-Prowse. Che Adams sen sijaan palaa kokoonpanoon oltuaan sivussa viime lauantain Leeds-koitoksesta.

Molempien tämänhetkinen sarjasijoitus on osaltaan selitettävissä vaikealla otteluohjelmalla, ja kummallakin on eväitä kivuta kauden edetessä taulukossa muutama pykälä ylöspäin. Southampton on materiaaliltaan vahvempi, mutta markkinoilla on yliarvioitu ero joukkueitten tämänhetkisissä voimasuhteissa. Odotettavissa on tasainen ja niukkamaalinen vääntö, jossa isännät ovat alle 50 prosentin suosikkeja, Useiden bookkereitten puskemat lähes kahden kertoimet Burnleyn yltämisestä vähintään tasapeliin ovat erinomaisia tarjouksia.

Kohde löytyy muun muassa ComeOnin ja 10Betin valikoimasta. Pinnaclen 1,91 on päivän helmi, jonka valikoimme ilman muuta peleihin mukaan ja jäämme odottamaan jännittävää Valioliigan iltapäivää.

Southampton – Burnley 2, AH +0,5

Pinnacle 1,91