22.5.2023
klo
22:00
Valioliiga
Newcastle - Leicester
Newcastle -1,5
QuickWin 2,00
Hävitty
ASETA VETO

Valioliiga

22.5.2023 klo 22:00

Newcastle – Leicester

Valioliigan viimeistä edellinen kierros huristellaan valmiiksi maanantaina, ja illan ottelussa on molemmin puolin upeasti panosta. Newcastlella on mahdollisuus naulata paikkansa sarjan top-nelosessa sataprosenttisesti, kun se isännöi putoamisvaarassa roikkuvaa Leicesteriä. Nyt arvioimme vieraitten saumat yllätyspisteille ja tarjoilemme peliin ilmaiset jalkapallo vihjeet.

Newcastle on jo jotakuinkin varmistanut paikkansa ensi kauden Mestarien Liigassa, mutta se tarvitsee vielä yhden pisteen laittaakseen homman myös matemaattisesti pakettiin. Magpies on voittanut kolmesta edellisestä ottelustaan vain yhden, mutta joukkue on ollut pelillisesti vahvassa tikissä kierroksesta toiseen. Torstain rästipelissä Brighton kaatui St James´ Parkilla iloisesti lukemin 4-1.

Leicester löytyy sarjataulukon vastakkaisesta päästä, ja Foxes on erittäin lähellä putoamista Championshipiin. Sinipaidat raapaisivat huhti-toukokuun taitteessa kolmesta ottelustaan viisi pinnaa, mutta kahdella viime kierroksella meno on romahtanut. Alla on pari rumaa tappiota Fulhamille maalein 5-3 ja Liverpoolille luvuin 3-0, ja eroa putoamisviivaan on edelleen kolme pistettä.

Leicester tarvitsee säilymiseen melkoisen ihmeen, ja joukkueen touhu on ollut viime peleissä lähes epätoivoista. Newcastle on laadukkaampi jokaisella osa-alueella, ja sen hyökkäys on ollut viime aikoina sulavaa ja tehokasta. Harakat kohoavat kotonaan kolme kertaa neljästä voittavaksi suosikiksi, ja Leicesterin umpisurkean puolustuksen takia ottelussa on melkoinen repeämisen vaara.

Joukkueet Valioliigassa 2022/23

 • Newcastle, 19-12-5, 67:32, 69p
 • Leicester, 8-6-22, 49:67, 30p

Newcastle on kerännyt kevätkaudella pisteitä hirmuisella vauhdilla ja nakutellut itsensä tukevasti Valioliigan top-neloseen. Vaikka joukkue hävisi toukokuun alussa Arsenalille kotonaan, oli tuossakin tappiossa Harakoitten peliesitys varsin vahva. Leedsin vieraana Castle oli hieman huolimaton lipsuttuaan 2-2 tasapeliin, mutta tilastojen valossa raitapaidat olisivat tuostakin pelistä ansainneet voiton. Newcastle hyökkää tällä hetkellä todella monipuolisesti, ja torstaina isännät runnoivat laadukkaan Brightonin verkkoon neljä kaappia luotuaan myös maaliodottamaa lähes neljän osuman verran.

Newcastlen viisi viimeistä ottelua

 • 18.5.2023, Newcastle – Brighton, 4-1
 • 13.5.2023, Leeds – Newcastle, 2-2
 • 7.5.2023, Newcastle – Arsenal, 0-2
 • 30.4.2023, Newcastle – Southampton, 3-1
 • 27.4.2023, Everton – Newcastle, 1-4

Leicesterin ahdinko on syvä, mutta Ketuilta olisi odottanut jonkinlaista taisteluilmettä viikko sitten Liverpoolia vastaan. Joukkue laittoi kuitenkin pöytään jälleen yhden todella väsyneen esityksen, ja tuloksena oli täysin ansaittu 0-3 tappio. Leicesterin puolustaminen on karmaisevan heikkoa, eikä reilu kuukausi sitten puikkoihin hypännyt manageri Dean Smith ole saanut takalinjoille juurikaan ryhtiä.

Surullisessa 5-3 häviössä Fulhamia vastaan koko alakerta ja maalivahti Daniel Iversen olivat pahasti jäässä. Poolia vastaan Dean penkitti puolustajista Victor Kristiansenin, ja Caglar Söyüncü putosi rosterista loukkaantumisen takia, joten avaukseen kaivettiin kokenut mutta kankea Jonny Evans. Leicesterin peräpään materiaali ei kerta kaikkiaan riitä Valioliigaan, ja juuri nyt edessä on ansaittu putoaminen alemmalle sarjatasolle.

Leicesterin viisi viimeistä ottelua

 • 15.5.2023, Leicester – Liverpool, 0-3
 • 8.5.2023, Fulham – Leicester, 5-3
 • 1.5.2023, Leicester – Everton, 2-2
 • 25.4.2023, Leeds – Leicester, 1-1
 • 22.4.2023, Leicester – Wolverhampton, 2-1

Newcastlen leirissä ei ole tällä hetkellä pahempia loukkaantumishuolia, vaikkakin Joe Willock loukkasi takareitensä Brightonia vastaan ja on todennäköisesti loppukauden sivussa. Lisäksi Joelinton ja Kieran Trippier kärsivät torstaina pienempiä kolhuja, ja kaksikon pelikunto on epävarmaa. Leicesterin riveistä Söyüncü on hyvin todennäköisesti edelleen ulkona maanantaina. Näin ollen Smith joutuu jälleen turvautumaan Evansin ja Wout Faesin muodostamaan topparipariin, joka ei tule mitenkään selviämään Newcastlen mankelista kuivin jaloin.

Newcastle kotona 2022/23

 • 11-5-2, 36:14, 38p

Leicester vieraissa 2022/23

 • 4-2-12, 28:41, 14p

Leicester joutuu St James´ Parkilla puolustuskannalle, eikä sen vastaiskuille tule juurikaan tiloja avautumaan. Kun vieraat lähtevät hakemaan riskillä osumia, tulee sen paketti leviämään jälleen kerran, ja tulivoimainen Newcastle kairaa rutiinisuorituksella täydet pisteet. Vähintään kahden maalin kotivoitolle voidaan antaa helposti jokusen pinnan yli 50 prosentin todennäköisyys, joten muun muassa QuickWinin, Pinnaclen ja Sportunan tarjoamat kakkosen kertoimet nousevat alkuviikon terävimmiksi vetokohteiksi.

Vihje: 
Newcastle -1,5