22.1.2023
klo
16:00
Valioliiga
Leeds - Brentford
Yli 2,5 maalia
Betstro 1,64
Hävitty
ASETA VETO

Valioliiga

22.1.2023 klo 16:00

Leeds – Brentford

Valioliigan supersunnuntaissa runnotaan jälleen kolme upeaa ottelua, ja kello neljän pelissä iskevät yhteen Leeds ja Brentford. Nyt ennakoimme vieraitten saumat pisteille ja laitamme tulille ilmaiset jalkapallo vihjeet iltapäivän koitokseen.

Leeds starttaa viikonloppuun sarjataulukon sijalta viisitoista, ja eroa putoamisviivaan on ainoastaan kaksi pistettä. Edellinen liigavoitto on marraskuun alusta, ja viime kierroksella joukkue taipui hurjan taistelun jälkeen 2-1 tappioon Aston Villan vieraana. Otteluruuhkassa kahlaava Leeds väänsi viikolla FA Cupin uusintapelin Cardiffin kanssa ja marssi jatkoon railakkaalla 5-2 voitolla.

Valioliigakauden iloinen yllättäjä Brentford on jatkanut huikeassa tikissä, ja sillä on pohjalla jo peräti seitsemän tappiottoman sarjaottelun putki. Tuossa jaksossa Bees on kaatanut West Hamin, Liverpoolin ja Manchester Cityn, ja viime viikonloppuna Bournemouth meni helposti nurin maalein 2-0. Brentford on ylisuorittanut reippaasti materiaaliinsa nähden, ja se on ällistyttävästä formistaan huolimatta vieraissa hiuksenhieno altavastaaja. Beesin lähes kolmosen kertoimet riittäisivät juuri ja juuri peleihin, mutta parhaat kohteet löytyvät koko ottelun korkeista maalimääristä. Avoimeksi ennakoitavassa väännössä terävimmäksi ideaksi kohoaa yli 2,5 osumaa maistuvilla yli 1,60 kertoimilla.

Joukkueet Valioliigassa 2022/23

 • Leeds, 4-5-9, 26:33, 17p
 • Brentford, 7-8-4, 32:28, 29p

Putoamistaistelussa jälleen piehtaroiva Leeds ei ole saanut puolustustaan kuntoon, ja joukkueen meno on ollut läpi kauden melkoista vuoristorataa. Loka-marraskuun taitteessa Leeds voitti Liverpoolin maalein 2-1 ja Bournemouthin luvuin 4-3, mutta sittemmin pisteitä on herunut niukasti. Joukkueen ongelmat ovat juuri sen takalinjoilla sekä keskikentän pohjalla, jossa Marc Rocan ja Tyler Adamsin taso ei meinaa riittää Valioliigan vauhtiin.

Toisaalta Leedsin hyökkäys on tälläkin kaudella ollut parhaimmillaan erittäin tehokasta, ja etenkin Elland Roadilla isännät paahtavat hyvinkin avoimella ja viihdyttävällä pelitavalla. Kärjessä Rodrigo ja kesän hankinta Wilfried Gnonto ovat olleet viime aikoina todella vaarallisia. Leeds on kotonaan Valioliigan runsasmaalisimpia nippuja, ja se jää tuskin ilman osumaa sunnuntain pelissä.

Leedsin viisi viimeistä ottelua

 • 18.1.2023, Leeds – Cardiff (FA Cup), 5-2
 • 13.1.2023, Aston Villa – Leeds, 2-1
 • 8.1.2023, Cardiff – Aston Villa (FA Cup), 2-2
 • 4.1.2023, Leeds – West Ham, 2-2
 • 31.12.2022, Newcastle – Leeds, 0-0

Brentford on tehnyt kauden avauspuolikkaalla tuhoisaa jälkeä, ja joukkue on tällä hetkellä taistelemassa jopa europaikoista. Jossakin vaiheessa lennon voidaan odottaa notkahtavan, mutta juuri nyt Bees komeilee kuntopuntarin kärkipäässä. Brentfordin menestys on perustunut valtavan tehokkaaseen hyökkäykseen, jota johtaa maalitykki Ivan Toney. Brentford on nakuttanut 32 tehdystä maalistaan 20 kotonaan, mutta myös vieraissa joukkue veivaa rohkealla ja ennakkoluulottomalla pelitavallaan. Manchester Cityä ja myös West Hamia vastaan Brentford oli toki puolustuspäässä hieman onnekas, ja Leedsin vieraana leväperäinen puolustaminen tulee helposti kostautumaan.

Brentfordin viisi viimeistä ottelua

 • 14.1.2023, Brentford – Bournemouth, 2-0
 • 7.1.2023, Brentford – West Ham (FA Cup), 0-1
 • 2.1.2023, Brentford – Liverpool, 3-1
 • 30.12.2022, West Ham – Brentford, 0-2
 • 26.12.2022, Brentford – Tottenham, 2-2

Brentford saattaa antaa aloitteen sunnuntaina isännille ja vetäytyä kärkkymään saumoja vastaiskuilleen. Leeds ei tule iltapäivän ottelua puolustamalla voittamaan, joten sen täytyy lähteä hyökkäämään rohkeasti sekä luottamaan jälleen kerran rajuun prässiinsä. Näistä asetelmista meille on luvassa erittäin viihdyttävä ottelu, jonka maaliodottama kohoaa todella korkealle.

Ottelussa syntyy vähintään kolme osumaa selvästi yli 60 prosentin todennäköisyydellä, ja markkinoilta löytyy kohteeseen napakoita ylikertoimia. Merkin hinta on muun muassa Betstron, Pinnaclen ja Lucky Casinon listoilla mukavasti 1,60 paremmalla puolella, joten napsimme tämän overin ilolla kiinni fantastisen supersunnuntain riemuksi.

Vihje: 
Yli 2,5 maalia