20.4.2022
klo
21:45
Valioliiga
Chelsea - Arsenal
Chelsea
Mr Green 1,88
Hävitty
ASETA VETO

Valioliiga

20.4.2022 klo 21:45

Chelsea – Arsenal

Valioliigakausi on kääntymässä loppusuoralle, ja sarjan kärkipäässä taistelu ensi kauden europaikoista käy kuumana. Keskiviikon huippuottelussa taulukon kolmonen Chelsea saa vastaansa viidentenä väijyvän Arsenalin. Nyt kertaamme pelin ennakkoasetelmat ja tarjoamme ilmaiset jalkapallo vihjeet tähän Lontoon tuliseen paikallisvääntöön.

Chelsea putosi viime viikolla kirvelevästi Mestarien Liigan puolivälierässä Real Madridia vastaan, mutta sunnuntaina Blues nappasi itselleen FA Cupin finaalipaikan kaatamalla Crystal Palacen Wembleyllä. Kevään upeaa Valioliigan saldoa tahraa ainoastaan ruma 1-4 kotitappio Brentfordille, mutta Chelsean edellisen kahdeksan sarjapelin rekordi on silti väkevä 6-1-1. Paikka top-nelosessa onkin jo jotakuinkin varma, sillä eroa Arsenaliin on ennen keskiviikkoa jo kahdeksan pinnaa.

Arsenal oli vielä muutama viikko sitten tiukasti kiinni Valioliigan neljännessä sijassa, mutta nyt Gunners on hävinnyt edellisestä viidestä ottelustaan peräti neljä. Pari loukkaantumista avaintonteilla ovat horjuttaneet pohjoislontoolaisten korttitaloa, ja Arsenal joutuu myös Stamford Bridgelle selvän altavastaajan asemassa. Chelsea kohoaa materiaali- ja kotiedun turvin alavireistä naapuriaan vastaan yli 55 prosentin suosikiksi, ja markkinoilla kelluvat lähes 1,90 kertoimet kannattaa naarata ilman muuta talteen. 

Joukkueet Valioliigassa 2021/22

 • Chelsea, 18-8-4, 64:23, 62p
 • Arsenal, 17-3-11, 45:37, 54p

Chelsea on ollut kuluvan vuoden puolella upeassa vireessä. Yllätystappio Brentfordille selittyy suurelta osin manageri Thomas Tuchelin hieman erikoiseen ryhmityskokeiluun, joka ei toiminut alaspäin lainkaan, ja Real Madrid käänsi tiukan CL-ottelun itselleen Karim Benzeman huikean viimeistelytaidon ansiosta. Muutoin Blues on ollut oma tuhoisa itsensä, eikä se antanut viime liigapelissä Southamptonille mitään mahdollisuuksia. Myös FA Cupin välierä oli alusta loppuun Chelsean hallintaa, ja joukkue pääseekin Arsenalin kimppuun hyvällä itseluottamuksella.

Chelsean viisi viimeistä ottelua

 • 17.4.2022, Chelsea – Crystal Palace (FA Cup), 2-0
 • 12.4.2022, Real Madrid – Chelsea (CL), 2-3 AET
 • 9.4.2022, Southampton – Chelsea, 0-6
 • 6.4.2022, Chelsea – Real Madrid (CL), 1-3
 • 2.4.2022, Chelsea – Brentford, 1-4

Arsenalilta odotettiin vahvaa kevättä Valioliigassa, sillä europelit eivät ole olleet häiritsemässä lontoolaisten keskittymistä, ja molemmista kotimaisista cup-kilpailuista tuli lähtö jo tammikuussa. Joukkueen ryhti näyttää kuitenkin katkenneen ratkaisevilla hetkillä. Gunners taiteili pitkään tuloksellisesti aivan taitojensa ylärajoilla ja napsi helmi-maaliskuussa useita niukkoja voittoja. Viime aikoina touhu on kuitenkin alkanut levitä käsiin, ja tehot ovat kadonneet lähes olemattomiin. Kaksi tehtyä maalia viimeiseen viiteen peliin on tahti, jolla Mestarien Liigan paikat voidaan unohtaa.

Arsenalin viisi viimeistä ottelua

 • 16.4.2022, Southampton – Arsenal, 1-0
 • 9.4.2022, Arsenal – Brighton, 1-2
 • 4.4.2022, Crystal Palace – Arsenal, 3-0
 • 19.3.2022, Aston Villa – Arsenal, 0-1
 • 16.3.2022, Arsenal – Liverpool, 0-2

Arsenal menetti maaliskuun puolivälissä kaksi tärkeää pelaajaa lasaretin puolelle, kun keskikentän Thomas Partey ja laitapakki Kieran Tierney loukkaantuivat vakavasti. Molemmat ovat todennäköisesti loppukauden sivussa, joten Gunnersin rosterista puuttuu pari työteliäintä palasta. Manageri Mikel Arteta on joutunut viilaamaan kokoonpanoaan liikaa, ja nuoren Albert Sambi Lokongan tekeminen keskikentän pohjalla ei ole ollut riittävän laadukasta. Myös vasemman laitapakin tontti on ongelmallinen, ja Arteta joutui Brightonia vastaan iskemään sinne normaalisti keskikentän ankkurina hääräilevän Granit Xhakan. Keskiviikkona todennäköisesti sivussa on lisäksi koronasta toipuva sentteri Alexandre Lacazette.

Chelsean terveystilanne on huomattavasti parempi, vaikka Palacea vastaan loukkaantunut keskikentän Mateo Kovacic onkin keskiviikkona sivussa. Blues ottaa kotikentällään ohjakset vahvasti itselleen, ja siipirikkoinen Arsenal tulee putoamaan isäntien myllyn kyydistä. Mr Greenin puskema kotivoiton kerroin 1,88 riittääkin ilman muuta peleihin. Tämä kuuma kohde löytyy lisäksi muun muassa Pinnaclen ja Betfairin valikoimasta.

Vihje: 
Chelsea