19.9.2021
klo
16.00
Valioliiga
Alle 3 maalia
Bethard 1,78
Mitätöity
ASETA VETO

West Ham – Manchester United

Valioliiga

19.9.2021 klo 16:00

Valioliigan sunnuntain iltapäiväpelissä West Ham ja Manchester United pyrkivät jatkamaan tappiotonta menoaan, kun joukkueet kohtaavan London Stadiumilla. Hammers on jatkanut viime kauden lujaa menoaan ja on ruuvannut liigassa kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä varsin värikkäistä otteluista. 

Kesän markkinoilla vahvistunut ManU on kerännyt jo tyylikkäät kymmenen pinnaa, mutta vieraissa sen otteet ovat olleet toistaiseksi hivenen epävarmoja. West Hamilla on tapana lähteä varovaisesti sarjan vahvimpia joukkueita vastaan, ja se rynnii nytkin pistejahtiin puolustuksen kautta. Kun vielä lontoolaisten ykköshyökkääjä on pelikiellossa, on hyvin maksavat matalat maalilukemat päivän fiksuin pelivalinta.

West Ham aloitti kauden kolmella todella runsasmaalisella ottelulla, kun se latoi yhteensä peräti kymmenen maalia Newcastlen, Leicesterin ja Crystal Palacen verkkoon. Etenkin kahdessa ensimmäisessä pelissä vastustaja pelasi taktiikallaan mukavasti Hammersin pussiin, ja viime viikonloppuna Southampton osasi jo puolustaa lontoolaisten hyökkäyksen melko hyvin pimentoon. West Hamin hyökkääminen perustuu todella vahvasti ysipaikan Michail Antonion rymistelyyn. 

Sunnuntaina mies on kuitenkin pelikiellossa, eikä manageri David Moyesilla ole rosterissaan lainkaan toista sentteriä. Tuuraajana on aiemmin käytetty Jarrod Bowenia tai Andriy Yarmolenkoa, joista kumpikaan ei kuitenkaan ole luontainen keskushyökkääjä.

West Hamin viisi viimeistä ottelua

  • 16.9.2021, Dinamo Zagreb – West Ham (EL), 0-2
  • 11.9.2021, Southampton – West Ham, 0-0
  • 28.8.2021, West Ham – Crystal Palace, 2-2
  • 23.8.2021, West Ham – Leicester, 4-1
  • 15.8.2021, Newcastle – West Ham, 2-4

West Hamin puolustus vahvistui siirtoikkunan loppuhetkillä, kun Ranskan maajoukkueen toppari Kurt Zouma saapui Chelseasta kaupungin halki Itä-Lontooseen. Kolossi ottanee linjassa virhealttiin Craig Dawsonin paikan Angelo Ogbonnan vierellä, ja West Ham -puolustus on heti astetta vaikeampi läpäistävä. Zouma sai alle hyvän debyytin, kun Hammers löi torstaina Eurooppa-liigassa Dinamo Zagrebin maalein 2-0. Moyes saattaa tosin iskeä kehiin myös kolmen topparin linjan ja wingbackit yhden ylemmän pelaajan kustannuksella. Lähtivät lontoolaiset peliin kummalla tahansa ryhmityksellä, laitapelaajien sekä keskikentän Declan Ricen ja Tomas Soucekin ensisijainen tehtävä on klaarata homma alaspäin.

Myös Manchester United on pöllyttänyt maaliverkkoja Valioliigassa hurjaan tahtiin, mutta yhdeksän sen iskemästä yhdestätoista osumasta on tullut Old Traffordilla varsin sekavasti puolustaneita Leedsiä ja Newcastlea vastaan. Vieraissa ManU on osunut vain kerran sekä Southamptonin että Wolverhamptonin vieraana. Mestarien Liigan avaus meni viime tiistaina Bernissä täysin puihin, kun manchesterilaiset joutuivat sinnittelemään tunnin verran vajaalla Young Boysia vastaan, ja käteen jäi 1-2 tappio.

Manchester Unitedin viisi viimeistä ottelua

  • 14.9.2021, Young Boys – Manchester United (CL), 2-1
  • 11.9.2021, Manchester United – Newcastle, 4-1
  • 29.8.2021, Wolverhampton – Manchester United, 0-1
  • 22.8.2021, Southampton – Manchester United, 1-1
  • 14.8.2021, Manchester United – Leeds, 5-1

Manchester Unitedin hyökkäys on toki huippuvaarallinen, etenkin kun kahdessa viime pelissä kentällä riehunut Cristiano Ronaldo saapui vahvistamaan sikermää. Portugalilainen on maalannut jo kolmesti, mutta Newcastlen ja Young Boysin puolustus- ja maalivahtiosasto on uinunut noissa tilanteissa pahasti. West Hamin peräpää tulee sen kotikentällä olemaan Moyesin motivoimana paremmin hereillä. Myös manchesterilaisten puolustus on viime kautta tiiviimpi, kun Raphael Varane saapui Real Madridista Red Devilsin takalinjoille.

Moyesilla on ollut West Hamin luotsina vaikeuksia ManU:n kanssa käydyissä kamppailuissa, ja miestä on moitittu liian passiivisesta pelitavasta vanhaa seuraansa vastaan. Lontoolaiset saattavat jälleen lähestyä peliä pakittelemalla, jolloin ManU:n hyökkäys voidaan vaimentaa, mutta samalla kotijoukkueen hyökkäyksellä tulee olemaan vaikeaa - etenkin ilman Antonion energiaa.

Alle kolme maalia on erinomainen valinta, kun markkinat ovat hivenen ylireagoineet kauden alun maalijuhliin molemmissa leireissä. Tasan kolmella osumalla panos palautetaan. Kohde on pelattavissa liki 1,80 kertoimilla esimerkiksi 10Betin ja ComeOnin tarjonnassa. Me lyömme panokset sisään Bethardin kautta upeaan hintaan 1,78 ja jäämme odottelemaan rautaisen supersunnuntain saapumista.

West Ham – Manchester United, alle 3 maalia

Bethard 1,78