19.9.2021
klo
16.00
Valioliiga
2, DNB
Betsafe 2,01
Hävitty
ASETA VETO

Brighton – Leicester

Valioliiga

19.9.2021 klo 16:00

Valioliigan supersunnuntaissa kauden väkevästi aloittanut Brighton isännöi hieman huteran startin saanutta Leicesteriä. Nyt katsastamme tasaiseksi ennakoitavan ottelun lähtökohdat ja tarjoamme ilmaiset jalkapallo vihjeet iltapäivän kamppailuun. Brighton on tällä kaudella vihdoin alkanut kääntää tasaisia pelejä itselleen, ja sillä on koossa jo upeat yhdeksän pinnaa neljästä ottelusta. 

Leicester on taulukossa kolme pistettä jäljessä, ja sillä on alla torstainen raju europeli. Foxesin materiaali on kuitenkin laadukkaampi ja leveämpi, ja se nousee vieraissakin niukaksi suosikiksi. Muutamat bookkerit ovat saaneet ottelun tasabookiksi tai Brightonin lieväksi suosikiksi, joten viekas Leicester saadaan mukavalla kertoimella mukaan päivän peleihin.

Siinä missä usein pirteästi pelanneen Brightonin surkea pistesaalis viime kaudella hieman hämäsi, tällä hetkellä sarjasijoitus mairittelee kotijoukkuetta aavistuksen verran. Seagulls klaarasi helpon alkuohjelmansa Burnleyta ja Watfordia vastaan hyvin, mutta kahdessa edellisessä ottelussa laadukkaampien joukkueiden pihdeissä maalipaikkojen luominen on ollut sille tuskaisaa. Jotakuinkin Leicesterin tasoista Evertonia vastaan Brightonin esitys oli kotikentällä vaisu. Sunnuntain koitos onkin joukkueelle todellinen nykytason mittari.

Viime kaudella Brightonilla oli valtavia vaikeuksia viimeistelyssä, ja joukkue paukutti ainoastaan 40 maalia. Kärkiosastolle ei siirtoikkunassa hankittu vahvistuksia, ja vaikka ykkössentteri Neal Maupay onkin osunut alkaneella kaudella jo kahdesti, emme vielä usko, että Brightonin ongelmat ovat kesän aikana kadonneet. Yhteensä vain viisi kutia maalia kohti Brentfordia ja Evertonia vastaan on huolestuttava lukema.

Brightonin viisi viimeistä ottelua

  • 11.9.2021, Brentford – Brighton, 0-1
  • 28.8.2021, Brighton – Everton, 0-2
  • 24.8.2021, Cardiff – Brighton (EFL Cup), 0-2
  • 21.8.2021, Brighton – Watford, 2-0
  • 14.8.2021, Burnley – Brighton, 1-2

Leicesterin otteet eivät ole alkukaudesta vakuuttaneet, mutta sen vastukset ovat olleet melko kovaa luokkaa. Tappiot ovat tulleet West Hamin pyörityksessä vieraissa ja Manchester Cityä vastaan kotona. Foxes avasi Eurooppa-liigan urakkansa torstaina ja repäisi 2-2 tasapelin vahvan Napolin kanssa. Tuossa ottelussa vieraat hallitsivat palloa, ja Leicester kyttäili tuttuun tapaansa vastaiskuja, jotka tuottivatkin kohtalaisen tuloksen.

Leicesterin viisi viimeistä ottelua

  • 16.9.2021, Leicester – Napoli (EL), 2-2
  • 11.9.2021, Leicester – Manchester City, 0-1
  • 28.8.2021, Norwich – Leicester, 1-2
  • 23.8.2021, West Ham – Leicester, 4-1
  • 14.8.2021, Leicester – Wolverhampton, 1-0

Leicesterin hyökkäys on toistaiseksi tökkinyt pahasti, ja neljä tehtyä maalia neljään peliin on vaisu saldo joukkueelle, joka pommitti viime kaudella upeat 68 kaappia. Joukkueen rosteri ei ole viime kaudesta heikentynyt. 

Päinvastoin hyökkäykseen naarattiin kesällä lisää taitoa ja leveyttä, kun Patson Daka ja Ademola Lookman tuotiin sisään. Viime kaudella kovaa jälkeä tehneet James Maddison ja Harvey Barnes eivät ole liigakentillä saaneet vielä oikeaa vaihdetta silmään, mutta Jamie Vardyn täydentämältä hyökkäyksen triolta voidaan pian odottaa jälleen tehoja. Barnes oli kuitenkin jo hurjassa vireessä Napoli-pelissä.

Leicesterin rekordi manageri Brendan Rodgersin kaudella on Brightonia vastaan varsin murhaava. Foxes on puristanut miehen johdolla sunnuntain vastustajastaan kuudessa kohtaamisessa saldon 5-1-0 maalierolla 10-2. Graham Potter on ollut Brightonin luotsi viidessä edellisessä kohtaamisessa, eikä Seagulls ole löytänyt mitään lääkkeitä Leicesterin pysäyttämiseen. 

Viime kaudella Leicester vei nimiinsä molemmat liigakohtaamiset sekä FA Cupin viidennen kierroksen väännön. Viime maaliskuussa Brightonissa Rodgersin nippu otti hieman yllättäen pallonhallinnan itselleen ja veivasi täysin ansaitun 2-1 vierasvoiton dominoivan esityksen jälkeen.

Leicesterin suoran voiton kertoimet ovat kohonneet jopa 2,80 paremmalle puolelle. Vieraitten alkukauden pienet käynnistymisvaikeudet huomioiden ruksimme lapuille kuitenkin kakkosen Draw No Bet -varmistuksella. Betssonin, Betsafen ja NordicBetin markkinatoppi 2,01 on tulikuumaa tavaraa, jonka suosittelemme lämpimästi korjaamaan talteen.

Brighton – Leicester 2, DNB

Betsafe 2,01