19.5.2022
klo
21:45
Valioliiga
Everton - Crystal Palace
Alle 2,5 maalia
Pinnacle 1,86
Hävitty
ASETA VETO

Valioliiga

19.5.2022 klo 21:45

Everton – Crystal Palace

Evertonilla on mahdollisuus varmistaa ensi kauden sarjapaikkansa, kun se lähtee jahtaamaan kolmea elintärkeää pistettä Crystal Palacea vastaan. Nyt arvioimme isäntien mahdollisuudet kairata kaivattu voitto ja tarjoilemme ilmaiset jalkapallo vihjeet illan otteluun. Everton on nousemassa kuiville kolmen joukkueen välisessä putoamistaistelussa. Homma otti kuitenkin viime sunnuntaina takapakkia, kun Toffeesin kolmen ottelun tappioton putki päättyi Brentfordin käsittelyssä. Voitto torstaina nostaisi Evertonin 39 pisteeseen ja samalla takana väijyvän Leedsin tavoittamattomiin ennen päätöskierrosta.

Crystal Palacella ei ole ollut enää moneen kierrokseen peleissään isompaa panosta. Lontoolaiset ovat kuitenkin löytäneet vahvan kevätvireen, ja joukkueella on alla jo neljä tappiotonta ottelua. Eaglesin otteet eivät ole olleet mitenkään järisyttäviä, mutta etenkin puolustus on ollut erinomaisessa tikissä. Vieraat lähtevät varmasti kiusaamaan myös Evertonia tiiviillä pelitavallaan.

Joukkueet ovat materiaaliltaan melko tasavahvat. Kotietu ja motivaatio nostavat Evertonin suosikin asemaan, mutta isäntien alle kahden kertoimet eivät aivan riitä peleihin. Lähdemme kuitenkin panostamaan ottelun mataliin maalimääriin. Everton on ollut ennen viime kierroksen sekoilua hyvin vahva puolustussuuntaan, ja se tuskin lähtee nostamaan riskitasoja huipputärkeässä kamppailussa. Palacelle maalipaikkojen luominen on ollut viime aikoina työlästä, ja alle 2,5 maalia toteutuu paria pinnaa vaille 60 prosentin todennäköisyydellä.

Joukkueet Valioliigassa 2021/22

 • Everton, 10-6-20, 39:59, 36p
 • Crystal Palace, 10-15-11, 47:43, 45p

Evertonin kausi on ollut karmaiseva, mutta joukkue on syttynyt keväällä taistelemaan upeasti sarjapaikasta. Meno on ollut vahvaa etenkin Goodison Parkilla, missä niin Manchester United kuin Chelseakin kaatuivat lukemin 1-0. Myös Brentford-taisto oli isännillä hyvin hallussa ennen kuin Jarrad Branthwaite lensi jo avausjaksolla ulos suoralla punaisella. Manageri Frank Lampard on saanut Evertonin takalinjat jopa yllättävän hyvin kasaan alkukauden häröilyn jäljiltä. Toisaalta joukkueen hyökkäys on edelleen varsin tehotonta. Pelinrakentelu on tahmeaa, ja tehot ovat lähes täysin Richarlisonin onnistumisten varassa. Palace on juuri sellainen väkevästi joukkueena puolustava nippu, jollaisten murtamisessa Toffeesilla on ollut läpi kauden valtavia ongelmia.

Evertonin viisi viimeistä ottelua

 • 15.5.2022, Everton – Brentford, 2-3
 • 11.5.2022, Watford – Everton, 0-0
 • 8.5.2022, Leicester – Everton, 1-2
 • 1.5.2022, Everton – Chelsea, 1-0
 • 24.4.2022, Liverpool – Everton, 2-0

Crystal Palacen kausi on ollut hyvin keskinkertainen, ja joukkue on jumiutunut tukevasti sarjan keskikastiin. Ensimmäistä kautta Eaglesia luotsaava Patrick Vieira on kuitenkin ajanut kuvioitaan mukavasti sisään, ja Palace on ollut melko hankala lyötävä. Lontoolaiset ovat kärsineet koko kaudella vain yksitoista tappiota, ja joukkueen tavaramerkiksi ovat muodostuneet niukkamaaliset tasapelit. Vieiran ryhmä on työteliäs, mutta Evertonin tapaan siltä on viime aikoina puuttunut hyökkäyspäässä luovuutta. Palace on kuitenkin napsinut mukavasti pisteitä, ja se on päästänyt liigapelissä useamman kuin yhden osuman vain kerran viimeisessä 14 ottelussaan. 

Crystal Palacen viisi viimeistä ottelua

 • 15.5.2022, Aston Villa – Crystal Palace, 1-1
 • 7.5.2022, Crystal Palace – Watford, 1-0
 • 30.4.2022, Southampton – Crystal Palace, 1-2
 • 25.4.2022, Crystal Palace – Leeds, 0-0
 • 20.4.2022, Newcastle – Crystal Palace, 1-0

Everton pyrkii kotonaan ottamaan ohjat itselleen, mutta se ei luultavasti lähde riskillä hakemaan avausosumaa. Tasatilanteessa Lampardin ei välttämättä tarvitse myöhemmässäkään vaiheessa hakea uhkarohkeasti voittomaalia, sillä putoamistaistossa mukana olevan Burnleyn tilanteesta riippuen pistekin saattaa olla erittäin arvokas tässä vaiheessa. Pelin tempo ei tule päätä huimaamaan, ja isännillä saattaa olla kova työ Palacen kurinalaisen puolustusmuurin murtamisessa. Lontoolaisten otteluissa ei yleensä maalipaikoilla juhlita, ja tälläkin kertaa alle 2,5 osumaa on kelpo pelikohde.

Merkki on napsittavissa muun muassa DachBetin ja 888 Sportin kautta maistuvilla yli 1,80 hinnoilla. Pinnaclen 1,86 on upea ylikerroin, jonka kaappaamme talteen huippujännittävän Valioliigan illan kunniaksi.

Vihje: 
Alle 2,5 maalia