19.2.2022
klo
19:30
Valioliiga
Manchester City – Tottenham
1, AH -1,5
Bethard 1,81
Hävitty
ASETA VETO

Valioliiga

19.2.2022 klo 19:30

Manchester City – Tottenham

Upean Valioliigalauantain päättää Manchester Cityn ja Tottenhamin tulinen kohtaaminen. Mestaruutta kohti puksuttava isäntäjoukkue on huikeassa tikissä, ja sen viidentoista edellisen liigapelin saldo on murhaava 14-1-0. Nyt alla on murskaavat vierasvoitot Norwichista maalein 4-0 sekä Sporting Lissabonista Mestarien Liigassa lukemin 5-0. Tällä hetkellä näyttää olevan vaikeaa löytää pysäyttäjää Cityn marssille.

Tottenham on keikkunut koko kauden mukana taistelussa jopa top-4-sijoituksista, mutta nyt se on luisunut kolmen peräkkäisen tappion myötä sarjataulukossa jo sijalle kahdeksan. Parhaimmillaan Spurs on todella kova ja tulivoimainen nippu, mutta menoa hidastaa jatkuvasti otteiden valtava epätasaisuus. Tottenhamin puolustus on materiaaliltaan melko hatara, ja sen touhu on ollut viime viikkoina hyvin sekavaa. Isännät ovat kotonaan jopa noin 75-prosenttinen suosikki, ja valtavat tehot löytäneen Cityn vähintään kahden maalin voitto on illan timanttisin peli-idea.

Joukkueet Valioliigassa 2021/22

 • Manchester City, 20-3-2, 61:14, 63p
 • Tottenham, 11-3-8, 28:29, 36p

Manchester City on noussut talven vireellään Euroopan kuumimmaksi seurajoukkueeksi, ja homma toimii sillä tällä hetkellä kaikilla osa-alueilla. Viime liigapeleissä Brentford ja Norwich ovat jääneet täysin sen jalkoihin, ja City on ehtinyt tämän vuoden puolella kaatamaan kotimaan sarjassa myös Arsenalin vieraissa ja Chelsean kotona. Joukkueen materiaali on tälläkin kaudella Valioliigan laadukkain, ja rosterissa riittää leveyttä ja ratkaisijoita laajalla rintamalla. Cityn kokoonpanossa ei ole tällä hetkellä merkittäviä loukkaantumisia.

Manchester Cityn viisi viimeistä ottelua

 • 15.2.2022, Sporting – Manchester City (CL), 0-5
 • 12.2.2022, Norwich – Manchester City, 0-4
 • 9.2.2022, Manchester City – Brentford, 2-0
 • 5.2.2022, Manchester City – Fulham (FA Cup), 4-1
 • 22.1.2022, Southampton – Manchester City, 1-1

Tottenhamin ote on lipsumassa heikkojen puolustuspään esitysten takia. Leicester ja Brighton kaatuivat vielä tammikuussa Spursin väkevän hyökkäyksen ansiosta, mutta viime viikolla pohjoislontoolaiset hävisivät viiden päivän sisään kaksi kotiotteluaan. Southampton-pelissä Tottenhamin takalinjojen nukahdukset maksoivat kalliisti, ja Wolverhamptonia vastaan Spurs-hyökkäys ei lähtenyt kunnolla käyntiin missään vaiheessa. Kesken kauden ohjakset ottaneen manageri Antonio Conten kommenteista alkaa jo paistaa pieni tuska, ja Tottenhamin henkinen kantti joutuu valtavaan testiin lauantaina Etihad Stadiumilla.

Tottenhamin kolmen topparin linja on osittanut viime peleissä haavoittuvaisuutensa, ja se tuskin tulee selviämään Manchester Cityn linkouksesta ilman virheitä. Conten käyttämät wingbackit joutuvat viettämään suurimman osan ajasta puolustustehtävissä, eivätkä kokoonpanoon todennäköisesti palaavat Sergio Reguilon ja Emerson Royal ole vahvimmillaan joutuessaan painetuksi alas omalle alueelleen.

Tottenhamin viisi viimeistä ottelua

 • 13.2.2022, Tottenham – Wolverhampton, 0-2
 • 9.2.2022, Tottenham – Southampton, 2-3
 • 5.2.2022, Tottenham – Brighton (FA Cup), 3-1
 • 23.1.2022, Chelsea – Tottenham, 2-0
 • 19.1.2022, Leicester – Tottenham, 2-3

Kotijoukkue tulee ottamaan hallinnan tuttuun tapaan itselleen ja hakemaan maltillisesti läpimurtoa. Tottenham on vaarallinen vastahyökkäysjoukkue, mutta Cityn tiiviin paketin keskeltä noita iskuja on hankala viljellä. Mikäli City siirtyy johtoon, on ottelussa melko suuri repeämisen vaara Tottenhamin joutuessa jahtaamaan peliä. Korkeita maalimääriä voi vetomielessä ottaa harkintaan, mutta parhaaksi ideaksi muodostuu kuitenkin kotivoitto -1,5 maalin tasoituksella.

Kohde on napsittavissa muun muassa DachBetin ja Pinnaclen kautta noin 1,80 kertoimilla. Bethardin hinta on kivunnut maistuvaan lukemaan 1,81, joten laitamme sieltä vedot sisään ja jäämme odottamaan illan värikästä Valioliigan kierrosta.