19.1.2022
klo
21:30
Valioliiga
Leicester - Tottenham
Leicester +0.5, AH
Pinnacle 1,68
Hävitty
ASETA VETO

Valioliiga

19.1.2022 klo 21:30

Leicester – Tottenham

Valioliigassa rymistellään keskiviikkona kaksi upeaa ottelua, ja King Power Stadiumilla Leicester isännöi Tottenhamia. Molemmat joukkueet ovat kärsineet paljon poissaoloista, ja kummassakin leirissä on ollut suuria vaikeuksia säilyttää otteissaan tasaisuutta. Leicester väläyttelee ajoittain, mutta etenkin puolustaminen on ollut tuskaisaa. Foxes kärkkyy sarjataulukossa tällä hetkellä sijalla kymmenen.

Tottenham on keikkunut koko kauden Valioliigan europaikoilla, mutta joukkueen peliesitykset ovat olleet usein materiaaliin nähden varsin vaisuja. Kesken kauden puikkoihin hypännyt manageri Antonio Conte yrittää edelleen saada kädenjälkensä kunnolla näkyviin Spursin pelissä. Tottenham on vieraissakin niukka suosikki, mutta markkinoilla on ylireagoitu isäntien kokoonpanotilanteeseen. Leicester saa kyllä jalkeille kohtalaisen kovan avauksen, ja se yltää pisteille yli 60 prosentin todennäköisyydellä. Näin ollen ilmaiset jalkapallo vihjeet tarttuu kotivoittoon +0,5 maalin tasoituksella, josta löytyy useilta bookkereilta iloisia yli 1,60 kertoimia.

Joukkueet Valioliigassa 2021/22

 • Leicester, 7-4-7, 31:33, 25p
 • Tottenham, 10-3-5, 23:20, 33p

Leicesterin rosteri on ollut viime aikoina todella repaleinen, ja Foxesin kolme edellistä Valioliigapeliä on jouduttu siirtämään. Joukkueen edellinen ottelu on 8.1 pelattu FA Cupin vääntö, jossa Watford kaatui hienosti maalein 4-1. Liigassakin alla on upea voitto, mutta Liverpoolin kellistämisestä on aikaa jo kolme viikkoa. Leicester on vaikeuksien keskellä onnistunut rakentelemaan perin väkevän kotiformin, ja joukkue on voittanut King Powerilla jo viisi peliä putkeen kaikki kilpailut huomioiden. Myös Liverpoolin kaadossa Foxes oli hyvin varamiehinen, mutta kentälle astellut miehistö osoitti huikeaa taistelutahtoa. Isännät pääsevätkin säntäämään Tottenhamin kimppuun kovalla itseluottamuksella.

Leicesterin viisi viimeistä ottelua

 • 8.1.2022, Leicester – Watford (FA Cup), 4-1
 • 28.12.2021, Leicester – Liverpool, 1-0
 • 26.12.2021, Manchester City – Leicester, 6-3
 • 22.12.2021, Liverpool – Leicester (EFL Cup), 3-3 rp 5-4
 • 12.12.2021, Leicester – Newcastle, 4-0

Tottenham on hävinnyt Valioliigassa viimeksi lokakuun lopussa, kun joukkuetta manageroi vielä entinen luotsi Nuno Espirito Santo. Tulosvire on siis vahva, mutta otteluohjelmakin on ollut pääasiassa hyvin suosiollinen. Spurs on kerännyt koko kaudella suurimman osan pisteistään kotonaan ja heikompia vihuja vastaan. Edellisissä vieraskoitoksissaan Tottenham on ollut varsin hampaaton, vaikka se onnistuikin raapimaan 1-1 tasurin vajaamiehiseltä Southamptonilta ja niukan 0-1 voiton sekavasta Watfordista. Liigacupin kaksiosaisessa välierässä Conten nippu oli täysi vastaantulija Chelseaa vastaan ja putosi ansaitusti finaalista.

Tottenhamin viisi viimeistä ottelua

 • 12.1.2022, Tottenham – Chelsea (EFL Cup), 0-1
 • 9.1.2022, Tottenham – Morecambe (FA Cup), 3-1
 • 5.1.2022, Chelsea – Tottenham (EFL Cup), 2-0
 • 1.1.2022, Watford – Tottenham, 0-1
 • 28.12.2021, Southampton – Tottenham, 1-1

Leicesteriltä on edelleen sivussa reilusti toistakymmentä pelaajaa, kun porukkaa on lasaretissa ja muutama pelimies palloilee Afrikan mestaruuskisoissa. Avainmiehistä ainakin Caglar Söyüncü, Luke Thomas, Patson Daka, Ayoze Perez, James Justin ja Boubakary Soumare palaavat kuitenkin viime tietojen mukaan rivistöihin. Daka ottanee paikkansa piikistä Jamie Vardyn ollessa loukkaantuneena, ja kärjen alapuolelle Leicesterillä on laittaa vahva kolmikko James Maddison, Ademola Lookman ja Harvey Barnes.

Myös Tottenhamilla on vakavia kokoonpanohuolia, ja etenkin Heung-Min Sonin puuttuminen syö tehoja. Alakerrassa tilanne on vielä heikompi, kun toppareista Cristian Romero ja Eric Dier ovat telakalla. Virhealtis Davinson Sanchez saanee näin ollen rinnalleen myös melko hasardimaisen Japhet Tangangan tai Joe Rodonin. Myös laitapakki Sergio Reguilonin pelikunto on epävarmaa, joten Spursin takalinjat ovat keskiviikkona varsin heikoilla kantimilla.

Tottenham saattaa ottaa ottelun näennäisen hallinnan itselleen, mutta ainoastaan seitsemän maalia koko kauden vieraspeleissä jauhanut hyökkäys voi hyvinkin pysähtyä Leicesterin puolustukseen. Foxesin terveet pelaajat ovat hyvin levänneitä, ja kotijoukkue on valmis haastamaan Spursin tosissaan. 1X on upea kohde, joka on pelattavissa muun muassa 10Betin ja 888 Sportin tarjonnasta. Me ruksimme kohteen kiinni Pinnaclen kautta timanttiseen hi@ntaan 1,68 räväkän Valioliigaillan ratoksi.

Leicester – Tottenham 1, AH +0,5

Pinnacle 1,68