18.9.2023
klo
22:00
Valioliiga
Nottingham - Burnley
Nottingham (1X2)
VivatBet 2,26
Hävitty
ASETA VETO

Valioliiga

18.9.2023 klo 22:00

Nottingham – Burnley

Valioliigan kierros huristellaan päätökseen maanantaina, ja illan ainoassa ottelussa väkevästi alkukaudesta esiintynyt Nottingham saa vastaansa edelleen nollakerhossa jumittavan Burnleyn. Nyt arvioimme isäntien saumat voittoon ja jaamme kamppailuun ilmaiset jalkapallo vihjeet.

Nottingham on napannut neljästä ottelustaan mainiot kuusi pistettä, ja nykymenolla se ei tule tänä vuonna ajautumaan Valioliigan putoamistaisteluun. Viime kierroksella Forest oli Chelsean vieraana vastustajaansa pelillisesti hieman vaisumpi mutta onnistui kairaamaan pisteet Stamford Bridgeltä maalein 1-0.

Burnley on tahkonnut sarjassa vasta kolme peliä, ja niissä sen saldo on kolme tappiota ja peräti yksitoista päästettyä maalia. Ennen maaottelutaukoa joukkue katkesi toisella jaksolla pahasti Tottenhamin isäntänä häviten lopulta lukemin 5-2.

Perustasoltaan Nottingham on sarjanousija Burnleytä edellä, ja punapaidat nauttivat varsin vahvasta kotiedusta. Forest on ollut alkukaudesta hyvinkin pirteä, ja nyt mukana ovat siirtoikkunan lopulla rosteriin hommatut uudet pelaajat. Burnleyn puolustus on osoittautumassa Valioliigan heikoimmaksi, ja sille voidaan ennakoida vaikeuksia myös City Groundilla. Näillä puheilla Nottinghamin suorasta voitosta tarjotut yli 2,20 kertoimet riittävät kevyesti peleille.

Joukkueet Valioliigassa 2023/24

 • Nottingham, 2-0-2, 6:6, 6p
 • Burnley, 0-0-3, 3:11, 0p

Nottinghamin alkuohjelma on ollut haastava, ja joukkue on joutunut kohtaamaan vieraissa Arsenalin, Manchester Unitedin ja Chelsean. Forest laittoi selvänä altavastaajana jo kaksi ensimmäistä melko ahtaalle ennen kuin kävi nipistämässä Chelsealta täydet pisteet. Viime kierroksen voitossa oli mukana tosin ripaus onneakin, mutta Nottinghamin pelitapa toimi varsin hyvin jo Old Traffordilla ja Emiratesilla.

Kotipelissään Sheffield Unitedia vastaan Forest osoitti pystyvänsä hyökkäämään tehokkaasti myös ottaessaan enemmän aloitetta suosikin asemassa. Blades-ottelussa yritteliäs Nottingham vei laukaukset nimiinsä 16-7 ja päästi vieraille maaliodottamaa vain noin puolen osuman verran. Burnleytä vastaan pelin kuva tulee olemaan samantyyppinen, ja molemmat tulevat saamaan omat pallonhallintajaksonsa. Forestin hyökkäys vaikuttaa tällä hetkellä hyvinkin terävältä, ja alkukaudesta nähdyllä peli-ilmeellä isännät tulevat nakuttamaan voittoon tarvittavat maalit.

Nottinghamin ottelut kaudella 2023/24

 • 2.9.2023, Chelsea – Nottingham, 0-1
 • 30.8.2023, Nottingham – Burnley (EFL Cup), 0-1
 • 26.8.2023, Manchester United – Nottingham, 3-2
 • 18.8.2023, Nottingham – Sheffield United, 2-1
 • 12.8.2023, Arsenal – Nottingham, 2-1

Championshipin mestariksi keväällä kruisaillut Burnley on lähtenyt pääsarjan rientoihin omalla rohkealla ja avoimella pelitavallaan, ja tulokset ovat olleet toistaiseksi heikkoja. Ohjelmakin on ollut jokseenkin vaikea, ja avauspäivänä Clarets jäi pahasti Manchester Cityn jyrän alle. Kotipeleissä Aston Villaa ja viimeksi Tottenhamia vastaan Burnley lähti mukaan selvästi laadukkaamman vastustajan tempoon, ja sen puolustus sahattiin auki kerta toisensa jälkeen. Molemmissa peleissä Clarets päästi maaliodottamaa noin kahden ja puolen osuman edestä, ja kun maalille ei ole heittää pääsarjatasolle riittävää torjujaa, ovat rumat tappiot olleet jotakuinkin ansaittuja.

Burnleyn ottelut kaudella 2023/24

 • 2.9.2023, Burnley – Tottenham, 2-5
 • 30.8.2023, Nottingham – Burnley (EFL Cup), 0-1
 • 27.8.2023, Burnley – Aston Villa, 1-3
 • 11.8.2023, Burnley – Manchester City, 0-3

Nottinghamilta sekä Serge Aurier että Danilo jättivät Chelsea-pelin kesken kolhujen takia, ja molempien pelikunnon yllä on edelleen kysymysmerkkejä. Myös Anthony Elangan osallistuminen on epävarmaa. Forest teki siirtorajalla muutamia hankintoja, ja maanantaina debyyttinsä saattavat tehdä Divock Origi, Ibrahim Sangare, Callum Hudson-Odoi sekä Nicolas Dominguez. Burnleyltä ovat loukkaantuneina kolmikko Michael Obafemi, Darko Churlinov ja Hjalmar Ekdal. 

Burnleyn manageri Vincent Kompanylla on ollut maaottelutauolla aikaa organisoida puolustuskuvioitaan, mutta joukkueen takalinjojen materiaali on Valioliigaan todella heikko. Nottingham saattaa jälleen luovuttaa pallonhallintaa hieman vieraille, eikä Burnleyn alakerta ja keskikentän pohja tule kestämään punapaitojen nopeita vastaiskuja.

Näistä lähtökohdista Forestille tulee antaa City Groundilla lähes 50 prosentin suosikin status, joten ykköselle markkinoilta löytyvät jopa yli 2,20 kertoimet muodostuvat upeiksi pelikohteiksi. VivatBetin tarjous kotivoitolle on tulinen 2,26, ja ottelu on napattavissa lisäksi muun muassa KikoBetin ja BetCocon listoilta.

Vihje: 
Nottingham (1X2)